doris66 Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 [quote name='dreag'][FONT=Helvetica]"Po pierwszej nocy zastanawiałam się czy Niunia jest w ogóle w domu. Stres pewnie zrobił swoje i Zuzia spała jak zabita:) a rano ... jedni szykują się do pracy, a inni przewracają z boku na bok, takie życie" - ktoś musi zarabiać na smaczki, nie ? ;)[/FONT] Cudnie.....:multi: Quote
dreag Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 Dziękuję asiuniab za 20zł, dopisuję do finansów Zuzi:loveu: Quote
doris66 Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Zapraszam na bazarek - zebrane środki finansowe przeznaczamy w całosci dla Miłej. http://www.dogomania.pl/forum/thread...9#post22292279 Quote
dreag Posted July 19, 2014 Author Posted July 19, 2014 (edited) " :) [FONT=Helvetica] czas się odezwać. Myślę, że proces aklimatyzacji Zuzi dobiegł końca. Przegoniła wszelakie koty mieszkające na podwórku, podbiła serca sąsiadów, ma swoje ulubione miejsca spacerowe do celów wiadomych:D. Czas urlopowy już minął więc mała zostaje sama i dzielnie to znosi. Oczywiście po powrocie do domu obowiązkowe 5 min. na przywitanko i mizianko, ale to sama przyjemność. Dzisiaj mamy leniwy piątek. Jesteśmy po kolacji mała wyżera mi arbuza (oczywiście bez pestek) i przewalamy się z boku na bok czekając na ostatni spacerek. Nie ma co ukrywać, że Zuzka zaabsorbowała całą nasza uwagę. Niestety nie bardzo chce bawić się zabawkami więc bawi się nami:)). No chyba, że dorwie Łosia... bo właśnie dr Zuzanna dokonuje mu amputację prawego ucha. Moje malutkie szczęście." [/FONT][FONT=Helvetica]Super wieści :)[/FONT][FONT=Helvetica]. [/FONT][FONT=Helvetica]Dzwoniłam wczoraj do lecznicy, już po urlopie, w poniedziałek mam dostać info kiedy będzie zabieg, mam nadzieję, że w piątek ;). Zuzinka [/FONT]:loveu:[FONT=Helvetica] [/FONT] Edited July 20, 2014 by dreag Quote
Moli@ Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 Super wieści.......śliczna malutka Zuzia :lol: Po zabiegu obudzi się w swoim domku otoczona indywidualną opieką, miłością....... Quote
buniaaga Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 Piękna,szczęśliwa Zuzinka Trzymam kciuki za zabieg. Quote
Nette Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Ło matko, ale ma Zuzia fajnie!!! To teraz przesyłam jej życzenia zdrówka - tylko tego teraz potrzebuje :) Quote
dreag Posted July 28, 2014 Author Posted July 28, 2014 Dalej czekamy na zabieg... Ma w tym tygodniu przyjechać i wyizolować białka z krwi jakiś doktor z Polski. Tak zrozumiałam. Quote
dreag Posted July 31, 2014 Author Posted July 31, 2014 [FONT=Helvetica]Od Uli - mamusi : "Ostatnio mała została obdarowana workiem pluszaków, na szczęście:) bo ten mały morderca rozprawia się z nimi w mig. Czas urlopowy znaczą się i dla nas więc trochę podróżujemy i poznajemy nowe psiaki w rodzinie, jak narazie bez większych przeżyć:) My na urlopie, a w lecznicy już po sezonie urlopowym. Jutro rano idziemy na pobranie, wstępnie w piątek mamy mieć zabieg i od soboty Niunia będzie już nową weselszą niunią, chociaż szczerze chcę wierzyć w to, że pomimo wszystko jest z nami szczęśliwa." [/FONT] [FONT=Helvetica]Tak rozprawiam się z maskotkowymi potworami, co chcą się zamldować bez pozwolenia w moim domu: [/FONT][FONT=Helvetica] Dziś Zuzinka miała pobranie krwi, było to przeżycie masakryczne dla obydwu, dłuuugo to trwało, bo krew nie chciała lecieć, różne podchody było, ale jest już po wszystkim. Jutro ostrzykiwanie, ale pod narkozą. Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie jej na dobre. [/FONT] Quote
muka1 Posted July 31, 2014 Posted July 31, 2014 Joi ! zdradż jak sie nazywa ten koński specyfik na stawy i gdzie go nabyc ? Suni gratuluję kochającego domku! Quote
Toska1 Posted July 31, 2014 Posted July 31, 2014 [quote name='doris66']Trzymam kciuki z całej siły.[/QUOTE] dołączam się i ja ! Quote
joi Posted July 31, 2014 Posted July 31, 2014 [quote name='muka1']Joi ! zdradż jak sie nazywa ten koński specyfik na stawy i gdzie go nabyc ? Suni gratuluję kochającego domku![/QUOTE] Ów cudotwórczy specyfik nabywa się w lecznicy na ulicy Kolejowej. Najlepiej pojechać tam z psem, tak jak ja to zrobiłam z Zuzinką. Przemiła Pani doktor zważyła dziewczynkę, wyliczyła dawkę, odmierzyła i przelała do buteleczki lek, dodała strzykawkę insulinówkę żeby można było dokładnie dawkować. Zuzia dostawała 0,2 ml. Nazwy za czorta nie pamiętam, była na buteleczce, ale płyn pojechał z Zuzią. Panie lekarki na Kolejowej doskonale wiedzą o co chodzi, ja też nie znałam nazwy. Quote
muka1 Posted July 31, 2014 Posted July 31, 2014 Dziękuję za szybką odpowiedż ale ja jestem z okolic Wrocławia dlatego pytam o nazwę .Słyszałam wiele dobrego o końskich specyfikach zastosowanych u psów . Quote
dreag Posted August 1, 2014 Author Posted August 1, 2014 A ja znam, bo przypomniało mi się, że dałaś mi paragon - nazywa się BUTE LESS HS :). Quote
joi Posted August 1, 2014 Posted August 1, 2014 [quote name='dreag']A ja znam, bo przypomniało mi się, że dałaś mi paragon - nazywa się BUTE LESS HS :).[/QUOTE] Super, bo nie mogę się dodzwonić do lecznicy :loveu: Quote
muka1 Posted August 1, 2014 Posted August 1, 2014 Bardzo dziękuję !!Mam nadzieję , że w lecznicy coś wiedzą na ten temat. Quote
joi Posted August 1, 2014 Posted August 1, 2014 [quote name='muka1']Bardzo dziękuję !!Mam nadzieję , że w lecznicy coś wiedzą na ten temat. Dodzwoniłam się, dokładnie lek nazywa się Bute Less i Pani doktor podała mi jeszcze taki link http://new.cortaflex.pl/cortaflex-preparaty-psow-c-10_3.html Quote
muka1 Posted August 1, 2014 Posted August 1, 2014 Jeszcze raz serdecznie dziękuję !!!!!! Teraz potrzebny mądry wet , bo który wybrać ?Mam 10 letnią sunię od handlarzy, rodziła non stop aż do ropomacicza....Laskawie "pan" wystawił ją na allegro za ....1 zł !Fundacja ją wykupiła i ratowała. Sunia jest u mnie już 2 lata. Widzę , że są problemy z nózkami i juz trzeba się wspomagać. Quote
dreag Posted August 1, 2014 Author Posted August 1, 2014 "[FONT=Helvetica]Jesteśmy już po. O samym zabiegu nie ma co pisać. Był stres, płacz, nic przyjemnego, ale ważne żeby był tego wynik. W każdym razie jesteśmy w domku i w ciepłych rękach odsypiamy stres. Za tydzień wracamy na podanie leków i tak przez parę tygodni. Na tym terapia się zakończy i trzeba będzie czekać na wyniki. Z mojej strony chciałabym podziękować wszystkim, którzy przyczynili się do tego, że Zuzia dzisiaj została poddana zabiegowi IRAP. Bardzo ale to bardzo dziękuję, bo ten czarny maluch to moje największe szczęście:). Jeszcze raz bardzo dziękuję." [/FONT][FONT=Helvetica]Ufff, najważniejsze, że już po, Ula biedna dzwoniła do mnie załamana, bo niunia miała ciężkie chwile. Teraz w dobrych rękach szybko dojdzie do siebie [/FONT][FONT=Helvetica][/FONT][FONT=Helvetica] . Jutro dowiem się ile ta "przyjemność" i dopełnię co trzeba.[/FONT] Quote
dreag Posted August 1, 2014 Author Posted August 1, 2014 Zapraszam do nowego podopiecznego - tym razem chłopczyk: http://www.dogomania.pl/forum/threads/254697-Niuniu%C5%9B-ma%C5%82y-psiak-od-miesi%C4%85ca-koczuj%C4%85cy-na-osiedlu-pilnie-potrzebuje-domku?p=22338671#post22338671 Quote
zachary Posted August 1, 2014 Posted August 1, 2014 Jak Zuzinka cudnie trafiła:loveu:. Lepszego domu nie mogła znależć:eviltong:. Zdrowiej sunieczko! Quote
dreag Posted August 2, 2014 Author Posted August 2, 2014 [FONT=Helvetica]Byłam dziś w lecznicy zameldować się i potwierdzić gotowość opłacenia zabiegu :). [/FONT][FONT=Helvetica]Dowiedziałam się, że to dopiero początek, przez Zuzią jeszcze kilkukrotne w odstępach tygodniowych wstrzykiwanie, do wyczerpania zapasu jej krwi. Im więcej, tym lepiej. Dopiero na koniec będzie rozliczenie, p. doktor mówiła, że kwota powinna zamknąć się w 2 tys. Wtedy dopiero wystawi f-rę na TOZ, na którego koncie leży zdeponowana przez darczyńców kaska na leczenie naszej małej:). A tymczasem Zuzia jest na urlopie ze swoją pańcią i dostałam cynk, że pewien starszy wiekiem, ale widać sercem nadal młody kawaler się w niej zakochał i jest wniebowzięty jej obecnością :). Nawet dolegliwości, które ostatnio mu doskwierały poszły w zapomnienie ;). No cóż, nie od dziś wiadomo, że miłość czyni cuda... :)[/FONT] Quote
Recommended Posts