Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mraulina']Dea - ale one Będą żyły!!!!!!
Mraulina ale z tym garażem chodziło o szczeniaki, inne nie te z nużycą. Sprawa szczeniaków jest już rozwiązana inaczej, dzisiaj Ela i Herspri zawożą dwa na DT do Będzina, jeden wczoraj został adoptowany, będzie ok. Miały siedzieć w klatce. Tych z nużycą do jednej klatki nie upchnę, to dorosłe psy a klatka wielkości jak na dobermana, garaż jest wolny tylko 3 tygodnie, a osoba która użytkuje drugi garaż w życiu nie zgodzi się na puszczenie ich luzem (niestety nie lubi zwierząt w ogóle).

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sprawa wygląda na obecną chwilę tak: schron zgodził się na odroczenie, trzy psy, a czwarty Szaki warunkowo, że go wyciągnę jak najszybciej (on ma najwięcej wyłysień i do tego jest najstarszy i najsłabszy). Emir w poniedziałek wysyła leki i witaminy do jedzenia, poproszę wetów żeby dali im też zastrzyki z Combivitu. Dodatkowo Emir doradziła oddzielić ten kojec płytami lub deskami od innych kojców, mam nadzieję, że w schronie się zgodzą. Pozostaje jeden wielki problem!! ŻYWIENIE!!! Psy powinny dostawać pełnowartościową karmę, bo schroniskowe jedzenie na niewiele się zda przy leczeniu. Ja nie jestem w stanie codziennie im gotować i wozić jedzenia. Najprostszym ale niestety najdroższym wyjściem jest sucha karma Royal Canin dla chorych psów (nie wiem jeszcze dokładnie jaka to nazwa).
PROSZę O POMOC!!! Rzeczową - może ktoś może odstąpić taką karmę, każda ilość się przyda, oraz finansową na zakup karmy. One muszą ją jeść ze trzy miesiące:-(
Na szczęście dwa pieski są małe, ale Murzyn to już porządny "kawał psa", a Szaki taki średni jest, ale on je malutko. Nie damy rady ich dobrze odżywiać bez pomocy!!! Może znajdzie się jakiś sponsor, który kupi karmę. Każdy grosik będzie oczywiście rozliczony. Podaję mój telefon w razie pytań: 0 603 244 518, e-mail: [email protected] POMóżCIE NAM JE RATOWAć, JESLI ZOSTANą WYLECZONE NIKT ICH NIE TKNIE! Nadal oczywiście szukamy DT, zwłaszcza dla Szakiego!

Posted

Mam nadzieję!
Znalazłam na krakvecie karmę HILL'S PD Canine p/d 14kg za 239,50
"to pełnowartościowa karma dietetyczna dla psów, podawanie której pozwala uzupełnić niedobory i przyspieszyć rekonwalescencję oraz utrzymać prawidłową funkcję skóry w dermatozach i przy nadmiernym wypadaniu włosów. Karma posiada podwyższony poziom energii oraz niezbędnych składników pokarmowych, wysoki poziom niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz składniki wysokostrawne".
Powinna być ok. Czy gdzieś może być taniej? Ponawiam prośbę o pomoc, musimy jak najszybciej zacząć je odkarmiać i leczyć.

Posted

Szakuś jedzie do Witokretów do W-wy?:razz:

DEA, mi się wydaje że wystarczy karma typu eukanuba. To jest bardzo dobra karma i w pełni zbilansowana, a do tego przeciez psiaki będa miały jeszcze leki.
15 kg na allegro kosztuje ok 160 zł.
Chetnie sie dorzuce:lol:

Posted

tanitka napisał(a):
Szakuś jedzie do Witokretów do W-wy?:razz:

DEA, mi się wydaje że wystarczy karma typu eukanuba. To jest bardzo dobra karma i w pełni zbilansowana, a do tego przeciez psiaki będa miały jeszcze leki.
15 kg na allegro kosztuje ok 160 zł.
Chetnie sie dorzuce:lol:

Witokrety :loveu:

A royal intestinal moze sie nadac? wiem, ze to nie na skorne problemy, ale mocno odzywcze..

Posted

A ja myślałam, że Witokręty się dzisiaj nie pojawią i sama ogłoszę tą cudną wiadomość:cool3: Szaki miał najmniejsze szanse, jest starszy, wychudzony, tęskni za zmarłym panem... leczenie byłoby ciężkie przy jego stanie psychicznym. Nawet nie wiecie jak ja się cieszę, że jeden już będzie pod dobrą opieką! Pozostałych będę pilnować, a i Emir czuwa na nimi;) Emir konsultowała się za swoim wetem, poradził właśnie royal intestinal. Ja jeszcze zapytam o te pozostałe karmy, o których piszecie. Z tymi witaminami to jest tak - postaram się, żeby były, ale czy będą podawane to ja już nie mam wpływu, bo nie będę codziennie patrzeć na ręcę w chronie czy dodali czy nie, i dlatego bezpieczniej będzie chociaż w pierwszym miesiącu jak najbardziej wartościową karmę dawać. Ja jej zresztą tam całej nie dam, będę dowoziła.

Posted

Nużyca jest zaraźliwa??Ja mam w tej chwili swojego psa(chory kręgosłup) ale jeśli trzeba to wezmę któregoś psiaka na tymczas jednak nie będę w stanie opłacić mu leczenia(na swojego psa w ciągu 2 miesięcy wydałam, ponad 500zł a dla mnie to dużo jestem osobą pracującą dorywczo)ale jeśli to sprawa życia lub śmierci psiaka to mogę jednego zabrać:roll:

Posted

[quote name='dorixx']DEA, pliss wystaw te biedactwa na Allegro :-(
gdybym nie mieszkała w bloku wziełabym odrazu jakiegoś.
Wystawię ale chciałabym zrobić im aktualne zdjęcia, w chorobie, bo nie chcę oszukiwać ludzi... Może jutro się uda, jak nie będzie lało.
Konto podam każdemu kto może coś wpłacić na pw, to jest moje konto, nie fundacji, ponieważ ja będę kupowała karmę, przez fundację byłoby to trochę zagmatwane. Bardzo proszę o dopisek "na karmę"!!! Wyliczę się oczywiście na wątku z całej kasy. Jeśli ktoś będzie chciał, to prześlę wyciąg z konta na maila lub pocztą, rachunki też będą do wglądu. Ja od dwóch dni nie mogę przestać o tym myśleć, i chyba ta noc wreszcie będzie spokojniejsza, może się uda je uratować!!!!! Mogę jutro spokojnie spojrzeć na Murzyna...