Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiadomosci o Abi " Noc spokojna.Jeszcze trochę ją podbija do wymiotów. Wróciłysmy ze spaceru, zdecydowanie lepiej czula sie z "dziewczynami. Zajęła sie wąchaniem i zwiedzaniem. "

• Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Abi dostała dzisiaj po raz pierwszy Galastop. Troszke ją po nim mdli, ale nie wymiotuje. Z trudem udało się Ani zdjąć jej wenflon, bo Abi sie bała, ale dały radę:-) Ania wyszła z domu na półtorej godziny. Po powrocie wszystko było w porządku, a radości było co niemiara, jak Abi zobaczyła Anię:-) Jestem szczęśłiwa, że maleńka czuje sie lepiej. Niedługo nie będzie się już tak rzucała rozpaczliwie na jedzenie, bo nie będzie czula już głodu i może zrozumie, że jedzenie nie zniknie i na pewno w odpowiednim momencie pojawi się znowu...

Posted

Abi, trzymam za ciebie kciuki, jeszcze niedawno przykuta do budy, zdawało by się ,że na całe zycie,

a tu ma kochających i dbających o nią ludzi, nie traktujących jej jak wyposażenie podwórka, jeszcze jeden obiekt do

utrzymania. Piękne zakończenie i zarazem początek jej nowego życia !!!;)

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Bardzo dziękuję, zabieram banerek:-)

Po to jest, by "zabrać". :grins:

Abi jest tak urocza i śliczna, że już sobie wyobrażam, ile głupich telefonów będziecie mieć o nią... :roll:
No, a gdzieś pośród nich, ten Jedyny Prawdziwy Domek! :happy1:

Posted

Do szukania domku jeszcze długa droga. Abi musi przede wszystkim wyzdrowieć, odżywić się, potem szczepienie na wirusówki, sterylka i dopiero ogłoszenia:-) Myślę, że co najmniej miesiąc nam zejdzie.

Wczoraj z niewiadomych powodów w jednej sekundzie, kiedy Ania wyszla do kuchni Abi ścięła się z Zulą. Anie ruszyla do pokoju, ale nic już nie musiala robić, bo dzielny ochroniarz Menio przypomnial sobie, jak dawno temu musial rozdzielać naszą Bafi z Bertą:-) Wskoczył pomiędzy dziewczyny, każdą pacnął łapą po nosie i Ania zastała obie skulone na ziemi i czekające potulnie. menio najpierw zwolnil Zulę, a chwilke później pozwolil wstać zaszokowanej Abi:-) Najlepszy był Pikuś, który schował się za Meniem i w bezruchu obserwowal całe zdarzenie. Dla mnie Menio to jest gość:-) Widziałam kiedyś jak rozdzielał własnie Bafi i Bertę. To jego pacnięcie łapą nie boli, ale widocznie wystarczy, żeby sunie stały się potulne jak Baranki:-) KIlkanaście minut później obie sunie zaczęły się ładnie bawić. Trudno powiedzieć o co poszło wcześniej, ale pewnie o nic ważnego;-)

Posted

Ewa, wiem, że nie już, że wszystko po kolei. ale jak już zaczniecie ogłaszać... :roll:

Rzeczywiście, niezły Gość z Menia! :klacz:
Tak włazić między awanturujące się kobity... :shake: :evil_lol:

Posted

inka33 napisał(a):
Zdrowiej, dzielna Maleńtasko! :kciuki:

Edit:
Tylko tyle mogę dla Ciebie zrobić... :oops:

. .

Lena, ladny banerek, tylko ja mam takie skojarzenie kiedy na niego patrzę ,ze Abi to idaelny 7 kg pies na łancuch...;)

Posted

Ellig napisał(a):
Lena, ladny banerek, tylko ja mam takie skojarzenie kiedy na niego patrzę ,ze Abi to idaelny 7 kg pies na łancuch...;-)

I sądzisz, że ktoś na dogo uwierzy, że "reklamujecie" 7kg psa na łańcuch...?! :eek2:

Eluś, ja już wiem - wolisz ten od Mani. ;) Nie pogniewam się... :p

Posted

inka33 napisał(a):
I sądzisz, że ktoś na dogo uwierzy, że "reklamujecie" 7kg psa na łańcuch...?! :eek2:

Eluś, ja już wiem - wolisz ten od Mani. ;) Nie pogniewam się... :p

Mylisz sie Lena, tylko pomyśl równiez o tym ,ze na dogo sa tez osoby, ktore dopiero tu sa od niedawna i nic wiecej nie mialam na mysli.

Posted

1929 napisał(a):
witam wszystkich,

co u Abi ?
Jak zdrówko ? nie rozrabia w domu ?

Witamy,
Zdrówko Abi coraz lepiej, we wtorek kontrolne badania krwi. Sunia wieczorami ma jeszcze niewielki stan podgoraczkowy. Juz nie rzuca sie tak jak kilka dni temu na jedzenie. Chociaż nadal jest bardzo chuda, miesni nie widac. Chetnie chodzi na długie spacery, wącha. Oczywiscie boi sie jeszcze nie znanych odgłosów, wiekszych psow, ale wspolne spacery z Łatką i z Zulą, otwierają ja coraz bardziej.
Sunie nic nie niszczy i grzecznie zostaje w domu.

Posted

Mattilu napisał(a):
Menio to jest rzeczywiscie gosc! A skoro wiemy juz, jakie sa relacje Abi z prawie wszystkimi domownikami, to ja dopytam sie: a jakie ma Abi stosunki z zolwica? :loveu:

Wiem tylko, że razem z Zula polują na cykorię żółwicy:-)

Dzisiaj Abi dostala od mojej przyjaciółki 200 zl na zakup dobrej karmy i smaczków. Kupiłyśmy z Elunią karmę Taste of the Wild. Właśnie tę karmę nasza Zula dostala od Eli w prezencie i teraz jedzą ją z Abi. W zasadzie Abi dopiero zaczyna jeśc karmę suchą bo do tej pory dostawała puszki dla wrażliwych psiaków, żeby powoli przygotować jej żołądek do prawidłowego trawienia. Karma sucha doskonale jej wchodzi, w związaku z tym kupiłyśmy taką samą w worku 13,6 kg. Do tego troszkę smaczków dla całego stadka. Wszystkie wrzuciłam w post rozliczeniowy.
Musimy szybko przygotować jakiś bazarek, bo maleńka ma wielki minus. We wtorek kolejne badanie, ale najważniejsze, żeby już czuła się dobrze:-)

Posted

Abisia, głaskam z kciukaniem! :happy1:

Ellig napisał(a):
Mylisz sie Lena, tylko pomyśl równiez o tym ,ze na dogo sa tez osoby, ktore dopiero tu sa od niedawna i nic wiecej nie mialam na mysli.

Eluś, ale je się nie gniewam i też nic złego nie miałam na myśli... :calus:

Jak chcesz, to podrzuć inny napis, to zmienię i wstawię na nowo. :)

Posted

ana666 napisał(a):
przywędrowałam tu po banerku, sunia jest prześliczna :)

Witaj:-) Bardzo dziękujemy za odwiedziy:-) Abi dopiero będzie pięknością, jak ją wykąpiemy i odkarmimy:-)