Kejciu Posted March 12, 2018 Posted March 12, 2018 18 minut temu, konfirm31 napisał: Ja na kotach się zupełnie nie znam( w przeciwieństwie do Kasi :) ), chociaż czasami to i owo o nich podczytuję, no, bo lubię wszystkie zwierzaki i są zupełnie inne(w zdecydowanej większości) od psów. Nigdy nie miałam kota ( z wyjątkiem kota na punkcie psów) i raczej mieć nie będę, jako klasyczna psiara, ale podziwiam kocią elegancję i niezależność. Podobno choroby nerek u dzisiejszych kotów domowych, to łączny wynik kastracji i karmienia karmą przemysłową, a nie naturalnego. Ciekawa jestem, jak to wygląda u kotów barfiarzy, którzy karmią swoje koty np mysimi oseskami itp, bo tu nie chodzi o samo mięso, tylko o "komletność" ofiary. Czy też maja kłopoty z nerkami? powiem szczerze że wogóle bardzo mało osób przychodzi ze zwierzakami które są na Barf - przynajmniej do lecznic w których ja miałam praktyki więc ciężko mi się wypowiedzieć ale nie przypominam sobie abyśmy mieli w lecznicy nerkowca z tym sposobem żywienia. Quote
irenas Posted March 12, 2018 Author Posted March 12, 2018 Kiejciu, Rudolf ma świetne wyniki kreatyniny i usg nerek. Zero problemów. Może więc po prostu ten model tak ma. Na szczęście zaczął wychodzić na siku na dwór, już miałam dość grzebania się w jego sikach i kupach. No i ta Juka zjadające kocie kupy! Na samą myśl robi mi się niedobrze. 1 Quote
malagos Posted March 13, 2018 Posted March 13, 2018 16 godzin temu, irenas napisał: Kiejciu, Rudolf ma świetne wyniki kreatyniny i usg nerek. Zero problemów. Może więc po prostu ten model tak ma. Na szczęście zaczął wychodzić na siku na dwór, już miałam dość grzebania się w jego sikach i kupach. No i ta Juka zjadające kocie kupy! Na samą myśl robi mi się niedobrze. Oj tam, zaraz niedobrze - to taki rarytasik dla psów :) I to otrzepywanie gówienka z piasku......... Quote
konfirm31 Posted March 27, 2018 Posted March 27, 2018 Ogromnie mnie to cieszy. Fb jest OK, ale bez dogo, ani rusz :) Quote
irenas Posted March 27, 2018 Author Posted March 27, 2018 Wiesz, nie jestem pewna, czy Fb jest rzeczywiście fajny. Dałam się wciągnąć, ale coraz częściej mnie odrzuca. Quote
konfirm31 Posted March 27, 2018 Posted March 27, 2018 35 minut temu, irenas napisał: Wiesz, nie jestem pewna, czy Fb jest rzeczywiście fajny. Dałam się wciągnąć, ale coraz częściej mnie odrzuca. Oj, Irenasie, fb ma swoje zalety, chociaż ma też ogromnie dużo wad, jak wszystko, co jest "dziełem" Człowieka ;) Quote
irenas Posted March 28, 2018 Author Posted March 28, 2018 Wiem, wiem. Niestety jak dla mnie ma za dużo tzw. hejtu, często bez sensu i powodu. Quote
uxmal Posted March 28, 2018 Posted March 28, 2018 Dnia 12.03.2018 o 13:36, Kejciu napisał: powiem szczerze że wogóle bardzo mało osób przychodzi ze zwierzakami które są na Barf - przynajmniej do lecznic w których ja miałam praktyki więc ciężko mi się wypowiedzieć ale nie przypominam sobie abyśmy mieli w lecznicy nerkowca z tym sposobem żywienia. żywiłam Barfem nerkowca (PNN) miał też cuschinga. Da się tak żywić i z dobrym rezultatem. Quote
malagos Posted March 29, 2018 Posted March 29, 2018 Czy u Was też zima? biało, wieje i -2 stopnie.... Quote
konfirm31 Posted March 29, 2018 Posted March 29, 2018 13 minut temu, malagos napisał: Czy u Was też zima? biało, wieje i -2 stopnie.... Tak samo, Malagosku. Idą Święta, trzeba choinkę kupić..... Quote
devoner Posted March 29, 2018 Posted March 29, 2018 u mnie wczoraj śnieg,dzisiaj deszcz i błocko po kolana. Quote
uxmal Posted April 12, 2018 Posted April 12, 2018 Dnia 30.03.2018 o 22:02, irenas napisał: A dziś pełnia! :) taki mały off popełnię -jeśli można.. Bo Twoich matach węchowych całe dogo wspomina i chwali :) Czy robisz może jeszcze takie maty? ;) Quote
malagos Posted April 13, 2018 Posted April 13, 2018 11 godzin temu, uxmal napisał: Bo Twoich matach węchowych całe dogo wspomina i chwali :) Czy robisz może jeszcze takie maty? ;) Rzeczywiscie, Irenasik to specjalistka mato-węchowa jakich mało :) Quote
Nesiowata Posted July 3, 2018 Posted July 3, 2018 Irenas - wracaj na dogo. Brakuje Twoich informacji i spostrzeżeń. Quote
malagos Posted October 18, 2018 Posted October 18, 2018 Irenka ma się dobrze, Jej psiaki też - czasem się widzimy i odwiedzamy, dzieli nas 26 km :) Ale z dogo chyba wzięła rozwód na zawsze.... Jest na FB :) Quote
irenas Posted October 25, 2018 Author Posted October 25, 2018 Dziewczynki, wzruszyłam się, słowo daję! Pamiętacie o mnie, to strasznie miłe. Istotnie jakoś wsiąkłam w tego nieszczęsnego fejsbuka i chociaż staram się ograniczać, żeby mnie całkiem nie "wciagło", bo to skrajnie niezdrowe, to jednak czasu i zapału na nic innego nie starcza. Tym bardziej, że u Szerloka nudna normalka. Mam co prawda teraz dwie dodatkowe suczki i w związku z tym dodatkowe problemy, a Dziunia 18 listopada kończy 17 lat i nie mam pewności, czy do tego dnia dożyje, bo bardzo się zrobiła demencyjna, chociaż fizycznie nie jest najgorzej, ale pisanie dwa razy tego samego jest mało zabawne. Spróbuję jednak się postarać i choć troszkę wrócić na dogo. A jesli chodzi o maty, mogę zrobić, czemu nie. Widziałam na fejsbuku takie bardzo bajeranckie i drogie, pomyślałam, że moje przaśne nikomu już nie potrzebne. Ale skoro potrzebne, to zrobię, tylko muszę kupić kocyki. Dajcie znać czy "panie Czesiu, mam grać?", dobrze? 1 Quote
Recommended Posts