Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Makila']Zaglądam do Majkiego, a tu takie super wieści.
Trzymam kciuki z całych sił żeby było dobrze[/QUOTE]
Anetko na razie niczego nie odwoływałam żeby nie zapeszyć:)
Trzymajcie kochane:)

Posted

[quote name='malagos']To ja jeszcze zapytam, gdzie jest ten hotelik i czy to wolontarusze mają -prowadzą hotelik?...[/QUOTE]
Weterynarz prowadzi hotelik , gdzieś koło Zegrza, jeśli nie przekręciłam nazwy:)

Posted

[quote name='Tola']Dziękuję za zaproszenie, obiecuję pomoc dla czarnulka; zapada w serce.
Ktoś wcześniej wspominał o tej firmie http://www.firma-admiral.pl/
Wyadoptowałam kaleką suczkę - miała zakupioną ortezę, but i nosidła z tej firmy - warta polecenia.

Dziękuję Tolu:)

Posted

witajcie

poczytam póżniej wpisy i jak beda pytania postaram sie odpowiedzieć , bo normalnie tu sie tyle dzieje z tymi psami w Szydłowcu i ogarnianiu tego wszystkiego , że nie idzie nadązyć być wszędzie i wszystko na bieżąco relacjonować

na razie w skrócie - Majki pojechał dzisiaj do Warszawy
/dużo cięzej było znależć transport z Warszawy nad Zegrze / 30 km / , ale sie udało ..i psiak już bezpieczny w hoteliku /

pod opiekę dziewczyn WOLONTARIUSZEK z "Pies na Zakręcie"
bedzie pod bezpośrednią opieką Agnieszki z tej grupy - z tego co wiem nie ma jej na dogo

trafił do hoteliku , w którym miały / mają kilka psów już z tego co wiem z rozmów - WIOSKA PSÓW
prowadzi go Gosia z męzem - jest weterynarzem

pojechał odrobaczony , odpchlony , zachipowny przez mnie ..

dzisiaj zabrałam go z wysypiska 3 godziny wczęsniej niz byłam umówiona z osobami transportującymi do Warszawy w Szydłowcu

, był na działce z kilkoma innymi psami ,
psiak jest super - wystraczył bliższy kontakt a już widac było że bardziej się otworzył na relacje z człowiekiem , wiadomo nieśmiały , widać jego wdzięcznośc w oczach i zachowaniu
chodził za mną na smyczy , już nie chował sie w każde krzaki , ale często sie pokładał - wiec moze to cągle z niepewności czy uległości albo może mu coś dolega z tą łapiną czy coś innego ..
bedzie konsultowany itp ..

wieści tez w miarę możliwości będa na bieżąco ,

będzie założone wydrzenie na fb , będzie podany nr konta Psa na Zakręcie , ale to wszystko na dniach ,
pomoc będzie potrzebna , bo wiadomo konsultacje , ewentualna proteza , i pozostałe wydatki

ewu ... dziekuję
i Wam wszystkim

Posted

[quote name='Maruda666']Przepraszam, że dopiero teraz, ale wreszcie przelew poszedł - stała 10zł + 40 zł jednorazowo.
Trzymam kciuki oby wszystko dobrze poszło :)[/QUOTE]
Dziękuję:)

Posted

Kama ależ działasz, jak błyskawica:)
Dobrze ,że Majkuś już bezpieczny.
Dopiszę wszystkie wpłaty jak wrócę z pracy bo nie mam tu hasła do konta i spytam wszystkich Darczyńców na pw czy wyrażają zgodę na przesłanie wpłat na konto Psa na zakręcie.
Podam na wątku konto do wpłat z nadzieją na dalsze wsparcie Majka.
Będę prowadziła wątek Majka.
Cieszę się z całego serca .że chłopaczek otrzyma profesjonalną pomoc:)
Dziękuję:):):):)

Posted

a ja tylko chciałam się zapytać o tę resztę bid z tego miejsca, czy ktoś z pobliska jest w stanie założyć im wątek i coś o Nich napisać?
Majkkuś cieszę się, że jesteś bezpieczny:)

Posted

[quote name='asiuniab']a ja tylko chciałam się zapytać o tę resztę bid z tego miejsca, czy ktoś z pobliska jest w stanie założyć im wątek i coś o Nich napisać?
Majkkuś cieszę się, że jesteś bezpieczny:)[/QUOTE]
Szczególnie pomocy potrzebuje Moris z chorą trzustką.Założę mu wątek.

Posted

Panna Marple I Maruda666 wyraziły zgodę na przekazanie wpłat na konto Psa na zakręcie.
Do pozostałych darczyńców wyślę pw , sorki że tego jeszcze nie zrobiłam ale mam koszmar w pracy i problem z sąsiadami....

Posted

[quote name='ewu']Panna Marple I Maruda666 wyraziły zgodę na przekazanie wpłat na konto Psa na zakręcie.
Do pozostałych darczyńców wyślę pw , sorki że tego jeszcze nie zrobiłam ale mam koszmar w pracy i problem z sąsiadami....[/QUOTE]

Ale tempo :) Mały już bezpieczny :multi:
Co ze stałą deklaracją - przekierować na konto Psa?

Posted

[quote name='Maruda666']Ale tempo :) Mały już bezpieczny :multi:
Co ze stałą deklaracją - przekierować na konto Psa?[/QUOTE]
Tak, na konto "Psa na zakręcie":)

Posted (edited)

Majki nazywa się teraz Krzyś.
Dlatego jeśli ktoś zechce wpłacić to proszę w tytule zaznaczyć" Krzyś proteza"

Edited by ewu
Posted

Cytuję z FB:
"Krzyś jest już po badaniu nóżki w której brakuje 3/4 stopy. Wiemy, że reszta kończyny jest zdrowa. Krzyś ma szansę normalnie chodzić, ale...koszt protezy to kwota ok. 250zł.
To tak niewiele, aby piesek mógł biegać, a jego zniekształcona postawa nie rodziła w przyszłości zwyrodnień stawów i bólu.
Co Krzysia czeka jeśli nie proteza...amputacja kikuta, którym teraz powłóczy i stale go uraża"

Posted

[quote name='asiuniab']jeśli kwota protezy to 250 zł to jest to kwota do zdobycia, więc amputacja, chyba nie będzie konieczna?[/QUOTE]

Asiu w życiu na to nikt nie pozwoli, zbierzemy :)