Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]nie, śniegu u nas nie ma ale dzisiaj wiatr łeb chce urwać i co chwilę deszcz :roll:

jak będę miała zdjęcia to z pewnością dam, nie zataję ich przed wami :eviltong:
ale póki co nie mam :niewiem:
[/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Ania!']U nas sypie, zimno, mokro, fuj :shake:

Ale zamówiłam sobie książki. Jak zawsze coś Cook'a i Kinga, bo ich uwielbiam i przy okazji " Zmierzch", teraz zobaczę co Was tak zafascynowało w tej książce :cool3:[/quote]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]oj dużo :loveu:
nadal żałuje że nie ma kolejnych cześci :evil_lol:

ja teraz czytam "Powrót" Victorii Hislop, kupiłam w kiosku żeby mieć co w pracy czytać i ogółem szału nie ma ale przynajmniej czas w pracy szybciej leci :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jbk']Czy to ten sam "zmierzch", który jest w kinach??[/quote]
[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]
tak, choć moim zdaniem film się nie umywa do książki :loveu::loveu::loveu:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla']
[B][FONT=Georgia][COLOR=olive]tak, choć moim zdaniem film się nie umywa do książki :loveu::loveu::loveu:[/COLOR][/FONT][/B][/quote]

Zwykle tak jest :)

A czytałaś "martwy aż do zmroku", według którego powstał serial HBO "czysta krew"? Chyba tak to leciało....

Posted

[quote name='jbk']Zwykle tak jest :)

A czytałaś "martwy aż do zmroku", według którego powstał serial HBO "czysta krew"? Chyba tak to leciało....[/quote]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]nie, ale właśnie przeczytałam recenzje i wydaje się być ciekawa :cool3:
kolejna pozycja na liście ksiażek do przeczytania :evil_lol: życia mi nie starczy ;) [/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]nie, ale właśnie przeczytałam recenzje i wydaje się być ciekawa :cool3:[/B][/COLOR][/FONT]
[B][FONT=Georgia][COLOR=olive]kolejna pozycja na liście ksiażek do przeczytania :evil_lol: życia mi nie starczy ;) [/COLOR][/FONT][/B][/quote]

To nie czytaj ;) Masakra. Jakby to dziecko napisało. Niespójne, bezsensowne i do bani. Najbardziej się denerwowałam, jak narratorka opowiadała, jak sie ubrała. Wymieniała po kolei: "założyłam żółtą bluzkę, żółtą spódniczkę, pończochy, żółtą kokardkę na włosy" i tak dalej, wymieniała jedno za drugim, jakby nie wiedziała, o czym ma pisać, ani to nie miało związku z fabułą, ani nic. Żeby jeszcze żółta bluzka miała odcień zboża i falowała na wietrze, ale nie, wymienione wszystko jak w książce telefonicznej. O tym, że niektóre zdarzenia wynikały z kosmosu, ni stąd ni zowąd i zupełnie bez sensu, to już nawet nie wspominam.

Posted

[quote name='jbk']To nie czytaj ;) Masakra. Jakby to dziecko napisało. Niespójne, bezsensowne i do bani. Najbardziej się denerwowałam, jak narratorka opowiadała, jak sie ubrała. Wymieniała po kolei: "założyłam żółtą bluzkę, żółtą spódniczkę, pończochy, żółtą kokardkę na włosy" i tak dalej, wymieniała jedno za drugim, jakby nie wiedziała, o czym ma pisać, ani to nie miało związku z fabułą, ani nic. Żeby jeszcze żółta bluzka miała odcień zboża i falowała na wietrze, ale nie, wymienione wszystko jak w książce telefonicznej. O tym, że niektóre zdarzenia wynikały z kosmosu, ni stąd ni zowąd i zupełnie bez sensu, to już nawet nie wspominam.[/quote]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]:hmmmm: no popatrz a po opisie wydaje się ciekawa

ja ostatnio kupiłam wszystkie 3 części "... nad rozlewiskiem" bo koleżanka zachwalała, w sumie przypuszczałam że to nic szczególnego i liczyłam że to coś takiego jak Grochola
ale jakby to było jak "nigdy w życiu" to przynajmniej można byłoby się pośmiać i nie irytowałoby aż tak
bo jak czytałam te rozlewiska to miałam wrażenie że to książka kucharska :shake: denerwowały mnie przepisy wtrącane co kawałek w tekst, opisy jak robią konfitury, obiadki, śniadania, kolacje [/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]:hmmmm: no popatrz a po opisie wydaje się ciekawa [/B][/COLOR][/FONT]

[B][FONT=Georgia][COLOR=olive]ja ostatnio kupiłam wszystkie 3 części "... nad rozlewiskiem" bo koleżanka zachwalała, w sumie przypuszczałam że to nic szczególnego i liczyłam że to coś takiego jak Grochola[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Georgia][COLOR=olive]ale jakby to było jak "nigdy w życiu" to przynajmniej można byłoby się pośmiać i nie irytowałoby aż tak[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Georgia][COLOR=olive]bo jak czytałam te rozlewiska to miałam wrażenie że to książka kucharska :shake: denerwowały mnie przepisy wtrącane co kawałek w tekst, opisy jak robią konfitury, obiadki, śniadania, kolacje [/COLOR][/FONT][/B][/quote]

Kumpela sobie to właśnie zamówiła, więc sprawdzę zanim kupię dla siebie ;)

Posted

[quote name='jbk']Kumpela sobie to właśnie zamówiła, więc sprawdzę zanim kupię dla siebie ;)[/quote]

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]tak najlepiej, sprawdzić samemu :)[/B][/FONT][/COLOR]

[quote name='deer_1987']Chodz do nas na plaze i sloneczko!![/quote]
w pracy siedzę a za oknem taki wiatr że ludzi zdmuchuje :shake:[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='Rinuś']Pijaczko zdrowa już jesteś? :P[/quote]
no ba :cool3:
pewnie że zdrowa, można zacząć pić dalej :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Shel']blablaaalalblallalblallalal u nas śnieg :placz:[/quote]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]wiatr :placz:[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='Tengusia']no i tutaj tez byla a do mnie to nie zajrzala :mad:[/quote]
czuj się wyróżniona :cool3:

dzisiaj zobaczyłam na naszej klasie reklamę dotyczącą książki "Władca Barcelony"...muszę ją mieć!!!
napisali że utrzymana w klimacie "Katedry w Barcelonie" a ja tą książkę kocham :loveu:
w ogóle jakoś pociągają mnie książki, których akcja rozgrywa się w Barcelonie...bardzo klimatyczne miejsce, chciałabym się osobiście o tym przekonać i kiedyś się tam wybiorę :diabloti:
a póki co zamawiam książkę :multi:
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]wiatr :placz:[/B][/COLOR][/FONT]

czuj się wyróżniona :cool3:

dzisiaj zobaczyłam na naszej klasie reklamę dotyczącą książki "Władca Barcelony"...muszę ją mieć!!!
napisali że utrzymana w klimacie "Katedry w Barcelonie" a ja tą książkę kocham :loveu:
w ogóle jakoś pociągają mnie książki, których akcja rozgrywa się w Barcelonie...bardzo klimatyczne miejsce, chciałabym się osobiście o tym przekonać i kiedyś się tam wybiorę :diabloti:
a póki co zamawiam książkę :multi:
[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

czuje sie ... wyrozniona :diabloti:

Posted

Ale marudzicie :mad::lol:
U nas też masakra na dworze, właśnie wróciłam od zębologa i nie czuję dolnej szczęki, ale odlot :multi::eviltong:

Byście se herbatę zrobiły i Hałsa obejrzały ;D Ja tak zrobię, tyle że bez herbaty, bo pić mi jeszcze nie wolno :mad:

Żonkil, słuchaj no, mam "zmierzch" na dvd, to pewnie najpierw przeczytać książke a potem obejrzeć film nie?