Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Georgia]Udało mi się wcisnąć w niego odrobinę siemienia i mu się to nie spodobało, ucieka teraz przede mną do klatki i nie chce wyjść. Głównie leży na brzuszku i ciężko dycha, widać że coś jest nie tak ale też wcina sianko. Próbowałam mu dać też espumisan i masować brzuszek ale tak się wyrywał że mam całe łapska podrapane więc odpuściłam. Nie chcę go zbytnio męczyć żeby całkiem się nie zaczął mnie bać.[/FONT]

Posted

Alicja napisał(a):
W razie czego jutro na zastrzyk rozkurczowy :roll:..myśle że mu przejdzie

[FONT=Georgia]Mam taką nadzieję a jak nie to nie będzie innego wyjścia niż zastrzyk. Spróbowałam jeszcze raz mu dać espumisan i siemię, tym razem z lepszym skutkiem. Pozwolił sobie także przez 5 minut masować brzuszek. Na dziś daję mu spokój... siedzi pod oknem, czyści sobie futerko bo przecież okropnie go ubrudziłam i pewnie zaraz się położy.
Pozostaje zatem czekać do rana i mieć nadzieję że kuweta będzie zaświntuszona.
[/FONT]

Posted

Noo super że udało się chłopaka wymasować. Najważniejsze że je sianko, to połowa sukcesu.
Czekam na wieści jak minęła noc.

Jabłko - zaparcia ? A nie czasem w drugą stronę ? Na stronce nawet sugerują papeczki z jabłuszka i marchewki jak maluch nic nie je.

Jeśli uszak nie ma apetytu musimy go dokarmiać. Najlepiej nadaje się do tego utarte jabłko z marchewką Gotowe warzywne słoiczki dla niemowląt.

Jednak w jego przypadku nie podawałabym nic mokrego, bo ma wzdęcie, a mokry pokarm pogorszy sprawę.

Posted

nie, nie jest odwrotnie. ja to widze po swoim kroliku i dziewczyny pisaly o znajomej kroliku. teraz nie zdaze poszukac jak o tym pisaly.

Jabłko u wrażliwych królikow powoduje wzdęcie

http://uszata.com/eksplorer/zdrowie/GIstasis.html

albo tu
Lista produktów, których należy unikać
warzywa wzdymające - np. sałata, ciemna kapusta, jarmuż

szczawiany - np. szpinak (w dużych ilościach odwapniają kości)

owoce wzdymające - np. jabłka, gruszki, śliwki (w dużych ilościach mogą powodować biegunkę)

Posted

[FONT=Georgia]No więc po nocy kiepsko, Teodor nie wiele z siebie spuścił :roll:
Zaraz lecę z Salsą na krótki spacer a potem podam mu jeszcze raz siemię, tym razem nieco mocniejsze zrobię a jeśli to nie pomoże to idziemy do weterynarza.

Jabłka na 100% nie bo Teo dostaje je regularnie raz na jakiś czas (głównie pod postacią czipsów robionych przeze mnie) i nigdy nie miał problemu z załatwianiem się po nich. :roll:
Nie dawałam mu ostatnio nic nowego do jedzeni także nie mam zielonego pojęcia :roll:
[/FONT]

Posted

[FONT=Georgia]Wbrew temu co sobie myślisz mój królik nie jest więźniem Azkabanu :roll:
Zazwyczaj na dobę spędza mniej więcej od 8 do 10h poza klatką.

Dałam mu 1,5ml siemienia i nawet pozwolił sobie 10 minut masować brzuszek, teraz będę go obserwować i jeśli do południa nie pojawią się bobki to idziemy na spacer do przychodni.
[/FONT]

Posted

dzień dobry :p

z doskoku oglądałam sobie Wasze fotki ... teraz jeśli mnie nie pogonicie zagoszczę na stałe :razz:

a jesli chodzi o kicaja to wiem ze moja bratowa jak jej futro ma problemy to podaje czasem pół łyżeczki parafiny ... macza palec a futro sobie zlizuje, efekt w ciągu godzinki-dwóch pozytywny

Posted

[FONT=Georgia]Dzień dobry :)
Sobie gościuj u nas ile chcesz ale fotek to tutaj nie za wiele :evil_lol::evil_lol:

Nie chcę dziś "testować" na nim jeszcze parafiny zatem po prostu zabieram go na wizytę do weterynarza. Niby Teo zrobił kilka bobków ale nie wiele i mi się to nie podoba, będę spokojniejsza jak weterynarz go zobaczy. Nie lubię być niedoświadczona w takich sytuacjach bo się denerwuję i panikuję. :roll:
[/FONT]

Posted

heh no teraz to faktycznie nie ma ich zbyt wiele ;)

zresztą z wcześniejszych też trochę poginęło ... chol**ny fotosik (muszę uważać ;) ... :diabloti: regulamin )

ogólnie rudzielec superaśny jest i poczekam cierpliwie na nową dokumentację foto :p

Posted

fioneczka napisał(a):
ale ze co? moje gwiazdki ci się nie podobają ?

ja uważam że są śliczne *************

No piękne są gwiazdeczki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Zdrówka dla króliczka ;)

Posted

deer_1987 napisał(a):
nie udalo Ci sie napisac tak zeby dogo nie zagwiazdkowalo czyli uzylas slowa ktore nie jest dozwolone :razz:

ale przecie fioneczka se sama wygwiazdkowala co by dogo swego atramentu tracic nie musialo:roll:

ona kocha gwiazdki wiem co mowie, to taka filozofka z psem mordercom...
niebo gwiezdziste nade mna...prawo moralne we mnie:cool1:

:diabloti:

Posted

Parafiny lepiej nie dawaj - za tłusta jest. ;)
Co do weterynarza, ja na Twoim miejscu poszłabym (masz jakiegoś zaufanego weta, co zna się na królikach?), możesz spróbować kupić pastę odkłaczającą dla kotów. ^^

Posted

oooo jaaaa ... moje ***********stały się tematem kontrowersyjnym :diabloti:

dobrze że u mnie w pracy nie trzeba stosować gwiazdek :diabloti:

chita nie mówi się filozofka tylko fizolofka dowód osobowy mam to wiem :eviltong:

jonQuilla sory za śmietnik ... wybacz :modla: ... ale nie mogłam się powstrzymać

Posted

Żonkilku , on mógł dostać zaparcia ze zlizywanego futerka , tak jak koty ... w bobasach są włosiska , może za bardzo się pindrzył przed lustrem , grzyweczkę przyczesywał ;)

Daj znaka co z Pasztetem ;)

Ooooo , widzę że tu Moja Ulubiona Gwiazdująca zawitała :grins: ******************** witaj u Córci mej Fioneczko :grins: