Alicja Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 :multi:[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:loveu::multi:witanko Żonkilko porannie ...[/B][/COLOR][/FONT] Quote
jonQuilla Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 [quote name='mia_mia']witojcie w ten poniedziałkowy poranek hej![/quote] [quote name='Alicja']:multi:[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:loveu::multi:witanko Żonkilko porannie ...[/B][/COLOR][/FONT][/quote] [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Cześć Wam :multi::multi::multi:[/B][/FONT][/COLOR] Quote
e.v.a Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [quote name='olekg18']A ty nie w szkole?Nie ładnie[/quote] błehehehe i kto to mowi:evil_lol: hej hej żonkilku gilku:multi: Quote
Alicja Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]córcia :razz::razz: [/B][/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=Red][B]mogę i tutaj :oops::oops: potrzebna pomoc .....:-([/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=Blue][B][SIZE=4][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101070[/URL] [URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=278860863[/URL][/SIZE][/B][/COLOR][/FONT] Quote
jonQuilla Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 [quote name='olekg18']A ty nie w szkole?Nie ładnie[/quote] [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]czasami się litują i mam na popołudniowe godziny ;)[/B][/FONT][/COLOR] [quote name='evaxon']błehehehe i kto to mowi:evil_lol: hej hej żonkilku gilku:multi:[/quote] [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]cześć :) :multi:[/B][/FONT][/COLOR] [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]córcia :razz::razz: [/B][/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=Red][B]mogę i tutaj :oops::oops: potrzebna pomoc .....:-([/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=Blue][B][SIZE=4][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101070[/URL] [URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=278860863[/URL][/SIZE][/B][/COLOR][/FONT][/quote] [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Cześć mamuniu :multi: widziałam tą śliczną panne dzisiaj rano aż serce się kraja jak się patrzy na takie cudo w takim stanie :roll: Dzisiaj Salsa dostała halti :) Po szkole poszłam do zoologicznego żeby zobaczyć czy mają...mieli ale ja nie miałam funduszu przy sobie. Poszłam do domu i później wróciłam do sklepu gdzie czekało na mnie halti, mam nadzieje że zbawienie ;) :evil_lol::evil_lol: Salsa na razie nie chętnie daje sobie zakładać to na pysk i zdecydowanie jej się nie podoba...ale cóż, mi się nie podoba jej ciągnięcie na spacerach a kolczatki masywniejszej kupować nie mam zamiaru. Halti jest firmy Trixie i cena na prawdę była zadowalająca bo zapłaciłam 19,50zł. Na kufie jest miękka skórka :) Teraz tylko żeby Salsa się jak najszybciej przyzwyczaiła :) [IMG]http://lh6.google.com/jonQuilla123/R1RA1JChWGI/AAAAAAAAA5c/c4-Jc956LAM/DSC04186.JPG?imgmax=512[/IMG] [IMG]http://lh6.google.com/jonQuilla123/R1RA1JChWHI/AAAAAAAAA5k/EEQnCITlM1I/DSC04187.JPG?imgmax=512[/IMG] [/B][/FONT][/COLOR] Quote
Alicja Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]:razz::razz:wow no supcio Halti ... dacie radę ...Salsa się przyzwyczai :p[/B][/COLOR][/FONT] Quote
clockwork Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [FONT=Arial][COLOR=Blue][B]no i chyba dam sie przekonać.... ide szukać na necie TRIXIE Halti... albo skocze do zoologika u nas... ale znając nasze zoologiczne to bedzie cena 40,00 :cool1:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
jonQuilla Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 [quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=Blue][B]no i chyba dam sie przekonać.... ide szukać na necie TRIXIE Halti... albo skocze do zoologika u nas... ale znając nasze zoologiczne to bedzie cena 40,00 :cool1:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]też tak myślałam :) tym bardziej że byłam w takim dużym zoologicznym w centrum handlowym, ale się miło rozczarowałam :)[/B][/FONT][/COLOR] Quote
olekg89 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 A ja osobiscie nie lubie halti zbyt niebezpieczne przy narwanym psie.Wole strzelić sesje szkoleniową ,kolce tuz za uszami kilka szarpnieć + kur**** noga i mam psy które nie ciągną:P Ale halterek twarzowy:) P.S.Osobiścię wole iśąć do school na 7.10 i szybciej wyjsc z niej:P Quote
jonQuilla Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 [quote name='olekg18']A ja osobiscie nie lubie halti zbyt niebezpieczne przy narwanym psie.Wole strzelić sesje szkoleniową ,kolce tuz za uszami kilka szarpnieć + kur**** noga i mam psy które nie ciągną:P Ale halterek twarzowy:) P.S.Osobiścię wole iśąć do school na 7.10 i szybciej wyjsc z niej:P[/quote] [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Nie bierz teraz do siebie tego co napiszę....otóż, jakbym usłyszała że mówisz w ten sposób do psa to pomyślałabym "boże jaki kretyn". Nie lubię jeśli ktoś mówi w ten sposób do psa...nawet jeśli ten jest nie posłuszny. Co do halti to nie sądzę żeby było bardziej niebezpieczne od kolczatki. Salsa tak rwie że od pół kolczatki z najmniejszymi kolcami ma całą szyję obdrapaną...i przez ostatni tydzień musiałam z nią chodzić na zwykłej obroży. Więc nie wyobrażam sobie kupić jej kolczatki z większymi kolcami bo pewnie miałaby porozrywaną skórę :roll: Halti nie pozostawia po sobie ran a pies przy lekkim szarpnięciu czuje dyskomfort bo ogólnie nie lubią być trzymane za pyski....więc ja w tym przypadku stawiam nie na ból wywołany kolcami tylko na skrępowany ruch i niewygodę psa stosując halti. Byłam z Salsą na pierwszym spacerku i przez pierwsze 5 minut strasznie ryła nochem po ziemi, łapami próbowała zdjąć, wchodziła mi między nogi, ocierała się o mnie i ogólnie koszmarnie się szło bo prawie wywinęłam orła jak mi tak w nogach się zaplątała ale po tych nieszczęsnych 5 minutach podniosła pycha wyżej i ładnie szła...czasami tylko się ocierała o mnie...ale o niebo lepiej szła niż chwile wcześniej. Mam nadzieję że z czasem w ogóle nie będzie sprawiało jej problemu halti na pycholu. [/B][/FONT][/COLOR] Quote
olekg89 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Heheh jestem kretynem.Ale np.odwoluje Kaje od kota słowami"dzi....o chodź" moje komendy można słuchać na zlocie:P Ale moje psy do zastraszonych nie należą ot tak dodaje od siebie kilka soczystych słów dla podkreślenia powagi komendy heheh:P Halti można psu skręcić kark :) Właśnie jak sie szarpnie.Dlatego wole raz na jakiś czas użyć kolców czy dławika. Ale faktycznie salsa ma króciutką sierść więc takie kolc ze zwykłych kolczatek ranią jej kark. Te z niemieckich firm mają kolce zaokrąglone więc skóra nie jest drapana. P.S. Ja obrażam innych ,ale sam się nie obrażam hehe;P Quote
jonQuilla Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 [quote name='olekg18'] Halti można psu skręcić kark :) Właśnie jak sie szarpnie.Dlatego wole raz na jakiś czas użyć kolców czy dławika. [/quote] [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]wątpię żeby aż tak źle było i żeby skręciła sobie kark na halti[/B][/FONT][/COLOR] Quote
emdziolek Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [COLOR=DarkOrange][B]Cześć Siostra, czytam tutaj sobie i widze że kupiłaś Salsie identyczne Halti jak ja dla Vegi:multi::multi: ale ja przepłaciłam bo ja za takie same zapłaciłam 23 zł:mad::lol: olekg18 --- widac ze nie potrafisz wychować psa jak nalezy - nie dziwie sie ze lezie do kotów i sie ciebie nie słucha bo twoje metody są conajmniej drastyczne(i pies sie ciebie boi) a słownictwo .... no coment............. JonQuilla jest rozważnym właścicielem i stawia na halti - bezbolesny i bardzo skuteczny sposób by uświadomić psu że nie może ciagnąc na smyczy.. Sory za taką wypowiedź ale wkurzaja mnie tacy ludzie..:angryy::roll: wogóle nie powinienes mieć psa:angryy: jestem ciekawa co ty mu robisz jak np zacznie gryźć kapeć......:roll: pewnie go bijesz lub coś...:shake: Siostruś buźka i gratuluje decyzji na halti;-) Kolczatkom - WON! Vega tez na początku tak sie zachowywała ale juz pięknie chodzi i jestem zadowolona[/B][/COLOR][B]:evil_lol:[/B] Quote
olekg89 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Nawet klikerówyy używające halti pisały o tym ,że pies szarpiący się na smyczy ,lub robiący nagłe zrywy może uszkodzić sobie kark;)Więc z palca sobie tego nie wyssałem:) Quote
olekg89 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Emdziłek widziałaś moje psy?Zajzyj do mojego bloga(kilk w baner) nie jeden pies chciałby miec takiego własciciela jakim jestem ja.Żarcie mają ,łóżko mają,spacery mają różniaste .Są to psy po przejsciach kocham je jak nikogo innego.A to ,ze na nie kur..je to nic wielkiego. Kaja podchodzi do kotów ,bo myśli ,ze kazdy kot to nasza dzialkowa Pelka .I dla jej bezpieczeństwa ją odwołuje:) Zapraszam na zlot ,poznasz i mnei i moje psy i zobaczysz więź nas łączącą .I jakie moje psy są we mnie wpatrzone:) Nie oceniaj ludzi po pozorach:) Moje psy nie gryzą kapci:) Mają swoje zabawki i gryzaki .A generalnie na spacerze mają tyle ruchu ,że w domu śpią :) Quote
diabelkowa Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Olus jak zwyykle ogromnie samokrytyczny ^^ mi tez sie czasem (czesto) wymknie jakies ***** choc ostatnio staram sie coraz zadziej cwicze silna wole i staram sie bardziej pozytywnie nakrecac psa chociaz bardziej posluszny jest gdy dodam cos od siebie ^^ bo ja jakos nerwowa jestem ;) Quote
olekg89 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Ale ja nawet do kaji pieszczotliwie mówie ty mała ruda ku...ko:P I nikomu się krzywda nie dzieje:) Quote
jonQuilla Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 [quote name='emdziolek'][COLOR=DarkOrange][B]Cześć Siostra, czytam tutaj sobie i widze że kupiłaś Salsie identyczne Halti jak ja dla Vegi:multi::multi: ale ja przepłaciłam bo ja za takie same zapłaciłam 23 zł:mad::lol: Siostruś buźka i gratuluje decyzji na halti;-) Kolczatkom - WON! Vega tez na początku tak sie zachowywała ale juz pięknie chodzi i jestem zadowolona[/B][/COLOR][B]:evil_lol:[/B][/quote] [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]ooOO nasze psiurki mają taki sam styl siostrzyczko :evil_lol::evil_lol::evil_lol: :multi: ;) Mam nadzieję że do kolców nie wrócę a Salsa załapie o co chodzi w halti :) Resztę wypowiedzi skomentuje tak. Nie interesuje mnie jaki jest stosunek Twój do psów ani psów do Ciebie...jeśli jednak słyszę coś takiego z ust właściciela na ulicy to nóż otwiera mi się w kieszeni. Ogólnie żal pOOpe ściska. [/B][/FONT][/COLOR][CENTER][COLOR=Olive][FONT=Georgia][B][SIZE=7]:multi::multi::multi::multi: 100 :multi::multi::multi::multi: [SIZE=2]:Cool!::bigcool::Cool!::bigcool::Cool!::bigcool:[/SIZE] [/SIZE][/B][/FONT][/COLOR][/CENTER] [COLOR=Olive][/COLOR] Quote
basia2202 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [quote name='jonQuilla'][COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Byłam z Salsą na pierwszym spacerku i przez pierwsze 5 minut strasznie ryła nochem po ziemi, łapami próbowała zdjąć, wchodziła mi między nogi, ocierała się o mnie i ogólnie koszmarnie się szło bo prawie wywinęłam orła jak mi tak w nogach się zaplątała ale po tych nieszczęsnych 5 minutach podniosła pycha wyżej i ładnie szła...czasami tylko się ocierała o mnie...ale o niebo lepiej szła niż chwile wcześniej. Mam nadzieję że z czasem w ogóle nie będzie sprawiało jej problemu halti na pycholu. [/B][/FONT][/COLOR][/quote] [B][COLOR=Purple]oooj.. żonkilkooo... może za wcześnieee...:roll: trzeba było zrobić, tak jak mówiłam... jak i mnie Agatka radziła... przyzwyczaić najpierw... za smaczka... zakładać parę razy... na troszkę... niech parę minut pochodzi... a jak założy... to smaczek... i potem po chodzeniu w halti, jak była grzeczna, znów smaczek;) żeby jej się to dobrze kojarzyło;) myślę, ze gdybym ja Zuzki tak troszkę nie oswoiła z halti, to by je znienawidziła, jak kaganiec... spróbuj tak... - w domku... parę ćwiczeń... po 5 minutek...;) Zuzka już się halti nie boi:) nie ucieka... a jak zdejmujemy halti po spacerze, to obwącha i poliże, że jej.. że to na spacerki ;) życzę Wam powodzenia w ćwiczeniach:loveu: a zdjęcia super! Salsa ma takie halti z grubszych pasków:) wygląda solidnie:)[/COLOR][/B] Quote
emdziolek Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [COLOR=DarkOrange][B][SIZE=4] No to Ympra siostra! Polewaj! za 100 strone ( i za nas of corse:evil_lol:)[/SIZE] [/B][/COLOR] :laola::laola: :bigcool::ylsuper::bigcool::ylsuper::bigcool::ylsuper::ylsuper::bigcool::ylsuper::bigcool::ylsuper::bigcool: :beerchug::chlup::beerchug::chlup::beerchug::chlup::beerchug::chlup::beerchug::chlup: :knajpa::drink1::knajpa::drink1::knajpa::drink1::knajpa: Quote
olekg89 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 I jak zawsze wyszedlem na złego haha:)Kto powiedział ,ze klne na ulicy? A nawet gdyby to wole pokląć .Niż zawołać wesolutko "pimpuś srimpuś" a kiedy pies podleci sprać go smyczą jak czyni większość ludzi na moim siedlu.Poprzeklinam sobie ,pies podejdzie i w nagrode szarpiemy się smyczą. Quote
jonQuilla Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 [quote name='basia2202'][B][COLOR=Purple]oooj.. żonkilkooo... może za wcześnieee...:roll: trzeba było zrobić, tak jak mówiłam... jak i mnie Agatka radziła... przyzwyczaić najpierw... za smaczka... zakładać parę razy... na troszkę... niech parę minut pochodzi... a jak założy... to smaczek... i potem po chodzeniu w halti, jak była grzeczna, znów smaczek;) żeby jej się to dobrze kojarzyło;) myślę, ze gdybym ja Zuzki tak troszkę nie oswoiła z halti, to by je znienawidziła, jak kaganiec... spróbuj tak... - w domku... parę ćwiczeń... po 5 minutek...;) Zuzka już się halti nie boi:) nie ucieka... a jak zdejmujemy halti po spacerze, to obwącha i poliże, że jej.. że to na spacerki ;) życzę Wam powodzenia w ćwiczeniach:loveu: a zdjęcia super! Salsa ma takie halti z grubszych pasków:) wygląda solidnie:)[/COLOR][/B][/quote] [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Od dłuższego czasu w ten sposób przyzwyczajam Salsę do kagańca na pyszczku i niestety nadal reakcja na nakładanie czegoś na pyszczek jest cały czas taka sama....nie daje się przekonać smakołykami...wycofuje się kiedy tylko widzi kaganiec. Dzisiaj halti potraktowała identycznie, podkuliła główkę tak żeby utrudnić mi założenie. Skoro więc traktuje tak samo kaganiec i halti to zdecydowałam ją zgarnąć na dwór bo w kagańcu też czasami ją zabieram. [/B][/FONT][/COLOR] Quote
Paula Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Witaj Kasiu :multi: Mam nadzieję, że nie uznasz mnie za kretynkę ;) Ale cóż, mi też się zdarza do psa powiedzieć k***a :roll: Jak wołam "noga", to mój kochany piesek zaczyna się rozglądać, gdzie jest potencjalny pies :cool1: Wiem, że to braki w szkoleniu, bo do nogi każę mu właściwie podejść tylko wtedy, jak widzimy z daleka psa, więc się nauczył, że noga = pies na horyzoncie :evil_lol: Jak powiem "qr... noga" to przychodzi jak w zegarku ;) Oczywiście, jak są ludzie w pobliżu, to nie klnę, tylko każę mu stać i lecę do niego przez goowna na trawniku :evil_lol: [url]http://lh6.google.com/jonQuilla123/R1RA1JChWGI/AAAAAAAAA5c/c4-Jc956LAM/DSC04186.JPG?imgmax=512[/url] Jaka minka :loveu: Trzymam :kciuki: że halti się sprawdzi, też nie lubię kolców :cool1: Quote
jonQuilla Posted December 4, 2007 Author Posted December 4, 2007 [quote name='Paula_']Witaj Kasiu :multi: Mam nadzieję, że nie uznasz mnie za kretynkę ;) Ale cóż, mi też się zdarza do psa powiedzieć k***a :roll: Jak wołam "noga", to mój kochany piesek zaczyna się rozglądać, gdzie jest potencjalny pies :cool1: Wiem, że to braki w szkoleniu, bo do nogi każę mu właściwie podejść tylko wtedy, jak widzimy z daleka psa, więc się nauczył, że noga = pies na horyzoncie :evil_lol: Jak powiem "qr... noga" to przychodzi jak w zegarku ;) Oczywiście, jak są ludzie w pobliżu, to nie klnę, tylko każę mu stać i lecę do niego przez goowna na trawniku :evil_lol: [URL]http://lh6.google.com/jonQuilla123/R1RA1JChWGI/AAAAAAAAA5c/c4-Jc956LAM/DSC04186.JPG?imgmax=512[/URL] Jaka minka :loveu: Trzymam :kciuki: że halti się sprawdzi, też nie lubię kolców :cool1:[/quote] [B][COLOR=Olive][FONT=Georgia]Cześć Paulinko :) [/FONT][/COLOR][/B]:multi: [LEFT][B][COLOR=Olive][FONT=Georgia]Powiedziałam tylko co bym sobie pomyślała jakbym usłyszała ;) a że nie słyszałam więc nie musisz się martwić ;) :evil_lol::evil_lol: Jak wołam Salse a ona mnie olewa to kucam, cmokam a w ostateczności krzyczę MASZ :evil_lol: pies jest przy mnie w mgnieniu oka :) (mała materialistka z niej :) ) [/FONT][/COLOR][/B][/LEFT] Quote
Recommended Posts