Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To ja już wiem która:lol:
Jeszcze jedno pytanie, czy możesz się dowiedzieć co się stało z tymi deskami z lodowiska??? Budy w schronie się rozpadają, może można jej jeszcze odzyskać.
SZUKAMY TRANSPORTU CIESZYN - WARSZAWA dla 5 suczek!

Posted

Ta ruda suczka która tak się Wam spodobała ma zapalenie spojówek. Podobno jest dosyć młoda, wetka mówiła, że o ile pamieta to około roku, ale możliwe że tak do dwóch lat.

Posted

Jeszcze nie mam więcej zdjęć, jutro bierzemy z Basią inne dwa psy do Katowic do lekarza aby zdiagnozowano oczy, to może uda mi się jakieś fotki zrobić Rudej przy okazji. U nas zimno i mokro, nie mam serca ich wyciągać na deszcz, żeby robić zdjęcia. Suczka jest mocno zestresowana, siedziała tak sobie jak na zdjęciach całą naszą wizytę, i tylko patrzyła, pracownik mówi, że jest spokojna i łagodna.

Posted

Dea z deskami to jest tak że one leżą i nie ma co z nimi zrobić, leżą już ładny kawał czasu bo bodajze od wakacji. Jeśli się nie pośpieszymy to Cieszyn je przekaże na budowe dróg.
Jest możliwość żeby chociaz część desek trafiła do schroniska TYLKO to nie jest takie hop bo tu wchodzi do tego prawo. Cieszyn nie może sobie od tak przekazać tych desek na schron. Trzeba iść pogadać z urzędnikami, chyba do wydziału geodezjii i czegoś tam albo zajść do Wicka i go przycisnąć lub zapytać jak to można załatwić. Więc potzrebny ktoś kto się tym zajmie. Ja sie tym nie zajme bom nieletnia i nic nie załatwie.

Pani co chciała pieska jakoś przestała się odzywać, pokaze wam liste jaką na początku mi dała, liste piesków jakie by chciała zaadoptować :

terier australijski,
cavalier king charles spaniel,
hawańczyk,
japan chin
maltańczyk
papillon
owczarek szetlandzki
shih tzu
australian silky terier
sky terier
spaniel tybetański
yorkshiere terier
no, więc mam nadzieje że nie pojechała sobie do pseudohodowli tylko jeszcze intensywnie myśli :p

Rudaska jest cudowna, zakochałam się :loveu: Gdyby nie to że mam mini zoo w domu starałabym się o nią na tymczas, no ale niestety nic z tego :p

Kolejna sprawa.
Pytałam dyrektora mojej szkoły czy możnaby przeprowadzić akcje w szkole pt " pełna miska dla schroniska " gdzie zbierałoby się karme i koce. Dyrektor się do tego przychylił i nawet chętne by to widział ale musiałabym się tym zająć bo on nie da rady. Ja sama też nie dam rady więc zwrociłam sie do mojej kochanej klasy :mad: Jestem na Biol-Chemie dodam sobie. Moja klasa kochana nie przyjeła tego entuznastycznie więc mam ich w nosie i szukam ze 4-5 osób które mogłyby mi pomóc. Jeśli znajde to akcja będzie a jeśli nie to ja wysiadam :p

Jeszcze jedno, co z tą słomą ? Gdyby dziadek mój wyraził zgode i przekazał kilka balików słomy to ktoś by mógł podjechać i zabrać ? Ja nie będe jeździła z pojedyńczymi kostkami słomy przeciez :roll::cool3:
Nie będe załatwiała słomy dopuki ktoś się nie zdeklaruje z transportem.
Dziadkowie mieszkają w Bąkowie to jest niedaleko Strumienia. Jeśli ktoś kojazy to jest to jeden z domów przy salonie opla blisko drogi 2pasmowej.

Przypominam że Urwiska z lecznicy jest u Eli na tymczasie.
Szukamy pilnie domku bo ona taka chudziutka więc jeśli wroci do schronu to po 1. zmarznie po 2. jak zmarznie to łatwiej złapie jakąś infekcje czy zapalenie płuc po 3. ona bez człowieka zwariuje.
Suńka umie chodzić na smyczy i uwielbia się bawić patyczkami.
Kradnie synowi Eli zabawki i jest nie ciekawie bo wiadomo jak dziecko reaguje kiedy zabiera mu się zabawki...A to suńka w domu Eli :

Posted

Herspri, do jakiej szkoły chodzisz? Jeśli do Osucha to mogę pomóc ;)
Ze słomą poczekaj jeszcze na decyzję schroniska. Dea miała z nimi o tym rozmawiać. Jeżeli będzie trzeba to transport się załatwi, tym sobie głowy nie zaprzątaj ;)

Posted

To basia szuka wtyczek, a ja spróbuję wziąść na siebie sprawę desek, jutro spróbuję się dodzwonić do burmistrza. O słomie jutro porozmawiam ze schronem na poważnie, bo kierownictwa jest 2 sztuki i tyle samo zdań:angryy:

Posted

Pod płot schronu podrzucono przedwczoraj w nocy szczeniaki - 4 chłopców i 3 dziewczynki:-( Maluchy zostały zaszczepione, ale ich stan określa się jako średni. Mają około 5 - 6 tygodni...

Posted

Maluchy się trochę różnią - jede są całe czarne, inne mają białe krawaty, a jeszcze inne brązowe łapki i plamki na pyszczku:p A oto jedno zbliżenie pycholka:loveu:

Posted

Jeszcze mamy trzy inne szczeniaczki, jeden oddany po kilku dniach znowu do schronu bo...pogryzł pani buta czy pantofla!!!:angryy::angryy: No ja nie mam siły do takich bezmózgowców:angryy:

Posted

Elżbietka_Cieszyn napisał(a):
CZESC. Sunia ma już wspaniały nowy dom w Wodzisławiu. Nowa Pani pieska Asia bardzo czekała na sunie, była taka szczęsliwa jak mała wskoczyła jej na ręce.

Nasza Tęczunia ???????????????? :loveu:

Posted

Elżbietka_Cieszyn napisał(a):
CZESC. Sunia ma już wspaniały nowy dom w Wodzisławiu. Nowa Pani pieska Asia bardzo czekała na sunie, była taka szczęsliwa jak mała wskoczyła jej na ręce.

Elżbietka Tęcza to nie ta sunia od Ciebie na tymczasie... Tęcza to taka suczka w schronie:p