Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kejciu']Przybywam na zaproszenie Malgoska - zapisuję narazie wątek

[quote name='HELENA5']jestem na zaproszenie

[quote name='Nette']Czy Afra ma watek na forach owczarkowych www.owczarek.pl i www.owczarkopedia.pl? Może gdyby ja tam nagłośnić, szybciej znalazłaby domek?

[quote name='Myngey']Jestem na zaproszenie Malagoska- śliczna dziewczynka z tej Afry.

[quote name='_Aga_']Podrzucę wątek...

bardzo dziękuję wszystkim za obecność
jak tylko beka i *gajowa* się pojawią to pewnie coś więcej napiszą
zostańcie z nami

Posted

Witam wszystkich serdecznie. Afra nie ma wątku na innych owczarkowych forach. Po cichu liczyłąm ze bedzie adoptowana przez pana który ma już psa ode mnie. Ale niestety dla Afry właśnie dostałam wiadomość że kolega ich syna znalazł szczeniaka suczkę na ulicy. I tak oto Nero ma koleżankę a Afra szuka domu..
Jest jedna rodzina z Ursynowa zaiteresowa nadopcja. W sobotę mamy sie spotkać. Mała trudność polega na tym że w domu jest jeszcze starsza sunia w typie ratlerka - nie wiem czy Afra nie bedzie dla niej zagrożeniem z racj swojej żywiołowości.

Posted

beka napisał(a):

Jest jedna rodzina z Ursynowa zaiteresowa nadopcja. W sobotę mamy sie spotkać. Mała trudność polega na tym że w domu jest jeszcze starsza sunia w typie ratlerka - nie wiem czy Afra nie bedzie dla niej zagrożeniem z racj swojej żywiołowości.

Wszystko zależy od mądrości, odpowiedzialności i wyobraźni opiekunów. Oczywiście w początkowym okresie obie sunie nie mogą być pozostawiane bez nadzoru, a wychodząc z domu trzeba je zamykać w oddzielnych pomieszczeniach. Potem, jak sytuacja się już wyklaruje, będzie można im zaufać. Taki sam tryb postępowania, jak z każdym nowym psem, bo przecież niezależnie od gabarytów zawsze mogą zrobić sobie krzywdę, zwłaszcza na początku, kiedy domownik, mały czy duży, traktuje przybysza jako zagrożenie dla swej pozycji. Ale znam przypadek, gdzie w stadzie 2 duże rasowe psy + mały kundelek, dominującym był właśnie ten kundelek ;)

Posted

Czekamy więc na wizytę zainteresowanych w sobotę.
Dziś Afra króciutko bawiła się z Abi /małą 9 kg suczką/ , bardzo ją lubi , wylizuje jej mordkę przez bramkę ale w bezpośrednim kontakcie jest mało delikatna. Jutro będziemy kontynuować
uczenie się zabawy z malutką.

Posted

[quote name='DONnka']Może być Josera Sensiplus ;)
Zamówię, ale podajcie mi adres do wysyłki :)

Beka, Gajowa, nie mogę zamówić karmy nie mając adresu do wysyłki :roll:

Widzę, że dla Afry jest jakiś domek na horyzoncie :razz:
Czy to znaczy, że "mam wstrzymać konie" z tą karmą ? ;)

Posted

[quote name='DONnka']Zamówiłam na adres beki karmę dla Afry od SKARPETY OWCZARKOWEJ- Josera SensiPlus 15kg
Prosimy o potwierdzenie jak dotrze do celu

super :) :)