ania68 Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 [quote name='elik']Huzarku bądź grzeczny i szczęśliwy w swoim domku :loveu: Jak wyglądaja koszty transportu ? Komu i ile mam przesłać ? I co z reszta kasy, bo już wszystkie psiaki, na które zbierałam piniądze są w swoich domach.[/QUOTE] Zrobiłam 79 km. Miało być więcej, ale pan Grzegorz wyjechał mi na przeciw. Myślę, że 35-40 zł. wystarczy. Wolę powiedzieć mniej, niż za dużo. Poczekajmy jeszcze troszkę z pieniędzmi Huzara. Państwo superowi i wątpię aby Huzar wrócił, ale....... Właśnie, zawsze jest to ale. elik, jeżeli to nie problem, to trzymaj jeszcze tą kasę. Potem się wspólnie zastanowimy, co z nią zrobić. Pan Grzegorz dzisiaj do mnie dzwonił. Przez pierwszą godzinę w domu czuł się nieswojo, potem już był zadowolony. Noc minęła spokojnie, jak tylko Państwo wstali, to Huzar zaczął chodzić za nimi krok w krok. Domaga się pieszczot i głasków. Mądry psiak :) Quote
bea100 Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 [quote name='ania68']...Przez pierwszą godzinę w domu czuł się nieswojo, potem już był zadowolony. Noc minęła spokojnie, jak tylko Państwo wstali, to Huzar zaczął chodzić za nimi krok w krok. Domaga się pieszczot i głasków. Mądry psiak :)[/QUOTE] Huzar już sam będzie wiedział najlepiej jak podbić wszystkie serca w nowym domu- trzymam za to kciuki i nie puszczam... Quote
elik Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 [quote name='ania68']Zrobiłam 79 km. Miało być więcej, ale pan Grzegorz wyjechał mi na przeciw. Myślę, że 35-40 zł. wystarczy...[/QUOTE] Ok, wyślę 40 zetów. Podaj proszę nr konta to zaraz zrobię przelew i jutro będziesz miała forse na koncie :) [quote name='ania68']...elik, jeżeli to nie problem, to trzymaj jeszcze tą kasę. Potem się wspólnie zastanowimy, co z nią zrobić...[/QUOTE] Żaden problem. Kasa nie gryzie, a konto nie oprocentowane więc nie będę miała kłopotu z przeliczaniem ile to doszło grosików :) Quote
agnilas Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 jeśli moge prosić to moze parę groszy od HUzara dla Luckiego ktory ma duży dług jest taki wątek. jeśłi zoataly pieniadze to moze pomóc innym teraz. no i może jakimś szczeniakom. zobacz elik co się da zrobić ty najlepiej wiesz Quote
elik Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 [quote name='agnilas']jeśli moge prosić to moze parę groszy od HUzara dla Luckiego ktory ma duży dług jest taki wątek. jeśłi zoataly pieniadze to moze pomóc innym teraz. no i może jakimś szczeniakom. zobacz elik co się da zrobić ty najlepiej wiesz[/QUOTE] Ja proponuję, żeby zebrać forsę wszystkich psiaków, które już poszły do domów i podzielić całość. Dziękuję agnilas za uznanie, ale nie czuję się odpowiednia osobą do dysponowania kasą psiaków. Jam tylko skarbonką jezd :) Zrobię zestawienie ile któremu psiakowi zostało, to łatwiej będzie podejmować decyzje. Podrzuć proszę link do wątku Luckiego to będziemy mogły zobaczyć jaki ma dług i kto zbiera kasę. Co do szczeniaczków, to w hoteliku są szczeniaki Mili, które potrzebują kasy na szczepienie itp. [COLOR=#ffffff]...[/COLOR]542,58 - Vigo [COLOR=#ffffff]...[/COLOR]149,91 - Lobo [COLOR=#ffffff]...[/COLOR]740,58 - Kora i Korek [COLOR=#ffffff]...[/COLOR]440,92 - Huzar ================== 1.873,99 zł Przy czym z kasy Huzara trzeba będzie odjąć należność za transport Ayame. Quote
agnilas Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245017-Przera%C5%BCony-z-uszkodzonym-okiem-owczarek-z-mordowni/page14[/url] to jest wątek do Luckiego Quote
agnilas Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 NO! myślę ze Ania ma racje ze trzeba zaczekać z pieniędzmi Huzara. niech będzie pewność że Huzar ma dom na stałe. to rzeczywiście różnie bywa tfu tfu Quote
agnilas Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 A wiecie ze remont w moim domu zakończył się w dniu w którym Huzar pojechał do domu!!! Psy to są czarodzieje jestem pewna że Huzar czuwał tu nad nami. ceramika położona w całej kuchni i wszystko hula. Dobre duchy tu nad nami skrzydłami i ogonami machają!!! Czego i Wam wszystkim i Huzarowi życzymy :loveu: Quote
Ayame Nishijima Posted June 1, 2014 Author Posted June 1, 2014 [quote name='agnilas']jeśli moge prosić to moze parę groszy od HUzara dla Luckiego ktory ma duży dług jest taki wątek. jeśłi zoataly pieniadze to moze pomóc innym teraz. no i może jakimś szczeniakom. zobacz elik co się da zrobić ty najlepiej wiesz[/QUOTE] Na Lucky'ego jest już zadeklarowane 100 zł z kasy po Lobo. Czekamy do wtorku, jesli nie będzie sprzeciwów, to kasa pójdzie. Co do Vigo, to tu ostatecznie decyduje Till, ja tylko grzecznościowo prowadziłam wątek, dlatego nie czuję się uprawniona do jakiegokolwiek decydowania, ale chyba pora Jej przypomnieć o tych pieniądzach, zwłaszcza, że przecież Lucky jest u Angeliki tak jak był Vigo. Z pozostałymi psiakami - zwyczajowo czekałyśmy do wizyty poadopcyjnej z dzieleniem kasy. Ale tam gdzie jest więcej faktycznie cos można by uszczknąć chyba wcześniej. Co do mojego przejazdu, wyszło idealnie 100 km i 30 zł. I jeszcze jedno. Będę zakładać nowy wątek dla psa - Astera. Psiak w typie charta. Potwornie przestraszony, rozładowuje napięcie masakrując sobie ogon :( Bardzoprosze o rozważenie przeniesienia deklaracji. Wieczorem podam link do wąku. Quote
ania68 Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 [quote name='Ayame Nishijima']Na Lucky'ego jest już zadeklarowane 100 zł z kasy po Lobo. Czekamy do wtorku, jesli nie będzie sprzeciwów, to kasa pójdzie. Co do Vigo, to tu ostatecznie decyduje Till, ja tylko grzecznościowo prowadziłam wątek, dlatego nie czuję się uprawniona do jakiegokolwiek decydowania, ale chyba pora Jej przypomnieć o tych pieniądzach, zwłaszcza, że przecież Lucky jest u Angeliki tak jak był Vigo. Z pozostałymi psiakami - zwyczajowo czekałyśmy do wizyty poadopcyjnej z dzieleniem kasy. Ale tam gdzie jest więcej faktycznie cos można by uszczknąć chyba wcześniej. Co do mojego przejazdu, wyszło idealnie 100 km i 30 zł. I jeszcze jedno. Będę zakładać nowy wątek dla psa - Astera. Psiak w typie charta. Potwornie przestraszony, rozładowuje napięcie masakrując sobie ogon :( Bardzoprosze o rozważenie przeniesienia deklaracji. Wieczorem podam link do wąku.[/QUOTE] Jeżeli chodzi o pieniądze Vigo, to Till ma u Angeliki jeszcze jednego olkuszaka-Grafiego. On także jest bez kasy i nie wiem czy kasa po Vigo nie pójdzie na niego, ale to faktycznie trzeba Tll zapytać o to. Chciałaby wyjaśnić dlaczego policzyłam więcej za paliwo, choć zrobiłam mniej km. Otóż mój samochód to stary, duży, ciężki Van. Sporo pali. Dlatego wyszła różnica. Biedny Aster :( Jak będzie wątek, to zaglądnę. Quote
Ayame Nishijima Posted June 1, 2014 Author Posted June 1, 2014 [quote name='ania68'] Chciałaby wyjaśnić dlaczego policzyłam więcej za paliwo, choć zrobiłam mniej km. Otóż mój samochód to stary, duży, ciężki Van. Sporo pali. Dlatego wyszła różnica. [/QUOTE] Aniu, nikt do Ciebie nie ma pretensji. Każdy kto jest właścicielem samochodu zdaje sobie prawę, ze różnice w spalaniu moga byc ogromne. Ja mam maleńką 206, z potężnym dieslowym silnikiem. Stąd dobra jazda na bardzo niskich obrotach i niewielka masa dają minimalne spalanie. Twoje auto waży z drugie tyle, więc nie ma się co dziwić. Ale i komfort jazdy Huzar miał o wiele wyższy :) U mnie przy każdym ruszaniu - mimo że starałam się jechać delikatnie - leciał do przodu. Dobrze, ze był w pasach, bo by się poobijał ;) Quote
Marycha35 Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Huzarooo aklimatyzuj się i żyj sobie spoczko, smoku:) Quote
elik Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 [quote name='ania68']...Myślę, że 35-40 zł. wystarczy. Wolę powiedzieć mniej, niż za dużo...[/QUOTE] Dzisiaj poszła kasa :) [quote name='Ayame Nishijima']Na Lucky'ego jest już zadeklarowane 100 zł z kasy po Lobo...[/QUOTE] Na jakie konto zrobić przelew ? [quote name='Ayame Nishijima']...Co do mojego przejazdu, wyszło idealnie 100 km i 30 zł...[/QUOTE] Przyznam, że się pogubiłam nieco. Chyba mam przesłać Ci 15,00 zł. Czy tak ? Quote
agnilas Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 jak sie wejdzie na wątek Luckiego to tam ktoś powie do kogo przelać pieniadze [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245017-Przera%C5%BCony-z-uszkodzonym-okiem-owczarek-z-mordowni/page14[/url] chyba ajw zbiera na niego albo anett cos wie. ja się troche gubie w tym ale można chyba zapytać ajw Quote
agnilas Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 dziewczyny czy znacie taką ososbę kinga_kinga7. po raz kolejny dostaję od niej na priw prośbe o wsparcie bielskiego schroniaka. zbiera na konto prywatne. prosiłam ja o rozliczenie bo wyslalam jej paregroszy ale rozliczenia ni edostałam za to znowu na priw prośbę o pieniądze. jest jakis bazarek ale jakos nie wiem o co chodzi. nie będe tam wysyłać więcej ale chciałabym wiedzieć kto to jest. moze ktos z was wie?? prosze o info może Quote
elik Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 [quote name='Ayame Nishijima']Na Lucky'ego jest już zadeklarowane 100 zł z kasy po Lobo. Czekamy do wtorku, jesli nie będzie sprzeciwów, to kasa pójdzie...[/QUOTE] Jadę zaraz do kraka więc przelew będę mogła zrobić późnym wieczorem. Proszę o informację, że decyzja ostatecznie zapadła, bo nie chcę przelać kasy bez wyraźnego sygnału Quote
Ayame Nishijima Posted June 3, 2014 Author Posted June 3, 2014 [quote name='elik'] Przyznam, że się pogubiłam nieco. Chyba mam przesłać Ci 15,00 zł. Czy tak ?[/QUOTE] Spradziłam i wychodzi, ze tak. teraz bedzie dobrze. Dziękuję. Quote
ajw Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 [quote name='agnilas']jak sie wejdzie na wątek Luckiego to tam ktoś powie do kogo przelać pieniadze [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245017-Przerażony-z-uszkodzonym-okiem-owczarek-z-mordowni/page14[/URL] chyba ajw zbiera na niego albo anett cos wie. ja się troche gubie w tym ale można chyba zapytać ajw[/QUOTE] Ja robiłam dla Lakiego tylko bazarek cegiełkowy i uzbierane pieniążki mam przelać na konto dla Lakusia, napisałam do anett z prośbą o przesłanie mi numeru ;) teraz już nic nie zbieram, ale anett z pewnością będzie wiedziała na jakie konto można przelać pieniążki aby Lakiego wspomóc ;) Quote
ania68 Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 [quote name='agnilas']dziewczyny czy znacie taką ososbę kinga_kinga7. po raz kolejny dostaję od niej na priw prośbe o wsparcie bielskiego schroniaka. zbiera na konto prywatne. prosiłam ja o rozliczenie bo wyslalam jej paregroszy ale rozliczenia ni edostałam za to znowu na priw prośbę o pieniądze. jest jakis bazarek ale jakos nie wiem o co chodzi. nie będe tam wysyłać więcej ale chciałabym wiedzieć kto to jest. moze ktos z was wie?? prosze o info może[/QUOTE] Nie znam kinga_kinga7, ale mnie się jeszcze nie zdarzyło, aby ktoś bezpośrednio prosił o pieniądze. Zawsze dostaję na priv albo zaproszenie na bazarek, albo na wątek psiaka z prośbą o pomoc. Ale pomoc to nie tylko pieniądze. elik, pieniądze już na moim koncie. Dziękuję :) W przyszłym tygodniu planuję wizytę po-adopcyjną. Cyknę jakieś foty :) Nie wpłacę już deklaracji (10 zł) za maj, ale za to nie wezmę za paliwo. Quote
Ayame Nishijima Posted June 3, 2014 Author Posted June 3, 2014 [quote name='agnilas']dziewczyny czy znacie taką ososbę kinga_kinga7. [/QUOTE] Kojarzę nicka. Chyba ta osoba faktycznie działała dla jakiegoś psiaka, ale brak rozliczenia i mnie by sie nie podobał. WIęcej niestety powiedzieć nei mogę Quote
paula_t Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 [quote name='agnilas']dziewczyny czy znacie taką ososbę kinga_kinga7. po raz kolejny dostaję od niej na priw prośbe o wsparcie bielskiego schroniaka. zbiera na konto prywatne. prosiłam ja o rozliczenie bo wyslalam jej paregroszy ale rozliczenia ni edostałam za to znowu na priw prośbę o pieniądze. jest jakis bazarek ale jakos nie wiem o co chodzi. nie będe tam wysyłać więcej ale chciałabym wiedzieć kto to jest. moze ktos z was wie?? prosze o info może[/QUOTE] Agnilas, ja nie mogę powiedzieć, że znam, bo tutaj raczej w mniejszości znamy się "w realu", ale płacę deklarację i robię ogłoszenia suczce (Pandorce), którą kinga_kinga z jeszcze jedną wolontariuszką z bielskiego schroniska wyciągnęły do hoteliku, bo suczka jest już starsza, a wieeeele lat spędziła za kratami. Zdarza się, że pieniądze na schronisko są zbierane na prywatne konta i tak samo parę razy zdarzyło mi się, że dostałam na pw wiadomość z prośbą o wpłatę jakiegoś grosza na fundację/schronisko. Jeśli nie dostałaś rozliczenia, pomimo tego, że wpłaciłaś pieniądze, to ponów po prostu prośbę i poczekaj na odpowiedź. Quote
elik Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 [quote name='Ayame Nishijima']Spradziłam i wychodzi, ze tak. teraz bedzie dobrze. Dziękuję.[/QUOTE] Ale w rozliczeniu zapiszę 30 zł, tak ? No bo nie miałoby sensu, żebyś Ty zwróciła mi te 15 zł, które niepotrzebnie przelałam na Twoje konto, a ja przelała Ci (i zapisała w rozliczeniu) 30 zł. Zamiast 30, przeleję 15, a zapiszę 30. Ale się narobiło, tzn. ja narobiłam :mad: [quote name='ania68']... elik, pieniądze już na moim koncie...[/QUOTE] Dzięki za info :) [quote name='ania68']... W przyszłym tygodniu planuję wizytę po-adopcyjną. Cyknę jakieś foty :) Nie wpłacę już deklaracji (10 zł) za maj, ale za to nie wezmę za paliwo.[/QUOTE] I słusznie :) Choć za paliwo wyjdzie więcej niż deklaracja. Quote
Ayame Nishijima Posted June 3, 2014 Author Posted June 3, 2014 [quote name='elik']Ale w rozliczeniu zapiszę 30 zł, tak ? No bo nie miałoby sensu, żebyś Ty zwróciła mi te 15 zł, które niepotrzebnie przelałam na Twoje konto, a ja przelała Ci (i zapisała w rozliczeniu) 30 zł. Zamiast 30, przeleję 15, a zapiszę 30. [/QUOTE] Ta będzie chyba najlepiej. I wszystko się zgadza. Kurczę, nie moge uwierzyć, ze nasz gentelman ma domek :) Quote
Recommended Posts