Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U mnie nie dzieciaki po północy pod domem kanonadę z hałaśliwych petard sobie zrobiły tylko nowi sąsiedzi. Pierwszy raz  o północy a drugi jak się rozchodzili po 3.00. Nie u siebie na podwórku hałas robili tylko na ulicę między domy rzucali aby kanonada i echo wybuchu lepiej się niosło. 

Totalny debilizm i tyle.

Posted

Na moje oko będą strzelać do 07.01,czyli aż smarkateria nie polezie do szkoły. Też nie masz emotek, he he, ani niczego, he he, bo nic oprócz słów nie widzę :) Dogo...

U mnie dzisiaj raczej cisza. Kilka huków, ale co to w skali całego dnia...

Emotki zginęły mi już w Święta. Wpisuje tylko z pamięci i nie widzę żadnych ruchomych i większości nieruchomych  :roll:

dokladnie tak :)

powtórzę się chyba - ale fajerwerki powinni sprzedawać tylko po okazaniu specjalnego zaświadczenia od psychiatry....

u nas wciąż strzelają, ale to, co się działo wczoraj tuż po północy....

w poprzednich latach strzelali, ale włączona muzyka, zamknięte i zasłonięte okna - to wystarczało, nie tym razem jednak.... ech :(

to już nie były wystrzały i petardy, to detonacje jakieś, aż podłoga drżała pod stopami !

i tak sobie pomyślałam, że gdyby któremuś z tych, co ogromną kasę wydali na te fajerwerki powiedzieć, żeby tylko za połowę kwoty kupił, a połowę dał na pomoc np. choremu dziecku.... ależ byłoby oburzenie !

to samo z WOŚP.... to "światełko do nieba" -  to miliony w skali Polski ( u nas co roku w 10 minut leci w niebo złotych tysiąc okrągły),

te  pieniądze mogłyby pomóc chorym dzieciom i nie stresować psów....

a z sylwestroych wrażeń najbardziej zapamiętałam.... 5 psich kupek w pokoju, zasikane łóżko i intensywny "zapach" i koop, i tych, co  tylko ze strachu powietrze psuły ;)

A u Ciebie jeszcze staruszki :(

Nie słyszałem nigdy o Twoim pomyśle z psychotestami, ale dobre :D

Moje psiury na szczęście nic nie narobiły...

Sam nie wiem po co w WOŚPie te fajerwerki. Kontrowersje budzą już od paru lat. Podobnie jak zwracanie artystom poniesionych kosztów za koncerty. To też niemało.

Ile U Ciebie kosztuje pokaz fajerwerków? Myślę, że pomyliłaś się o jedno zero. Lub dwa.

U mnie w tym roku nie było na mieście imprezy Sylwestrowej i pokazu, ponieważ:

"Taki pokaz trwający od 5 do 6 minut mieścił się do tej pory w przedziale 18 - 24 tysiące złotych. Burmistrz patrząc na zadłużenie Gminy twierdzi, że można te pieniądze racjonalniej wydatkować."

U mnie nie dzieciaki po północy pod domem kanonadę z hałaśliwych petard sobie zrobiły tylko nowi sąsiedzi. Pierwszy raz  o północy a drugi jak się rozchodzili po 3.00. Nie u siebie na podwórku hałas robili tylko na ulicę między domy rzucali aby kanonada i echo wybuchu lepiej się niosło. 

Totalny debilizm i tyle.

No ładnie. 

Do niedawna, mieszkając na osiedlu, mój blok akurat tworzył z innymi duży kwadrat, a w nim plac zabaw. Po zapaleniu tam petardy huk był 3 razy silniejszy niż zwykle. Nie wyobrażam sobie jak by to moje psy znosiły, a zwłaszcza jeden.

Teraz mieszkam w lesie pomiędzy wsiami, a i tak Baj panikuje gdy usłyszy nawet ciche puknięcie:( Ale idąc z nim wzdłuż torów przy rozpędzonych pociągach to widać po nim tylko ciekawość :)

b-b, nie myślałaś o doklejeniu sobie jeszcze kilku banerków? ;)

Posted

Serdecznie Wam współczuję tych kanonad.
U mnie w tym roku spokojniej, owszem o 12 strzelali, ale właściwie niewiele, psy się rozszczekały i upomniane poszły spać. Na drugi dzień też wieczorem parę minut postrzelali i to jak na razie koniec, mam nadzieję.
Już nawet nie piszę co mi dogo zabrało, przedwczoraj doszłam do wniosku, że przeżyłam komunę: puste półki i brak wszystkiego, przeżyję i zawieruchę na dogo ;)

Posted

Serdecznie Wam współczuję tych kanonad.
U mnie w tym roku spokojniej, owszem o 12 strzelali, ale właściwie niewiele, psy się rozszczekały i upomniane poszły spać. Na drugi dzień też wieczorem parę minut postrzelali i to jak na razie koniec, mam nadzieję.
Już nawet nie piszę co mi dogo zabrało, przedwczoraj doszłam do wniosku, że przeżyłam komunę: puste półki i brak wszystkiego, przeżyję i zawieruchę na dogo ;)

Ale zazdroszczę tak odważnych psów :)

Dogo jeszcze nie powiedziało ostatniego słowa i w końcu wszystkich nas odetnie od możliwości pisania na wątkach i/lub PW, tak jak już to zrobiło wielu osobom. Tylko niech mi to ktoś wytłumaczy czym oni się kierują utrudniając nam korzystanie :D

Nie :P

Ale myślę o ich zmniejszeniu :D Chyba ;)

Nie zmniejszaj! Powiększ! :lol:

Posted

Maciek, czy odważnych? Raczej nic koło nich bezpośrednio nie rąbnęło, więc jest jak jest i niech tak zostanie.
A w kwestii drugiej części Twojej wypowiedzi: kasa,kasa,kasa.
Wiele jest osób, które korzystają tylko z dogo pomagając i chcąc to robić dalej, zapłacą. Chociaż każdy kij ma dwa końce.

Posted

A w kwestii drugiej części Twojej wypowiedzi: kasa,kasa,kasa.
Wiele jest osób, które korzystają tylko z dogo pomagając i chcąc to robić dalej, zapłacą. Chociaż każdy kij ma dwa końce.

Ale chyba nie spodziewasz się niedługo komunikatu z dogo, że kto zapłaci abonament ten nie będzie miał problemów z korzystaniem z dogo?

Mi to od samego początku wyglądało jak jakiś sabotaż konkurencji, ale gdyby tak było to administracja by coś z tym zrobiła, a nie olewała nas w dalszym ciągu. Pojęcia nie mam o co chodzi, ale tak jak piszesz - na pewno o kasę. Tylko dla kogo skoro po naszym odejściu odejdą też reklamodawcy, a więc i kasa.

a ja sobie w odwiedziny "wpadam" do Charlisia :D

Dawno Cie tu nie było :)

Posted

Ale chyba nie spodziewasz się niedługo komunikatu z dogo, że kto zapłaci abonament ten nie będzie miał problemów z korzystaniem z dogo?
Mi to od samego początku wyglądało jak jakiś sabotaż konkurencji, ale gdyby tak było to administracja by coś z tym zrobiła, a nie olewała nas w dalszym ciągu. Pojęcia nie mam o co chodzi, ale tak jak piszesz - na pewno o kasę. Tylko dla kogo skoro po naszym odejściu odejdą też reklamodawcy, a więc i kasa.

Otóż się spodziewam ;)
Nie pamiętam na którym wątku to napisałam, ale jakieś dwa tygodnie temu może trzy, jak chciałam wejść na dogo, wyskoczył mi komunikat, że jak wykupię licencję to będę mogła korzystać.
Spróbowałam jeszcze raz i weszłam, ale skąd się takie cudo wzięło?
Posted

Otóż się spodziewam ;)
Nie pamiętam na którym wątku to napisałam, ale jakieś dwa tygodnie temu może trzy, jak chciałam wejść na dogo, wyskoczył mi komunikat, że jak wykupię licencję to będę mogła korzystać.
Spróbowałam jeszcze raz i weszłam, ale skąd się takie cudo wzięło?

Ale jaja!!! :D

Niech tak dalej robią to nie będą mieli komu tego proponować ;)

W życiu bym się tego nie spodziewał i na dzień dzisiejszy jestem zdania, że złotówki nie zapłacę. Chyba, że w 100% pójdzie na jakąś organizację prozwierzęcą bo przecież administracja ma kasę z reklam.

A o wiewiórze żadnych wieści nie ma?

Ani widu ani słychu :roll:

• 4 weeks later...
Posted

Były jakieś wieści od wiewióry? :)

Niestety nie. Brak wiadomości to też wiadomość bo jak ktoś jest zajęty psem to nie ma czasu na udzielanie wywiadów :D

Odezwę się do DS na maila...

Posted

Niestety nie. Brak wiadomości to też wiadomość  

niby tak ale zawsze  choć coś najkrótszego naskrobane wiele znaczy. Chociaż takie głupie: U nas wsio OK  

bo jak ktoś jest zajęty psem to nie ma czasu na udzielanie wywiadów :D

Trzeba było w UP zrobić punkt: Obowiązkowo raz w miesiącu kilka słów i zdjęcie wiewióry dla spragnionych wieści ciotek :D

Odezwę się do DS na maila...

No ja myślę ;)  :P

Posted

Zdawało mi się , że już odpisałem...

Mail wysłany z zapytaniem co nowego. Mam nadzieję, że dostanę odpowiedź. Jakoś już o Ciotkach nic nie wspomniałem :D

no to czekamy na wieści :)

Posted

Maciuś Ty to oaza spokoju jesteś.

Ja bym tak nie wytrzymała

Ale chyba nie mam męczyć telefonami? ;)

Jeszcze cały czas się zbieram do wizyty poadopcyjnej u Quecicy i jakoś zawsze coś stoi na przeszkodzie :(

Posted

Ale chyba nie mam męczyć telefonami? ;)

Jeszcze cały czas się zbieram do wizyty poadopcyjnej u Quecicy i jakoś zawsze coś stoi na przeszkodzie :(

Ja bym pomęczyła:)