Rudzia-Bianca Posted July 13, 2014 Author Posted July 13, 2014 Wyróżniłam na 30 dni oby ktoś ją wypatrzył bo sierpień tuż tuż :( Quote
asiuniab Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Rudzia-Bianca napisał(a):Wyróżniłam na 30 dni oby ktoś ją wypatrzył bo sierpień tuż tuż :( to czekamy, i będzie dobrze:) Quote
Rudzia-Bianca Posted July 14, 2014 Author Posted July 14, 2014 Nareszcie wyróżnili , oby ktoś się odezwał . Zaczynam rozglądać się za jakimś hotelikiem dla niej , niestety nie dostałam odpowiedzi od jej właścicielki czy jest w stanie dołożyć się do kosztów więc obawiam się że nie :( Tak bardzo bym chciała żeby się udało jej znaleźć super dom, wczoraj rozmawiałam z kobitką z Myślenic , która szuka psa ale jakoś nie zdecydowana jakiego chce - jakby to kurcze miało jakieś znaczenie czy pies kudłaty łysy czy nie wiem bury czy biały , pies to pies ;) bierze się pierwszego potrzebującego i kocha a nie wymyśla :diabloti: Quote
paula_t Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Rudzia-Bianca napisał(a):... Tak bardzo bym chciała żeby się udało jej znaleźć super dom, wczoraj rozmawiałam z kobitką z Myślenic , która szuka psa ale jakoś nie zdecydowana jakiego chce - jakby to kurcze miało jakieś znaczenie czy pies kudłaty łysy czy nie wiem bury czy biały , pies to pies ;) bierze się pierwszego potrzebującego i kocha a nie wymyśla :diabloti: To przecież oczywista oczywistość:evil_lol: Jakby ludzie mieli świadomość jak to od środka wygląda (jak czasem innym opowiadam, to są w szoku, że jest aż tak źle...) to by się nawet minuty nie zastanawiali nad wiekiem, kolorem czy wyglądem...:roll: Quote
Rudzia-Bianca Posted July 15, 2014 Author Posted July 15, 2014 paula_t napisał(a):To przecież oczywista oczywistość:evil_lol: Jakby ludzie mieli świadomość jak to od środka wygląda (jak czasem innym opowiadam, to są w szoku, że jest aż tak źle...) to by się nawet minuty nie zastanawiali nad wiekiem, kolorem czy wyglądem...:roll: Dokładnie, rozumiem wymagania co do ewentualnych predyspozycji, zachowania , usposobienia ale wymyślanie czy włosek ma być 2 cm czy 10 cm i czy taki czy śraki w kolorze zaczynają mnie do furii doprowadzać choć spokojny ze mnie z reguły czlowiek ;) A o Amber ani pół zająknięcia nie było :( Quote
asiuniab Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 nie trać nadziei, Amber będzie miała domek, wierzę w to; Quote
AMIGA Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Też wciąż tu wchodzę z pytaniem na ustach - co u Amber? Jakiś zaklęty krąg się zrobił w adopcjach. :-( Quote
Rudzia-Bianca Posted August 15, 2014 Author Posted August 15, 2014 (edited) Niestety wieści najgorsze z najgorszych , za kilka dni muszę zabrać Amber :( nie mam pojęci jak to zrobić bo w międzyczasie przyplątały mi się dwa husky , zaraz im robię wątek :( Jestem załamana :( [URL]https://www.facebook.com/events/1457369811194031/[/URL] Edit :( jestem po rozmowach z Anetką , na szczęście przyjmie Amber do hoteliku . Koszt 13 zł doba . Magda ma ją przywieźć jak zorganizuje transport, mam nadzieję że choć tyle uda im się załatwić żeby odwieźć samemu swojego psa :( Odbiło mi już całkiem rozum mnie opuścił- 3 psy w hotelikach , 1000 zł miesięcznie jak nic :( jak mi kochani nie pomożecie komornik mnie zamknie ;) ale nie mogłam inaczej , rozumieci mnie co ? Amber mieszkała u mnie w domu :( i miałaby trafic do schronu :( no jak :( to jakbym swojego własnego psa oddała :( A huszczaki jak im nic nie znajdę trafią do Nowego Targu - jakie ja miałam wyjście no żadne inne :( Edited August 15, 2014 by Rudzia-Bianca Quote
Makila Posted August 16, 2014 Posted August 16, 2014 Dzisiaj dzwoniła do mnie P. Magda i Amber przywiazie za tydzień w sobotę. Quote
Rudzia-Bianca Posted August 16, 2014 Author Posted August 16, 2014 [quote name='Makila']Dzisiaj dzwoniła do mnie P. Magda i Amber przywiazie za tydzień w sobotę.[/QUOTE] Mam nadzieję że dojadą ... Quote
Makila Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 Tak nie do końca dojadą. Chcieli żebym odebrała ją z dworca w Krakowie. Powiedziałam im, że mogę ją odebrać, ale z dworca w Płaszowie. Tam mam o połowę drogi mniej no i nie trzeba pchać się do centrum Krakowa przez wszystkie korki. Quote
Rudzia-Bianca Posted August 17, 2014 Author Posted August 17, 2014 [quote name='Makila']Tak nie do końca dojadą. Chcieli żebym odebrała ją z dworca w Krakowie. Powiedziałam im, że mogę ją odebrać, ale z dworca w Płaszowie. Tam mam o połowę drogi mniej no i nie trzeba pchać się do centrum Krakowa przez wszystkie korki.[/QUOTE] Ja niestety w transporcie im nie pomogę :( to już poza moim zasięgiem czasowym ostatnio :( Kto jeszcze nie wie ;) zapraszam do moich nowych podopiecznych dosadnie utwierdzających mnie w przekonaniu że jednak oszalałam ... [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/256754-Sunia-husky-i-mieszaniec-husky-czy-uda-si%C4%99-oszuka%C4%87-przeznaczenie-%28?p=22369018#post22369018[/url] Quote
Gabi79 Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 Przychodzę z wątku szczęśliwego Biszkopcika, w tej chwili nie mam jak pomóc:-( Kochana, mądra sunieczka!!! Quote
AMIGA Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 Kurcze, ja też jestem kompletnie pod kreską :-( Quote
asiuniab Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 to mnie zaskoczyłaś, że Amber nie znalazła jeszcze swojego miejsca na ziemi:( Quote
faith35 Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 Mogę zaoferować tańsze miejsce, ale pewnie z transportem też problem będzie... Quote
Rudzia-Bianca Posted August 22, 2014 Author Posted August 22, 2014 (edited) [quote name='faith35']Mogę zaoferować tańsze miejsce, ale pewnie z transportem też problem będzie...[/QUOTE] Faith , już jest problem z transportem do Krakowa a co dopiero dalej :( ja już wysiadam , niech choć tyle załatwią właściciele żeby ją przywieźć do hoteliku . Ale dziękuję Ci bardzo . Jutro ok. 16.00 Makila odbieraAmber z Krakowa - dziękuję kochana . Edited August 22, 2014 by Rudzia-Bianca Quote
AMIGA Posted August 23, 2014 Posted August 23, 2014 Mam nadzieję, że Amber szczęśliwie dotarła na miejsce. Biedna sunia - tyle zmian w jej życiu :-( Quote
Rudzia-Bianca Posted August 23, 2014 Author Posted August 23, 2014 Amber powinna być już u Anetki , która ponad godzinkę temu dzwoniła do mnie ,że już ją przejęła i ma na pokładzie . Sunia do odchudzania na już ;) Poza tym kontaktowa, wskoczyła do samochodu . Czekamy na wieści jak dogada się z towarzystwem :) Państwo zostawili 100 zł na Amber . Z tego od razu pójdzie na odrobaczenie i odpchlenie - tak profilaktycznie , bo nie ma wpisu w książeczce o aktualnych . No i na paliwo dla Anetki . Quote
Makila Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Amber wczorj była wystraszona i zdezorientowana, jednak bardzo szybko się zaklimatyzowała. Noc minęła spokojnie. Troszkę drapała po drzwiach, ale później grzecznie spała do rana. Dzisiaj już biega po ogrodzie z psami i jest wesoła. Quote
Rudzia-Bianca Posted August 24, 2014 Author Posted August 24, 2014 [quote name='Makila']Amber wczorj była wystraszona i zdezorientowana, jednak bardzo szybko się zaklimatyzowała. Noc minęła spokojnie. Troszkę drapała po drzwiach, ale później grzecznie spała do rana. Dzisiaj już biega po ogrodzie z psami i jest wesoła.[/QUOTE] Dzięki za wieści :) Właśnie wykupiłam ogłoszenia dla łotrzyków na bazarku u Juldan i mam nadzieję że telefon w końcu zacznie dzwonić a nie tylko do przeglądania neta służyć ... Quote
AMIGA Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Trzymam kciuki za nawał telefonów i za TEN JEDEN JEDYNY :-) A przy okazji zapraszam na księgarenkę z której dochód chcę przeznaczyc na oddłużenie rehabilitacji gałązek mojej tymczasowiczki Nurii [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/256925-Ksi%C4%99garenka-dla-Nurii-do-7-IX-2014?p=22387435#post22387435[/url] Quote
Recommended Posts