ewu Posted March 13, 2014 Author Posted March 13, 2014 Cytat: Zgodnie z prawem od 2005 roku w Polsce nie ma zasady tzw. eksmisji na bruk, która była stosowana masowo w latach 90. Obecnie eksmisję może przeprowadzić wyłącznie komornik, po uprawomocnieniu się sądowego wyroku. Osoba eksmitowana jest do lokalu socjalnego albo pomieszczenia tymczasowego. Natomiast w okresie od 1 listopada do 31 marca zakazane jest wykonywanie wyroków eksmisyjnych (z wyłączeniem przypadków, gdy eksmisja odbywa się do noclegowni lub schroniska) Quote
ewu Posted March 13, 2014 Author Posted March 13, 2014 Nie wiem tylko czy Ula spełnia kryteria finansowe do otrzymania lokalu socjalnego... Boże co za paranoja....:( Quote
Martika&Aischa Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 Problem jest w tym że Pani Ula po zalaniu po prostu sama zajęła pusty lokal. Pewnie był przygotowywany pod wynajem. Jest osoba chętna a lokal zajęty więc nakazali jej go opuścić. Ona nigdy nie miała przydziału. Po prostu się tam przeniosła. Nie wiem dlaczego nie zgłosiła zarządcy że jej mieszkanie uległo zniszczeniu. Quote
Martika&Aischa Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 FB Azuni https://www.facebook.com/iwona.majerska/media_set?set=a.621722791232816.1073741853.100001853015846&type=3&uploaded=7 Iwonka w tej chwili zajęta ....czy mógłby ktoś zostać drugim adminem ???Ja się na tym kompletnie nie znam ..nie mam FB. Quote
Martika&Aischa Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 [quote name='Martika@Aischa']FB Azuni https://www.facebook.com/iwona.majerska/media_set?set=a.621722791232816.1073741853.100001853015846&type=3&uploaded=7 Iwonka w tej chwili zajęta ....czy mógłby ktoś zostać drugim adminem ???Ja się na tym kompletnie nie znam ..nie mam FB. czy ktoś ma dostęp do FB ??? są jakieś wieści ??? Quote
Martika&Aischa Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 wiem że w styczniu była osoba chętna do adopcji Azuni i było duże zainteresowanie. Bardzo żałuje że wówczas Pani Ula wycofała się z decyzji oddania Azuni. Quote
Martika&Aischa Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 [quote name='Martika@Aischa']Dla koteczkek 157 zł 24 gr :) z tych pieniążków został już opłacony transport jednej koteczki do domku :) ( koszt 84 zł ) zwrot za benzynę. [quote name='Martika@Aischa']Proszę o podanie nr konta do wpłat a jak pieniążki dolecą również o potwierdzenie na bazarku :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/250740-ROZLICZAMY-)-)-)-markowe-ubrania-dodatki-)-totalny-misz-masz-)-08-02-20-00 Dziękuję :) się przypomnę bo chciałabym zamknąc bazarek. Niebawem będę ruszac z następnym więc chciałabym pozamykac już zakończone :) Quote
Marysia R. Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Też jestem ciekawa, czy jest jakieś zainteresowanie Azunią? A czy ktoś przesłała danie do ogłoszeń paula_t? Na poprzedniej stronie deklarowała się, że pomoże w ogłaszaniu. Quote
Martika&Aischa Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Marysiu kochana ciocia bashla miała wypuścic serię ogłoszeń na Kraków :) czekam na linki :) Pauli oczywiście z całego serca dziękuję :) to niezawodna ciocia :loveu: Quote
Martika&Aischa Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 [quote name='paula_t']Serce mi się kraje, jak czytam o tak ciężkiej sytuacji zwierzaków i Ich opiekuna o wielkim serduchu:placz: Ja z fb nie pomogę, ale jeśli ktoś dałby radę zrobić wydarzenie, to faktycznie trzeba się tym zająć. Skoro poprzednim razem był odzew, to może i tym razem się uda. A nie da się reaktywować poprzedniego wydarzenia? Wybaczcie, jeśli to głupie pytanie, ale kompletnie się na tym nie znam Marticzko, dałabyś radę mi wysłać na maila tytuł+tekst+dane do ogłoszeń (maila+telefon) i zdjęcia? Ogłoszę małą, postaram się dzisiaj, jeśli tylko internet będzie współpracował, bo fatalnie tutaj działa Paula ciocia kochana przepięknie Ci dziękuję :calus::calus::calus::calus::calus::calus: czekamy jeszcze na nowe obiecane fotki kociaków i Azuni od ewu :) Quote
Marysia R. Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Super, ogłoszenia to podstawa:) Trzymam w takim razie kciuki:kciuki: Quote
paula_t Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Martika@Aischa napisał(a):Paula ciocia kochana przepięknie Ci dziękuję :calus::calus::calus::calus::calus::calus: czekamy jeszcze na nowe obiecane fotki kociaków i Azuni od ewu :) W takim razie cierpliwie czekam na nowe zdjęcia :) Quote
ewu Posted March 17, 2014 Author Posted March 17, 2014 paula_t napisał(a):W takim razie cierpliwie czekam na nowe zdjęcia :) Ja też czekam bo Pani mi na razie niczego nie przysłała......:shake: Quote
ewu Posted March 17, 2014 Author Posted March 17, 2014 Martika@Aischa napisał(a):się przypomnę bo chciałabym zamknąc bazarek. Niebawem będę ruszac z następnym więc chciałabym pozamykac już zakończone :) Kotki otrzymały z bazarku 157zł 24gr. Dziękujemy:) Quote
ewu Posted March 17, 2014 Author Posted March 17, 2014 Fotek nie dało się zrobić bo lało i Aza była brudna a kot się skutecznie schował..... Quote
Martika&Aischa Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 kurcze :( fotki to podstawa :( a czas nam ucieka :( może za drugim podejściem się uda i sierściuchy będą współpracowały ;) Quote
teresaa118 Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Martika@Aischa napisał(a):Rozmawiałam na spokojnie z Panią Ulą. Sytuacja jest wręcz beznadziejna. Lokal który wcześniej zajmowała został zalany więc przeprowadziła się piętro wyżej. Jak się okazało jest "dzikim lokatorem". W poniedziałek dostała pisemko że ma bezwzględnie opuścic obecny lokal do 31.03.2014 r. do godziny 10.00 !!! Pani Ula jest optymistką i mówi że nie da się wyrzucic na ulicę jednak ja jestem załamana. Ma szukac mieszkania do wynajęcia. Tylko kto ją przyjmie z taką ilością zwierząt ??? Naprawdę nie wiem już co robic :shake: Mam nadzieje, ze zamowiona karma dla p. Uli dojdzie jeszcze przed wykwaterowaniem, poszlo 18 kg dla kotow. Bedzie na pare dni. Quote
Martika&Aischa Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 teresaa118 napisał(a):Mam nadzieje, ze zamowiona karma dla p. Uli dojdzie jeszcze przed wykwaterowaniem, poszlo 18 kg dla kotow. Bedzie na pare dni. Tereniu kochana naprawdę nie wiem jak Ci dziękować :*:*:* Jak tylko dotrze dam znać na pewno :) dziękuję :):* Quote
Martika&Aischa Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Ogłoszenia Azulki ruszyły :) adoptujemy.pl alegratka.pl Alegratka.pl, Naszemiasto.pl, Ogłoszenia.wp.pl http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa...kZXgucGhw.html adopcje.org czeka na akceptację moderatora anonse.pl, cafeanimal.pl, do-adopcji.pl. e-zwierzak, forfiter.eu, tablica.pl, hodowcy.com.pl, cwirek.pl, milosnicyzwierzat.pl, morusek.pl, morusek.pl, naszezwierzaki.info, oglaszamy24.pl, Gumtree i tablica zrobione. Bashla ciocia kochana dziękujemy :) Jak dostanę nowe zdjęcia zaraz prześle do Pauli :) Quote
bahlsa Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 (edited) Wkleję jeszcze ogłoszenia z tablica.pl http://tablica.pl/oferta/aza-sliczna-mini-suczka-szuka-domu-CID103-ID5k8cT.html#efc69af95b. Do teraz ma 101 odsłon i 2 pobrania nr tel. Dzisiaj jeszcze postaram się dorobić ogłoszenia na innych stronkach ale na razie .... (Marticzko, wiesz co :( ) Edited March 18, 2014 by bahlsa dopisek Quote
Martika&Aischa Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 wiem kochana i trzymam z całych sił !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Musi być dobrze !!!!!!! Nie może być inaczej :* Quote
Marysia R. Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Trzymam kciuki za odzew z ogłoszeń:kciuki: Quote
Martika&Aischa Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 był pierwszy telefon w sprawie Azuni. Wieś pod Krakowem. Jawornik. To 36 km od Krakowa. Pani Dorota w średnim wieku. Wcześniej miała kociaka ale zginął pod kołami samochodu. Pani zdecydowała że chce adoptowac psiaka. Zgadza się na wizytę PA i podpisanie umowy. Dziewczynki z okolic czy ktoś mógłby sprawdzic ten dom ? obiecałam Pani że wyślemy kogoś na wizytę. Nie wiem jednak czy to dobry pomysł aby Azunia zamieszkała na wsi. Ona ma ADHD wszędzie jej pełno więc boję się że chwila nieuwagi i Aza wylądowała by pierwsza pod kołami samochodu. Ona jest wulkanem energii. Quote
Marysia R. Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Ale tam jest nieogrodzona posesja? Może paula_t pomoże w kwestii wizyty - sama albo podpowie kto mógłby podjechać:) Quote
Martika&Aischa Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Marysia O. napisał(a):Ale tam jest nieogrodzona posesja? Może paula_t pomoże w kwestii wizyty - sama albo podpowie kto mógłby podjechać:) Marysiu kochana Pani twierdzi że tak ale wolałabym aby ktoś to dokładnie sprawdził tym bardziej że Azula to roztrzepaniec i szaleniec ;) wszędzie jej pełno więc chwila nieuwagi i może dojśc do nieszczęścia. To taka mała rozrabiaka :) Zaraz napiszę do Pauli :) Quote
Recommended Posts