Ayame Nishijima Posted May 18, 2014 Author Posted May 18, 2014 [quote name='elik']Widzi mi sie, że to ta kluska z czerwoną obróżką, ale może mi sie źle widzieć ;)[/QUOTE] No tak, mogłoby byc Rina. Nawet się nad tym zastanawiaysmy. Ale zostawiłyśmy oryginalna pisownię bo jest właśnie oryginalna i dlatego, ze jest odjechana ;) Ale naprawde nie ma znaczenia, czy będziemy pisac Riina czy Rina. Tak, na tym zdjęciu to ona, choc jest zdjęcie Lili, na którym wygląda prawie identycznie :) Jednak - jakby nie patrzec aparat ciut przekłamuje kolory a bez skali: Alfie>Ragnar>Ri(i)na=Erja>Lili można się machnąć. :) Quote
Ty$ka Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 Wbrew pozorom są do odróznienia. Te wilczaste już ciężej, ale dwa są masywniejsze, w tym jeden ma trochę inaczej umaszczony pyszczek, więc też się da - ale sprawiałoby mi to już pewnego rodzaju trudność. ;) Quote
gosiaczek1984 Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 o kurde jakie słodziaki,a kiedy one beda mogly isc juz do domków Quote
Ty$ka Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Właśnie - ile one mają? Szczeniaki oddaje się jak mają 7tyg, choć najlepiej gdy mają 12tyg (pod warunkiem, że mają zapewnioną extra i prawidłową socjalkę). Odradza się z kolei oddawania gdy mają 8tyg. - wchodzą wtedy w okres lękliwości i zmiana domu w tym wieku może wywołać nieodwracalny lęk i nieufność psa. Quote
Malgoska Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 masakra [url]http://ktoz.eadopcje.org/interwencja/psy_placa_zyciem_za_zabobony[/url] Quote
gluchypies Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 Dla Mili dotarła ostatnia wpłata z bazarku cegiełkowego, dziękuję! :) Uzupełniam w rozliczeniu. Quote
zozola77 Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 ecie pecie słodkie dziecię i to sztuk 5 !!!! fajne maluchy :) Quote
Ayame Nishijima Posted May 21, 2014 Author Posted May 21, 2014 To jak tak zaglądacie, to macie tu takie: Od cioci Betkak :) [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-x9IXD1rtv-0/U3zBdLId0HI/AAAAAAAACsM/4CEMLHV15Xs/w610-h491-no/unnamed.jpg[/IMG] Quote
Elisabeta Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Mila jest cudna. Po prostu cudna. :loveu: Pewnie już trochę zmęczona maluchami, ale mordka szczęśliwa. :-) Quote
Ayame Nishijima Posted May 21, 2014 Author Posted May 21, 2014 Mila coraz więcej czasu spędza w ogrodzie, Juz nie wraca do maluchów natychmiast. ew. pójdzie sprawdzic co z nimi, ale tez korzysta z czasu dla siebie. I tak, jest cudna. Nie wiedzialam jakie cudo każę zabrać z Olkusza, naprawdę nie wiedziałam. Ciesze się bardzo, że Mila trafiła do nas. Aż żal mi jej oddać obcym ludziom, ale przeciez tu o nia a nie o mnie chodzi. Czekam własnie na wiadomość, Wizyta PA jutro lub w piątek :) Quote
ania68 Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 Zaglądam po dłuższej przerwie i co widzę? Piękne, kudłate szczeniaki :loveu: Chyba urodę odziedziczą po mamusi i mają już imiona :) Quote
Ayame Nishijima Posted May 22, 2014 Author Posted May 22, 2014 [quote name='ania68']Zaglądam po dłuższej przerwie i co widzę? Piękne, kudłate szczeniaki :loveu: Chyba urodę odziedziczą po mamusi i mają już imiona :)[/QUOTE] No, najwyższy czas już był, żeby je ponazywac. W koncu z wieloksztaltnej szczenięcej mady stają się indywidualnymi szczeniakami ;) Quote
gluchypies Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 [SIZE=3]Konto Mili wzbogaciło się o dwie wpłaty: ewikS 50 zł deklaracja stała maj ania75 10 zł deklaracja stała maj Bardzo dziękujemy! :Rose:[/SIZE] Quote
betkak Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Tak aniu mają. Więc: Riina, Erja, Lili, Alfie, Randos[quote name='ania68']Zaglądam po dłuższej przerwie i co widzę? Piękne, kudłate szczeniaki :loveu: Chyba urodę odziedziczą po mamusi i mają już imiona :)[/QUOTE] Quote
madziakato Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Trzymam kciuki za wizytę PA, dajcie prosimy znać:bluepaw: Quote
gluchypies Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 [quote name='madziakato']Trzymam kciuki za wizytę PA, dajcie prosimy znać:bluepaw:[/QUOTE] Trzymamy mocno, dajcie znać zaraz po! :thumbs: Quote
Elisabeta Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Ja też trzymam kciuki za Milę. :thumbs: I czekam na wieści... :-) Quote
Ayame Nishijima Posted May 23, 2014 Author Posted May 23, 2014 Mila ma już dość. Właśnie wykombinowala jak uciec maluchom. Wskakuje na parapet. Biedna... Quote
gluchypies Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 [quote name='Ayame Nishijima']Mila ma już dość. Właśnie wykombinowala jak uciec maluchom. Wskakuje na parapet. Biedna...[/QUOTE] A maluchy są już ogłaszane? Kiedy można zacząć myśleć nad wyadoptowaniem ich?? Quote
Ayame Nishijima Posted May 23, 2014 Author Posted May 23, 2014 Maluchy mają 5 tygodni, Najwcześniej za dwa można je oddzielić... Ale z Beatą zobowiązałyśmy się do ich sterylizacji. A to oznacza, że poczekają do 4 miesiąca. Wczesniej nie da się ich wysterylizować :/ Quote
Recommended Posts