Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agnie Koty napisał(a):
Boże, Jola, po prostu brak mi słów!

I mnie rowniez !
Szczescie dla tych malenstw, ze trafily na Ciebie ......:shake:

Jolu, a co bedzie z nasza wczorajsza sprawa ?
Bo pewnie juz plany sie radykalnie zmienia teraz ?
Ale ja nadal licze na propozycje od Ciebie ( sprobuje pania namowic na dwie kicie ).
Tylko zaproponuj konkretne i wtedy bede myslala o transporcie.
Ja pani mowilam o Sisi i pani bardzo sie spodobala "bialo-ruda propozycja".

Przeczytalam tez, ze w Warszawie sa dwa czarne maluszki, albo moge tez do schronu w Jeleniej zajrzec..... Sama juz nie wiem, co robic.....

Posted

Jola_K napisał(a):

z zuziaM juz temat obgadany ;)

Jasne, wiec kiedy tylko bedziesz znala termin, to zaraz dzwon a ja pogadam z pania, czy da sie namowic na obie dziewczyny.....:roll: .
I.... bedziesz z mezem ? ? ? Zapraszam.:lol:

Posted

jest domek dla dwoch doroslych kotek, wybralam dwie kotki schroniskowe, ktore juz dlugo sa w schronisku
w Zywcu praktycznie nie ma adopcji kotow, wychodza tylko te ktore wyciagne... konkretnie te kotki ciagle zachodza w ciaze i ciagle rodza, albo martwe kociaki albo maluchy umieraja wkrotce po porodzie..
w ciagu kilku najblizszych dni chce je zawiezc do domku stalego
jedna juz conajmniej dwukrotnie miala dzieciaki w tym roku, nie przezywaly.. mamkowala wiec innym kocim maluszkom przynoszonym do schronu, m.in. jednemu maluszkowi, ktorego uratowalam gdy mial moze 2-3tyg a ktory teraz ma sie swietnie :), jest dokladnie przy tej samej mamce, u ktorej sa aktualnie trzy kilkudniowe maluszki zawiezione w niedziele
u drugiej kotki w ub tygodniu zauwazylam zaokraglony brzuszek, podejrzewalam ja o ciaze, w rozmowie telefonicznej schroniskowy wet to wykluczyl, twierdzac ze kotke w tym kolorze sterylizowal
sprawa nie dawala mi spokoju ale niestety w zamieszaniu zwiazanym z kocimi niemowlakami nie mialam jak przyjrzec sie blizej tematowi
dzisiaj tam pojechalam, zabralam kotke do kliniki, moje przypuszczenia potwierdzilo usg, kotka jest w ciazy i to wysoko, musialam podjac bolesna decyzje :( zdecydowalam sie na sterylke aborcyjna kotki, najprawdopodobiej jeszcze dzisiaj zostanie zoperowana

kotka Malwinka:

zdjecie z 20/07

zdjecie z 21/08

zdjecie z kliniki z dzisiaj 3/09

i druga koteczka Benia, jest starsza, kociaki miala w sierpniu, nie przezyly...

zdjecie z 21/07

zdjecie z 21/08, tu mamkuje koteczkom przyniesionym do schroniska

i Benie chcialabym ciachnac zanim pojedzie do nowego domu, ale chyba nie dam juz rady finansowo :(

Posted

jest na AFN-ie skarpetka żywieckie kociaki i jest to skarpetka, która "zasila" Jolę więc gorąco namawiamy do wpłat, bo przecież taka ilość uratownych od tragicznej i bardzo bolesnej (głód, choroby) śmierci to w przeliczeniu na pieniądze jest już bardzo poważną kwotą:shake:

Posted

dzwonilam do kliniki, Malwinka w poludnie odzyskala apetyt, duuuzo zjadla, pije.. czuje sie dobrze :)

malusia kotka Migotka tez ok :)

i u kociej rodzinki wszystko w porzadku :)

domki poszukiwane!

Posted

bylo tak:

a jest tak:

Kotka dostala na imie Psotka :) dolaczyla do dwoch koszatniczek, rybek i bernenczyka :) ponoc staje sie coraz smielsza, paraduje dumnie po mieszkaniu z ogonkiem w gorze, mowia o niej ze jest "rozmowna" oj czuje ze gagatek nam wyrosnie ;)
ma "starszego" opiekuna, Wiktorka, ktory wlasnie rozpoczal rok przedszkolny, jest kicia zafascynowany, bardzo cieszy go opieka nad nia, ciagle prosi mame by kupila cos dla kotki :)

pozdrawiamy nowa rodzine Psotki

Posted

zuziaM napisał(a):
Ale sliczny maluszek :loveu: ! Ma oryginalne umaszczenie.... cudny :loveu: !
i dzieki Joli ma swojego " malego pana " ! :lol:

SPROSTOWANIE: to nie jest wylacznie moja zasluga, kilka osob jest zaangazowanych w szukanie domkow kociakom, podziekowania za ten domek naleza sie wandul_66 :) :) :) kobiecie o zlotym sercu!

Posted

zuziaM napisał(a):
i dzieki Joli ma swojego " malego pana " ! :lol:

Jola_K napisał(a):
SPROSTOWANIE: to nie jest wylacznie moja zasluga, kilka osob jest zaangazowanych w szukanie domkow kociakom, podziekowania za ten domek naleza sie wandul_66 :) :) :) kobiecie o zlotym sercu!

OK..... wiec dzieki Joli i wandul_66 :lol: !