ala123 Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 Dzisiaj okazało się, że kocur Nosek ma złe wskaźniki nerkowe :( Zaczął ostatnio chudnąć pomimo dobrej karmy i apetytu, więc wetka wykonała badania i niestety wszystko wyszło... Miałam nadzieję, że Nosek pomimo swojego wieku znajdzie dość szybko dom, bo jest super kotem: miziastym, mruczącym, spokojnym przyjemniakiem, a tymczasem nic z tego. Czeka go leczenie i zobaczymy co będzie dalej. W tej sytuacji można liczyć jedynie na dogomaniacki dom, o ile w ogóle jakiś :( Quote
Tyśka) Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 Przecież kot nerkowy to nie koniec świata... ja wierzę że znajdzie kochających opiekunów. Nie martw się na zapas :) Quote
ala123 Posted April 15, 2018 Posted April 15, 2018 Dnia 10.04.2018 o 17:35, Tyś(ka) napisał: Przecież kot nerkowy to nie koniec świata... ja wierzę że znajdzie kochających opiekunów. Nie martw się na zapas :) Mam nadzieję,że znajdzie, na razie cisza w jego sprawie... Dnia 14.04.2018 o 11:40, mdk8 napisał: wiadomo co z Karolkiem ? Kudlataja nie kontaktuje się z nikim w tej sprawie, ja nic nie wiem. Quote
ala123 Posted April 15, 2018 Posted April 15, 2018 Dziewczyny, jest taki temat, w tej chwili trwa wizyta p.a. dla kotki Matyldy vel Eli, którą zorganizowała baltimoore. Jeżeli wszystko będzie w porządku, to kotka mogłaby jechać do domu. We wtorek rano miałabym nawet transport dla niej, ale niestety tylko na obrzeża Warszawy, a dom jest na Żoliborzu. Rozmawiałam wstępnie z panią, czy nie odebrała by kotki, ale ona nie jest zmotoryzowana, nie ma też kogo poprosić o dowiezienie jej. Trzeba by kotkę przejąć ok. godz.9.30-10 rano. Wiem, że wszyscy pracujemy i szanse są niewielkie, trudno o dyspozycyjność o tej porze, ale piszę, a nuż ktoś będzie mógł ? Quote
Zagrodowy pies polski Posted April 15, 2018 Posted April 15, 2018 Odbierzemy i dowieziemy, gdzie trzeba. Kotka będzie w transporterku? Bo jeżeli nie to mogę pozyczyć na jeden dzień:) 1 Quote
ala123 Posted April 15, 2018 Posted April 15, 2018 3 godziny temu, Zagrodowy pies polski napisał: Odbierzemy i dowieziemy, gdzie trzeba. Kotka będzie w transporterku? Bo jeżeli nie to mogę pozyczyć na jeden dzień:) Dziękuję Ci bardzo :) Okazało się jednak,że ten transport we wtorek nie jest taki pewny. Jeżeli nie wtorek, to w któryś inny dzień w nadchodzącym tygodniu. Kotka będzie w transporterku. Quote
Zagrodowy pies polski Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 Nie ma sprawy, a skąd ta kotka jedzie, bo jeżeli do 100km od Warszawy i odbiór możliwy rano, to to sami ją odbierzemy i zawieziemy. 1 Quote
KrzystofGan Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 Piękny piesek, oby w końcu znalazł dom. Quote
ala123 Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 Jaki dziarski chłopak, wiek swój już ma, ale zabawki mu jeszcze w głowie :) Oby jak najdłużej zachował wigor :) Quote
ala123 Posted April 20, 2018 Posted April 20, 2018 Dnia 16.04.2018 o 08:51, Zagrodowy pies polski napisał: Nie ma sprawy, a skąd ta kotka jedzie, bo jeżeli do 100km od Warszawy i odbiór możliwy rano, to to sami ją odbierzemy i zawieziemy. Dziękuję Ci bardzo za zorganizowanie transportu dla kotki do ds :) Twojemu Mężowi również wielkie dzięki :) Bez Waszej pomocy kotka siedziałaby pewnie jeszcze w lecznicy, a tak wyleguje się już dawno na kanapie :) Baltimoore dziękuję za znalezienie kici domku oraz zorganizowanie wizyty p.a. :) Quote
ala123 Posted April 22, 2018 Posted April 22, 2018 Wczoraj byłyśmy z Krystyną Pomarańską na interwencji. Zastałyśmy taki widok: Pies jest już bezpieczny, Fundacja Felis wzięła go pod swoje w skrzydła,dzisiaj pojechał do kliniki w Lublinie, . Leczenie pewnie będzie kosztowało fortunę, ale najważniejsze, żeby psina zaznał jeszcze normalnego życia. Quote
ala123 Posted April 23, 2018 Posted April 23, 2018 Dziękuję LocaiBenio za wpłatę 30zł :) Pozwoliłam sobie przeznaczyć je na odpchlenie i odrobaczenie 3 psów ze wsi. Pojechałyśmy tam z koleżanką na prośbę kobiety, u której oszczeniła się jesienią bezdomna suczka. Były trzy szczeniaki, jednego komuś oddała, zostały dwa pieski, ich matka i suczka tej kobiety. Jednemu małemu znalazłyśmy dom, drugi nadal czeka na łańcuchu... Suczkę-matkę kobieta zatrzyma, jeżeli jej wysterylizujemy. Kolejna suczka, którą musiałabym zgłosić do Akcji Sterylizacji, to byłaby już czwarta... Na razie psy zostały odpchlone i odrobaczone. Ten kudłaty ma już dom, na łańcuchu został gładkowłosy: Suczki podobno chwilowo mieszkają w kojcu, po sterylizacji zostaną zabrane do domu: Quote
ala123 Posted April 26, 2018 Posted April 26, 2018 Przy okazji sobotniej interwencji w sprawie ONka trafiłam na pobliskim targowisku na porzuconą, ciężarną kotkę. Jest już w przychodni w Izbicy. Quote
Olena84 Posted April 26, 2018 Posted April 26, 2018 1 godzinę temu, ala123 napisał: Przy okazji sobotniej interwencji w sprawie ONka trafiłam na pobliskim targowisku na porzuconą, ciężarną kotkę. Jest już w przychodni w Izbicy. o matko, znowu... Quote
ala123 Posted April 27, 2018 Posted April 27, 2018 11 godzin temu, Olena84 napisał: o matko, znowu... To jest ta kotka. Na szczęście jest miziasta, więc może szybko znajdzie dom. Quote
Olena84 Posted April 27, 2018 Posted April 27, 2018 16 minut temu, ala123 napisał: To jest ta kotka. Na szczęście jest miziasta, więc może szybko znajdzie dom. jaka cudna! Quote
Murka Posted May 1, 2018 Posted May 1, 2018 Dnia 5.02.2018 o 16:16, Murka napisał: Rozliczenie za styczeń: Stan konta na 31 grudnia wynosił +64 zł +15 zł ranias +500 zł bianka0 (bazarek) +15 zł ranias Stan konta na 31 stycznia wynosi +594 zł Od tego czasu miałam dwie wpłaty: +10 zł ranias (w marcu) +15 zł ranias (w kwietniu) Stan konta na 30 kwiecień wynosi +619 zł Quote
Recommended Posts