Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elik, będzie dobrze. :)
Wszystkiego dobrego, Tosiu. :)

Elisabeta dzięki. Tosia to taka psia mimoza i bardzo się martwię o to, jak przeżyła rozstanie :( Jej płacz rozwalił mnie na tysiąc kawałków :(
Posted

Elik,wiem, ze przywiazalyscie sie do siebie,ale Tosienka znalazla fajny dom. Nie przerazilo ludzi szczekanie i kabelki :-) Fajnie, ze rodzina duza i Tosia nie bedzie sama.

Bardzo się do siebie przywiązałyśmy, bo Tosia była u nas od 7 listopada. Co prawda z przerwą, ale chyba tęskniła za nami cały czas pobytu w poprzednim DS, bo jak wróciła, to nawet nie chciała iść za tamtą pani, gdy odwiozła Tosię do nas. Nie była ani przez chwilę smutna, czy osowiała. Nie było widać żadnych oznak tęsknoty.
A teraz, gdy ja zostawiłam, gdy odchodziłam, to bardzo płakała. Ja też :( Szczekanie Tosi było bardzo uciążliwe, ale była tak przymilna, taka oddana, że wszystko można jej było wybaczyć.
Ale wiem, że nie ma innego wyjścia. Byłam tylko domem tymczasowym.
Posted

Ależ błyskawiczna akcja! :)
Tosinka z pewnością prędziutko przywyknie do nowych ludzi - tamten DS nie był jej pisany, więc za nim nie tęskniła. Będzie dobrze! :)

Posted

Ależ błyskawiczna akcja! :)
Tosinka z pewnością prędziutko przywyknie do nowych ludzi - tamten DS nie był jej pisany, więc za nim nie tęskniła. Będzie dobrze! :)

Dla jej dobra chciałabym, żeby się szybko przyzwyczaiła do nowych opiekunów i mam nadzieję, że tak będzie.
Posted

Elik gratuluję adopcji! Tosia płakała, bo widziala jak wychodzisz, ale na pewno za dzień dwa pokocha nową rodzinkę. Jeśłi zawożę psiaka do DS, zawsze proszę żeby Państwo zajęli psiaka podawaniam smaczków np. w kuchni, a sama wymykam sie tak, żeby psina tego nie widziała. Wtedy wszystkim jest łatwiej. Podejrzewam, że z Was dwóch Ty bardziej przeżywasz to rozstanie. Psiaki najczęściej szybko przyzwyczajają się do nowego miejsca.

Oczywiście nie zawsze, co mogła zaobserwować ostatnio Nutusia.

Posted

Elik gratuluję adopcji! Tosia płakała, bo widziala jak wychodzisz, ale na pewno za dzień dwa pokocha nową rodzinkę. Jeśłi zawożę psiaka do DS, zawsze proszę żeby Państwo zajęli psiaka podawaniam smaczków np. w kuchni, a sama wymykam sie tak, żeby psina tego nie widziała. Wtedy wszystkim jest łatwiej. Podejrzewam, że z Was dwóch Ty bardziej przeżywasz to rozstanie. Psiaki najczęściej szybko przyzwyczajają się do nowego miejsca.
Oczywiście nie zawsze, co mogła zaobserwować ostatnio Nutusia.

Dziękuję :)
Niestety Tosię nic nie interesowało, trzymała się bliziutko mnie. Jakby mogła, to by mi do kieszeni weszła :( Chyba przeczuwała co będzie, bo już jedno rozstanie ze mną przeżyła. Trudno, musi to przeżyć i ona i ja, a ja chyba, jak mówisz, bardziej niż Tosia.
Z każdym dniem będzie lepiej, bo Tosia jest bardzo przymilnym psiaczkiem i już wczoraj zdobyła serduszka Rodziny.
Posted

ależ cudne wieści :) Powodzenia Tosieńko kochana :* elik kochana przytulam :) będzie dobrze !!! :)

Nie wytrzymałam i już zadzwoniłam. Tosieńka wczoraj po moim odejściu płakała do północy. Nie dała się wziąć do łóżka, nie chciała usnąć :( Pewnie myślała, że ja jednak wrócę. Że też nie można im wytłumaczyć, że to dla ich dobra i tam będzie im dobrze :(
Ale dzisiaj już jest lepiej. Już prowokowała do zabawy sunię szwagierki. Ma apetyt - tego nigdy jej nie brakowało :)
Jutro mają się wybrać z Tosia do drugiego szczepienia na choroby wirusowe i prosiłam, żeby zabrali kupkę do badania na obecność pierwotniaków. Dałam kartę wizyty od weta i prosiłam, żeby pokazali jak zaniosą kupkę do badania.
Propsiłam o obiecane zdjęcia.
Nieco sie uspokoiłam :)
  • Upvote 1