Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

siema Alusiu matko mego zięciunia :loveu:

a parafinka tłusta jest ale przecież o to chodzi zeby się qpa ślizgała :roll:
nawet dzieciakowi jak mały był podawałam bo miał zaparcia często ... jelitko miał zapętlone
no ale cóż ja "starej szkoły" jestem ;)

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Witam wszystkich :loveu:

Dokładnie Daria ma rację...u mnie zawsze śmietnik więc niczym się nie przejmujcie, przywykłam :evil_lol::evil_lol:

Zabrałam Teodora do weterynarza, który najpierw wypytał szczegółowo czy królika konkretnie zatkało czy jednak jakieś bobki się pojawiają więc wyjaśniłam że się pojawiają ale nie w ilościach do jakich przywykłam, pytał też czy ma apetyt więc powiedziałam że on ma zawsze apetyt ale teraz odrobinę słabszy. Po przeprowadzeniu wywiadu zabrał się do obmacywania Teodora i tu muszę pochwalić to moje rude szaleństwo gdyż było bardzo opanowane. Kiedy skończył z badaniem brzuszka doszedł do wniosku że najpierw warto byłoby sprawdzić reakcję na parafinę niż od razu zastrzykami go futrować więc dostałam zlecenie aby kupić i dwa razy dziennie po 1ml mu podać. Pierwszą dawkę dostał jakieś 1,5h temu i nic się nie wydarzyło, siedzi w klatce i wcina sianko. Później znów mu dam tą parafinę i pomasuję brzuszek. Jeżeli do jutra nic się nie zmieni albo stan się pogorszy to zastrzyk będzie nieunikniony także mam nadzieję że jednak przejdzie.

Prosiłam także o badanie ogólne więc sprawdzone zostało uzębienie, został osłuchany i zważony. No i szokująca informacja na koniec.... Teodor waży 2,05kg :-o Wiedziałam że jest duży i ciężki ale nie sądziłam że dobił wagą do 2kg :evil_lol:

[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='deer_1987']Jak widac Ci sie nie udalo bo sa ** :razz:[/QUOTE]a ty pewnie strasznie żałujesz, że nie miałaś okazji zaraportować jej postu:shake:strażniczko "moralności" i przepisów.
nieźle się wczułaś w rolę, jaką sama sobie przydzieliłaś.

Posted

heh czyli moja stara parafinowa szkoła znalazła tu zastosowanie ;)

jesli kiedykolwiek będzie jakiś qpny problem to mozna odrobinę parafiny do małej ilości wody dodać i do poidełka se chłopaczek wypije i będzie git

Teodor niedługo się do brytfffanki nie zmieści ;) ... będzie wielki jak indyk :diabloti:

Posted

[quote name='fioneczka']siema Alusiu matko mego zięciunia :loveu:

:loveu: :loveu:

a parafinka tłusta jest ale przecież o to chodzi zeby się qpa ślizgała :roll:
nawet dzieciakowi jak mały był podawałam bo miał zaparcia często ... jelitko miał zapętlone
no ale cóż ja "starej szkoły" jestem ;)[/QUOTE]

[COLOR=Navy][B]tylko metryki nie wstawiaj ;)[/B][/COLOR]

[quote name='fioneczka']heh czyli moja stara parafinowa szkoła znalazła tu zastosowanie ;)

jesli kiedykolwiek będzie jakiś qpny problem to mozna odrobinę parafiny do małej ilości wody dodać i do poidełka se chłopaczek wypije i będzie git

Teodor niedługo się do brytfffanki nie zmieści ;) ... będzie wielki jak indyk :diabloti:[/QUOTE]

[COLOR=Navy][B]:roflt: no i będzie impra jak w stanach 4 lipca ;)[/B][/COLOR]

[COLOR=Navy][B]No to momy hasiok ;)[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Alicja'][COLOR=Navy][B]:roflt: no i będzie impra jak w stanach 4 lipca ;)[/B][/COLOR]
[/B][/COLOR][/QUOTE]

nie tylko w stany obchodzą swoje święto w tym dniu :grins:

taki kicaj zamiast tortu ... tylko gdzie mu tyle świeczek wsadzić :razz:

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]mogłabym powiedzieć gdzie ale się powstrzymam :evil_lol::evil_lol:

mam Salsunię jakby ktos chciał zobaczyć ;)
tak będę wrzucać po jednym zdjęciu :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]
[IMG]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC04790.jpg?t=1290095136[/IMG]

Posted

[quote name='jonQuilla'][B][FONT=Georgia][COLOR=olive]Teodor waży 2,05kg :-o Wiedziałam że jest duży i ciężki ale nie sądziłam że dobił wagą do 2kg :evil_lol:[/COLOR][/FONT][/B]

[/QUOTE]

[FONT=Comic Sans MS]To już konkretna przekąska :diabloti:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]A jeżeli chodzi o gwiazdki i tym podobne ...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] ... jak rzep do psiego ogona - pasuje do obecnej sytuacji? :cool3:[/FONT]

Posted

[quote name='Darianna']Ja też nie powiem gdzie, bo mnie wygwiazdkują :D[/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]gardzisz byciem gwiazdą?[/B][/COLOR][/FONT] :cool3::cool3:

[quote name='Alicja'][B][FONT=Arial]ja powiem ....ja:sweetCyb:....pod ogonek :grins:

Oooooooo:crazyeye: Salsę masz :p[/FONT][/B][/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Mamcia :crazyeye: to Ty nie wiesz że króliki nie mają ogonków? :shake:

a no mam Salsę, mam...jeszcze z głodu nie zeszła :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='Lucky.']jaka ona chuda ; o
zdrowia dla teosia ;d[/QUOTE]

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]tap madl :eviltong:

dzięki :)
[/B][/FONT][/COLOR]
[quote name='Ania!'][FONT=Comic Sans MS]To już konkretna przekąska :diabloti:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]A jeżeli chodzi o gwiazdki i tym podobne ...[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS] ... jak rzep do psiego ogona - pasuje do obecnej sytuacji? :cool3:[/FONT][/QUOTE]

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]rzep do psiego ogona pasuje zawsze :)[/B][/FONT][/COLOR]

[quote name='kasia_1982']Salsa ma talie jak charcica ;)[/QUOTE]

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]bo ona jest robiona z Whippetem chyba :evil_lol:[/B][/FONT][/COLOR]

Posted

Jaki zagłodzony pies :shake:.
Zdrówka dla króliśka :loveu:.

Ze swoją królicą jak kiedyś poszłam do weta na przegląd to się skończyło krwawo :roll:. A ostrzegałam że moja królisia jest niegrzeczna i chciała bym jej przy okazji obmacywania również obciąć obciąć pazurki bo potrafi podrapać a sama nie umiem... Wetowi pewnie na długo pamiątka została bo z rąk krew się nieźle sączyła :oops:. Później nie chcąc narażać innych na okaleczenie sama starałam się przy niej wszystko robić. Ale moja Zuzka to był specjalny przypadek i nawet ze skręconą gicą szalała, psy na spacerach też atakowała :evil_lol:

Posted

[quote name='*Monia*']Jaki zagłodzony pies :shake:.
Zdrówka dla króliśka :loveu:.

Ze swoją królicą jak kiedyś poszłam do weta na przegląd to się skończyło krwawo :roll:. A ostrzegałam że moja królisia jest niegrzeczna i chciała bym jej przy okazji obmacywania również obciąć obciąć pazurki bo potrafi podrapać a sama nie umiem... Wetowi pewnie na długo pamiątka została bo z rąk krew się nieźle sączyła :oops:. Później nie chcąc narażać innych na okaleczenie sama starałam się przy niej wszystko robić. Ale moja Zuzka to był specjalny przypadek i nawet ze skręconą gicą szalała, psy na spacerach też atakowała :evil_lol:[/QUOTE]
[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]
Mówisz o tym psie że zagłodzony? :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]
[IMG]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC02764.jpg?t=1290103417[/IMG]

Buahaha, pierwsze pytanie weta "gryzie?" :evil_lol: Takie króliki jak Twoja Zuzka sieją postrach i uczą dmuchać na zimne ;)
Teodor nikogo nie ugryzł do tej pory...no poza mną, czasami się tak rzuca na żarcie że nie patrzy czy chwyta za papu czy za mój palec :shake:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Nie dziwię się że chcą Ci psa odebrać :eviltong:

[QUOTE][COLOR=Olive][B]Buahaha, pierwsze pytanie weta "gryzie?" :evil_lol: Takie króliki jak Twoja Zuzka sieją postrach i uczą dmuchać na zimne ;)
Teodor nikogo nie ugryzł do tej pory...no poza mną, czasami się tak rzuca na żarcie że nie patrzy czy chwyta za papu czy za mój palec :shake:[/B][/COLOR][/QUOTE]
Królika też głodzisz i się biedny na jedzenie rzuca nie patrząc za co łapie :shake:
Zuzka była słodką puchatą angorką, więc nikt się nie spodziewał że taki pluszak może zaatakować. A jak warczała i rozstawiała drugą królicę po kątach :evil_lol:. Papu to nawet Hexolina bała się wykradać i tylko czekała aż agresor się odwróci ;). I pomyśleć że to diablę na początku do mnie do łóżka w nocy przychodziło (do czasu przybycia drugiej kicajki).

Posted

[quote name='*Monia*']Nie dziwię się że chcą Ci psa odebrać :eviltong:
też w sumie nie :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

Królika też głodzisz i się biedny na jedzenie rzuca nie patrząc za co łapie :shake:
Zuzka była słodką puchatą angorką, więc nikt się nie spodziewał że taki pluszak może zaatakować. A jak warczała i rozstawiała drugą królicę po kątach :evil_lol:. Papu to nawet Hexolina bała się wykradać i tylko czekała aż agresor się odwróci ;). I pomyśleć że to diablę na początku do mnie do łóżka w nocy przychodziło (do czasu przybycia drugiej kicajki).[/QUOTE]

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Chciałaś jej towarzystwo zorganizować ale widocznie nie miała na nie ochoty :evil_lol:
[/B][/FONT][/COLOR]
[quote name='Tengusia']przyszlam zobaczyc co u futrzakowego kicaja slychac ;) ... wymiziaj pasztecik odemnie :calus:[/QUOTE]

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Z tym mizianiem ciężko będzie, Teodor się mnie zaczął bać i ucieka do klatki gdy tylko zaczynam chodzić po pokoju :roll: Mam nadzieję że mu to przejdzie za jakiś czas.[/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='jonQuilla'][COLOR=Olive][FONT=Georgia][/FONT][/COLOR]
[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Z tym mizianiem ciężko będzie, Teodor się mnie zaczął bać i ucieka do klatki gdy tylko zaczynam chodzić po pokoju :roll: Mam nadzieję że mu to przejdzie za jakiś czas.[/B][/FONT][/COLOR][/QUOTE]

moj Bolus tez tak ma i co najlepsze on doskonale wyczuwa kiedy poprostu go wolam a kiedy wolam go zeby mu jakies tabletki dac czy inne cuda i zawsze wtedy siedzi taki przerazony na lozku jakby mowil "ja nie chce prosze nie zmuszaj mnie" - zwierzaki juz tak maja i mysle ze Teosiowi tez przejdzie ;)

Posted

[quote name='Tengusia']przyszlam zobaczyc co u futrzakowego kicaja slychac ;) ... wymiziaj pasztecik odemnie :calus:[/QUOTE]

[FONT=Arial][COLOR=Navy][B]pasztecika a się nie mizia tylko smaruje :p...i podaje z ogórkiem kiszonym ;)[/B][/COLOR][/FONT]