Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

Niestety mam kolejny kłopot, dziś po pracy napotkałam psiaczka wyrzuconego nieopodal mojej szkoły. Byłam świadkiem jego przeganiania spod tejże szkoły, bardzo brutalnie przez wysoki personel. Psiak młody, niezbyt przystojojny - chudzielec na długich nogach; bardzo głodny. Nakarmiłam psinkę mimo nieprzychylnych komentarzy, odjechałam i mam go już w gowie..znów pojawia się problem z dt u nas:( nie wiem jak pomóc temu psiakowi.

P.S To ta sama miejscowość, z której pochodzi Karol i Miszka, podobno błąka się tam bez celu co najmniej 4 psiaki porzucone, nikt nie reaguje, nikt nie nakarmi, ciągle ktoś wyrzuca nowe - koty/psy jak niepotzrebne rzeczy. Przepraszam, mam dzis taki smutny dzień, smutne myśli. 

Brawa za odwagę!!! Jakby nie było...

Nie wiem co mogę napisać. Całego świata nie zbawisz. A możesz postarać się dla niego o miejsce w schronisku? Chociaż na razie lub na dłuższy czas. To i tak lepsze niż bezdomność zimą. Chyba, że ten schron gorszy nawet i od tego:(

Posted

Brawa za odwagę!!! Jakby nie było...

Nie wiem co mogę napisać. Całego świata nie zbawisz. A możesz postarać się dla niego o miejsce w schronisku? Chociaż na razie lub na dłuższy czas. To i tak lepsze niż bezdomność zimą. Chyba, że ten schron gorszy nawet i od tego:(

Nasze schronisko jest beznadziejne, nieczuły kierownik i jego podwładni...:( myśl o tym, że ma tam trafić jakiś biedaczyna przez nas znaleziony przyprawia nas o mdłości...:( ale nie mamy innego wyjścia, nie damy rady im wszystkim pomóc, to przerasta grubo nasze możliwości :(

Posted

Handziu, masz rację, ale pewnie ciężko zawieść psiaka, którego się spotkało, który ufnie spojrzał w oczy z nadzieją, że Ty mu pomożesz.

Skąd my to znamy :(

A hotelik u Murki? 

Może jednak założyć mu wątek, spróbować chociaż zebrać jakieś deklaracje? 

Posted

Zamojskie schronisko pewnie nie byłoby takie ostatnie, gdyby nie personel . Tak,jak pisze handzie "nieczuły",a w dodatku bez wyobraźni. W związku z ogłoszeniami kotów i psów dzwonią do mnie różni ludzie,z niektórymi nawet sensownie można porozmawiać o zwierzętach i właśnie w dwóch przypadkach dowiedziałam się,że ludzie byli w schronie po psa,ale pracownik odradzał adopcję,argumentując,że psy są agresywne i niezsocjalizowane !!!! Szok po prostu! Jedna z kobiet mówiła,że wstępnie wytypowała 6 psów,ale wszystkie jej skutecznie wyperswadowano... 

Z drugiej jednak strony oddaje się psy ludziom z marginesu i psycholom. A wiem to od wetów,którym skarżyła się pewna kobieta mieszkająca w pobliżu schroniska,że już nie może na to patrzeć,jak jej właśnie tacy sąsiedzi notorycznie dostają psy,nad którymi następnie znęcają się,doprowadzając je do śmierci...

Posted

Zamojskie schronisko pewnie nie byłoby takie ostatnie, gdyby nie personel . Tak,jak pisze handzie "nieczuły",a w dodatku bez wyobraźni. W związku z ogłoszeniami kotów i psów dzwonią do mnie różni ludzie,z niektórymi nawet sensownie można porozmawiać o zwierzętach i właśnie w dwóch przypadkach dowiedziałam się,że ludzie byli w schronie po psa,ale pracownik odradzał adopcję,argumentując,że psy są agresywne i niezsocjalizowane !!!! Szok po prostu! Jedna z kobiet mówiła,że wstępnie wytypowała 6 psów,ale wszystkie jej skutecznie wyperswadowano... 

Z drugiej jednak strony oddaje się psy ludziom z marginesu i psycholom. A wiem to od wetów,którym skarżyła się pewna kobieta mieszkająca w pobliżu schroniska,że już nie może na to patrzeć,jak jej właśnie tacy sąsiedzi notorycznie dostają psy,nad którymi następnie znęcają się,doprowadzając je do śmierci...

Straszne... Nie do pomyślenia, że takie rzeczy się dzieją.

W wolnej chwili proszę o informacje czy pieniądze dotarły.

Pozdrawiam :)

Posted

Dziewczyny, czy ktoś zna kogoś, kto zajmuje się pomocą bernardynom? Pilnie poszukuję kontaktu...mam sunię na wsi zabitej dechami, grozi jej niebezpieczeństwo ze strony wieśniaków.... :( przeganiają po całej wsi, jej maleństwa są już bezpieczne, ale ona nie...;(

Sunia

24ytrhf.jpg

988umd.jpg

To wycieńczona i zarobaczona sunia, córka tej bernardynki, ale dzięki Bogu dzisiaj zabrana już do dt.

2rdyjno.jpg

Posted

Straszne... Nie do pomyślenia, że takie rzeczy się dzieją.

W wolnej chwili proszę o informacje czy pieniądze dotarły.

Pozdrawiam :)

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję. Oczywiście pieniądze dotarły już 6 października, ale dopiero teraz sprawdziłam konto. 

06.10.14 Naupali dla Karolka - deklaracja+mały bonusik 15zł.

Dotarła też październikowa deklaracja od gluchypies.

10.10.14 gluchypies 20zł

Zbieram skrzętnie każdy grosik od was dla Karolka, bardzo dziękuję i przepraszam, że czasami nie odrazu zamieszczam info.

Posted

Bardzo mnie cieszy Karolek :) Czekam na wieści o Miszce.

Wpłaciłam stałą za październik.

Dziękuję deklaracja dotarła wczoraj.

Stan konta Karolka to 602zł.

Bardzo dziękuję:)

Posted

Dziewczyny, czy ktoś zna kogoś, kto zajmuje się pomocą bernardynom? Pilnie poszukuję kontaktu...mam sunię na wsi zabitej dechami, grozi jej niebezpieczeństwo ze strony wieśniaków.... :( przeganiają po całej wsi, jej maleństwa są już bezpieczne, ale ona nie...;(

Sunia

24ytrhf.jpg

988umd.jpg

To wycieńczona i zarobaczona sunia, córka tej bernardynki, ale dzięki Bogu dzisiaj zabrana już do dt.

2rdyjno.jpg

Aniu trzeba sunieczce szybko pomóc tzn. umieścic ją w jakimś bezpiecznym miejscu a później szukać dalej pomocy, jeśli nie znajdzie się nikt na miejscu, to wiesz, że na mnie możesz liczyć.

Posted

Nie mogę odpowiedzieć na post Agi poprzez cytowanie..zamieścił sie sam cytat. Nie wiem o co chodzi. No nic chciałam krótko na temat tymczasów u nas

otóż - brak ich zupełnie. Nawet płatnych, wiem że dziewczyny zamieszczały kiedyś nawet ogłoszenia w lokalnej prasie i nikt sensowny się nie zgłosił..

Co do psiaczka spod mojej szkoły, to miałam jedną odpiwedź na ogłoszenie w jego sprawie, Pani była zinteresowana, ale po kilkakrotnej wymianie maili

kontakt się urwał, chyba się rozmyśliła. Na próbę psinkę, na moją prośbę przygarnęli okoliczni mieszkańcy - rodzice jednego z moich uczniów.

Jednak muszę sprawdzić jeszcze w jakich warunkach pies się znajduje. Przynajmniej jest na razie bezpieczny..

Posted

Mam też informację dotyczącą Miszki, pani Kaja ma remont i jest mocno zapracowana,

więc na zdjęcia trzeba jeszcze trochę poczekać. Napisała mi dzisiaj, że 

"Misza remontuje teraz i jakoś spokojnie przyjmuje głośnych robotników, leży sobie i patrzy co robią"

Posted

24ytrhf.jpg

N akoniec, gdyż muszę uciekać już do sobotnich obowiązków podnoszę raz jeszcze smutną sunie zamieszczoną przez Handzię.

Moze ktoś coś poradzi, moze komuś wpadnie w oko..:(

Posted

Nasze schronisko jest beznadziejne, nieczuły kierownik i jego podwładni... :( myśl o tym, że ma tam trafić jakiś biedaczyna przez nas znaleziony przyprawia nas o mdłości... :( ale nie mamy innego wyjścia, nie damy rady im wszystkim pomóc, to przerasta grubo nasze możliwości :(

Mój Baj jest z tego schronu, z czasów gdy było tam na prawdę źle. Myślałem, że jest już w miarę normalnie, a nie "mniej źle" :(

Posted

Mój Baj jest z tego schronu, z czasów gdy było tam na prawdę źle. Myślałem, że jest już w miarę normalnie, a nie "mniej źle" :(

Bardzo dobrze to ująłeś, jest mniej źle niż kiedyś. Niestety ludzie się nie zmieniają aż

tak...

Alu, szczeniak jest już w dt w Lublinie, dla suni jeszcze nic nie mam niestety...

dzięki mtf, zaraz spróbuję napisać. Anetta, to chyba wiem o jaką chodzi ;)

Posted

Szkoda, że tak mało tymczasów w Waszej okolicy, ale wspaniała jesteś kudlataja, że udało Ci się psiaka umieścić u ludzi - musisz być bardzo dobrą i szanowaną osobą :)

Posted

Szkoda, że tak mało tymczasów w Waszej okolicy, ale wspaniała jesteś kudlataja, że udało Ci się psiaka umieścić u ludzi - musisz być bardzo dobrą i szanowaną osobą :)

Jest bardzo dobrą osobą, dzisiaj takich już bardzo mało, albo już prawie wcale nie ma....tylko nie zawsze szanowaną niestety...zazwyczaj ludzie w naszych stronach patrzą na kogoś takiego jak na "wariata"...przepraszam Madziu, ale sama wiesz, że tak jest.

Jakie to dziwne, że osoba, która kocha zwierzęta i ludzi jest źle postrzegana....a osoba bezwzględna, chciwa, mająca w dupie wszystko ma wysokie poszanowanie w społeczeństwie? Nigdy tego nie pojmę....ciężko żyć wśród takich ludzi...

Posted

Jest bardzo dobrą osobą, dzisiaj takich już bardzo mało, albo już prawie wcale nie ma....tylko nie zawsze szanowaną niestety...zazwyczaj ludzie w naszych stronach patrzą na kogoś takiego jak na "wariata"...przepraszam Madziu, ale sama wiesz, że tak jest.

Jakie to dziwne, że osoba, która kocha zwierzęta i ludzi jest źle postrzegana....a osoba bezwzględna, chciwa, mająca w dupie wszystko ma wysokie poszanowanie w społeczeństwie? Nigdy tego nie pojmę....ciężko żyć wśród takich ludzi...

Masz rację handziu. Bycie bezwzględnym, chciwym, cynicznym, okrutnym - to jakoś nie budzi powszechnego zdziwienia...

Mam naiwną nadzieję, że może to się kiedyś zmieni. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie, bo dzięki Wam te zmiany są możliwe

Posted

Podnoszę wątek kochanego przemiłego Karola i Miszy...

Sa może jakieś wiesci?

kudataja koleżanka niestety nie pomoże mi w bazarku, nawet z fantami nie zdążyła, więc stwierdziłam, że zrobię bazarek sama, no nie ma co czekać, trzeba Karolkowi pomóc..jeszcze odrobinę cierpliwości :)