Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='AMIGA']Trzymam kciuki za nawał telefonów i za TEN JEDEN JEDYNY :-)
A przy okazji zapraszam na księgarenkę z której dochód chcę przeznaczyc na oddłużenie rehabilitacji gałązek mojej tymczasowiczki Nurii

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/256925-Księgarenka-dla-Nurii-do-7-IX-2014?p=22387435#post22387435[/URL][/QUOTE]

Podniosę bazarek, bida mnie dopadła i nic nie kupię ale choć podniosę :(
Koszty utrzymania tych psów które mam teraz pod opieką przekroczą 1000 zł miesięcznie :( a gdzie moje własne psiska :(

Wieści od Amber- bardzo przyjacielska, grzeczna i radosna z niej sunia .

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Podniosę bazarek, bida mnie dopadła i nic nie kupię ale choć podniosę :(
Koszty utrzymania tych psów które mam teraz pod opieką przekroczą 1000 zł miesięcznie :( a gdzie moje własne psiska :(

Wieści od Amber- bardzo przyjacielska, grzeczna i radosna z niej sunia .[/QUOTE]

Podnoszenie bazarku bardzo wskazane :-) Wiem co to znaczy jak pies wymaga stałej opieki medycznej :-(
A z powodu Amber bardzo się cieszę. Bo obawiałam się, że następna zmiana w jej życiorysie spowoduje wycofanie, albo wręcz jakąś agresję ze strachu

Posted

[quote name='AMIGA']Podnoszenie bazarku bardzo wskazane :-) Wiem co to znaczy jak pies wymaga stałej opieki medycznej :-(
A z powodu Amber bardzo się cieszę. Bo obawiałam się, że następna zmiana w jej życiorysie spowoduje wycofanie, albo wręcz jakąś agresję ze strachu[/QUOTE]

Amiga to tylko koszty hotelików :( jak dojdą jeszcze koszty wetów to :stupid:

Też się cieszę że Amber jakoś to wszystko znosi :) No ale ma najlepszą opiekę :) Będzie dobrze , musi być :)

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Amiga to tylko koszty hotelików :( jak dojdą jeszcze koszty wetów to :stupid:

Też się cieszę że Amber jakoś to wszystko znosi :) No ale ma najlepszą opiekę :) Będzie dobrze , musi być :)[/QUOTE]

Wrzuć mi na pw linki do Twoich psów - zaraz się im tu jakieś bazaroo skleci

Posted

Z moich dotychczasowych obsewacji Amber to pies idealny.
Jest grzeczna, bardzo spragniona towarzystwa człowieka. Ciągle się upomina o głaski.
W domu nie szczeka, nie niszczy, zachowuje czystaść.

Podobno uciekała na spacerach :roll: Ja nigdy w życiu nie założyłabym psu takiej obroży jak miała Amber. To była baaardzo luźna kolczatka którą mogła sobie ściągnąć potrząsając głową :shake: Wystarczyło założyć zwykłą dopasowaną obrożę lub szelki i po problemie.
No ale...

Posted

Makila napisał(a):
Z moich dotychczasowych obsewacji Amber to pies idealny.
Jest grzeczna, bardzo spragniona towarzystwa człowieka. Ciągle się upomina o głaski.
W domu nie szczeka, nie niszczy, zachowuje czystaść.

Podobno uciekała na spacerach :roll: Ja nigdy w życiu nie założyłabym psu takiej obroży jak miała Amber. To była baaardzo luźna kolczatka którą mogła sobie ściągnąć potrząsając głową :shake: Wystarczyło założyć zwykłą dopasowaną obrożę lub szelki i po problemie.
No ale...

Wiele razy prosiłam Magdę żeby założyła Amber szelki :( Ale tam nałożyło się tyle problemów , że już nie ma co tego roztrząsać . Nie udało się doprowadzić do tego , żeby Amber mogła zostać w swoim domu więc teraz naszym zadaniem jest znaleźć jej nowy dom .
To , że Amber jest psem idealnym też świadczy o tym że w domu w którym była miała dobrze, uwierzcie mi ze wybieram domy dla swoich podopiecznych bardzo starannie i wiem że Magdę problemy przerosły i wcale nie było jej łatwo podjąć taką decyzję . Amber była tam kochana , skoro jest wychowana, radosna póki nie wydarzyło się co się wydarzyło Amber miała tam szczęśliwy kochający dom .
Różnie ludzie reagują na stres , na problemy ja nigdy w życiu nie oddałabym swoich psów i większość z nas też nie ale Magda nie poradziła sobie z tym wszystkim i ja nie będę jej oceniać , w tym wszystkim zachowała się bardzo odpowiedzialnie . Zadzwoniła opowiedziała o swoich problemach poprosiła o pomoc z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem .
Proszę Was skupmy się teraz na pomocy dla Amber .

AMIGA napisał(a):
Ale są ludzie, którzy uważają, że pies powinien sobie biegać luzem. I obroża lub szelki to ograniczanie wolności psa :-(

Amiga nie przypuszczam żeby o to chodziło Magdzie . Ktoś jej głupio pewnie kiedyś doradził i tak zostało . Amber była posłuszna póki było w domu normalnie , po śmierci mamy Magdy zaczęła uciekać na spacerach . Można było jak widać temu zaradzić ale tak się nie stało .

Ciesze się Aneta , że wszystko z sunią w porządku .
To że jest normalna mam nadzieję zwiększy jej szansę na adopcję :)

Dostałam dziś od jkp przelew na Amber, Gretę i Gufiego - 500 zł .
Zaniemówiłam z wrażenia i nie wiem jak mam dziękować więc najprościej i z całego serca Joanno dziękuję :Rose::Rose::Rose:

Posted

Byłam wczoraj odwiedzić Amber, niesamowicie się zmieniła przez te 4 lata, zapamiętałam złośliwego brykającego szczeniaka a zastałam piękną , spokojną idealną jak pisze Aneta sunię . Jest świetna, grzeczna, spragniona przytulania, spokojna wyważona , dogaduje się z innymi psami nie można do niczego się u niej przyczepić w jej zachowaniu a do tego zjawiskowo piękna mimo kilku nadprogramowych kg
Zobaczcie sami jaka cudowna jest :loveu:

z Baksikiem

z Orzeszkiem i Ryśkiem

z Orzeszkiem

Posted

AMIGA napisał(a):
Zapraszam na bazarek, który dziś wymodziłam dla Amber, Gufiego i Grety, a także dla , Julka i Dinki
http://www.dogomania.pl/forum/threads/257055-Książki-różności-i-smaczki-na-Haszczaki-Amber-Julka-i-Dinkę-Rudzi-Bianca-do-15-IX?p=22402227#post22402227
Proszę o pomoc w rozreklamowaniu bazarku, żeby się coś dla ślicznot uzbierało

Amiga ogromnie dziękuję :loveu:

To prawda , Amber to łasuch nie z tej ziemi :) od razu jest tam gdzie smaczek - mimo , że smaczki przeznaczone były dla Baksika ;)
Asiunab na żywo jest jeszcze piękniejsza, ma piękną zadbaną sierść milutką w dotyku , cudna jest .

Posted

AMIGA napisał(a):
Zapraszam na bazarek, który dziś wymodziłam dla Amber, Gufiego i Grety, a także dla , Julka i Dinki
http://www.dogomania.pl/forum/threads/257055-Książki-różności-i-smaczki-na-Haszczaki-Amber-Julka-i-Dinkę-Rudzi-Bianca-do-15-IX?p=22402227#post22402227
Proszę o pomoc w rozreklamowaniu bazarku, żeby się coś dla ślicznot uzbierało

Lecę się zameldować na bazarku:)
Rudzia-Bianca napisał(a):
Amiga ogromnie dziękuję :loveu:

To prawda , Amber to łasuch nie z tej ziemi :) od razu jest tam gdzie smaczek - mimo , że smaczki przeznaczone były dla Baksika ;)
Asiunab na żywo jest jeszcze piękniejsza, ma piękną zadbaną sierść milutką w dotyku , cudna jest .

Gosiu, nawet jeśli Amber podkradała Baksikowi smaczki, to jemu to na pewno nie zaszkodzi:evil_lol:
Wspaniale, że Amber jest taka grzeczna, bezproblemowa, bo to znacząco zwiększa jej szanse na adopcję.

Posted

Amber jest coraz weselsza. Chyba już się przyzwyczaiła do nowego miejsca.
Uwielbia szaleć w ogrodzie z Orzeszkiem który jest duszą towarzystwa.

Apetycik też dopisuje ;)

Posted

Byłam wczoraj odwiedzić Amber, sunia ma się dobrze, już nie tęskni , zadomowiła się w hoteliku . Nawet obszczekuje wchodzących do ogródka Amber jest cudowna , uwielbia się przytulać - zresztą sami zobaczcie

10624878_579257782197428_185535466199809

10686902_579257792197427_536031028258255

10613040_579257772197429_237735605063488

10612702_579257962197410_608969956071302

10422504_579257932197413_424562963454582