Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='madziakato']Odwiedzam i pytam, czy ogłaszacie już dziewczynkę?[/QUOTE]

Chyba Aiszunia nie ma jeszcze ogłoszeń.

Agusiu, Myszko, jeśli zdecydujecie, że Aisza jest gotowa do adopcji, skleciłam tekst:

[B]Aisza kiedyś miała właściciela, ale nie oznacza to, że miała dom.
Jej zadaniem było pilnowanie terenu firmy. Pomysł zupełnie nietrafiony, gdyż stróż z niej żaden, raczej pieszczoch i przytulanka.
Na terenie owej firmy przebywała od urodzenia.
Szczeniaki co cieczkę, mieszkanie na dworze, czasem głód i chłód.
Życie Aiszy nie było usłane różami. Aż któregoś dnia los się do niej uśmiechnął.
Została zabrana do hoteliku dla psów. Na początku rozpaczała za swoimi wybawicielkami, ale szybko pokochała nową opiekunkę.
Okazało się, że jest sunią idealną, grzeczną, posłuszną, wpatrzoną w człowieka.
Po latach nędznego życia może wreszcie wylegiwać się na kanapie, bawi się biega, jest szczęśliwa i radosna. Uwielbia długie spacery i towarzystwo człowieka.
Z psami niezależnie od płci dogaduje się bardzo dobrze. Z jedną z suń dzieli kanapę.
Ma podobno około 10 lat, ale zupełnie na tyle nie wygląda.
Szukamy dla Aiszy domu, gdzie będzie kochana i rozpieszczana. Ludzi, których nie zrazi jej wiek.
Zapewne jeszcze wiele lat życia przed nią.
Pragniemy by miała wspaniały dom, by już nigdy nie spotkało jej nic złego.

[/B]Nie wspomniałam o tłuszczakach i guzie.
Jeśli uznacie, że tekst się nadaje trzeba uzupełnić kilka info. Wizyta, umowa, tytuł.

Edited by Gabi79
Posted

[quote name='Gabi79']Chyba Aiszunia nie ma jeszcze ogłoszeń.

Postaram się tekst napisać.[/QUOTE]Chętnie pomogę , tylko proszę o "gotowca" na meila- bo nie potrafię ściągać zdjęć z dogo:-)
Mój meil- [email][email protected][/email]
Wykupię ogłoszenia na bazarku:-)

Posted

[quote name='madziakato']Chętnie pomogę , tylko proszę o "gotowca" na meila- bo nie potrafię ściągać zdjęć z dogo:-)
Mój meil- [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
Wykupię ogłoszenia na bazarku:-)[/QUOTE]
Dzięki Madziu!!!
Poczekajmy na Agusię i Myszkę, żeby zatwierdziły, lub poprawiły/odrzuciły tekst.
Dziewczyny proszę wybierzcie foty

Posted

Dziękujemy Gabuniu za tekst :loveu::loveu:
Mnie się bardzo podoba.
Myślę, że o guzach w ogłoszeniach nie ma sensu pisać, dopiero w rozmowie telefonicznej można opowiedzieć.
Sama się zastanawiam czy już ją ogłaszać, czy jeszcze się wstrzymać, aż trochę odrośnie jej sierść.
Zdjęcia jakie w chwili obecnej możemy wstawić do ogłoszeń, same wiecie jakie są.
A z drugiej strony, może właśnie ktoś o dobrym sercu się zgłosi widząc taką bidę.

Obiecany filmik z uszatym Lakusiem
[video]http://pl.tinypic.com/r/2elwgf5/8[/video]
[video]http://pl.tinypic.com/r/b4yptw/8[/video]

A to zdjęcia, które przesłała z życzeniami wielkanocnymi pani Brunka:)
9u5dhg.jpg

o59wfk.jpg

Brunkowi stoi ucho lewe, a Lakusiowi prawe:)

Posted

Fajnie Lakuś skubie trawkę i ma piękną, długą sierściunię! Jego uszy to są chyba poza jego kontrolą i żyją własnym życiem :D - fajniutkie! No i braciszek również piękny! :loveu:
Też myślę, że Aiszę można ogłaszać z aktualnymi zdjęciami - w końcu gojące się szycia to jest to coś co ją wyróżnia, wiele mówi o jej dotychczasowej smutnej historii i chwyta za serce. Komuś właśnie taka bida może się spodobać. Chociaż mam nadzieje, że trafi się ktoś rozsądny i nie tylko współczuciem się będzie kierował.

Posted (edited)

przepraszam,że tu, ale proszę cioteczki zajrzyjcie do naszej 6-miesięcznej suni :-( [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/252520-Azunia-zdradzona-6-miesięczna-sunia-z-amputowaną-łapką-Szukamy-najlepszego-domu[/url]

Edited by halszka
Posted

Gabrysiu ślicznie dziękujmy za tekst dla Aiszuni :loveu::loveu::loveu:
Jak zwykle jest bardzo dobry :cool3:
W sumie to możemy ją ogłaszać, pewnie nie szybko się domek znajdzie, chociaż cuda się zdarzają :)

Halszka jesteś kochana kobietka, ale to już wiesz ;) dzięki :loveu::loveu::loveu:

Lakuś był wczoraj ze mną w Krakowie ;) w aucie pieknie jechał, wtulił swoją mordkę w moją córcię i powiem Wam, że byłam zdziwiona, bo wcześniej bał się do niej podejść...

Niestety już u niej w domu cały czas przeleżał na narożniku, zjadł ładnie od niej z ręki, ale wstał dopiero jak od niej wychodziliśmy.

Posted

Agunia poprosiłam Kasię o trochę nowych zdjęć Aiszuni.
Bo te co są to do ogłoszeń nie za bardzo.
Madziu pięknie dziękujemy, jak skompletujemy wszystko to Ci wyślemy na maila :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Mysza2']Dziękujemy wszystkim za dobre słowa:):)
A odzew z ogłoszeń Lakusia jest, ale wierzcie mi nawet pisać o tych telefonach nie warto.[/QUOTE]

Nie wiem skad sie biora tacy ludzie, ale to sie chyba nigdy nie skonczy. Praktyka pokazuje, ze jednak wiecej jest tych, ktorzy maja niepokolei w glowie niz na odwrot niestety :sad: Dzisiaj bylam u weta, jeden pan z psem w typie owczarka, pies przygarniety przez niego, nie pierwszy zreszta, inna pani ze szczeniakiem, bo ktos go przerzucil znajomej przez plot... szkoda gadac...

Posted

Miałam wczoraj kolejny telefon o Lakusia, ale to jakaś porażka....
Pani dwa razy pytała o adres, kiedy może po niego podjechać, pomimo tego, że tłumaczyłam jej, że to nie tak działa, że najpierw musi być wizyta.
Ja swoje a pani swoje...

Kupiłyśmy wczoraj Lakusiowi porządne szelki, bo niestety w poniedziałek jedna obróżka zawiodła i się odpięła...:placz: dobrze, ze miał drugą.

Posted

[quote name='Ada-Vebby']Odwiedzam słodkie pycholki :)[/QUOTE]

Pycholki faktycznie słodkie:loveu:

Na koncie Aiszy następujące wpłaty:

[B]22.04.
5,- Lenka Toruń[/B] [B][COLOR=#000000](bazarek ewy gonzales)
20,- Maruda666 (kwiecień)

23.04.
20,- Asia Lisowska [/COLOR][/B][B][COLOR=#000000](kwiecień)
5,- Gabi79

Bardzo serdecznie dziękujemy!!![/COLOR][/B]