Herspri Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 jade napisał(a):a co to za Rudzielec siedzi z tęczą?:p Właśnie o to samo chciałam pytać :loveu: Jest cudowny :loveu: Dea a może jakieś bazarki ? Quote
t_kasiek Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 czyli jeszcze trzy psiaki szukaja DT.....????????????? Quote
Dea Posted October 21, 2007 Author Posted October 21, 2007 Tak szukamy nadal tymczasów dla trzech piesków, i to pilnie!!! Rudzielec jest nowy, niewiele o niej wiem na razie, poza tym, że jest bardzo smutna i ma chore oczy. To suczka. Jutro będę wiedziała więcej. A oczy ma niesamowite - dokładnie w tym samym kolorze co sierść. Quote
Witokret Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Dea, moze warto zalozyc tym psiakom z nuzyca nowy watek, do ktorego bedzie odniesienie tutaj? Napisze jeszcze raz: TE PSIAKI NIE MAJA SZANS W SCHRONISKU!! Szczegolnie te dwa male pieski. One sa mlode i naprawde nieduze! Bardzo bardzo osowiale. Zaczynaja sie poddawac psychicznie. Ten maly rudy stoi przy kratach ze zwieszonym lebkiemi czeka chyba juz tylko na smierc :( Najlepiej wyglada Murzyn. Mysle, ze gdyby znalezc miejsca dla tych dwoch malych, to jest szansa, ze samego Murzyna da sie wyleczyc. POMOCY!!! Quote
Witokret Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Dzisiaj dzwonilysmy do lecznicy, gdzie jest Szaki. Pies ma anemie :shake: i jak to okreslila pani doktor: zostal bardzo przez ludzi skrzywdzony :-( Jest naprawde w tragicznym stanie. Nie ma grama ciala, wszystko to co widac, to resztki siersci i kosci :shake: NIE POZWOLMY, ZEBY TE KTORE ZOSTALY WYGLADALY TAK SAMO!!! Quote
Dea Posted October 21, 2007 Author Posted October 21, 2007 Do tego jest coraz zimniej, a ten czarny jest już na wpół łysy!!! Quote
Dea Posted October 21, 2007 Author Posted October 21, 2007 To spojrzenie... Czy wiadomo co jest z tym nosem, mam wrażenie, że był jakby opuchnięty. Quote
Dea Posted October 21, 2007 Author Posted October 21, 2007 5 MAŁYCH SUCZEK MA SZANSĘ OPUŚCIĆ SCHRONISKO (w tym Tęcza:cool3:)!!! Czy ktoś może pomóc w transporcie Cieszyn - Warszawa? Lub wiecie o kimś kto kursuje na tej trasie i dałby radę zabrać je razem lub w dwóch kursach. Na razie byłyby w hoteliku w Warszawie, później pojadą za granicę do domów stałych. Trzeba wyciągać psiaki ze schronu, bo boję się o nie wszystkie. Najpierw parwo, teraz nużyca, to wszystko tam "siedzi":-( Quote
madzia828 Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 podnosze transport dla piesków potrzebny:cool3: Quote
Ada-jeje Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Dea wejdz na watek transportowy i wpisz tam ze transport potrzebny, zauwazylam ze dosc czesto jest transport z Krakowa do Warszawy. Quote
Dea Posted October 21, 2007 Author Posted October 21, 2007 Ciszej się tutaj zrobiło... Jutro będę w schronie, zobaczę jak tam chore pieski, jaka to ulga, że nie muszę myśleć, że już jutro ich nie będzie! Witokret widziałyście może Szakiego?:cool3: Quote
Dea Posted October 21, 2007 Author Posted October 21, 2007 Ada-jeje napisał(a):Dea wejdz na watek transportowy i wpisz tam ze transport potrzebny, zauwazylam ze dosc czesto jest transport z Krakowa do Warszawy. Chciałam ale nie wiem jakim cudem nie pokazuje mi się w wyszukiwarce, możesz mi podać linka na wątek? Quote
Ada-jeje Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24359 mowisz, masz. Quote
Witokret Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Dea, dzisiaj byłyśmy jedynie w kontakcie telefonicznym z lecznicą. Z powodu kąpieli dzisiajszy spacerek odpadł, a z powodu biegunki gotowanego żarełka też nie mogłysmy mu podać :shake: Psisko miał dzisiaj kąpiel leczniczą :razz: więc jest piękny i pachnący :lol: Jutro wybierzemy sie do niego i przynajmniej potuptamy z nim trochę - bo póki co tylko sauchą karmę może jeść (dostaje Royala wzmacniającego dla starszych psiaków). PS Pani doktor stwierdziła, że to kochany psiak :loveu:, ale niestety został baaardzo "skrzywdzony"... (chodzi o jego stan). Quote
Dea Posted October 21, 2007 Author Posted October 21, 2007 Witokret myśle, ze ten pies przez całe życie nie zaznał tyle dobrego co od wczorajszego dnia:-( Całe życie w melinie alkoholika, nie wiadomo jak był traktowany a mimo to kochał swojego pana i tęskni do teraz... Później schron, a teraz nagle dobre jedzenie, ciepło, ludzie którzy głaszczą. Jest szansa, że będzie miał godną, dobrą starość. Co to znaczy "skrzywdzony"? Czy był bity, bo głodzony chyba tak? Quote
Witokret Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Tu chodzi przede wszystkim o skrajny stan zaniedbania i zagłodzenia psa - to był ostatni dzwonek na zabranie go ze schronu ! Jeszcze chwila i sam by odszedł :-( Quote
Dea Posted October 21, 2007 Author Posted October 21, 2007 Witokret po prostu miałyście niesamowitą intuicję, że właśnie on Was zainteresował:loveu: to szczęście w nieszczęściu, bo gdyby nie choroba umarłby tam zapomniany:-( Quote
basia Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Wróciłam po weekendzie a tu tyle nowości. Postaram się jak najszybciej wystawić jakiś bazarek na karmę. Quote
Dea Posted October 21, 2007 Author Posted October 21, 2007 basia mamy pełną mobilizację od dwóch dni:lol: Quote
basia Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 To może powinnam wyjechać na dłużej? ;) Bardzo się cieszę, że sprawa tak się toczy. Prawdę mówiąc nie widziałam żadnej szansy dla tych psów i uznałam, że chyba rzeczywiście uśpienie ich to będzie akt łaski w tych przypadkach. Jak dobrze, że się myliłam!! Quote
Dea Posted October 21, 2007 Author Posted October 21, 2007 Oj bardzo dobrze, bardzo!!! Ale wszystko jeszcze przed nami, to dopiero początek drogi. Na razie bezpieczny i w dobrych rękach jest Szaki, jednak pozostałe trzy nadal są w schronie, dlatego też mimo, że będą leczone PILNIE SZUKAMY TYMCZASÓW aby łatwiej i szybciej dochodziły do zdrowia. W warunkach schroniskowych wszystko może się zdarzyć. Quote
tanitka Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 ludzie kochani pomóżcie!!! pieniądze ma karmę oraz dwa tymczasy potrzebne na cito!!!:placz: Quote
Dea Posted October 21, 2007 Author Posted October 21, 2007 Zrobiłam Szakiemu, Murzynowi, Normi i Renkowi oddzielny wątek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8115066#post8115066 Proszę wszystkich, którym ich los nie jest obojętny, pomóżcie, rozgłoście gdzie się da, podnoście, każda pomoc jest na wagę złota! Od teraz wszystko na temat tych psiaków będzie na ich wątku. Quote
Herspri Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 To ja troche z innej beczki. Odezwała się do mnie pani która chciałaby zaadoptować małego pieska, kudłatego. Odesłałam na strone schroniska w Cieszynie i pani do gustu przypadły : Smolka i Książe, teraz pani sie zastanawia którego by przygarnąć bo oba są słodkie :loveu: Potrzeba mi jak najwięcej informacji o tych pieskach i trzymanie kciuków żeby pani sie nie rozmyśliła. Quote
Dea Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 Namawiaj ją na Księcia!:cool3: Pieski oba są fajne, ale Smolka w razie czego jedzie za granicę. Jeśli jednak pani zdecyduje się na Smolkę to pojedzie za nią inna suczka, więc też nie ma tragedii, są wytypowane jeszcze inne. Byle się zdecydowała. Mogę Ci przesłać więcej fotek obu piesków. Zaznaczam, że Smoka wygląda teraz gorzej, bo porobiły jej się dredy na sierści, ale w razie czego poproszę w schronie, żeby nam pozwolili ją poobcinać i wyczesać. Księcia ostatnio nie widziałam, nie ma go w tym boksie, gdzie był, chyba go przenieśli, dzisiaj zapytam. Działaj:loveu: Herspri mam pytanie - podobno znasz kogoś kto jeździ na trasie Warszawa - Cieszyn? Szukamy transportu dla 5 suczek!!! Quote
Recommended Posts