Hund Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 mają dłuższe włosy i są naprawdę śliczne, mieszkają w osobnym pomieszczeniu, ale pewnie niebawem zostaną złączone z resztą. Quote
_bubu_ Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 szylkretka ma najdłuższe futerko . jest baaaardzo kosmata ;) Quote
Jowita Poznań Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 ten kociak z rudym noskiem- jaka bomba, szkoda ze nie moge wizasc kolejnego kota bo bylby juz moj :diabloti: Quote
Jola_K Posted July 22, 2007 Author Posted July 22, 2007 Hund napisał(a):jestem dobrych myśli, dostał ode mnie w czasie drogi 7 strzykawek wody i po nich podniósł się i zamiałczał. kotek zyje, dostal leki, jest nawadniany, jest w naprawde dobrych rekach - wierze ze bedzie dobrze! lekarz powiedzial, ze kk calkowicie zniszczylo oczka, doszlo do maceracji galki, raczej juz nigdy widzial nie bedzie :( mam tez dobre wiesci: skontaktowala sie ze mna pewna kocia przyjaciolka, ktora na miau przeczytala informacje o tym kociaku, jest zdecydowana na jego adopcje! maly/mala bedzie wiec miala domek! jest jeden warunek-nie jest w stanie pokryc leczenia malucha oraz ze moze go zabrac po przeprowadzce za ok 2-3tyg, wszystkie warunki przyjelam bez szemrania! tworze bazarki, beda wystawione jeszcze dzisiaj Quote
Jola_K Posted July 22, 2007 Author Posted July 22, 2007 zalozylam nowe aukcje tym razem na miau: Bogini Bastet i maska KLIKNIJ Fajne kocie ozdoby KLIKNIJ Fajne kocie ozdoby KLIKNIJ Calkowity dochod przeznaczony bedzie na pokrycie kosztow pobytu maluchow w lecznicy. Zapraszam. Quote
wandul 66 Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 jola K przywiozla dzisiaj do mnie cale to towarzystwo , plus buraske i tri z lecznicy !!! Quote
Hund Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Buraskę mamę ?? Mam nadzieję że teraz będzie już tylko lepiej. Quote
Jola_K Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 Hund napisał(a):Buraskę mamę ?? Mam nadzieję że teraz będzie już tylko lepiej. tygryska mama, czyli Kizia, została w lecznicy, pojechaly tylko jej dzieciaki - koteczki: tygryska i trikolorka mała tygrysia z dystansem poznawala nowe miejsce, trikolorka prawie od razu zaczela sie bawic np w chowanie za kaloryferem, super zabawa! kociaki nawzajem na siebie fukaly ale pewnie z czasem sie polubia. Kolejne nowe nabytki to trzy kociaki ze zdjec powyzej (rudo bialy, rudy krotkowlosy i trikolorka), trzy z czterech bo jeden (poldlugowlosy rudzielec) dzisiaj rano poszedl do nowgo domu :) . A reszta towarzystwa, ktora juz jakis czas mieszka u wandul, to trzy biale nakrapiane na czarno kociaki (bardzo artystycznie nakrapiane!), trikolorka-cudna arystokratka, i taka malusia kocinka, malutka, w dloni sie miesci, a taka pieszczocha ze nic tylko tulic, jak sie ja postawilo na podlodze zaraz patrzyla w gore, miauknieciem dajac znac ze chce z powrotem. Poznalam tez mame tygrysie o wyjatkowej urodzie, i rezydentow, Yorkusie, Klusie i kocurka, no i dwa psy: dlugowlosego onka i malego kajtka... (zapomnialam imiona .. jakos.. za duzo wrazen?). wracajac z Bytomia wstapilam do kliniki. Zaplacilam za rodzine nr1 czyli Kizie i jej dzieciaki, za sterylke, testy na wirusy, badanie kału, odrobaczenia calej piatki, pobyt.... kwote 376,50zl. Bede miec fakture za te usluge. Odwiedzilam pozostale kociaki w lecznicy. Kocia mama tygrysia spala, ale podniosla siena moj widok, jest smutna, szuka dzieciakow, ktore dzisiaj jej odebralam-jest gotowa do adopcji, a nadla nie ma domu, nawet tymczasowego :( druga kocia rodzina: czarno-biala koteczka i jej dwa maluszki ok 2-3tyg z kk spokojnie leza calymi dniami, mama mieli łapkami a dzieciaki ja ssaja, oczka maluchow sa leczone. klatke wyzej przebywa poldlugowlosy czarno-bialy smyk. Juz nie wrzeszczy ale za to zrobil sie mruczasty. Uszka nadal ma leczone. I ostatni pacjent, ktory przybyl wczoraj-czarny maluch. Bedzie niewidomy. Karmilam go dzisiaj, podajac na plcu karme, lykal chetnie, Nawet sie rozmruczal :) Koniecznie chcial wyjsc z klatki, jest silny. jestem dobrej mysli Jak pisalam zalozylam kolejne bazarki, na ktore serdecznie zapraszam. Wyczerpalam juz cala kwote z bazarkow i wplat sponsorow :( W wolnej chwili przygotuje dokladny opis wplywow i wydatkow. Dziekuje za wsparcie. Quote
Jola_K Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 a na tymczasach przebywaja: kociaki parkingowe, z ktorych dwa maja obiecane domy, wiec zostaje z tego miotu tylko koteczka-tygryska bez domku. Dal niej szukamy tymczasiku od 1-2/sierpnia, w zwiazku z wyjazdem ewy na urlop. Bardzo prosze o pomoc. Ewa po przyjezdzie deklaruje miejsce u siebie dl tymczasowiczow. Pomozmy jej, ona pozniej pomoze nam. na tymczasie przebywa tez Sisi znaleziona w lesie, jest po sterylce, gotowa do adopcji. Quote
ko_da1 Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 czytam Was i podziwam , jestem Waszym stałym fanem, robicie bardzowiele dobrego i pomagacie uratowac wiele istnień , gratuluje determinacji i odwagi :loveu: :klacz: :Cool!: Quote
Jola_K Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 dzieki za telepatyczne wsparcie :) mam problem, w czwartek wyjezdzam na kilka dni, do tej pory nie udalo mi sie znalezc tymczasu dla kociej mamy tygryski z lecznicy, nie chcialabym zeby siedziala klejny tydzien w klatce, czy ktos z okolic Bielska moze nam pomoc? mam jeszz etylko jeden dzien na znalezienie dla niej opieki.. z gory dziekuje Quote
Jola_K Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 wątek niewidomego kociaka, ktorego od niedzieli mamy pod swoja opieką: KLIKNIJ Quote
agata-air Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Witam!!! Znalazłam domek dla rudego kotka. Kotek będzie wychodzący. Do kastracji przekonuje i myślę ze mi sie uda. potrzebne są zdjęcia zwierzaków, Kot będzie u mocno zakoconej rodziny (8kotow). Kociak, ale może być już lekko podrośnięty. domek zacofany. ale kocha zwierzeta. dostalam zgode na sterylki i kastracje wszytkich kotow od ich pana:smile: jeszcze zona ma jakies obiekcje ale czuje ze bedzie ok. Wiecie naprawde nie wszycy zdaja sobie sprawe z wagi sterylek(kotki braly tabletki). Ale dom do zreformowania bez wiekszych problemow. mysle ze naprawde beda dobrymi wlascicielami Quote
Hund Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Joli K nie będzie 5 dni ale cieszę się że się jednemu się chociaż uda ;). Quote
agata-air Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 to z kim sie kontaktowac?? bo ja jutro w nocy wyjezdzam i chcialabym chociaz wiedziec co i jak:) zeby domkowi np. powiedziec zeby juz nie szukali:) co by nam z przed nosa dom nie uciekl Quote
agata-air Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 ok bo przez forum nie moge jej pm napisac:) bo cos ma ze skrzynka. przez allegronapisalam, ale nie wiem czy to ona wystawila a jaki nr. tel naprzyklad Quote
Hund Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 jest 12 nowych maluchów w schronie :( nie mam już sił :( Quote
berni Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 o zesz...:-( tak mi przykro że nie mam możliwości zabrania ani pół nowego futerka do domu :(:( Quote
_bubu_ Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 pilnie potrzebny tymczas dla 12 nowych kociątek w schronie, prosimy o pomoc! :( do tego mamy pod opieką bezdomnego kotka po wypadku w ciężkim stanie ! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6453018#post6453018 Quote
zuziaM Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [quote name='_bubu_']pilnie potrzebny tymczas dla 12 nowych kociątek w schronie, prosimy o pomoc! :( do tego mamy pod opieką bezdomnego kotka po wypadku w ciężkim stanie ! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6453018#post6453018 Matko kochana ! Biedne malenstwa ! Ile jeszcze ich bedzie .....:shake: Czy udalo sie skontaktowac z wandul66 w sprawie rudego kociaka ? ? ? Jesli ktos potrzebuje, to ja mam telefon do wandul66. A telefon do mnie - 0695 555 221 Quote
Hund Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 o rudym nie wiem , a nasze przejechane maleństwo nadal jest bez domu:( jesli domku nie będzie weci chcą go u..... Quote
_bubu_ Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 do wandul66 próbowałąm pisać w sprawie kolejnej pechowej 12-stki ale ma zapchaną skrzynkę. Mam nadzieję że kolejne nowe nie doszły...ale wszystko możliwe.. Quote
Recommended Posts