jonQuilla Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 [quote name='deer_1987'] nasza znajoma polka ma te dwa swoje i jest zdziwona ze nasze umieja takie trudne rzeczyu jak siad i zostan zeby mozna bylo zrobic zdjecie jak pozuja i ze chodza na 1.5m smyczy. ona mowi ze jej nie musza umiec siad czy innej komendy co moze im zycie uratowac np stop. a na smyczy nie umieja takie psy isc tylko flexi pasuje. wiesz jej sprawa nie moja ;-) ale kazdego psa da sie nauczyc komend. to co wiem to york nie bedzie nigdy nauczony czystosci tylko zawsze musi w domu siknac. nie wiem jak to jest ze jak maly pies to porzekonanie ze nic nie musi. znajoma pusza je czasami - tam u nas gdzie od ulicy ogrodzone ale nie na 2 koncach.. no i jeden sie rzeczyewiscie slucha a drugi olewa i leci do kazdego psa. no i tlumacze ze to sie da nauczyc na smaki czy zabawke przychodzenia ale nic nie dociera do niej i dalej puszcza. io dalej krzyczy jak nie przychodza i lata za nimi. nic jej sprawa jak mowie :-D nasze umieja byc puszczone i przyjsc i sie cieszyc ze dostana smaka czy zabawke czy umieja stop, siad, lapa, zostan ito :-D[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]no właśnie ludzie żyją często w przekonaniu że skoro pies mały to nie mozna od niego zbyt wiele wymagać i niestety ale nie znam i nie spotkałam się osobiście nigdy jeszcze z osobą, która traktowałaby jorka jak "normalnego" psa i wymagała od niego tego czego przeciętny właściciel powinien wymagać od swojego pupila sąsiadka koleżanki ma jorka, który załatwia swoje potrzeby w domu do kuwety :crazyeye: to w ogóle szczyt wszystkiego :shake: jak można ograniczyć w ten sposób psu życie? decydując się na jorka ludzie nie biorą pod uwagę że to terrier więc pies o silnym charakterze i potrzebie ruchu żal mi że ta rasa tak cierpi przez tą modę, która obecnie panuje :roll:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
taxelina Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]no właśnie ludzie żyją często w przekonaniu że skoro pies mały to nie mozna od niego zbyt wiele wymagać i niestety ale nie znam i nie spotkałam się osobiście nigdy jeszcze z osobą, która traktowałaby jorka jak "normalnego" psa i wymagała od niego tego czego przeciętny właściciel powinien wymagać od swojego pupila sąsiadka koleżanki ma jorka, który załatwia swoje potrzeby w domu do kuwety :crazyeye: to w ogóle szczyt wszystkiego :shake: jak można ograniczyć w ten sposób psu życie? decydując się na jorka ludzie nie biorą pod uwagę że to terrier więc pies o silnym charakterze i potrzebie ruchu żal mi że ta rasa tak cierpi przez tą modę, która obecnie panuje :roll:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] dokladnie to jednak terrier ktory nie moze byc tylko maskotka a potrzebuje cos robic :diabloti: ja nie wiem skad to przekonanie ze maly pies to ma byc tylko maskotka i nie musi umiec nic. znajoma mowi ze dla niej to i tak sa najmadrzejsze psy i nie musza tego udowadniac jakims szkoleniem.. nie rozumie ze czesto podstawowe komendy ratuja zycie. pies ucieka ale zna slowo stop i staje przed przejsciem np... ale nie przeie jork nie musi nic umiec.. nie mowie przy tym zenasze sa idelane bo czasami tez im cos strzeli do glow ale sa na pewno o wiele bardziej wychowane. Quote
agaga21 Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 a te malizny często bardziej hałaśliwe i agresywne niż psy mordercy:evil_lol: Quote
Alusia Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 witamy trochę spóźnieni ale lepiej późno niż wcale:razz::eviltong: Quote
jonQuilla Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 [quote name='deer_1987']dokladnie to jednak terrier ktory nie moze byc tylko maskotka a potrzebuje cos robic :diabloti: ja nie wiem skad to przekonanie ze maly pies to ma byc tylko maskotka i nie musi umiec nic. znajoma mowi ze dla niej to i tak sa najmadrzejsze psy i nie musza tego udowadniac jakims szkoleniem.. nie rozumie ze czesto podstawowe komendy ratuja zycie. pies ucieka ale zna slowo stop i staje przed przejsciem np... ale nie przeie jork nie musi nic umiec.. nie mowie przy tym zenasze sa idelane bo czasami tez im cos strzeli do glow ale sa na pewno o wiele bardziej wychowane.[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]bo jork w wielu przypadkach ma po prostu być dodatkiem ładnie wyglądającym :niewiem: [/B][/COLOR][/FONT] [quote name='agaga21']a te malizny często bardziej hałaśliwe i agresywne niż psy mordercy:evil_lol:[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]no wiesz Ty co :crazyeye: jesteś przewrażliwiona, tak samo jak większość właścicieli TTB !!! :diabloti:[/B][/COLOR][/FONT] :evil_lol::evil_lol: [quote name='Alusia']witamy trochę spóźnieni ale lepiej późno niż wcale:razz::eviltong:[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] witamy :multi:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
halgre Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 [FONT="Comic Sans MS"][SIZE="5"][B][COLOR="DarkRed"]Cześć ... [/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][IMG]http://i28.tinypic.com/117wd9t.jpg[/IMG] Quote
jonQuilla Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]witajcie :multi::multi::multi:[/B][/COLOR][/FONT]:loveu: Quote
zuzolandia Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 [I][B]Doberek :loveu:[/B][/I] [I][B]Ja to mam szczescie ...u mnie w pracy to jest zapsienie straszne ..duze małe łyse kudłate :diabloti::diabloti:..do tego moge swoje zabierac jak tak czasami musze dluzej zostac a nie chce zeby sie meczyły samiutenkie :eviltong:[/B][/I] [I][B]Jesli chodzi o sklepy to w zasadzie wpuszcają ..jedynie w miesnym zadnego nie widzialam zawsze stoją przed :diabloti::diabloti:[/B][/I] [B][/B] [B][I]Niemniej uważam ze jesli jest zakaz to powinien obejmowac wszystkie psy a yorki w szczególnosci :evil_lol::evil_lol:[/I][/B] Quote
taxelina Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]witajcie :multi::multi::multi:[/B][/COLOR][/FONT]:loveu:[/quote] i nic wiecej nie napiszesz? Quote
jonQuilla Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 [quote name='zuzolandia'][I][B]Doberek :loveu:[/B][/I] [I][B]Ja to mam szczescie ...u mnie w pracy to jest zapsienie straszne ..duze małe łyse kudłate :diabloti::diabloti:..do tego moge swoje zabierac jak tak czasami musze dluzej zostac a nie chce zeby sie meczyły samiutenkie :eviltong:[/B][/I] [I][B]Jesli chodzi o sklepy to w zasadzie wpuszcają ..jedynie w miesnym zadnego nie widzialam zawsze stoją przed :diabloti::diabloti:[/B][/I] [B][I]Niemniej uważam ze jesli jest zakaz to powinien obejmowac wszystkie psy a yorki w szczególnosci :evil_lol::evil_lol:[/I][/B][/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]jakbym ze sobą Salsę do pracy wzięła to by ujadała jak głupia na ludzi :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='deer_1987']i nic wiecej nie napiszesz?[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]a co tu pisać :) znów od 13 do 19 w pracy, umieram z nudy :roll: chcę już do domu[/B][/COLOR][/FONT] Quote
taxelina Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 No to ja juz po szkole i bylam z tz na jednym piwie i soku dla mnie a teraz zasnal zmeczony po swojej szkole. i tez sie ide polozyc kolo niego Quote
jonQuilla Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 [quote name='deer_1987']No to ja juz po szkole i bylam z tz na jednym piwie i soku dla mnie a teraz zasnal zmeczony po swojej szkole. i tez sie ide polozyc kolo niego[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] a Ty co, piwem gardzisz? [/B][/COLOR][/FONT]:crazyeye::evil_lol: Quote
taxelina Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] a Ty co, piwem gardzisz? [/B][/COLOR][/FONT]:crazyeye::evil_lol:[/quote] No ja wlasnie taka jestem ze nie lubie w ogole piwa. kiedys moglam jedno wypic a potem na jakies dziwne trafilam i od tego czasu nie lubie piwa :shake::shake: Quote
Kosmaty Gałganek Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 [quote name='deer_1987']No ja wlasnie taka jestem ze nie lubie w ogole piwa. [/quote] Ja też piwa nie pije ale na szczęście na piwie się wybór nie kończy :diabloti: Quote
agaga21 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 a ja właśnie piję i lubię :eviltong: ale winko wolę Quote
taxelina Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 [quote name='Ania!']Ja też piwa nie pije ale na szczęście na piwie się wybór nie kończy :diabloti:[/quote] [quote name='agaga21']a ja właśnie piję i lubię :eviltong: ale winko wolę[/quote] No wlasnie jest wino, cider albo sok :D Quote
jonQuilla Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]ja nie jestem wybredna pod tym względem :) póki co gin mi nie podchodzi jedynie :eviltong: piwo lubię, wino lubię a ponad wszystko kocham whisky z colą, najlepszy drink na świecie :loveu::loveu:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
taxelina Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]ja nie jestem wybredna pod tym względem :) póki co gin mi nie podchodzi jedynie :eviltong: piwo lubię, wino lubię a ponad wszystko kocham whisky z colą, najlepszy drink na świecie :loveu::loveu:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] najlepszy? wodka z mlekiem czekoladowym :evil_lol: Quote
Selket Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Cześć Żonkilku :calus: Widziałam cudną Salsunię i przeczytałam wszystkie historie z Waszego życia :grins: :grins: Quote
C&B Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Soczki są pycha :loveu: Moja mama to tylko reds'a a tata wszystko oprócz pewnej marki <której nie wymienię> bo się od niej pochorwał:evil_lol: A ja nie pijąca, do 18 roku życia xD Quote
jonQuilla Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 [quote name='deer_1987']najlepszy? wodka z mlekiem czekoladowym :evil_lol:[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]przyznam się bez bicia że jeśli mam pić wódkę to wolę z kieliszka :oops: no chyba że Red Bull z wódką :loveu: [/B][/COLOR][/FONT] [quote name='Selket']Cześć Żonkilku :calus: Widziałam cudną Salsunię i przeczytałam wszystkie historie z Waszego życia :grins: :grins:[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] cześć Selkeciku :calus: no tak na brak przygód nie narzekamy :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='C&B']Soczki są pycha :loveu: Moja mama to tylko reds'a a tata wszystko oprócz pewnej marki <której nie wymienię> bo się od niej pochorwał:evil_lol: A ja nie pijąca, do 18 roku życia xD[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] i słusznie :) ja głupia nie czekałam na 18 i popatrz co się ze mną stało, piję wszystko co dadzą ;) :evil_lol::evil_lol: soczki też uwielbiam :loveu:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Kosmaty Gałganek Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 [quote name='deer_1987']najlepszy? wodka z mlekiem czekoladowym :evil_lol:[/quote] Tego jeszcze nie piłam. Ilu to ciekawych rzeczy człowiek się dowiaduje na forum o psach :evil_lol: [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]przyznam się bez bicia że jeśli mam pić wódkę to wolę z kieliszka :oops:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] Nie ma co się rozpraszać mieszaniem :diabloti: Quote
jonQuilla Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 [quote name='Ania!']Tego jeszcze nie piłam. Ilu to ciekawych rzeczy człowiek się dowiaduje na forum o psach :evil_lol: [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]:evil_lol::evil_lol: [url]www.dogomaniaiwszystkoinnewjednym.pl[/url] tak powinno się nazywać to forum[/B][/COLOR][/FONT] Nie ma co się rozpraszać mieszaniem :diabloti:[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] wyznaję zasady że SZYBKO I Z GŁOWY a drinki się sączy i sączy...jeszcze pół biedy jak dobre ale jak byle jaki z byle czego to fuj :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Recommended Posts