Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nareszcie wyróżnili , oby ktoś się odezwał .
Zaczynam rozglądać się za jakimś hotelikiem dla niej , niestety nie dostałam odpowiedzi od jej właścicielki czy jest w stanie dołożyć się do kosztów więc obawiam się że nie :(
Tak bardzo bym chciała żeby się udało jej znaleźć super dom, wczoraj rozmawiałam z kobitką z Myślenic , która szuka psa ale jakoś nie zdecydowana jakiego chce - jakby to kurcze miało jakieś znaczenie czy pies kudłaty łysy czy nie wiem bury czy biały , pies to pies ;) bierze się pierwszego potrzebującego i kocha a nie wymyśla :diabloti:

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
...
Tak bardzo bym chciała żeby się udało jej znaleźć super dom, wczoraj rozmawiałam z kobitką z Myślenic , która szuka psa ale jakoś nie zdecydowana jakiego chce - jakby to kurcze miało jakieś znaczenie czy pies kudłaty łysy czy nie wiem bury czy biały , pies to pies ;) bierze się pierwszego potrzebującego i kocha a nie wymyśla :diabloti:

To przecież oczywista oczywistość:evil_lol:
Jakby ludzie mieli świadomość jak to od środka wygląda (jak czasem innym opowiadam, to są w szoku, że jest aż tak źle...) to by się nawet minuty nie zastanawiali nad wiekiem, kolorem czy wyglądem...:roll:

Posted

paula_t napisał(a):
To przecież oczywista oczywistość:evil_lol:
Jakby ludzie mieli świadomość jak to od środka wygląda (jak czasem innym opowiadam, to są w szoku, że jest aż tak źle...) to by się nawet minuty nie zastanawiali nad wiekiem, kolorem czy wyglądem...:roll:

Dokładnie, rozumiem wymagania co do ewentualnych predyspozycji, zachowania , usposobienia ale wymyślanie czy włosek ma być 2 cm czy 10 cm i czy taki czy śraki w kolorze zaczynają mnie do furii doprowadzać choć spokojny ze mnie z reguły czlowiek ;)

A o Amber ani pół zająknięcia nie było :(

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Niestety wieści najgorsze z najgorszych , za kilka dni muszę zabrać Amber :( nie mam pojęci jak to zrobić bo w międzyczasie przyplątały mi się dwa husky , zaraz im robię wątek :(
Jestem załamana :(
[URL]https://www.facebook.com/events/1457369811194031/[/URL]

Edit :(
jestem po rozmowach z Anetką , na szczęście przyjmie Amber do hoteliku .
Koszt 13 zł doba .
Magda ma ją przywieźć jak zorganizuje transport, mam nadzieję że choć tyle uda im się załatwić żeby odwieźć samemu swojego psa :(
Odbiło mi już całkiem rozum mnie opuścił- 3 psy w hotelikach , 1000 zł miesięcznie jak nic :( jak mi kochani nie pomożecie komornik mnie zamknie ;)
ale nie mogłam inaczej , rozumieci mnie co ?

Amber mieszkała u mnie w domu :( i miałaby trafic do schronu :( no jak :( to jakbym swojego własnego psa oddała :(
A huszczaki jak im nic nie znajdę trafią do Nowego Targu - jakie ja miałam wyjście no żadne inne :(

Edited by Rudzia-Bianca
Posted

Tak nie do końca dojadą.

Chcieli żebym odebrała ją z dworca w Krakowie.

Powiedziałam im, że mogę ją odebrać, ale z dworca w Płaszowie. Tam mam o połowę drogi mniej no i nie trzeba pchać się do centrum Krakowa przez wszystkie korki.

Posted

[quote name='Makila']Tak nie do końca dojadą.

Chcieli żebym odebrała ją z dworca w Krakowie.

Powiedziałam im, że mogę ją odebrać, ale z dworca w Płaszowie. Tam mam o połowę drogi mniej no i nie trzeba pchać się do centrum Krakowa przez wszystkie korki.[/QUOTE]

Ja niestety w transporcie im nie pomogę :( to już poza moim zasięgiem czasowym ostatnio :(

Kto jeszcze nie wie ;) zapraszam do moich nowych podopiecznych dosadnie utwierdzających mnie w przekonaniu że jednak oszalałam ...
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/256754-Sunia-husky-i-mieszaniec-husky-czy-uda-si%C4%99-oszuka%C4%87-przeznaczenie-%28?p=22369018#post22369018[/url]

Posted (edited)

[quote name='faith35']Mogę zaoferować tańsze miejsce, ale pewnie z transportem też problem będzie...[/QUOTE]

Faith , już jest problem z transportem do Krakowa a co dopiero dalej :( ja już wysiadam , niech choć tyle załatwią właściciele żeby ją przywieźć do hoteliku .
Ale dziękuję Ci bardzo .

Jutro ok. 16.00 Makila odbieraAmber z Krakowa - dziękuję kochana .

Edited by Rudzia-Bianca
Posted

Amber powinna być już u Anetki , która ponad godzinkę temu dzwoniła do mnie ,że już ją przejęła i ma na pokładzie .
Sunia do odchudzania na już ;) Poza tym kontaktowa, wskoczyła do samochodu .
Czekamy na wieści jak dogada się z towarzystwem :)

Państwo zostawili 100 zł na Amber .
Z tego od razu pójdzie na odrobaczenie i odpchlenie - tak profilaktycznie , bo nie ma wpisu w książeczce o aktualnych .
No i na paliwo dla Anetki .

Posted

Amber wczorj była wystraszona i zdezorientowana, jednak bardzo szybko się zaklimatyzowała.
Noc minęła spokojnie. Troszkę drapała po drzwiach, ale później grzecznie spała do rana.
Dzisiaj już biega po ogrodzie z psami i jest wesoła.

Posted

[quote name='Makila']Amber wczorj była wystraszona i zdezorientowana, jednak bardzo szybko się zaklimatyzowała.
Noc minęła spokojnie. Troszkę drapała po drzwiach, ale później grzecznie spała do rana.
Dzisiaj już biega po ogrodzie z psami i jest wesoła.[/QUOTE]

Dzięki za wieści :)
Właśnie wykupiłam ogłoszenia dla łotrzyków na bazarku u Juldan i mam nadzieję że telefon w końcu zacznie dzwonić a nie tylko do przeglądania neta służyć ...

Posted

Trzymam kciuki za nawał telefonów i za TEN JEDEN JEDYNY :-)
A przy okazji zapraszam na księgarenkę z której dochód chcę przeznaczyc na oddłużenie rehabilitacji gałązek mojej tymczasowiczki Nurii

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/256925-Ksi%C4%99garenka-dla-Nurii-do-7-IX-2014?p=22387435#post22387435[/url]