Jump to content
Dogomania

Fenomen-skrajnie wyniszczony kaleki staruszek na zawsze w moim sercu Żegnaj kochany śliczny

Recommended Posts

Posted

[quote name='AgaG']kochane ciocie, skoro podobają Wam się OPOWIEŚCI FENOMENA :loveu::loveu:będą kolejne ich części. [U]Oto część III: [/U]

:p
Mama obiecała, że jutro po porannym spacerze pokaże mi pocztę. „Zaniosę Cię tam i będziesz mógł zobaczyć, dokąd prowadzi droga biegnąca tuż obok Twojego Ustronnego Ogródka”.
Ustronny Ogródek znam już doskonale i rozumiem, po co jest. Ale po co jest poczta? Niedawno tata opowiadał mamie, że pani na poczcie aż ślinka ciekła, gdy jej podał pudełeczka z ciastkami: „Patrzyła jak sroczka, aż w końcu nie wytrzymała. [I]A co, a co pan tam ma?[/I] - spytała szeptem… No i zdradziłem jej, że ciasteczka”.
„A ona na to co?” - chciała wiedzieć mama. „Powiedziała tylko: [I]Aaa…[/I]”.
Chyba więc poczta służy do wysyłania ciasteczek? Zapytam o to jeszcze mamę, może wtedy, gdy przyniesie mi do łóżka czerwone krokiety i będzie prosić: „Fenuniu, zrób [I]am[/I]”.
No właśnie, czy czasem czerwone krokiety to nie są takie specjalne do mojej buzi doręczane ciasteczka? A moja buzia to taka mała poczta, z której mama wysyła te ciasteczka, by dotarły do moich łapek, mojego ogonka, mojej główki? :p[/QUOTE]

i.....dooopki

Posted

[quote name='ania shirley']Jak się ma Fenuś? Ożywił sie trochę? Chetnie je? Nadal duzo pije?[/QUOTE]
Fenuś :loveu:ma się zdecydowanie lepiej:multi: Sił mu przybyło, a zwłaszcza poczucia rzeczywistości. Udaje mu się znacznie częściej reagować na to, co się dzieje w jego otoczeniu. I tak np. o wiele więcej merda, częściej odpoczywa w sposób przytomny i z otwartymi oczami, a nie jest pogrążony w jakiejś prawie śpiączce. Je bardzo chętnie, nawet suchą karmę gastro intestinal, nie tylko mielone surowe mieso. Upały są w Krakowie straszliwe, więc pije dużo i dużo siusia. Choć znosimy go przynajmniej 5 razy dziennie na trawkę, to jednak czasami nie potrafi doczekać tej minuty, gdy wkładamy buty i przygotowujemy smycz i robi si do pampersa.

Zrobiłam mu wczoraj parę zdjęć, gdy odpoczywa. Jutro wyślę dziewczynom :)

Ciocie Fenuś dziekuję że o nim pamiętacie :) [SIZE=1]Temat pisania książeczek jest mi bardzo bliski, no ale to ewentualnie na pw. ) [/SIZE]

Posted

CIesze się , ze Fenio lepiej się ma!!!! ( Dałabym emot., ale z komórki nie umiem). Co do sikania , to teraz przy tych upałach trudno coś konstruktywnego wywnioskować. Moze jesienią?????
Aga, osoba o której Ci pisałam, nawet kąpać się szła ze szklanka wody ;). Ale moze jak mina upały to skończy się picie w ilościach przemysłowych.

Posted (edited)

[quote name='mar.gajko']To znaczy, że leki działają. I będzie już tylko lepiej.
Dojdzie do równowagi.
Całuski w łapeczki dzisiaj [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG][/QUOTE]
Właśnie dziś z doktorem o tym rozmawiałam. bez leków to byłaby katastrofa.
Jak tylko się obudzi, wycałuję kosmaczka milutkiego od Ciebie i wszystkich cioć :)

[quote name='ania shirley']CIesze się , ze Fenio lepiej się ma!!!! ( Dałabym emot., ale z komórki nie umiem). Co do sikania , to teraz przy tych upałach trudno coś konstruktywnego wywnioskować. Moze jesienią?????
Aga, osoba o której Ci pisałam, nawet kąpać się szła ze szklanka wody ;). Ale moze jak mina upały to skończy się picie w ilościach przemysłowych.[/QUOTE]

Całą noc mu wietrzę i układam mu łóżeczko w najchłodniejszym miejscu. Czekam na zmianę pogody bardzo.. Zwłaszcza, że Pomidorcia też fatalnie się czuje przy takich temperaturach:(

A ja używam szklanki wody wtedy, gdy Fenio traci koncentrację, stojąc przy misce z wodą. Wolno wlewam tę wodę ze szklanki do miski, tak by usłyszał ten odgłos, i przypomniał sobie, po co przyszedł do miski. :)

Edited by AgaG
pisownia
Posted

[quote name='AgaG']

A ja używam szklanki wody wtedy, gdy Fenio traci koncentrację stojąc przy misce z wodą. Wolno wlewam tę wodę ze szklanki do miski, tak by usłyszał ten odgłos, i przypomniał sobie po co przyszedł do miski. :)[/QUOTE]

Oby Kosmitek nie kojarzył tego ciurkania wody z siuraniem:-)
Strasznie sie cieszę z lepszych wieści i życzę Wam dalszych kroczków do przodu.
A co do książeczki, to z tego co pamiętam Aga ma już jedną na sumieniu :-)
Na zdjęcia czekam :-)

Posted

strasznie się cieszę, że udało się, że można Feniowi pomóc, bo najgorsza jest nasza niemoc jak widzimy, że coś jest źle i nie wiadomo o co chodzi;
Fenio się podnosi jak Feniks, super:)

Posted

Feniu, skoro Twoja buzia to taka mała poczta, to powiem Ci coś jeszcze...Na pewno widziałeś tego dziwnego stwora, który nazywa się Pan Odkurzacz...Ty musisz być jak Pan Odkurzacz i wsysać wszystko, co Twoja Mamunia da Ci do wysyłki na poczcie;)

Posted

Nic nie piszę,ale czytam z uwagą wszystko.Jesteście niesamowici wszyscy.Mnie tylko głupoty w głowie.AgaG ,ty bajki powinnaś pisać!Jestem pod wrażeniem.Fenusiu ucałowania.Każdy dzień zaczynam od wizyty u Ciebie i Twojej mamusi oraz całej rodzinki.Pozdrawiam

Posted (edited)

[quote name='Panna Marple']Feniu, skoro Twoja buzia to taka mała poczta, to powiem Ci coś jeszcze...Na pewno widziałeś tego dziwnego stwora, który nazywa się Pan Odkurzacz...Ty musisz być jak Pan Odkurzacz i wsysać wszystko, co Twoja Mamunia da Ci do wysyłki na poczcie;)[/QUOTE]

Fenuś wkrótce odpowie na tę prośbę Panna Marple w formie opowieści.:p wszystkie słowa skierowane bezpośrednio do Fenomenka bardzo mile widziane:) . Płynie z nich inspiracja, a to podstawowy warunek pisania:).
Poza tym Fenuś to przecież nie tylko przypadek medyczny:), ma swoją osobowość, przemyślenia,swoją wizję świata.. i będzie się z nią dzielił;)

Edited by AgaG
Posted (edited)

[quote name='Felka z Bagien']Nic nie piszę,ale czytam z uwagą wszystko.Jesteście niesamowici wszyscy.Mnie tylko głupoty w głowie.AgaG ,ty bajki powinnaś pisać!Jestem pod wrażeniem.Fenusiu ucałowania.Każdy dzień zaczynam od wizyty u Ciebie i Twojej mamusi oraz całej rodzinki.Pozdrawiam[/QUOTE]
Fenuś wczoraj był całowany w liczbie rekordowej, gdyż tyle pił ze względu na upał 30 stopniowy, że znosiłam go z 8 razy na trawkę, a jak już kiedyś wspomniałam, gdy mu służę jako lektyka, to podczas tej drogi zawsze buziakuję, korzystając z tego, że nie śpi i się mu nie naprzykrzam tymi karesami :)

Edited by AgaG
korekta stylistyczna :)
Posted (edited)

[quote name='asiuniab']strasznie się cieszę, że udało się, że można Feniowi pomóc, bo najgorsza jest nasza niemoc jak widzimy, że coś jest źle i nie wiadomo o co chodzi;
Fenio się podnosi jak Feniks, super[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG][/QUOTE]

asiuniab tak, oddychamy z ulgą, że jest dużo lepiej. :) Fenio jak Feniks? Bardzo mi się podoba taka myśl. Bo Feniks jest nieśmiertelny :)

Edited by AgaG
Posted

A może Kosmitek specjalnie tak często chce siusiać, żeby byc wciaż całowany?
Kończy nam się niestety urlop, ale za to zbliża się moment, kiedy będę mogła osobiście wygłaskać Kosmitka i zobaczyć różnicę jaka zaszła w nim przez ostatni miesiąc. Cieszę się bardzo :-)

Posted (edited)

[quote name='AMIGA'][B]Oby Kosmitek nie kojarzył tego ciurkania wody z siuraniem:-)[/B]
Strasznie sie cieszę z lepszych wieści i życzę Wam dalszych kroczków do przodu.
A co do książeczki, to z tego co pamiętam Aga ma już jedną na sumieniu :-)
Na zdjęcia czekam :-)[/QUOTE]
pod tym "oby" to się moja podłoga w kuchni podpisuje i moje ręce też, i pralka :) .
Chociaż umiejętność takiego zakładania pieluszki, by nic z niej nie wyciekło, mamy już do perfekcji opanowaną, i jeśli pieluszka się nie przesunie akurat jakimś dziwnym trafem, to ciurkania po podłodze nie ma i si zostaje w pamersie.

[quote name='AMIGA'][B]A może Kosmitek specjalnie tak często chce siusiać, żeby byc wciaż całowany?[/B]
Kończy nam się niestety urlop, ale za to zbliża się moment, kiedy będę mogła osobiście wygłaskać Kosmitka i zobaczyć różnicę jaka zaszła w nim przez ostatni miesiąc. Cieszę się bardzo :smile:[/QUOTE]
Nie można tego wykluczyć :) powiem doktorowi, żeby zweryfikował diagnozę dotyczącą częstego sikania:) i wpisał zalecenie do książeczki : ograniczyć liczbę całusów!:cool3:

[SIZE=1]ps. a na wizytkę czekamy z całą rodzinką :)[/SIZE]

Edited by AgaG
Posted

Poczekam tu sobie aż słonko się schowa

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-iO4Olp8TkHQ/U9pjhQGHc0I/AAAAAAAAGkY/xVQlna3wHEs/w640-h480-no/nuria_wybieg_lipcowe2%2B013.jpg[/IMG]

Poczekacie ze mną?

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-dXUZ2_iXW4k/U9pjiOHaREI/AAAAAAAAGkc/5KTZkzjxDzE/w640-h480-no/nuria_wybieg_lipcowe2%2B007.jpg[/IMG]

Posted

AMIGA dziękuję za wstawienie zdjęć. :) Gdy tylko upały przejdą, zrobię ich więcej. Na razie moje psiaki rzeczywiście bardzo wymęczone tym gorącem i nic tylko leżą i dyszą. Na dodatek Fenusiaczek miał dziś biegunkę po mięsku i niestety chyba muszę mu tylko suchą karmę dawać. A Maji zaostrzły się objawy alergii, na razie moja weterynarz szuka przyczyny i nie wyklucza, że jeśli po zmianie jedzenia nie będzie poprawy, trzeba będzie zeskrobinę ze skóry pobrać. Majunia dostała dziś bolesne zastrzyki :-(i miała czyszczony gruczoł pod ogonkiem, więc bardzo się wydenerwowała, a ja z nią. :)

Aha jutro będę kąpać Fenomenka.:loveu: Bardzo serdecznie pozdrawiamy wszystkie ciocie,a Fenuś merda pięknie, jak to tylko on potrafi z wdziękiem i bardzo delikatnie. Jest coraz śliczniejszy, a jutro po kąpieli z pewnością jeszcze cudowniej będzie wyglądał. :p

Posted

[quote name='AMIGA']Już sie nie moge doczekać na odwiedzinki u Kosmitka :-)[/QUOTE]
Serdecznie zapraszamy. Lulający słodko Fenuś i ja :)

Posted

[quote name='mar.gajko']I ja się wprosiłam :p bezczelnie się wprosiłam.[/QUOTE]

Hi hi hi jak to bezczelnie, uroczo:loveu: wreszcie nas odwiedzisz! bardzo się cieszę.
[B]Ciocie kochane [/B]najnowsze wiadomości:
Grzybuś kochany coraz ładniej wygląda, nie jest taki chudziutki, marniutki, jaki był do niedawna. Kolejna zmiana bardzo ważna to taka, że Fenomenek już się tak nie chwieje na łapkach. Gdy go znosimy na spacerki do jego Ustronnego Ogródka, to całkiem mocarnie tam stoi i raczej wygląda jak żołnierz na warcie niż chucherko, które wiatr może jednym podmuchem porwać w kosmos. :p
Kąpiel Fenomenka przełożyłam na dziś, bo w końcu chłodniej się zrobiło i przyjemnie. Fenusiak zadowolony bardzo, więc może łatwiej zniesie wodę, szampon i szczotkowanie:p

Zrobić mu zdjęcia w kapieli czy nie wypada? :evil_lol: