Tengusia Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='jonQuilla'] to chyba faktycznie pech skoro i tam Cię deszcze dopadł :shake: no ale oby w ten czwartek słońce się pojawiło :) [/QUOTE] oby :modla: Quote
taxelina Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Obym ja dzis mialam slonce :P na plaze ale nie na opalanie tylko foty :P Quote
WeronikaM Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [QUOTE]Obym ja dzis mialam slonce :P na plaze ale nie na opalanie tylko foty :P[/QUOTE] :shake::angryy: chwalipięta :evil_lol: Quote
Shel Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Hejka :] Czekam na nowe foty, chociaż w taką pogodę to chyba o nie trudno :placz: my zrobiliśmy sobie wczoraj zapas :eviltong: Quote
jonQuilla Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]nie, śniegu u nas nie ma ale dzisiaj wiatr łeb chce urwać i co chwilę deszcz :roll: jak będę miała zdjęcia to z pewnością dam, nie zataję ich przed wami :eviltong: ale póki co nie mam :niewiem: [/B][/FONT][/COLOR] Quote
Kosmaty Gałganek Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 U nas sypie, zimno, mokro, fuj :shake: Ale zamówiłam sobie książki. Jak zawsze coś Cook'a i Kinga, bo ich uwielbiam i przy okazji " Zmierzch", teraz zobaczę co Was tak zafascynowało w tej książce :cool3: Quote
jonQuilla Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 [quote name='Ania!']U nas sypie, zimno, mokro, fuj :shake: Ale zamówiłam sobie książki. Jak zawsze coś Cook'a i Kinga, bo ich uwielbiam i przy okazji " Zmierzch", teraz zobaczę co Was tak zafascynowało w tej książce :cool3:[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]oj dużo :loveu: nadal żałuje że nie ma kolejnych cześci :evil_lol: ja teraz czytam "Powrót" Victorii Hislop, kupiłam w kiosku żeby mieć co w pracy czytać i ogółem szału nie ma ale przynajmniej czas w pracy szybciej leci :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
jbk Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Czy to ten sam "zmierzch", który jest w kinach?? Quote
jonQuilla Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 [quote name='jbk']Czy to ten sam "zmierzch", który jest w kinach??[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] tak, choć moim zdaniem film się nie umywa do książki :loveu::loveu::loveu:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
jbk Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='jonQuilla'] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]tak, choć moim zdaniem film się nie umywa do książki :loveu::loveu::loveu:[/COLOR][/FONT][/B][/quote] Zwykle tak jest :) A czytałaś "martwy aż do zmroku", według którego powstał serial HBO "czysta krew"? Chyba tak to leciało.... Quote
jonQuilla Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 [quote name='jbk']Zwykle tak jest :) A czytałaś "martwy aż do zmroku", według którego powstał serial HBO "czysta krew"? Chyba tak to leciało....[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]nie, ale właśnie przeczytałam recenzje i wydaje się być ciekawa :cool3: kolejna pozycja na liście ksiażek do przeczytania :evil_lol: życia mi nie starczy ;) [/B][/COLOR][/FONT] Quote
jbk Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]nie, ale właśnie przeczytałam recenzje i wydaje się być ciekawa :cool3:[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]kolejna pozycja na liście ksiażek do przeczytania :evil_lol: życia mi nie starczy ;) [/COLOR][/FONT][/B][/quote] To nie czytaj ;) Masakra. Jakby to dziecko napisało. Niespójne, bezsensowne i do bani. Najbardziej się denerwowałam, jak narratorka opowiadała, jak sie ubrała. Wymieniała po kolei: "założyłam żółtą bluzkę, żółtą spódniczkę, pończochy, żółtą kokardkę na włosy" i tak dalej, wymieniała jedno za drugim, jakby nie wiedziała, o czym ma pisać, ani to nie miało związku z fabułą, ani nic. Żeby jeszcze żółta bluzka miała odcień zboża i falowała na wietrze, ale nie, wymienione wszystko jak w książce telefonicznej. O tym, że niektóre zdarzenia wynikały z kosmosu, ni stąd ni zowąd i zupełnie bez sensu, to już nawet nie wspominam. Quote
jonQuilla Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 [quote name='jbk']To nie czytaj ;) Masakra. Jakby to dziecko napisało. Niespójne, bezsensowne i do bani. Najbardziej się denerwowałam, jak narratorka opowiadała, jak sie ubrała. Wymieniała po kolei: "założyłam żółtą bluzkę, żółtą spódniczkę, pończochy, żółtą kokardkę na włosy" i tak dalej, wymieniała jedno za drugim, jakby nie wiedziała, o czym ma pisać, ani to nie miało związku z fabułą, ani nic. Żeby jeszcze żółta bluzka miała odcień zboża i falowała na wietrze, ale nie, wymienione wszystko jak w książce telefonicznej. O tym, że niektóre zdarzenia wynikały z kosmosu, ni stąd ni zowąd i zupełnie bez sensu, to już nawet nie wspominam.[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]:hmmmm: no popatrz a po opisie wydaje się ciekawa ja ostatnio kupiłam wszystkie 3 części "... nad rozlewiskiem" bo koleżanka zachwalała, w sumie przypuszczałam że to nic szczególnego i liczyłam że to coś takiego jak Grochola ale jakby to było jak "nigdy w życiu" to przynajmniej można byłoby się pośmiać i nie irytowałoby aż tak bo jak czytałam te rozlewiska to miałam wrażenie że to książka kucharska :shake: denerwowały mnie przepisy wtrącane co kawałek w tekst, opisy jak robią konfitury, obiadki, śniadania, kolacje [/B][/COLOR][/FONT] Quote
jbk Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]:hmmmm: no popatrz a po opisie wydaje się ciekawa [/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]ja ostatnio kupiłam wszystkie 3 części "... nad rozlewiskiem" bo koleżanka zachwalała, w sumie przypuszczałam że to nic szczególnego i liczyłam że to coś takiego jak Grochola[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]ale jakby to było jak "nigdy w życiu" to przynajmniej można byłoby się pośmiać i nie irytowałoby aż tak[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]bo jak czytałam te rozlewiska to miałam wrażenie że to książka kucharska :shake: denerwowały mnie przepisy wtrącane co kawałek w tekst, opisy jak robią konfitury, obiadki, śniadania, kolacje [/COLOR][/FONT][/B][/quote] Kumpela sobie to właśnie zamówiła, więc sprawdzę zanim kupię dla siebie ;) Quote
jonQuilla Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 [quote name='jbk']Kumpela sobie to właśnie zamówiła, więc sprawdzę zanim kupię dla siebie ;)[/quote] [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]tak najlepiej, sprawdzić samemu :)[/B][/FONT][/COLOR] [quote name='deer_1987']Chodz do nas na plaze i sloneczko!![/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] w pracy siedzę a za oknem taki wiatr że ludzi zdmuchuje :shake:[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='Rinuś']Pijaczko zdrowa już jesteś? :P[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] no ba :cool3: pewnie że zdrowa, można zacząć pić dalej :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Shel Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 blablaaalalblallalblallalal u nas śnieg :placz: Quote
Tengusia Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='jbk']Cześć Kasiu :) U Ciebie też pada śnieg?[/QUOTE] no i tutaj tez byla a do mnie to nie zajrzala :mad: Quote
jonQuilla Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 [quote name='Shel']blablaaalalblallalblallalal u nas śnieg :placz:[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]wiatr :placz:[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='Tengusia']no i tutaj tez byla a do mnie to nie zajrzala :mad:[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] czuj się wyróżniona :cool3: *** dzisiaj zobaczyłam na naszej klasie reklamę dotyczącą książki "Władca Barcelony"...muszę ją mieć!!! napisali że utrzymana w klimacie "Katedry w Barcelonie" a ja tą książkę kocham :loveu: w ogóle jakoś pociągają mnie książki, których akcja rozgrywa się w Barcelonie...bardzo klimatyczne miejsce, chciałabym się osobiście o tym przekonać i kiedyś się tam wybiorę :diabloti: a póki co zamawiam książkę :multi: [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Tengusia Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]wiatr :placz:[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] czuj się wyróżniona :cool3: *** dzisiaj zobaczyłam na naszej klasie reklamę dotyczącą książki "Władca Barcelony"...muszę ją mieć!!! napisali że utrzymana w klimacie "Katedry w Barcelonie" a ja tą książkę kocham :loveu: w ogóle jakoś pociągają mnie książki, których akcja rozgrywa się w Barcelonie...bardzo klimatyczne miejsce, chciałabym się osobiście o tym przekonać i kiedyś się tam wybiorę :diabloti: a póki co zamawiam książkę :multi: [/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE] czuje sie ... wyrozniona :diabloti: Quote
taxelina Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 ja to musze miec sezon 3 i 4 medium ale na razie dzis sezon 2 mi przyszedl wiec mykam ogladac :D Quote
Shel Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 i deszcz :placz: [SIZE=2]i lekcje :placz:[/SIZE] Quote
Migori Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Ale marudzicie :mad::lol: U nas też masakra na dworze, właśnie wróciłam od zębologa i nie czuję dolnej szczęki, ale odlot :multi::eviltong: Byście se herbatę zrobiły i Hałsa obejrzały ;D Ja tak zrobię, tyle że bez herbaty, bo pić mi jeszcze nie wolno :mad: Żonkil, słuchaj no, mam "zmierzch" na dvd, to pewnie najpierw przeczytać książke a potem obejrzeć film nie? Quote
Recommended Posts