Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wizyta PA niestety się znów przesunęła.
Tym razem z mojej "winy". Musiałam zostać w pracy a Pani nie mogła jechać później niż o 14. :(
Będziemy się kontaktować ok. czwartku. Ale szczerze mówiąc zaangażowanie jest takie, ze ja nie wierzę, ze Milka trafi gdzie indziej... Nawet jej nie ogłaszamy.

Posted

[quote name='betkak']Wystawiłam rachunek za pobyt Mili w hoteliku za miesiąc maj na kwotę 200zł[/QUOTE]

Zrobiłam właśnie przelew za hotelik.

Na koncie Mili pozostaje kwota [COLOR=#ff0000][B][SIZE=3]462,70 zł[/SIZE][/B][/COLOR]

Posted

Ayame, ... :mad::mad::mad:
Ja czytam nie tylko wątek Mili. Bywam często u Huzarka... Widziałam, co tam napisałaś... :p
Huzar jest psem idealnym, ale że Mila jest złodziejką?! :diabloti:
Nie możesz zapomniec o tych kilku parówkach? :p
Ja też bym pomyślała, że torbę zostawiłyście z Betkak dla mnie.
A parówki bardzo lubię. :-) Wiem, wiem. Niezdrowe...

Posted

[quote name='Ayame Nishijima']Wizyta PA niestety się znów przesunęła.
Tym razem z mojej "winy". Musiałam zostać w pracy a Pani nie mogła jechać później niż o 14. :(
Będziemy się kontaktować ok. czwartku. Ale szczerze mówiąc zaangażowanie jest takie, ze ja nie wierzę, ze Milka trafi gdzie indziej... Nawet jej nie ogłaszamy.[/QUOTE]Wiem...Z tą Panią rozmawiałam kilka razy . I wiem, jak bardzo tam na Nią czekają...Mały włos, a moja(już) Adusia byłaby tych Państwa...

Posted

[quote name='elaja']Ja kupując przed laty rasowego psa musiałam podpisać umowę , w której hodowczyni zastrzegła sobie prawo pierwokupu i zakaz odsprzedaży psa bez powiadomienia hodowcy o tym zamiarze .[/QUOTE]
Ja dokładnie tak samo - plus zobowiązanie, że nie rozmnożę swojej suni.

Posted

[quote name='Elisabeta']Ayame, ... :mad::mad::mad:
Ja czytam nie tylko wątek Mili. Bywam często u Huzarka... Widziałam, co tam napisałaś... :p
Huzar jest psem idealnym, ale że Mila jest złodziejką?! :diabloti:
Nie możesz zapomniec o tych kilku parówkach? :p
[/QUOTE]

Nie ;) Nie zapomnę. To było skandaliczne i niedopuszczalne. U mnie po prostu takie rzeczy nie przechodzą i już.
Ale dzięki temu, ze nie zapomnę, Mila może się nauczyć, ze tak sięnie robi i prześcignąć Huzara w idealności :)
I do tego będziemy dążyć.

...złodziejka :evil_lol:

Ale za to najpiękniejsza :)

Posted

Zapraszam na bazarek dla Mili i jej szczeniaków: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253370-***Misz-masz***Dla-Mili-i-jej-5-szczeniak%C3%B3w***Do-15-06-2014*?p=22183203#post22183203[/url]

Posted

[quote name='ania68']Zapraszam na bazarek dla Mili i jej szczeniaków: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253370-***Misz-masz***Dla-Mili-i-jej-5-szczeniaków***Do-15-06-2014*?p=22183203#post22183203[/URL][/QUOTE]

śliczny bazarek jak zawsze

Posted

Ciocia ajw popytała tu i tam i już mam zamówione pakiety ogłoszeń dla szczeniaków ;)
Przydadzą się?? Bazarek jest do końca czerwca, więc jest cały miesiąc. Na razie pakiety dla psiaków są dwa, ale chciałam zapytać jak macie zamiar psiaki ogłaszać - razem czy osobno ;)

Posted

[quote name='ajw']Ciocia ajw popytała tu i tam i już mam zamówione pakiety ogłoszeń dla szczeniaków ;)
Przydadzą się?? Bazarek jest do końca czerwca, więc jest cały miesiąc. Na razie pakiety dla psiaków są dwa, ale chciałam zapytać jak macie zamiar psiaki ogłaszać - razem czy osobno ;)[/QUOTE]

Ayame dzisiaj pstryknęła zdjęcia szczeniakom. Jak będzie miała chwilkę, pewnie je zamieści, zdecyduje też czy razem, czy osobno. Poczekajmy zatem.

Posted

Ja myślę, ze razem. Szkoda się rozdrabniać, szczeniaki podobne, do wyboru jest rozmiar (S,M,L). Fotki są - dziś Maluchy były w odciętej części ogródka, więc mam ładne fotki na trawie :)

Później zmontuje i opiszę "zestaw" a tu każdy szczeniak z osobna i Mila.

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-ZK3_aZS0AMo/U4o86TBSojI/AAAAAAAACzQ/JFx9qVVKiCw/w1286-h855-no/DSC_0213.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-7I7jEb5gwfc/U4o8w2gaP9I/AAAAAAAACyw/itYSn3wjs1w/w1286-h855-no/DSC_0104.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-VlLlG92h7B0/U4o8ybh7YzI/AAAAAAAACzA/7VuC125dpwQ/w1286-h855-no/DSC_0163.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-2qFRfcT70IE/U4o856LiFYI/AAAAAAAACzY/n9IJA-Uhtug/w1286-h855-no/DSC_0249.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-4dzFAMuLhHc/U4o8xubkyFI/AAAAAAAACy8/G7MY65NyQz8/w1286-h855-no/DSC_0141.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-8Y85uoaNOIA/U4o801WmmAI/AAAAAAAACzI/YlN8Zi1tnU8/w1237-h855-no/DSC_0195.jpeg[/IMG]

Posted

o jej przybiegfam z watku "korkow"
chcialam tez przeniesc deklaracje na psiaczki
Sliczne imie i chyba jakies znaczenie
bo moje dwie sunie maja podobnie i tez zaczyna sie od Mil
Milo i milagros (ale w skrocie mama zawsze wola ja Mili)
niech jeszcze ktoras z cioteczek doswieci mnie czy konto to samo co na kore i korka ?

Posted (edited)

milagros - faktycznie Twój nick tez zaczyna się od Mila :)
Specjalnie dla Ciebie, żebys nie szukała, szczeniaki to (kolejno) Erja, Ragnar, Alfie, Lili i Riina.

Zbiórke na Maluchy prowadzi ciocia gluchypies. Pewnie wyśle nr konta na PW.
Dziękujemy!

Aaa, zapomniałam napisać: Mila chowa się wciąz na parapecie przed maluchami (dobrze, ze się mieści), próbowała tez przegryzac delikatną siakę w oknie, żeby się wydostać na podwórko, a to mogłoby się źle skończyć.
Z pomocą, by nie zamykać okna do pokoju, przyszedł mąż Betkak i zespawa nową, solidniejszą kratę.
Dzięki temu Mila jest bezpieczna i może wyglądac na podwórko. Za tydzień Betkak oddzieli ja od Maluchów i zajmiemy się jej szczepieniami i sterylką, zeby mogła pójśc do nowego domu.

Na wizytę PA jadę jutro - trzymajcie kciuki.
Niestety będę musiała prosić o zwrot kasy. Konto Mili nie jest zbyt pełne, ale moje niestety również nie :(

Edited by Ayame Nishijima
Posted

[quote name='milagros19853201']
chcialam tez przeniesc deklaracje na psiaczki

niech jeszcze ktoras z cioteczek doswieci mnie czy konto to samo co na kore i korka ?[/QUOTE]

[quote name='Ayame Nishijima']

Zbiórke na Maluchy prowadzi ciocia gluchypies. Pewnie wyśle nr konta na PW.
Dziękujemy!

Na wizytę PA jadę jutro - trzymajcie kciuki.
Niestety będę musiała prosić o zwrot kasy. Konto Mili nie jest zbyt pełne, ale moje niestety również nie :([/QUOTE]

Dziękujemy za przeniesienie deklaracji na Milę i maluchy :) Konto już wysłałam na pw.

Trzymam kciuki za wizytę pa dla Mili! :loveu:

Ayame, oczywiście koszty wizyty zostaną zwrócone.

Posted

Też trzymam kciuki za wizytę PA Mili :kciuki::kciuki:

W takim razie jeśli ogłaszane będą razem to zrobimy 2 pakiety na 2 miasta: Kraków i Katowice czy jeszcze inaczej?
Ayame jeśli dasz radę to napisz proszę coś o psiakach żeby był jakiś tekst i jeszcze jedna prośba - czy masz jakieś zdjęcie, gdzie psiaki są wszystkie? Byłoby na zdjęcie główne ;)

Posted

[quote name='ajw']Też trzymam kciuki za wizytę PA Mili :kciuki::kciuki:

W takim razie jeśli ogłaszane będą razem to zrobimy 2 pakiety na 2 miasta: Kraków i Katowice czy jeszcze inaczej?
Ayame jeśli dasz radę to napisz proszę coś o psiakach żeby był jakiś tekst i jeszcze jedna prośba - czy masz jakieś zdjęcie, gdzie psiaki są wszystkie? Byłoby na zdjęcie główne ;)[/QUOTE]

Napisze coś, ale błagam, dajcie mi jeszcze chwilę (postaram się zrobić to dziś). Nie moge się ogarnąć, strasznie źle się czuję.
Z robrych wieści, byłam na wizycie PA dla Mili.

Dom z ogródkiem, psiak córki Państwa szwędający się po domu - Mila tez będzie tak mogła.
Duża, ciepła buda...
A państwo serdeczni i stęsknieni za psiskiem.
Zapewnione spacery z Państwem poza teren ogródka do niedalekiego lasu.

Nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń.
Mila, za jakies 3 tygodnie jedziesz do prawdziwego DOMU :)

milagros, dzięki za deklarację :)

Posted

Mila, jeszcze troszkę...
Ale fajnie. Trzymam kciuki. Do końca.
A właściwie do początku nowego życia Miluni. We własnym Domku...:-)
Następny cud na Dogo. :multi:

Ayame, a Tobie życzę zdrowia. Może to zmęczenie...