Rudzia-Bianca Posted August 24, 2014 Author Posted August 24, 2014 [quote name='AMIGA']Trzymam kciuki za nawał telefonów i za TEN JEDEN JEDYNY :-) A przy okazji zapraszam na księgarenkę z której dochód chcę przeznaczyc na oddłużenie rehabilitacji gałązek mojej tymczasowiczki Nurii [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/256925-Księgarenka-dla-Nurii-do-7-IX-2014?p=22387435#post22387435[/URL][/QUOTE] Podniosę bazarek, bida mnie dopadła i nic nie kupię ale choć podniosę :( Koszty utrzymania tych psów które mam teraz pod opieką przekroczą 1000 zł miesięcznie :( a gdzie moje własne psiska :( Wieści od Amber- bardzo przyjacielska, grzeczna i radosna z niej sunia . Quote
AMIGA Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 [quote name='Rudzia-Bianca']Podniosę bazarek, bida mnie dopadła i nic nie kupię ale choć podniosę :( Koszty utrzymania tych psów które mam teraz pod opieką przekroczą 1000 zł miesięcznie :( a gdzie moje własne psiska :( Wieści od Amber- bardzo przyjacielska, grzeczna i radosna z niej sunia .[/QUOTE] Podnoszenie bazarku bardzo wskazane :-) Wiem co to znaczy jak pies wymaga stałej opieki medycznej :-( A z powodu Amber bardzo się cieszę. Bo obawiałam się, że następna zmiana w jej życiorysie spowoduje wycofanie, albo wręcz jakąś agresję ze strachu Quote
Rudzia-Bianca Posted August 24, 2014 Author Posted August 24, 2014 [quote name='AMIGA']Podnoszenie bazarku bardzo wskazane :-) Wiem co to znaczy jak pies wymaga stałej opieki medycznej :-( A z powodu Amber bardzo się cieszę. Bo obawiałam się, że następna zmiana w jej życiorysie spowoduje wycofanie, albo wręcz jakąś agresję ze strachu[/QUOTE] Amiga to tylko koszty hotelików :( jak dojdą jeszcze koszty wetów to :stupid: Też się cieszę że Amber jakoś to wszystko znosi :) No ale ma najlepszą opiekę :) Będzie dobrze , musi być :) Quote
AMIGA Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 [quote name='Rudzia-Bianca']Amiga to tylko koszty hotelików :( jak dojdą jeszcze koszty wetów to :stupid: Też się cieszę że Amber jakoś to wszystko znosi :) No ale ma najlepszą opiekę :) Będzie dobrze , musi być :)[/QUOTE] Wrzuć mi na pw linki do Twoich psów - zaraz się im tu jakieś bazaroo skleci Quote
Rudzia-Bianca Posted August 24, 2014 Author Posted August 24, 2014 [quote name='AMIGA']Wrzuć mi na pw linki do Twoich psów - zaraz się im tu jakieś bazaroo skleci[/QUOTE] Amiga - dziękuję :) :loveu: Quote
Rudzia-Bianca Posted August 25, 2014 Author Posted August 25, 2014 [quote name='AMIGA']W najbliższy weekend się zabiorę za to :-)[/QUOTE] Jeszcze raz dzięki wielkie . :Rose::Rose: Quote
Makila Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Z moich dotychczasowych obsewacji Amber to pies idealny. Jest grzeczna, bardzo spragniona towarzystwa człowieka. Ciągle się upomina o głaski. W domu nie szczeka, nie niszczy, zachowuje czystaść. Podobno uciekała na spacerach :roll: Ja nigdy w życiu nie założyłabym psu takiej obroży jak miała Amber. To była baaardzo luźna kolczatka którą mogła sobie ściągnąć potrząsając głową :shake: Wystarczyło założyć zwykłą dopasowaną obrożę lub szelki i po problemie. No ale... Quote
AMIGA Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Ale są ludzie, którzy uważają, że pies powinien sobie biegać luzem. I obroża lub szelki to ograniczanie wolności psa :-( Quote
Rudzia-Bianca Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 Makila napisał(a):Z moich dotychczasowych obsewacji Amber to pies idealny. Jest grzeczna, bardzo spragniona towarzystwa człowieka. Ciągle się upomina o głaski. W domu nie szczeka, nie niszczy, zachowuje czystaść. Podobno uciekała na spacerach :roll: Ja nigdy w życiu nie założyłabym psu takiej obroży jak miała Amber. To była baaardzo luźna kolczatka którą mogła sobie ściągnąć potrząsając głową :shake: Wystarczyło założyć zwykłą dopasowaną obrożę lub szelki i po problemie. No ale... Wiele razy prosiłam Magdę żeby założyła Amber szelki :( Ale tam nałożyło się tyle problemów , że już nie ma co tego roztrząsać . Nie udało się doprowadzić do tego , żeby Amber mogła zostać w swoim domu więc teraz naszym zadaniem jest znaleźć jej nowy dom . To , że Amber jest psem idealnym też świadczy o tym że w domu w którym była miała dobrze, uwierzcie mi ze wybieram domy dla swoich podopiecznych bardzo starannie i wiem że Magdę problemy przerosły i wcale nie było jej łatwo podjąć taką decyzję . Amber była tam kochana , skoro jest wychowana, radosna póki nie wydarzyło się co się wydarzyło Amber miała tam szczęśliwy kochający dom . Różnie ludzie reagują na stres , na problemy ja nigdy w życiu nie oddałabym swoich psów i większość z nas też nie ale Magda nie poradziła sobie z tym wszystkim i ja nie będę jej oceniać , w tym wszystkim zachowała się bardzo odpowiedzialnie . Zadzwoniła opowiedziała o swoich problemach poprosiła o pomoc z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem . Proszę Was skupmy się teraz na pomocy dla Amber . AMIGA napisał(a):Ale są ludzie, którzy uważają, że pies powinien sobie biegać luzem. I obroża lub szelki to ograniczanie wolności psa :-( Amiga nie przypuszczam żeby o to chodziło Magdzie . Ktoś jej głupio pewnie kiedyś doradził i tak zostało . Amber była posłuszna póki było w domu normalnie , po śmierci mamy Magdy zaczęła uciekać na spacerach . Można było jak widać temu zaradzić ale tak się nie stało . Ciesze się Aneta , że wszystko z sunią w porządku . To że jest normalna mam nadzieję zwiększy jej szansę na adopcję :) Dostałam dziś od jkp przelew na Amber, Gretę i Gufiego - 500 zł . Zaniemówiłam z wrażenia i nie wiem jak mam dziękować więc najprościej i z całego serca Joanno dziękuję :Rose::Rose::Rose: Quote
Rudzia-Bianca Posted August 29, 2014 Author Posted August 29, 2014 Byłam wczoraj odwiedzić Amber, niesamowicie się zmieniła przez te 4 lata, zapamiętałam złośliwego brykającego szczeniaka a zastałam piękną , spokojną idealną jak pisze Aneta sunię . Jest świetna, grzeczna, spragniona przytulania, spokojna wyważona , dogaduje się z innymi psami nie można do niczego się u niej przyczepić w jej zachowaniu a do tego zjawiskowo piękna mimo kilku nadprogramowych kg Zobaczcie sami jaka cudowna jest :loveu: z Baksikiem z Orzeszkiem i Ryśkiem z Orzeszkiem Quote
AMIGA Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/10406830_567339866722553_3838099210490211725_n.jpg Ale uhahana - cuuuuudna. A te kilogramy to chyba widać skąd - bo łasuch z niej wyszedł prawie na każdym zdjęciu :-) Quote
asiuniab Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 może i się powtórzę, ale Amber jest wyjątkowej urody!! Quote
AMIGA Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 Zapraszam na bazarek, który dziś wymodziłam dla Amber, Gufiego i Grety, a także dla , Julka i Dinki http://www.dogomania.pl/forum/threads/257055-Ksi%C4%85%C5%BCki-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-i-smaczki-na-Haszczaki-Amber-Julka-i-Dink%C4%99-Rudzi-Bianca-do-15-IX?p=22402227#post22402227 Proszę o pomoc w rozreklamowaniu bazarku, żeby się coś dla ślicznot uzbierało Quote
Rudzia-Bianca Posted August 30, 2014 Author Posted August 30, 2014 AMIGA napisał(a):Zapraszam na bazarek, który dziś wymodziłam dla Amber, Gufiego i Grety, a także dla , Julka i Dinki http://www.dogomania.pl/forum/threads/257055-Książki-różności-i-smaczki-na-Haszczaki-Amber-Julka-i-Dinkę-Rudzi-Bianca-do-15-IX?p=22402227#post22402227 Proszę o pomoc w rozreklamowaniu bazarku, żeby się coś dla ślicznot uzbierało Amiga ogromnie dziękuję :loveu: To prawda , Amber to łasuch nie z tej ziemi :) od razu jest tam gdzie smaczek - mimo , że smaczki przeznaczone były dla Baksika ;) Asiunab na żywo jest jeszcze piękniejsza, ma piękną zadbaną sierść milutką w dotyku , cudna jest . Quote
Rudzia-Bianca Posted August 30, 2014 Author Posted August 30, 2014 Malgoska napisał(a):śliczna dziewczynka ale oczka smutne Smutne :( to dopiero tydzień poza domem , na pewno tęskni :( Quote
paula_t Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 AMIGA napisał(a):Zapraszam na bazarek, który dziś wymodziłam dla Amber, Gufiego i Grety, a także dla , Julka i Dinki http://www.dogomania.pl/forum/threads/257055-Książki-różności-i-smaczki-na-Haszczaki-Amber-Julka-i-Dinkę-Rudzi-Bianca-do-15-IX?p=22402227#post22402227 Proszę o pomoc w rozreklamowaniu bazarku, żeby się coś dla ślicznot uzbierało Lecę się zameldować na bazarku:) Rudzia-Bianca napisał(a):Amiga ogromnie dziękuję :loveu: To prawda , Amber to łasuch nie z tej ziemi :) od razu jest tam gdzie smaczek - mimo , że smaczki przeznaczone były dla Baksika ;) Asiunab na żywo jest jeszcze piękniejsza, ma piękną zadbaną sierść milutką w dotyku , cudna jest . Gosiu, nawet jeśli Amber podkradała Baksikowi smaczki, to jemu to na pewno nie zaszkodzi:evil_lol: Wspaniale, że Amber jest taka grzeczna, bezproblemowa, bo to znacząco zwiększa jej szanse na adopcję. Quote
Rudzia-Bianca Posted September 8, 2014 Author Posted September 8, 2014 Poszły dane do ogłoszeń na bazarku ogłoszeniowym dla Amber :) Oby się ktoś zakochał szybko - kciukajcie ;) Quote
Makila Posted September 8, 2014 Posted September 8, 2014 Amber jest coraz weselsza. Chyba już się przyzwyczaiła do nowego miejsca. Uwielbia szaleć w ogrodzie z Orzeszkiem który jest duszą towarzystwa. Apetycik też dopisuje ;) Quote
Rudzia-Bianca Posted September 14, 2014 Author Posted September 14, 2014 Byłam wczoraj odwiedzić Amber, sunia ma się dobrze, już nie tęskni , zadomowiła się w hoteliku . Nawet obszczekuje wchodzących do ogródka Amber jest cudowna , uwielbia się przytulać - zresztą sami zobaczcie Quote
Recommended Posts