Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

Piękne te łaciatki:)

Niestety u mnie niewesoło, kłopotów ciąg dalszy. Przedwczoraj miałam tel od patiC, u której na dt przebywa nasz Karolek, w najbliższym czasie sytuacja życiowa pati wywraca się do góry nogami i Karolek może stracić dt z końcem września..więcej będzie wiadomo po łikendzie. Po szoku, jaki przeżyłam zaczynam myśleć i szukać rozwiązań, być może znów jakiś hotelik, ale skąd wziąć finansowanie?..najlepszy byłby ds, ale gdzie taki znaleźć?, skoro od 2 lat zero zainteresowania karolkowymi ogłoszeniami:(

Posted

kolejna kobietka, to Piracik. Kudlataja go ogłasza od dawna, ja jakiś czas temu robiłam i odświeżałam mu ogłoszenia.
Na razie bez rezultatu, a to bardzo miły psiak.

kudlataja, jak wygląda sprawa ze zdjęciami - coś udało Ci się zdziałać? :)

Posted

U Huga wszystko ok, psiak niespodziewanie szybko wpisał się w rodzinę i nowe otoczenie. Nie sprawia żadnych problemów, w domu odnalazł się wspaniale.

Lubi sobie polegiwać na balkonie i obserwować otoczenie:

c795af08d0c1f425gen.jpg

Rozliczenie Sary:

Stan konta na 12 sierpień wynosił -170 zł

Wpłaty:

+170 zł Katarzyna K.

Razem: 0 zł

Koszty:

-360 zł hotelowanie

-8 zł Fiprex

Razem: -368 zł

Stan konta na 11 wrzesień wynosi -368 zł.

• Upvote 2
Posted

Dziękuję sharko za wpłatę 30zł dla moich podopiecznych u Murki :) Szczerze powiem,że nie pamiętam, czy to są pieniądze dla któregoś konkretnego psiaka, czy ogólnie dla wszystkich ?

Przelewam je od razu na konto Murki.

Przy okazji zapraszam na wątek założony dla dwóch suczek, które "przywiozłam" z urlopu...

Link do wydarzenia na fb:

https://www.facebook.com/events/1147778298602018/

Zapraszam Was, sama nie dam rady utrzymać 5 psów w hotelikach ( Pucek, Malwina, Dasza oraz te dwie małe, "nowe"  sunie ( nie liczę kotów w lecznicach...)

Posted
O 15.09.2016 o 21:06, sharka napisał:

grosiki ode mnie przeznaczaj Alu na bezdomniaki wg potrzeb, jak uważasz :)

Dzięki :) Już przelałam je Murce :) Przydadzą się i to bardzo; jutro mąż Murku jedzie do Warszawy po Daszę, koszt transportu wyniesie ok. 250zł...

Ale nie mam wyjścia.

Czyli w sumie w hoteliku u Murki będą od jutra: Pucek, Malwina i Dasza - wszyscy średnio adopcyjni, delikatnie rzecz ujmuąc...

No i są jeszcze przecież Funia i Lunia w hoteliku u słodkokwaśnej pod Kielcami.

Można się załamać :(

Zaglądajcie proszę na ich wątek.

Posted

Powiedzcie mi kto wie skąd się wzięły Malwinka i Pucek?, bo chciałam dodać jednym zdaniem w ogłoszeniu, błąkające się, odebrane interwencyjnie? a nie dam rady przeszukiwać całego wątku w gąszczu informacji o masie innych zwierzaków. Ktoś na ogłoszenie Pucka odpisał, cytuję: " Nie rozumiem ludzi którzy oddają członka rodziny!!! Żenada!!! " :P

Posted
O 19.09.2016 o 20:54, Tyś napisał:

Jakies one są śliczne.
Mają ogłoszenia?

Ja zrobiłam ogłoszenia na Kraków, dziewczyny z Kielce na Kielce. Na razie cisza, nikt nie dzwoni.

Posted
2 godziny temu, kolejna kobietka napisał:

Powiedzcie mi kto wie skąd się wzięły Malwinka i Pucek?, bo chciałam dodać jednym zdaniem w ogłoszeniu, błąkające się, odebrane interwencyjnie? a nie dam rady przeszukiwać całego wątku w gąszczu informacji o masie innych zwierzaków. Ktoś na ogłoszenie Pucka odpisał, cytuję: " Nie rozumiem ludzi którzy oddają członka rodziny!!! Żenada!!! " :P

Malwinka została oddana przez kobietę chorą na schizofrenię, która miała w sumie trzy psy, a sama sobie ze sobą nie bardzo radzi...

Dlatego Malwina jest taka wycofana i "dziwna", bo nie znała wcześniej innych ludzi, dopiero u Murki widzi inne życie.

Pucek, przyszedł pod moją furtkę, wsadził nos i prosił o pomoc. Było to ponad trzy lata temu. Wyglądał na wyrzuconego, przywiezionego do miasta, może w dzień targowy. Nigdy nie był w żadnym pomieszczeniu, bo już samo wejście do garażu,nawet otwartego, gdzie chciałam go przetrzymać spowodowało u niego panikę.

Posted

Ok dzięki.

Ps. Musisz zmienić ala treść ogłoszenia suczek na olx, ten tytuł "do oddania" i to że nie ma nic o oddzielnym domu, o tym, że zostały znalezione w lesie, że są obecnie w hoteliku, też może się takie ogłoszenie dziwnie kojarzyć. Za mało wszystkiego, zmieniłabym tytuł i w treści podała więcej danych. Może Tyś mogłabyś pomóc? masz dar :)

Posted

Dasza to bardzo fajna, delikatna, przyjazna suczka. Jest śliczna, tylko na razie peszy się dźwiękami wydawanymi przez aparat. Jak się troszkę suńka zadomowi, to zrobimy jej ładne zdjęcia i jestem pewna, że długo na dom nie będzie czekać:)

5333fcea33780ef9gen.jpg

b4c9974ffc39cc20gen.jpg

050de5ad893b2795gen.jpg

b7022f1cd91609b9gen.jpg

a33cce2b44564557gen.jpg

• Upvote 1
Posted
O 8.09.2016 o 11:41, kudlataja napisał:

Piękne te łaciatki:)

Niestety u mnie niewesoło, kłopotów ciąg dalszy. Przedwczoraj miałam tel od patiC, u której na dt przebywa nasz Karolek, w najbliższym czasie sytuacja życiowa pati wywraca się do góry nogami i Karolek może stracić dt z końcem września..więcej będzie wiadomo po łikendzie. Po szoku, jaki przeżyłam zaczynam myśleć i szukać rozwiązań, być może znów jakiś hotelik, ale skąd wziąć finansowanie?..najlepszy byłby ds, ale gdzie taki znaleźć?, skoro od 2 lat zero zainteresowania karolkowymi ogłoszeniami:(

Czy coś już wiadomo, co z Karolkiem ? Będzie dalej u patiC ?

Posted

Dasza jest cuudna, to fakt. Jak pierwszy raz zobaczyłam ją na wątku dory, to się od razu zakochałam! :)
Mam nadzieję, że raz-dwa się otworzy i znajdzie swoją przystań, już i tak dluugo czeka.

Mogę pomóc w opisach, ale podeślijcie mi szkielet: czyli na czym mam się oprzeć.

I cieszę się, że Mara ma dom!

Posted
O 22.09.2016 o 12:59, elficzkowa napisał:

Czy coś już wiadomo, co z Karolkiem ? Będzie dalej u patiC ?

Witam, jeśli chodzi o Karolka, to czekam na decyzję Patrycji..narazie się nie odzywa, a ja miałam trochę roboty z adopcjami (Winieg i Mary) i trochę też boję się dopytywać. Mam nadzieję, że milczenie pati to dobry znak i Karolek jednak nie straci miejsca, które uznaje już za swój dom..

Tymczasem Wini pozdrawia z Krakowa..jest z nim trochę kłopotów, niestety demoluje mieszkanie, konkretnie zjada meble pod nieobecność opiekunki, ale dom się nie poddaje i walczy z problemem. Poza tym Wini szybko się uczy i jest coraz posłuszniejszy na spacerach, odpuścił trochę kotce i na razie stosunki się unormowały. Z relacji ds wynika,  że jest przekochanym psem, tylko to gryzienie trzeba jakoś opanować..

2dv8pw2.jpg

xlz6zs.jpg

Przepraszam, ze foty Winiego odwrócone, ale tak mi cały czas ładuje w takiej postaci..

Mara także pozdrawia z ds w Warszawie. Mara,a teraz już Aza jest trzecim psem w rodzinie, dużo spaceruje, nie rozstaje się z piłeczką, którą dostała od Murki, super zachowuje się w mieszkaniu, uwielbia być w domu, jest totalnym psem poduszkowo-kanapowym:) cytuję ostatnią wiadomość od opiekunki, pani Ani:

"Dziś już zrobilysmy 7,5km :). Wczoraj blisko 20km. Poznajemy sie z Azą krok po kroku. Jest przekochana. Powoli ujawnia się jej natura owczarka belgijskiego, jest posłuszna, ale poluje na biegajacych, mlodych facetów. Oczywiście nie pozwlam jej na to i staram sie korygować tego typu zachowania. Z moimi dziewczynami dogaduje się coraz lepiej, zaprzyjazniaja sie na wspolnych spacerach :). Pozdrawiamy! "

np5t78.jpg

n365w5.jpg

Dziękuję za ogłoszenia Mary, jeśli ktoś robił!!!

29zxqg.jpg

Z Marunią się udało..pozostał dług u murki, ale jakoś się go spłaci może.. Niestety Gaja i Pirat nadal na działce..zrobię nowe foty i będę aktualizowała ogłoszenia, aby zdążyć jakoś przed zimą, myślę, że z Piratem będzie najtrudniej, chociaż Gaja też nie ma żadnego zainteresowania w ogłoszeniach. Wiem, że potrzebne lepsze foty i już teraz się tym zajmę.

2il0e9j.jpg

Właśnie do nich pędzę, żeby zdążyć przed pracą.

Czy ten mały grubasek ma gdzieś ogłoszenia z których można podejrzeć treść?

2vxq8ax.jpg

Tak Piracik ma ogłoszenia, ale muszę trochę aktualizować. Wieczorem wstawię link. Dzięki za zainteresowanie!