peate Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 mocno ściskam kciuki za powodzenie akcji :thumbs: Sally jest wyjątkowym kociakiem :loveu: Quote
Jola_K Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 agata-air napisał(a):już jej wysłałam maila, zobaczymy może się uda:cool3: dzisiaj zrobilam jej nowe zdjecia :) wkleje na jej watek ********* odwiedzilam ponownie schronisko chcialam zobaczyc jak kotki przeszly wczorajsze odrobaczenie wydaje sie ze wszystko jest ok, chociaz slabo je widzialam bo od wczoraj nei dziala swiatlo w kociarni a okno tam jest zasuniete okiennica od zewnatrz, wiec jest ciemno, tyle co troche swiatla przebija sie z okna w drugiej czesci kociarni... dlugowlosa kotke przenioslam do kociarni, w nocy sa przymrozki klatka a'la krolicza to nie jest dobre miejsce na nocleg, nie mowiac o tym ze jak dzisiaj przyszlam to jej nie zastalam w srodku, zwiala :roll: podobni ejak latem inna dzika czarna kocica... tyle ze po tamtej sluch zaginal a dlugowlosa odnalazlam schwana w rogu wybiegu jej tez zrobilam nowe zdjecia zaraz powklejam Quote
peate Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 a ten drugi przymilaśny kociak z boksów pomiędzy psami? może by mu chociaż do tej budy jakiejś słomy, styropianu włożyć, szmatą przysłonić wejście żeby mu nie wiało :roll: on tez biedak prosto z ciepłego domku do schonu się dostał :-( Quote
Jola_K Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 peate napisał(a):a ten drugi przymilaśny kociak z boksów pomiędzy psami? może by mu chociaż do tej budy jakiejś słomy, styropianu włożyć, szmatą przysłonić wejście żeby mu nie wiało :roll: on tez biedak prosto z ciepłego domku do schonu się dostał :-( przymilasny zaczepia gdy sie obok przechodzi, wyciaga lapki, opeirajac sie o siatke zero agresji jakies dziecko znecalo sie nad kotem to dostalo pazurem, a teraz musi siedziec "na obserwacji" bo rodzice nie umieli poinstruowac dzieciaka jak sie nalezy z zywym stworzeniem obchodzic :roll: kretyni jasne latwie powiedziec ze on ma wscieklizne, debile, maja wyobrazenie cos mi sie zdaje ze kotek juz na zawsze domek stracil moze jutro znowu uda mi sie tam podjechac, zoraganizujemy mu jakies fajne legowisko :) Quote
peate Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Jola_K napisał(a):przymilasny zaczepia gdy sie obok przechodzi, wyciaga lapki, opeirajac sie o siatke zero agresji jakies dziecko znecalo sie nad kotem to dostalo pazurem, a teraz musi siedziec "na obserwacji" bo rodzice nie umieli poinstruowac dzieciaka jak sie nalezy z zywym stworzeniem obchodzic :roll: kretyni jasne latwie powiedziec ze on ma wscieklizne, debile, maja wyobrazenie cos mi sie zdaje ze kotek juz na zawsze domek stracil moze jutro znowu uda mi sie tam podjechac, zoraganizujemy mu jakies fajne legowisko :) mi się niestety tez wydaje, że biedaczek nie szybko opuści schroniskowy boks :placz: szkoda malucha jest taki przymilasty :loveu: Quote
Jola_K Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 Peate, niech tylko minie czas na "obserwacje" , pozniej zajmiemy sie nim :) ********* obiecane zdjecia kotkow oto dlugowlosa kotka zdjecie z wczoraj, jeszcze z klatki na wybiegu oraz dzisiaj, juz z kociarni i dwa kotki ktore ja goszcza w swoim pomieszczeniu kotki siedziely przytulone, wydaja sie byc w roznym wieku, ale byc moze kotka jest po prostu mniejsza.. sa bardzo ze soba zzyte mala tygryska z lekkim rudym nalotem na swiersci, ok 4-5 miesiecy rudo bialy kocurek, wiek ok 6 miesiecy Quote
Herspri Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Śliczne Cicie :loveu: Myślę że po długowłosą szybko ktoś się zgłosi, trzeba tylko ogłoszenia porobić Quote
berni Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 rudasku wieść o twojej urodzie już do mnie dotarła faktycznie cudo z ciebie :loveu: moze ktoś raz dwa się w Tobie zakocha. Długowłosa sliczna,ma cudne skarpetki. Moze znajdzie sie dla niej jakis DT? Dla mojej dzikiej dzikiej Wiewióry miałam kilka propozucji DT, mimo ze kota była agresywna i do oswojenia. Quote
Jola_K Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 aukcja pomocowa (dla zalogowanch na miau) Terry Pratchett "KOT w stanie czystym" KLIKNIJ TUTAJ zapraszam Quote
peate Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 ta długowłosa kicia faktycznie śliczna :loveu: a ten szaraczek i rudasek na prawdę są ze sobą zżyte, jak je widziałam w schronie we wtorek to siedziały na ramie okna wtulone w siebie :loveu::loveu: bały się ludzi :-( Quote
Jola_K Posted November 15, 2008 Author Posted November 15, 2008 jestem zmeczona, od poludnia sprzatalam klatki, mylam kuwety i miski, wymienialam poslania w klatkach ladnie bylo na chwile, u Luckego i grzbicznych kotkow juz musialam wymienic poslanie, bo zadeptane mokrymi lapkami, poprzyklejany zwirek... rece opadaja zrobilam zdjecia kotkom staruszki i grzybicznym, jak jeszcze porzadek byl, wkleje na ich watkach Quote
Jola_K Posted November 15, 2008 Author Posted November 15, 2008 [quote name='Jola_K']aukcja pomocowa (dla zalogowanch na miau) Terry Pratchett "KOT w stanie czystym" KLIKNIJ TUTAJ zapraszam kolejna aukcja Wesola bizuteria!! [SIZE="3"]KLIKNIJ TUTAJ ZAPRASZAM :p Quote
agata-air Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Jaou i w dniu kiedy wysłałam siostrze maila ona znalazła na ulicy ciezarna bura kotke. Tak więc już nieaktualne ... przepraszam za zamieszanie Quote
Jola_K Posted November 15, 2008 Author Posted November 15, 2008 nic sie nie stalo, dobrze ze inna kotka ma dom Quote
peate Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 koci wątek w górę! pomoc w formie jedzonka, żwirku i leków cały czas potrzebna! Quote
halbina Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 a ja mogę jedynie podrzucać... :oops: Quote
Jola_K Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 peate napisał(a):koci wątek w górę! pomoc w formie jedzonka, żwirku i leków cały czas potrzebna! pogodzilismy sie z kitekatem :oops: od kilku dni jemy te wlasnie karme, sucha i mokra, nie ma pieniedzy na lepsza kotki zjadaja min puszki 800g dziennie (10zl) i niepoliczalna ilosc suchej karmy o zwirku i lekach nie wspomne tygodniowo zuzywam 25kg zwirku :roll: o kosztach benzyny i innych nakladach nie wspominam bardzo prosze o pomoc nie daje rady mam 300 cegielek, czy ktos moglby dla nas zalozyc zebracza aukcje? z gory dziekuje Quote
Kamila_s Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Jolu ma zrobie cegielki!!! W tym tygodniu...gdyz od robienia ogloszen puchna mi juz rece...ale w tym tygodniu zrobie cegielki na Twoje kotki ok??? Quote
magda222 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Jolu_K,proszę o nr konta.Wpłacę cokolwiek na już. Zrobię też w tym tygodniu bazarek na kociaki.To będzie mój debiut bo jeszcze nigdy nie robiłam. Czy kociaki mają ogłoszenia? Quote
Seaside Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Magda222 i Mija mają PW z nr konta Joli ;) Quote
Jola_K Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 Saeaside, dziekuje Aniele ze dogladasz "mojego interesu" ;) :lol: ja dzisiaj, a wlasciwie juz wczoraj wieczorem, wkurzylam sie ogromnie garstka powodow jest na tym watku http://www.dogomania.pl/forum/f28/pieski-z-zywieckiego-schroniska-kto-wydrukuje-cegielki-zrobi-bazarki-50051/index91.html#post11259491 :angryy: dziekuje wam za pomoc popadlam w jakis marazm z ktorego wyjsc nie moge, ale zbyt duzo mi sie ostatnio na glowe zwalilo dzieki wam moge pomagac, dzieki wam Quote
Jola_K Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 [quote name='peate']z tej trójki zostało już tylko jedno tygrysiątko, pozostała dwójka ma już swoje domki :loveu: w domkach ta kicia pojechala na dt do wandy [quote name='Jola_K'] - na trzecim zdjeciu kotka, ktora pozostala z trojki rodzenstwa - a rudy kotek ponoc poszedl do adopcji w czwartek rano a bura koteczke osobiscie wyadoptowalam w czwartek po poludniu - czyli w domkach sa dwa kotki ... ciemniejsza tygryska i rudy kotek uzupelniajac nasze wpisy sprzed kilku tygodniu, kicia z trzeciego zdjecia, ktora pojechala na dt do Wandy, od kilku dni jest juz w swoim domu :) a dzisiaj dostalam mail od Pani Ewy, z ktora bylam w schronisku po kicie z pierwszego zdjecia, Pani Ewa chciala adoptowac rudego kocurka, ale tego dnia rano ponoc poszeld on do adopcji wiec wybrala inna, dla Pawelka, swojego syna dostaje wiesci co u nich slychac, zdjecia mmsem oto mail WITAM! KICIA MA SIĘ DOBRZE! ZOSTAŁA ODROBACZONA I ZASZCZEPIONA SZCZEPIONKĄ " PUREVAX-RCPCH FELV" PRZECIWKO WIRUSOWEMU ZAPALENIU NOSA I TCHAWICY,KALCIWIROZIE,PANLEUKOPENII,BIAŁACZCE,GRZYBICY SKÓRNEJ ,WŚCIEKLIŻNIE I DOSTAŁA LEKARSTWO NA ŚWIEŻBA W USZKACH. W LUTYM ZOSTANIE WYSTERYLIZOWANA. NIESTETY NIE MOŻE PIĆ MLEKA ,NAWET TAKIEGO SPECJALNEGO DLA KOTÓW ANI JEŚĆ TWAROŻKU ,BO JEJ SZKODZI...NAJADŁA SIĘ GO I ZAROBIŁA BIEGUNKĘ...NA SZCZĘŚCIE TYLKO PRZEZ 1 DZIEŃ ALE WETERYNARZ STWIERDZIŁ, ŻE KICIA CO PRAWDA "ZDARŁA SEROWEGO PYPCIA", ALE SER MOŻE JEŚĆ NAJWYŻEJ RAZ W TYGODNIU.BOROCZKA ...JUŻ NA SAM ODGŁOS OTWIERANEJ LODÓWKI JEST PIERWSZA W KOLEJCE A TU FIGA... OSTATNIO ZROBIŁA NAM ALARM W ŚRODKU NOCY ,BO ZACHCIAŁO JEJ SIĘ ZABAWY BALONIKIEM, I WBIŁA W NIEGO PAZURKI...NAROBIŁA TAKIEGO HUKU ,ŻE MAŁO NIE DOSTALIŚMY PALPITACJI..HA!HA! POZDRAWIAM SERDECZNIE! EWA :) Quote
Seaside Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 no.. trochę dobrych wiadomości :multi::multi: Quote
Mija Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Jolu, pieniążki wysłałam na Twoje konto.Mam nadzieję,że choć trochę pomogą w zrealizowaniu najpotrzebniejszych rzeczy. Nie denerwuj się,będzie dobrze.Podziwiam Cię !!!Masz wielkie serce. Quote
Recommended Posts