zasadzkas Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 jolu, wyczysc skrzynke bo pv nie moze dojsc Quote
Jola_K Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 zasadzkas napisał(a):jolu, wyczysc skrzynke bo pv nie moze dojsc wyczyscilam :) troche..... ..... 9 wolnych :roll: Quote
Jola_K Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 przypominam o naszych aukcjach pomocowych Terry Pratchett "KOT w stanie czystym" KLIKNIJ TUTAJ Wesola bizuteria!! KLIKNIJ TUTAJ Zegarek 3w1 i blekitny naszyjnik KLIKNIJ TUTAJ Prezentowy Porcelanowy SUPER KOT KLIKNIJ TUTAJ Dziergane ANIOLKI KLIKNIJ TUTAJ a w przygotowaniu kolejne... zapraszam :D Quote
Jola_K Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 witaj Mraulina :) przesylam worek glaskow dla Twoich podopiecznych :loveu: **** a nie napisalam chyba jak sie ostatnio wkurzylam wyslal ktos zapytanie o kotka, chcial tygryske mala, wyslalam kilka zdjec w tym tych najmniejszych kotek z klatki kroliczej wiecie, dlugokonczyste mini kotki :lol: no i dostalam odpowiedz ze "kotki sa marne :crazyeye: i ze wstrzymuja sie z decyzja" no zesz!!! :angryy: MARNE!!!! rany, takie fajne cicie, a te starsze to kluseczki takie :oops: (nie ma karmy light dla kociat??? ) a on mowi ze sa "marne" nic, policzylam do dzieisieciu i wytlumaczylam sobie to tak, ze testu nie przeszli :diabloti: bo "marny kotek" nie jest dla nich wyzwaniem, nie chca wlozyc najmniejszego wysilku w to by zrobic z bidulki pieknego kota mam ich w nosie, ale nerwy mi potargali tyle wysilku czlowiek wklada a ktos jednym slowem potrafi to podsumowac tym bardziej ze sie myli kto widzial moje kotki? niech powie, sa marne?? (nie mowie tu o zagrzybionych kotkach po panleukopenii czy lysej kotce.. bo tych nie oglaszam jeszcze, zreszta swoja urode tez maja :D ) Quote
BIANKA1 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 To byli marni kandydaci na opiekunów . Twoje kotki są przepiekne :loveu: Quote
Agnieszka Co. Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Bo to może miała byc tygrysica bengalska - wtedy te maluszki wygladaja "marnie" :evil_lol: Quote
Jola_K Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Agnieszka Co. napisał(a):Bo to może miała byc tygrysica bengalska - wtedy te maluszki wygladaja "marnie" :evil_lol: wlasnie.. nie dyskutowalam z nim, nie warto bylo ale pomyslalam ze niech sobie idzie szukac kotka w hodowli, byle tylko legalnej wiem, oczywiscie nie kazdemu musza sie podobac moje koty, nie sa rude, kolorowe, kudlate itp w kazdy gust nie trafie i nie po raz pierwszy spotkalam sie z rezygacja bo nie mam TAKIEGO kota jakiego dana osoba szuka, ale.... ale to stwierdzenie "marne" - to mnie wkurzylo :angryy: Quote
magda222 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Ciekawe jak Ci ludzie,dla których te maleństwa są marne będą się czuli jak zmarnieją na starość i nikt już ich nie będzie chciał i trafią do domu opieki... Quote
korek221 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 WITAM! JAK KTOŚ ŚMIAŁ NAZWAĆ TE KOTKI "MARNYMI"??!! :crazyeye:JA SAMA ADOPTOWAŁAM U PANI PRĘGOWANĄ KOTECZKĘ:loveu:; SIOSTRĘ RUDEGO KOTKA ,KTÓREGO KTOŚ... MI ZWĘDZIŁ Z PRZED NOSA... KOTKI SĄ ŚLICZNE, WIDZIAŁAM TE W KOSZYCZKU I TE Z FOTEK I KTOŚ IM BARDZO UBLIŻYŁ!!!:mad: MOJA KICIA JEST PRZEKOCHANA I SŁODZIUTKA!OBY WSZYSTKIE KOTKI MIAŁY TAKIE WARUNKI JAK TE U PANI!!POZDRAWIAM! EWA TRACZ ZE SZCZYRKU. Quote
Jola_K Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 korek221 napisał(a):WITAM! JAK KTOŚ ŚMIAŁ NAZWAĆ TE KOTKI "MARNYMI"??!! :crazyeye:JA SAMA ADOPTOWAŁAM U PANI PRĘGOWANĄ KOTECZKĘ:loveu:; SIOSTRĘ RUDEGO KOTKA ,KTÓREGO KTOŚ... MI ZWĘDZIŁ Z PRZED NOSA... KOTKI SĄ ŚLICZNE, WIDZIAŁAM TE W KOSZYCZKU I TE Z FOTEK I KTOŚ IM BARDZO UBLIŻYŁ!!!:mad: MOJA KICIA JEST PRZEKOCHANA I SŁODZIUTKA!OBY WSZYSTKIE KOTKI MIAŁY TAKIE WARUNKI JAK TE U PANI!!POZDRAWIAM! EWA TRACZ ZE SZCZYRKU. o rany jak milo.. :) witam Pania super ze sie Pani zalogowala ten facet tak okreslil kotki, ktore mam w domu, podeslalam mu doslownie 3 zdjecia... a one maja o niebo lepsze warunki niz te, ktore widziala Pani w schronisku wszystko u Was w porzadku? Pawelek jest zadowolony ze swojej malej przyjaciolki? ********** a ja w poniedzialek zamieszczalam tutaj wiadomosc od Pani :) o [SIZE="3"]TUTAJ Quote
korek221 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 U NAS WSZYSTKO W PORZĄDKU.MÓJ SYNUŚ GRZEŚ UWIELBIA KICIĘ!:loveu: KICIA WŁAŚNIE "BYCZY" MI SIĘ NA KOLANACH JAK PISZĘ TĄ WIADOMOŚĆ! ZACZYNA SIĘ ROBIĆ OKRĄGLUSZKIEM-W KOŃCU IDZIE CHŁÓD-IDZIE GŁÓD!TRZEBA WCIĄGNĄĆ TYLE JEDZONKA ILE WLEZIE A POTEM NAJLEPIEJ SIĘ WYSPAĆ NA MOICH KOLANACH!:lol: WYSŁAŁAM PANI FOTKĘ MMS ...NIESTETY PUKI CO NIE DOROBIŁAM SIĘ APARATU ...:oops: Quote
Jola_K Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 zdjecie dostalam, dziekuje :) ciesze sie ze tej kici w pore udalo sie znalezc dom a co mi sie pokickalo ze syn ma na imie Pawel? szybko analizuje dlaczego sie pomylilam, w ktorym domu jest tak chlopczyk? wybacz prosze moja skleroze :oops: Quote
Jola_K Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 z kroliczej klatki do wilii??? a czemu nie?! wczoraj do domku pojechala kotka z najmlodszej grupy kotkow z kroliczej klatki staruszki :multi: zamieszkala w wilii :cool3: w Nowym Saczu, wiecej informacji w watku kotkow z kroliczej klatki (link w moim podpisie) ********** a pamietacie Migotke? malenka bialaczkowa kocinke? Migo ma swoj watek [SIZE="3"]TUTAJ, tu na dogo troszke malo odwiedzany :oops: ale na miau mamy ciagle najnowsze wiadomosci w jej watku pisalam dzisiaj: tydzien temu Migosia dostala pierwszej rujki :p pozno, bo ma juz 16 miesiecy kotki bialaczkowe czesto sa bezplodne, wiec skoro ta rujka sie pojawila to my uczeplilysmy sie nadziei ze jej organizm nadrabia zaleglosci, ze moze podawany ciagle interefron dziala :kciuki: kicia dostala provere na zlagodzenie skutkow ruji, przestala sie wic z boczku na boczek ale dwa dni temu, w piatek wieczorem Migo "zgubila" sluz zabarwiony krwia, Anita i Tomek byli w pelnej gotowosci, od razu telefon do kliniki i na sobote Migo juz byla umowiona sterylke nie mozna by dopuscic by jakas infekcja, czy nie daj Boze ropomacicze sie rozwinelo zabieg byl wiec wczoraj w najlepszej bielskiej klinice, Migo dostala znakomita opieke, bylo usg by sprawdzic brzuszek, byla lekka wziewna narkoza, malenkie ciecie... kicia ladnie i szybko sie wybudzila, nie bylo zadnych skutkow ubocznych narkozy, jednak teraz doskwieraja jej skutki intubacji, ma podrazniona tchawice :shake: juz dostala odpowiednie leki Anita z Tomkiem, ciagle sa przy niej, obserwuja ja ponoc jest bardzo biedniutka :( dopiero teraz w poludnie bardziej zaczela sie intersowac otoczeniem, wylegiwala sie na srodku kuchni - to bardzo dobry punkt obserwacyjny na korytarz i lodowke... :cool3: trzymamy kciuki by szybko wrocila do swoich psot, do zaokiennych obserwacji, a przeciez snieg pada, jest tak ciekawie za oknem duzo cieplych mysli wysylamy!! :iloveyou: Quote
peate Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Jola_K napisał(a): duzo cieplych mysli wysylamy!! :iloveyou: to ja również swoje ciepłe myśli dla Migotki podłączam do tej wysyłki :lol: Quote
Jola_K Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 zapraszam na aukcje pomocowa dla kotkow, ktore ratuje [SIZE="3"]Zabawki i inne zabawne akcesoria dla dzieci i nie tylko ;) [SIZE="3"]KLIKNIJ TUTAJ DZIEKUJE :p Quote
halbina Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 nawet na bazarki mnie już nie stać... też sie wpuściłam w długi... obie jestesmy niepoprawne, Jolu... :oops: Quote
Jola_K Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 [SIZE="3"]KOTKI TYMCZASOWE CZEKAJACE NA SWOJE DOMY Koty staruszki to dwie grupy kotkow trojka rodzenstwa urodzona ok 1.04.2008, zabrana z kroliczej klatki na posesji pewnej staruszki, najmniejszy potwornie zaniedbany kotek "Malutki" jest na dt u anity5, ich matka jest juz po sterylce aborcyjnej, dwa w lepszym stanie sa u mnie na dt, para, czarna kotka i czarny kocurek, troche plochliwe, nie agresywne, bardzo zzyte ze soba, idealnym bylby jeden wspolny dom dla rodzenstwa, zaszczepione mlodsze kotki urodzone 1.08.08 - 5 kociat wraz z matka zabrane z powodu bardzo zlego stanu zdrowia, kocia mama jest juz po sterylce na dom czeka kocia mama (po sterylce) i dwojka maluszkow, srebrny tygrysek i mala bura koteczka, szczepione Watek TUTAJ dom znalazly: - bura koteczka (Nowy Sacz) - srebrny kocurek (Zabrze) 16.10 umarla czarna koteczka ['] ************ Trzy osierocone malenstwa osierocone rodzenstwo urodzne ok 25.06.08, ktore przybylo do mnie w wieku ok 3 tygodni, udalo sie odchowac wszystkie, na dom czeka kotka Sally, kochana miziasta koteczka, po szczepieniach Watek TUTAJ adoptowane: czarno bialy kocurek zamieszkal w Tychach tygrysek zamieszkal w Poznaniu ********** Grupa Muzycznych Kociat 4 muzyczne kotki ur. ok 25.05.08, sliczne maluszki zabrane wraz ze starsza, wowczas 10 miesieczna kotka ze schroniska, 3 kotki i starsza kotka Stella maja juz domki na domek czeka tylko jedna - Vega, kotka o wyjatkowej aksamitnej siersci, dwukrotnie szczepiona Watek TUTAJ wyadoptowane: kocurek Gustav mieszka w Zebrzydowicach Nutka kotka trikolorka mieszka w Lodzi Tygrysek Eric mieszka w Suchej Beskidzkiej ************ Grupa Kotow "z worka" kotki urodzone ok 25.05.08 , przyniesione w worku do schroniska, kobieta przyniosla je mowiac ze "Bog ja kotami pokaral", no comments... kotki sa u mnie, dwa zachorowaly na panleukopenie, z ktorych przezyl tylko jeden, dostal na imie Lucky i ma on swoj osobny watek pozostale trzy kotki (kocurki) przebywaja osobno, sa szczepione Lucky, kochany kocurek, wiele przeszedl, jest mega przytulakiem, szuka kochajego domu, gdzie spedzi bezstrosko wiele lat, jego watek TUTAJ CDN Quote
Jola_K Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 ************ Grupa Diuny Kotka z malymi ur. ok 26.07.08, jako dwudniowe malenstwa zabralam do siebie, kocia mama jest poldzika, boi sie kontaktu z czlowiekiem, male biora z niej przyklad, ale wziete na rece poddaja sie pieszczotom, dwukrotnie szczepione kocia mama ma ok 1,5 roku Watek TUTAJ na dom czekaja: - srebrny kocurek Dandi - czarno biala kotka Dusia - kocia mama Diuna adoptowane: mala trikolorka zamieszkala w Gliwicach ************ Grupa Salmy dzika kotka i jej 4 maluszki + 4 niemowlaki, ktore zostaly jej podlozone, taka ilosc byla dla niej zbyt duza, wiec dwa przejela kotka Myszka, kotki sa u mnie na dt, zaszczepione kotki urodzone ok 05.05.08, kocia mama ma ok 2 lat Watek TUTAJ na dom czekaja: - czarna kotka - bura kotka - bury kocurek - bury kocurek (sierotka) - kocia mama, czarna Salma adoptowane czarny kocurek mieszka w Bielsku Bialej trikolorka mieszka w Tychach ************ Grupa Myszki kotka Myszka i jej 5 dzieci + 2 podlozone sierotki, kocieta urodzone 4.05.08 , Myszka ma ok 4-5 lat kotki sa u mnie na dt, dwukrotnie zaszczepione Watek TUTAJ na dom czekaja: - czarno bialy kocurek - czarno biala kotka - bury kocurek - buro bialy kocurek - kocia mama, bura Myszka wyadoptowane: maly buranio (sierotka) mieszka w Bielsku bialej :) bialo szary kocurek (sierotka) mieszka w Pewli Malej :) czarny kocurek mieszka w Krakowie :) ************* Grupa ozdrowiencow kocia rodzina, mama i 4 kotki, urodzone ok 25.07.08 kocia mama ma ok 2-3lat kotki przechorowaly panleukopenie, koci katar i grzybice, te ostatnia jeszcze leczymy, ich watek TUTAJ sa oswojone na dom czekaja: - czarny kocurek - bialo czarny kocurek - czaro biala koteczka - mala tri - kocia mama, bura tri *************** szylkretka Sonia, po sterylce aborcyjnej, jest na dt u berni, jej watek TUTAJ *************** TULINKA, kotka ok 5 miesieczna, znaleziona z porazeniem dolnych konczyn, udalo sie ja wyleczyc, dzisiaj jest juz zupelnie sprawna ma swoj watek TUTAJ Quote
Seaside Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 tak dużo domków potrzebnych :-( :shake: Quote
Jola_K Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 dzisiaj sie zmartwilam, bo uslyszlam jakies wrzaski z pokoju w ktorym przebywaja najstarsze koty, czarna para-kocur i kotka, i lysa bura mama nie wiem co sie stalo, o co poszlo, ale kocur je napadl, widzialam szara siersc na podlodze i przy mnie podbiegl do czarnej kotki.. on juz jest w pelni dojrzaly, chce dominowac musi jechac na kastracje, o ile szara mama jest sterylkowa to jego siostra nie, nie moge dopuscic by cos zaszlo... :roll: kolejne 200zl skad to brac? albo go odizolowac, ale gdzie? wszedzie mam koty, wszedzie :placz: Quote
przyjaciel_koni Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 To straszne... Tyle kocinek jeszcze czeka, wiele chorych, a tu kolejne naprawdę niezbędne wydatki !!!! I jak tu zaradzić problemom... POMOCY !!!! Quote
Jola_K Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 zapraszam na nowa aukcje Cos dla domu, dla kolekcjonerow i nie tylko [SIZE="3"]TUTAJ :multi: Quote
Jola_K Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 i jeszcze jedna Kolekcja slonikow na szczescie [SIZE="3"]TUTAJ zapraszam :multi: Quote
Kamila_s Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Jola odpisze na tego maila,ktorego mi napisalas ...tylko teraz ganiam jak burza i mam czasu jak "kot naplakal":evil_lol: Bede w Polsce 22 grudnia i wplace na Twoje kotki 200zl.. jezeli bys byla zainteresowana to moge Ci w grudniu wyslac paczke z rzeczami na bazarki...co Ty na to???;) Quote
Recommended Posts