mysiapysia Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 ja zawsze pozwalam pogłaskac bo mój Sajgon uwielbia ludzi i wszelaki kontakt z nimi :cool3: :loveu: i jestem pewna za niego ;) , tylko on ma to do siebie ,że jak juz wyczuje ,ze człowiek jest przyjaznie nastawiony to odrazu skacze :cool1: a ja nie umiem go tego oduczyc :oops: Quote
psiuroszczura Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Off: Mysiapysia, może jakiś spacerek w Gliwicach? Marmara też się pewnie dołączy z Cekinem i Alfą. :) Sorki za offa... Quote
BlackSheWolf Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 oj taki maly OFF ;p nic sie nie stanie :D wy to macie dobrze, bo sie gdzies spotkacie... a ja jestem jako jedyna na DGM z mojej miejscowosci :/ :/ no to Mysiapysia masz szczescie, ze twoj psiak lubi obcych :P chociaz... nie zawsze jest to dobre :) Quote
mysiapysia Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 no to Mysiapysia masz szczescie, ze twoj psiak lubi obcych :P chociaz... nie zawsze jest to dobre nooo domu to on wogóle pilnowac nie potrafi :evil_lol: włamywaczowi to by jeszcze pomógł wynosic :evil_lol: Quote
BlackSheWolf Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 hehe :d no to ciekawie :D a jakiej rasy masz psiaka ?? :D Quote
mysiapysia Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 mieszaniec dobermana z jakims wiczurem :lol: robi sie OFF wiec lepiej piszmy na temat :cool3: Quote
magia Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 My mamy taką rasę psów (Ast i pit) że raczej nie mam problemów że ktoś chce je głaskać :) wiec mam spokój. Ale czasem się zdarza że jakieś elementy chcą je głaskać to mówię że gryzą i dalej mam spokój. Quote
BlackSheWolf Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 heh do Astow i Pitow to malo kto podchodzi :D ja tam sie ich wogole nie boje... bo za co ?? :D ale moja mama jak widzi psa tej rasy to zawsze idzie z drugiej strony a ja przechodze kolo psa :D hahaha ;p Quote
Lolan Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Oj tak to troche denerwuje, ale jak się jeszcze ktos zapyta to jest ok, ale jak dziecko podlatuje i odrazu z rekami to pyska .. :razz: Ostatnio miałam taka sytuacje, ze ide sobie na legalu z Lolą, a tu mi jakieś dziecko leci i wyma****erekami, chce pogłaskać psa, na co ja mojego psa odciagam i wogóle, matka tego dziecka to widzi(stała z jakieś 10 metrów ode mnie .. ) a dziecko nadal lata za moim psem, a matka tylko sie patrzy i nic!:shake: Jakby pies ugryzł, to by dopiero afera była, a tak to, że niby nic nie widzi .. :angryy: Quote
zmierzchnica Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Aj! Trzeba było wrzasnąć 'proszę pani, mój pies gryzie, niech pani weźmie dziecko!' ;) Na pewno by się kobita ocknęła, a przydałoby się, bo kiedyś dziecko podejdzie do agresywnego psa bez właściciela i ... Nie będzie zbyt miło. Quote
diabelkowa Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 no niby tak ale tak gadasz ze gryzie ze agresywny to zawsze ta mamusia moze sie wydrzec gdzie kaganiec albo zadzwonic na straz miejska... Quote
zmierzchnica Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Możesz wtedy powiedzieć, że pies nie jest agresywny jeśli nie jest zaczepiany przez małe dzieci. Nie można się dawać terroryzować ;) Matka powinna pilnować swojego dziecka. Ty, jeśli masz psa na smyczy, spełniasz swój obowiązek, ona nie pilnując dziecka sama prosi się o kłopoty... Quote
diabelkowa Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Czasem jak ktos jest naprawde upierdliwy szepcze mojemu psu do uszka magiczne trzyliterowe slowko - KOT:diabloti: zawsze sie ludzie odsowaja :evil_lol: Quote
dogusia Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Owadek napisał(a):Ludzie trochę szacunku dla starszych, z wiochy jesteście? "dziadek menelek"...do swojego dziadka tak mów jedna z drugą. Owadek ...i Ty o szacunku piszesz...??? Przeczytaj sobie swoją wypowiedz...:p A swoja drogą to raczej dobrze świadczy o takim panu który wspomina swojego psa... Quote
BlackSheWolf Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 diabelkowa napisał(a):Czasem jak ktos jest naprawde upierdliwy szepcze mojemu psu do uszka magiczne trzyliterowe slowko - KOT:diabloti: zawsze sie ludzie odsowaja :evil_lol: a moj reaguje na KICI KICI :evil_lol: Quote
Aniuś Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Gdy Kama była szczeniaczkiem/młodym pieskiem - częściej zdarzało mi się spotkać z ludźmi, którzy chcieliby "pogłaskać pieska". Gdy dorosła, albo teraz gdy jest już stara (choć na swój wiek nie wygląda) - raczej nikt nie pyta, czy można ją pogłaskać. Kama jest owczarkiem niemieckim, choć prawdopodobnie po przebytej w szczęnięctwie perwowirozie - nie urosła tak jak inne owczarki. Jednak wzbudza respekt jak widać ;) Strasznie nie lubię pytań w stylu "czy gryzie". Co z tego, że jeszcze nikogo nie ugryzła/nie udało jej się nikogo ugryźć? To jest pies... nigdy nie wiadmo kiedy będzie jego pierwszy raz...;) Jak ktos mnie pytał "czy gryzie" - odpowiadałam, że "raczej nie". Jakoś wszyscy wtedy rezygnowali z głaskania jej... ;) Quote
BlackSheWolf Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 hihi to masz fajnie :D to ja czekam na Osko urosnie ;p bo narazie wszyscy mowia JAKI ON SLODKI itd :/ jeszcze ze 4 miesiace i bedzie ladny owczarek niemiecki :D Quote
dogusia Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Jak miałam doga niemieckiego to raczej ludzie nie pchali sie z łapkami,komentowali go (na ogół z sympatią)ale na odległść. Natomiast jak miał kilka miesięcy to naszym utrapieniem były dzieci "Mamo, maaaamo!!! Zobacz ,jaki duży dalmatyńczyk!!!"i juz był problem....bo wszystkie zbiegały sie z wrzaskiem i piskiem,z wyciągnietymi łapkami...a pies nie wiedział o co chodzi...Ale jak juz był dorosły to sam czesto zaczepiał dziewczyny na chodniku(pies wychowany przez same baby:cool3: ), nie znosił natomiast cmokania i gwizdania. Jak tylko usłyszał taką zaczepke to z gardzieli wydobywalo sie grozne "WWWWRRRRRryyYYyyy...." i juz nie było zaczepiającego:evil_lol: A do wsciekłości doprowadzało mnie "Zobacz ale KROWA..."(i nie chodziło tu o mnie;) Rozumiem "cielaczek", ale KROWA??? Doguś nie był kastratem:cool3: wtedy odpowiadałam "heheh , uwazaj ta KROWA ma zajeb...zęby..." a dogus na potwierdzenie rzucał "wrryyy" :mad: Teraz mam 4msc pinczera mini. Zaczepia wszystkich a wszyscy zaczepiaja jego.Tylko zabawy i mizianki mu w głowie. Quote
agaciaaa Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Moja Sara leci do wszystkich, ale oczywiście jej nie pozwalam, trzymam na smyczy. Chociaż z czasem, jak rośnie coraz większa to proporcjonalnie rośnie ilość ludzi, którzy nas omijają, a maleje tych którzy mówią "jaki słodki" i chcą głaskać :) Generalnie bardzo lubie dzieci, ale od kiedy mam psa- to jakos duzo mniej.. też mnie strasznie denerwuje jak lazą bez pytania, a to przecież jeszcze szczeniak- skacze, drapie, podgryzuje. Nigdy nie wiadomo jak sie może skończyć taki kontakt. A jak pytają czy mogą pogłaskać, to zwykle pozwalam, ale trzymam smycz i jestem czujna :) Quote
Patka Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Pokaż nam brzydkiego szczeniaka, a nieba ci uchylę :cool3: dziś panowie strzygący trawę zamienili sie w słupy soli na widok 8 miesięcznego szczeniaczka chyba jednak nie wszystkie są tak atrakcyjne ;) a starsi ludzie najczęściej ją uwielbiają :cool3: oto straszny szczeniaczek :evil_lol: Quote
Bonsai Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Mój Piegus uwielbia dzieci. Gdy widzę jakieś maluchy przyglądające się mojemu psu mówię od razu: "Możesz pogłaskać, piesek jest łagodny". Radość ma i pies, i dziecko. Piegus, bo jest głaskany, a dziecko, że głaszcze. :lol: Ja w sumie też lubię patrzeć na takie scenki. ;) Quote
BlackSheWolf Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 o matko!! jaki straszny szczeniak :evil_lol: ee tam on jest slodziutki :loveu: :loveu: Quote
Patka Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 taka postawa występuje najczęściej u młodzieży, ale kiedy Rudolfina sie "rozochoca" młodzież nie jest już zachwycona - choć uprzedzam "zachwyconych" że szczeniaczek po fazie wstępnej całuje w usta i brudzi oraz drze jak sie da :diabloti: o dziwo starszym ludziom z mojego osiedla to nie przeszkadza ja chyba mieszkam w dziwnym miejscu :razz: Quote
dogusia Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Faktycznie....straszna bestia....:crazyeye: ale z jakim błyskiem w oku i szczerym usmiechem paszczy:loveu: kizi mizi bestyjko:loveu: :loveu: Quote
Akadna Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 matko #Crazy Jaki OLŚNIEWAJĄCY UŚMIECH #mdleje słodziak :* Quote
Recommended Posts