Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja zawsze pozwalam pogłaskac bo mój Sajgon uwielbia ludzi i wszelaki kontakt z nimi :cool3: :loveu: i jestem pewna za niego ;) , tylko on ma to do siebie ,że jak juz wyczuje ,ze człowiek jest przyjaznie nastawiony to odrazu skacze :cool1: a ja nie umiem go tego oduczyc :oops:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oj taki maly OFF ;p nic sie nie stanie :D wy to macie dobrze, bo sie gdzies spotkacie... a ja jestem jako jedyna na DGM z mojej miejscowosci :/ :/
no to Mysiapysia masz szczescie, ze twoj psiak lubi obcych :P chociaz... nie zawsze jest to dobre :)

Posted

no to Mysiapysia masz szczescie, ze twoj psiak lubi obcych :P chociaz... nie zawsze jest to dobre

nooo domu to on wogóle pilnowac nie potrafi :evil_lol: włamywaczowi to by jeszcze pomógł wynosic :evil_lol:

Posted

My mamy taką rasę psów (Ast i pit) że raczej nie mam problemów że ktoś chce je głaskać :) wiec mam spokój. Ale czasem się zdarza że jakieś elementy chcą je głaskać to mówię że gryzą i dalej mam spokój.

Posted

heh do Astow i Pitow to malo kto podchodzi :D ja tam sie ich wogole nie boje... bo za co ?? :D ale moja mama jak widzi psa tej rasy to zawsze idzie z drugiej strony a ja przechodze kolo psa :D hahaha ;p

Posted

Oj tak to troche denerwuje, ale jak się jeszcze ktos zapyta to jest ok, ale jak dziecko podlatuje i odrazu z rekami to pyska .. :razz: Ostatnio miałam taka sytuacje, ze ide sobie na legalu z Lolą, a tu mi jakieś dziecko leci i wyma****erekami, chce pogłaskać psa, na co ja mojego psa odciagam i wogóle, matka tego dziecka to widzi(stała z jakieś 10 metrów ode mnie .. ) a dziecko nadal lata za moim psem, a matka tylko sie patrzy i nic!:shake: Jakby pies ugryzł, to by dopiero afera była, a tak to, że niby nic nie widzi .. :angryy:

Posted

Aj! Trzeba było wrzasnąć 'proszę pani, mój pies gryzie, niech pani weźmie dziecko!' ;) Na pewno by się kobita ocknęła, a przydałoby się, bo kiedyś dziecko podejdzie do agresywnego psa bez właściciela i ... Nie będzie zbyt miło.

Posted

Możesz wtedy powiedzieć, że pies nie jest agresywny jeśli nie jest zaczepiany przez małe dzieci. Nie można się dawać terroryzować ;) Matka powinna pilnować swojego dziecka. Ty, jeśli masz psa na smyczy, spełniasz swój obowiązek, ona nie pilnując dziecka sama prosi się o kłopoty...

Posted

Owadek napisał(a):
Ludzie trochę szacunku dla starszych, z wiochy jesteście? "dziadek menelek"...do swojego dziadka tak mów jedna z drugą.

Owadek ...i Ty o szacunku piszesz...??? Przeczytaj sobie swoją wypowiedz...:p

A swoja drogą to raczej dobrze świadczy o takim panu który wspomina swojego psa...

Posted

diabelkowa napisał(a):
Czasem jak ktos jest naprawde upierdliwy szepcze mojemu psu do uszka magiczne trzyliterowe slowko - KOT:diabloti: zawsze sie ludzie odsowaja :evil_lol:

a moj reaguje na KICI KICI :evil_lol:

Posted

Gdy Kama była szczeniaczkiem/młodym pieskiem - częściej zdarzało mi się spotkać z ludźmi, którzy chcieliby "pogłaskać pieska".
Gdy dorosła, albo teraz gdy jest już stara (choć na swój wiek nie wygląda) - raczej nikt nie pyta, czy można ją pogłaskać.
Kama jest owczarkiem niemieckim, choć prawdopodobnie po przebytej w szczęnięctwie perwowirozie - nie urosła tak jak inne owczarki. Jednak wzbudza respekt jak widać ;)

Strasznie nie lubię pytań w stylu "czy gryzie". Co z tego, że jeszcze nikogo nie ugryzła/nie udało jej się nikogo ugryźć? To jest pies... nigdy nie wiadmo kiedy będzie jego pierwszy raz...;)

Jak ktos mnie pytał "czy gryzie" - odpowiadałam, że "raczej nie". Jakoś wszyscy wtedy rezygnowali z głaskania jej... ;)

Posted

Jak miałam doga niemieckiego to raczej ludzie nie pchali sie z łapkami,komentowali go (na ogół z sympatią)ale na odległść. Natomiast jak miał kilka miesięcy to naszym utrapieniem były dzieci "Mamo, maaaamo!!! Zobacz ,jaki duży dalmatyńczyk!!!"i juz był problem....bo wszystkie zbiegały sie z wrzaskiem i piskiem,z wyciągnietymi łapkami...a pies nie wiedział o co chodzi...Ale jak juz był dorosły to sam czesto zaczepiał dziewczyny na chodniku(pies wychowany przez same baby:cool3: ), nie znosił natomiast cmokania i gwizdania. Jak tylko usłyszał taką zaczepke to z gardzieli wydobywalo sie grozne "WWWWRRRRRryyYYyyy...." i juz nie było zaczepiającego:evil_lol: A do wsciekłości doprowadzało mnie "Zobacz ale KROWA..."(i nie chodziło tu o mnie;) Rozumiem "cielaczek", ale KROWA??? Doguś nie był kastratem:cool3: wtedy odpowiadałam "heheh , uwazaj ta KROWA ma zajeb...zęby..." a dogus na potwierdzenie rzucał "wrryyy" :mad: Teraz mam 4msc pinczera mini. Zaczepia wszystkich a wszyscy zaczepiaja jego.Tylko zabawy i mizianki mu w głowie.

Posted

Moja Sara leci do wszystkich, ale oczywiście jej nie pozwalam, trzymam na smyczy. Chociaż z czasem, jak rośnie coraz większa to proporcjonalnie rośnie ilość ludzi, którzy nas omijają, a maleje tych którzy mówią "jaki słodki" i chcą głaskać :)

Generalnie bardzo lubie dzieci, ale od kiedy mam psa- to jakos duzo mniej.. też mnie strasznie denerwuje jak lazą bez pytania, a to przecież jeszcze szczeniak- skacze, drapie, podgryzuje. Nigdy nie wiadomo jak sie może skończyć taki kontakt. A jak pytają czy mogą pogłaskać, to zwykle pozwalam, ale trzymam smycz i jestem czujna :)

Posted

Pokaż nam brzydkiego szczeniaka, a nieba ci uchylę :cool3:
dziś panowie strzygący trawę zamienili sie w słupy soli na widok 8 miesięcznego szczeniaczka chyba jednak nie wszystkie są tak atrakcyjne ;) a starsi ludzie najczęściej ją uwielbiają :cool3:
oto straszny szczeniaczek :evil_lol:

Posted

Mój Piegus uwielbia dzieci. Gdy widzę jakieś maluchy przyglądające się mojemu psu mówię od razu: "Możesz pogłaskać, piesek jest łagodny". Radość ma i pies, i dziecko. Piegus, bo jest głaskany, a dziecko, że głaszcze. :lol: Ja w sumie też lubię patrzeć na takie scenki. ;)

Posted

taka postawa występuje najczęściej u młodzieży, ale kiedy Rudolfina sie "rozochoca" młodzież nie jest już zachwycona - choć uprzedzam "zachwyconych" że szczeniaczek po fazie wstępnej całuje w usta i brudzi oraz drze jak sie da :diabloti: o dziwo starszym ludziom z mojego osiedla to nie przeszkadza ja chyba mieszkam w dziwnym miejscu :razz: