Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='elik']Widzi mi sie, że to ta kluska z czerwoną obróżką, ale może mi sie źle widzieć ;)[/QUOTE]

No tak, mogłoby byc Rina. Nawet się nad tym zastanawiaysmy. Ale zostawiłyśmy oryginalna pisownię bo jest właśnie oryginalna i dlatego, ze jest odjechana ;) Ale naprawde nie ma znaczenia, czy będziemy pisac Riina czy Rina.
Tak, na tym zdjęciu to ona, choc jest zdjęcie Lili, na którym wygląda prawie identycznie :) Jednak - jakby nie patrzec aparat ciut przekłamuje kolory a bez skali: Alfie>Ragnar>Ri(i)na=Erja>Lili można się machnąć. :)

Posted

Wbrew pozorom są do odróznienia. Te wilczaste już ciężej, ale dwa są masywniejsze, w tym jeden ma trochę inaczej umaszczony pyszczek, więc też się da - ale sprawiałoby mi to już pewnego rodzaju trudność. ;)

Posted

Właśnie - ile one mają?

Szczeniaki oddaje się jak mają 7tyg, choć najlepiej gdy mają 12tyg (pod warunkiem, że mają zapewnioną extra i prawidłową socjalkę). Odradza się z kolei oddawania gdy mają 8tyg. - wchodzą wtedy w okres lękliwości i zmiana domu w tym wieku może wywołać nieodwracalny lęk i nieufność psa.

Posted

Mila coraz więcej czasu spędza w ogrodzie, Juz nie wraca do maluchów natychmiast. ew. pójdzie sprawdzic co z nimi, ale tez korzysta z czasu dla siebie.

I tak, jest cudna. Nie wiedzialam jakie cudo każę zabrać z Olkusza, naprawdę nie wiedziałam. Ciesze się bardzo, że Mila trafiła do nas. Aż żal mi jej oddać obcym ludziom, ale przeciez tu o nia a nie o mnie chodzi. Czekam własnie na wiadomość, Wizyta PA jutro lub w piątek :)

Posted

[quote name='ania68']Zaglądam po dłuższej przerwie i co widzę? Piękne, kudłate szczeniaki :loveu: Chyba urodę odziedziczą po mamusi i mają już imiona :)[/QUOTE]

No, najwyższy czas już był, żeby je ponazywac. W koncu z wieloksztaltnej szczenięcej mady stają się indywidualnymi szczeniakami ;)

Posted

Tak aniu mają. Więc: Riina, Erja, Lili, Alfie, Randos[quote name='ania68']Zaglądam po dłuższej przerwie i co widzę? Piękne, kudłate szczeniaki :loveu: Chyba urodę odziedziczą po mamusi i mają już imiona :)[/QUOTE]

Posted

[quote name='Ayame Nishijima']Mila ma już dość. Właśnie wykombinowala jak uciec maluchom. Wskakuje na parapet. Biedna...[/QUOTE]

A maluchy są już ogłaszane? Kiedy można zacząć myśleć nad wyadoptowaniem ich??

Posted

Maluchy mają 5 tygodni, Najwcześniej za dwa można je oddzielić...
Ale z Beatą zobowiązałyśmy się do ich sterylizacji. A to oznacza, że poczekają do 4 miesiąca. Wczesniej nie da się ich wysterylizować :/