zuziaM Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Agnie Koty napisał(a):Boże, Jola, po prostu brak mi słów! I mnie rowniez ! Szczescie dla tych malenstw, ze trafily na Ciebie ......:shake: Jolu, a co bedzie z nasza wczorajsza sprawa ? Bo pewnie juz plany sie radykalnie zmienia teraz ? Ale ja nadal licze na propozycje od Ciebie ( sprobuje pania namowic na dwie kicie ). Tylko zaproponuj konkretne i wtedy bede myslala o transporcie. Ja pani mowilam o Sisi i pani bardzo sie spodobala "bialo-ruda propozycja". Przeczytalam tez, ze w Warszawie sa dwa czarne maluszki, albo moge tez do schronu w Jeleniej zajrzec..... Sama juz nie wiem, co robic..... Quote
Agnie Koty Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6623043#post6623043 Zapraszam serdecznie! Quote
Jola_K Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 Agnie Koty dziekuje za wsparcie! :) z zuziaM juz temat obgadany ;) Quote
zuziaM Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Jola_K napisał(a): z zuziaM juz temat obgadany ;) Jasne, wiec kiedy tylko bedziesz znala termin, to zaraz dzwon a ja pogadam z pania, czy da sie namowic na obie dziewczyny.....:roll: . I.... bedziesz z mezem ? ? ? Zapraszam.:lol: Quote
Agnie Koty Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 magda z. napisał(a):podrzucam kociaki ale ostrożnie, kociaki są delikatne!:evil_lol: Quote
magda z. Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Agnie Koty napisał(a):ale ostrożnie, kociaki są delikatne!:evil_lol: poniosło mnie:roll: ;) Quote
Jola_K Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 jest domek dla dwoch doroslych kotek, wybralam dwie kotki schroniskowe, ktore juz dlugo sa w schronisku w Zywcu praktycznie nie ma adopcji kotow, wychodza tylko te ktore wyciagne... konkretnie te kotki ciagle zachodza w ciaze i ciagle rodza, albo martwe kociaki albo maluchy umieraja wkrotce po porodzie.. w ciagu kilku najblizszych dni chce je zawiezc do domku stalego jedna juz conajmniej dwukrotnie miala dzieciaki w tym roku, nie przezywaly.. mamkowala wiec innym kocim maluszkom przynoszonym do schronu, m.in. jednemu maluszkowi, ktorego uratowalam gdy mial moze 2-3tyg a ktory teraz ma sie swietnie :), jest dokladnie przy tej samej mamce, u ktorej sa aktualnie trzy kilkudniowe maluszki zawiezione w niedziele u drugiej kotki w ub tygodniu zauwazylam zaokraglony brzuszek, podejrzewalam ja o ciaze, w rozmowie telefonicznej schroniskowy wet to wykluczyl, twierdzac ze kotke w tym kolorze sterylizowal sprawa nie dawala mi spokoju ale niestety w zamieszaniu zwiazanym z kocimi niemowlakami nie mialam jak przyjrzec sie blizej tematowi dzisiaj tam pojechalam, zabralam kotke do kliniki, moje przypuszczenia potwierdzilo usg, kotka jest w ciazy i to wysoko, musialam podjac bolesna decyzje :( zdecydowalam sie na sterylke aborcyjna kotki, najprawdopodobiej jeszcze dzisiaj zostanie zoperowana kotka Malwinka: zdjecie z 20/07 zdjecie z 21/08 zdjecie z kliniki z dzisiaj 3/09 i druga koteczka Benia, jest starsza, kociaki miala w sierpniu, nie przezyly... zdjecie z 21/07 zdjecie z 21/08, tu mamkuje koteczkom przyniesionym do schroniska i Benie chcialabym ciachnac zanim pojedzie do nowego domu, ale chyba nie dam juz rady finansowo :( Quote
Jola_K Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 musze zrobic aukcje, juz dawno jestem pod kreska :( :( :( Quote
Agnie Koty Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 z aukcji u mnie jest w tej chwili 30 zł / + 6 zł zaległe/, aukcja kończy się 9 września, :oops: Quote
Jola_K Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 dziekuje Aga! :) i ja musze wystawic, zaniedbalam bazarek z braku czasu Quote
Jola_K Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 Malwinka juz po operacji, wybudza sie... miala 4 dzieciaki Quote
Tweety Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 jest na AFN-ie skarpetka żywieckie kociaki i jest to skarpetka, która "zasila" Jolę więc gorąco namawiamy do wpłat, bo przecież taka ilość uratownych od tragicznej i bardzo bolesnej (głód, choroby) śmierci to w przeliczeniu na pieniądze jest już bardzo poważną kwotą:shake: Quote
Jola_K Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 dzwonilam do kliniki, Malwinka w poludnie odzyskala apetyt, duuuzo zjadla, pije.. czuje sie dobrze :) malusia kotka Migotka tez ok :) i u kociej rodzinki wszystko w porzadku :) domki poszukiwane! Quote
Jola_K Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 bylo tak: a jest tak: Kotka dostala na imie Psotka :) dolaczyla do dwoch koszatniczek, rybek i bernenczyka :) ponoc staje sie coraz smielsza, paraduje dumnie po mieszkaniu z ogonkiem w gorze, mowia o niej ze jest "rozmowna" oj czuje ze gagatek nam wyrosnie ;) ma "starszego" opiekuna, Wiktorka, ktory wlasnie rozpoczal rok przedszkolny, jest kicia zafascynowany, bardzo cieszy go opieka nad nia, ciagle prosi mame by kupila cos dla kotki :) pozdrawiamy nowa rodzine Psotki Quote
zuziaM Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Ale sliczny maluszek :loveu: ! Ma oryginalne umaszczenie.... cudny :loveu: ! i dzieki Joli ma swojego " malego pana " ! :lol: Quote
Jola_K Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 zuziaM napisał(a):Ale sliczny maluszek :loveu: ! Ma oryginalne umaszczenie.... cudny :loveu: ! i dzieki Joli ma swojego " malego pana " ! :lol: SPROSTOWANIE: to nie jest wylacznie moja zasluga, kilka osob jest zaangazowanych w szukanie domkow kociakom, podziekowania za ten domek naleza sie wandul_66 :) :) :) kobiecie o zlotym sercu! Quote
zuziaM Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 zuziaM napisał(a):i dzieki Joli ma swojego " malego pana " ! :lol: Jola_K napisał(a):SPROSTOWANIE: to nie jest wylacznie moja zasluga, kilka osob jest zaangazowanych w szukanie domkow kociakom, podziekowania za ten domek naleza sie wandul_66 :) :) :) kobiecie o zlotym sercu! OK..... wiec dzieki Joli i wandul_66 :lol: ! Quote
Jola_K Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Kotka Bella i jej dwa urwiski maja swoj osobny watek :) KLIKNIJ TUTAJ! zamiescilam w nim cala historie rodziny, jest duuuuuzo zdjec, zapraszam! DOMKOW SZUKAMY! Quote
Jola_K Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 jak tu cicho :( kotki czuja sie osamotnione Quote
Agnie Koty Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Dobrze, Jolu, idę do Belli i jej kotków. Dobrze, ze daleko nie mam :evil_lol: Quote
Jola_K Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 w schronisku sa kolejne male kocieta :( jest zimno, nie wiem czy potrafia same jesc, ogromnie sie o nie martwie :( :( Quote
Recommended Posts