danusiadanusia Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 dzisiaj już rozmawiałam z Anią :) dziewczyny super się spisują :), apetyt im dopisuje:) z kotem nie ma problemu:) wczoraj na obiad był ryż z kurczakiem i jeszcze im zostało na dzisiejszy obiad:) od 14.00 chodzi u mnie ksiądz a o 17.00 idę na koncert do szkoły:) opuchlizna schodzi i wszystko wskazuje na to , że pójdę :) Klusia ukradła dzisiaj Ani kanapkę! :) a były po śniadaniu:) Ania uczy Je, że pierwszy spacerek jest o 7.00 i zaworki wytrzymują :) Stwierdziła, że wychodzą same na korytarz są strasznie ciekawskie! Ogólnie Pandusia się bardzo otworzyła do Ani:) :) Quote
paula_t Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Zapraszamy na cegiełkowy bazarek dla Dulci żeby mogła pojechać do domku :) http://www.dogomania...12015-do-20-00/ Quote
Maciek777 Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 dzisiaj już rozmawiałam z Anią :) dziewczyny super się spisują :), apetyt im dopisuje:) z kotem nie ma problemu:) wczoraj na obiad był ryż z kurczakiem i jeszcze im zostało na dzisiejszy obiad:) od 14.00 chodzi u mnie ksiądz a o 17.00 idę na koncert do szkoły:) opuchlizna schodzi i wszystko wskazuje na to , że pójdę :) Klusia ukradła dzisiaj Ani kanapkę! :) a były po śniadaniu:) Ania uczy Je, że pierwszy spacerek jest o 7.00 i zaworki wytrzymują :) Stwierdziła, że wychodzą same na korytarz są strasznie ciekawskie! Ogólnie Pandusia się bardzo otworzyła do Ani:) :) Cieszą takie wieści :) Maciek! widzę, że dobrze przeliczasz, więc spróbuj dokładnie wyliczyć koszt jedzonka dla psic:) uwzględniając każdą osobno w kosztach:) - karma + przekąski, będziemy mieć obraz tego wszyscy! tak dla przypomnienia Klusia - 170,- zł. , Pandi - 140,- zł. musimy się wyrobić :):) Dzięki ;) Zakładając, że sunie podjadają jeszcze między posiłkami to powiedzmy, że suchej karmy wyliczę jako połowę potrzebnej im porcji + 200 g puszki i powinno im to wystarczyć na dobę: Brit Senior (15 kg = 82,50 zł): Kluska - 100 g = 0,55 zł / doba Pandi - 75 g = 0,42 zł / doba Puszki jedzą po równo, ale nie wiem na które się zdecydujecie. Poza tym nie znam wszystkich cen na pamięć co do grosza. Cena dziennego podawania 200 g dla jednej suczki: Puffi (3,80 zł / 1250 g) - 0,60 zł / doba Winston (4,50 zł / 1250 g) - 0,75 zł / doba Almo Nature lub Gran Carno (6,80 zł / 800 g) - 1,70 zł / doba Dr Clauders (9,50 zł / 800 g) - 2,40 zł Czyli dzienne wyżywienie Kluski (suche + puszka) waha się w granicach 1,15 - 2,95 zł, a Pandy 1,02 - 2,82 zł. Dokarmiania domowym jedzeniem nie sposób policzyć ;) Quote
danusiadanusia Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 nic nie pisałam:), bo w zasadzie nic się nie dzieje:) dziewczyny zachowują się super!!! i oby tak dalej:) :) Quote
danusiadanusia Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Ania jest chora chyba korzonki Jej dokuczają:( twierdzi, że Pandusia się bardzo rozbrykała:):) śpi na łóżku w nogach:) Klusia obok łóżka:):) a w łóżku jeszcze jest kot !! obie mają się bardzo dobrze i wszystkich pozdrawiają:):) Quote
danusiadanusia Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 poprosiłam dzisiaj Anię o zważenie dziewczynek:):), bo jak twierdzi Pandusia czyści wszystkie miski:):) oczywiście Ania pilnuje, żeby Klusia też zjadła:) ostatnio jak weszła do pokoju mówi, że wszystkie stały przy jednej misce! Klusia, Pandusia i kot!!!:) Quote
danusiadanusia Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 i dostałam odpowiedź :) KLUSIA waży 13,5 a Pandusia 12,5 kg :) ciekawa jestem czy były ważone na tej samej wadze jak przyjechały! jeśli tak, to przyrost wagi świadczy, że musimy je pilnować!, bo w takim tempie to będą musiały być noszone:) :) Quote
danusiadanusia Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Będą sie toczyć ;) będziemy kontrolować wagę! Pandusia czyści miski wszystkie:) Quote
danusiadanusia Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 w rozliczeniu naniosłam aktualne dochody i rozchody :) serdecznie dziękuję wszystkim wszystkim za wpłaty:) :) Quote
Maciek777 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 i dostałam odpowiedź :) KLUSIA waży 13,5 a Pandusia 12,5 kg :) ciekawa jestem czy były ważone na tej samej wadze jak przyjechały! jeśli tak, to przyrost wagi świadczy, że musimy je pilnować!, bo w takim tempie to będą musiały być noszone:) :) Czy Pandi posiada jeszcze żebra? ;) Jakieś fotki mile widziane :) Quote
danusiadanusia Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Czy Pandi posiada jeszcze żebra? ;) Jakieś fotki mile widziane :) żebra ma:):) tylko kto je wyczuje:):) bardzo mile widziane będą fotki:):) jasne że chcemy:) Quote
danusiadanusia Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 bardzo chcemy zdjęcia:) rozmawiałam wczoraj z Anią :) twierdzi, że zadek Klusce się nie powiększył, ale w klatce widać, że przybyło! :) wczoraj Klusia była wyczesywana, strasznie dużo Jej Ania wyczesała:) :) po Pandusi widać lepiej:) :) Quote
danusiadanusia Posted January 20, 2015 Posted January 20, 2015 Ania próbuje się zarejestrować na dogo:) u dziewczyn wszystko OK! Quote
danusiadanusia Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 właśnie rozmawiałam z Anią, Ania ma zapalenie płuc:) ale nasze dziewczyny są zdrowe! zdjęcia ma zrobione, nawet takie jak Pandusia śpi z kotem,:) bardzo przeprasza i prosi o cierpliwość jak dojdzie do siebie, Pandusia leżakuje z nią w łóźku a Klusia obok łóżka:) Uwielbiają być czesane i są bardzo grzeczne:) Quote
danusiadanusia Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Pandusia dostała wpłatę od GABI :) serdecznie dziękujemy:) Quote
gluchypies Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Na fotki Pandorki też czekam, życząc zdrówka Pani Ani :) Quote
danusiadanusia Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Ania stwierdziła, że Pandusia bardziej się rozbrykała niż Klusia:) zresztą zrobiła się psem kanapowym:) :) śpi razem z Anią w łóżku:) i strasznie chrapie!!! a kot to Jej przyjaciel:) Ania ma zdjęcia jak Pandusia śpi obok kota:) :) Quote
danusiadanusia Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 mam zdjęcia, ale nie mogę wstawić :( poproszę Maćka, bo oferował pomoc:) zaraz mu wyślę! Quote
Maciek777 Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 No to wklejam:) Część fotek była zrobiona po to by pokazać ich sylwetki. Quote
danusiadanusia Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 dziękuję Maćkowi za pomoc:):) dziewczyny od niedzieli nie będzie mnie :) jeśli natura nie przeszkodzi w poniedziałek zostanę babcią:):) ZOSI!!! jadę do córki do Lublina, na poniedziałek planowana jest cesarka, bardzo proszę o modły za szczęśliwe narodziny:):) i oby moja pierwsza wnusia była zdrową niunią:) bardzo proszę o podpisywanie listy obecności na wątku Klusi i Pandusi:):) wszystkich ściskam mocno i liczę na Was!!!! Quote
Recommended Posts