Jump to content
Dogomania

Malutka, szorstkowłosa, sliczna Biga, podrzucona pod szkołę - prosimy o pomoc...

Recommended Posts

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nieskromnie dodam, że Biga naprawdę wyjątkowo mnie polubiła. Kiedy wychodzę, przez jakiś czas ze smutkiem w oczach patrzy w kierunku drzwi, a po chwili zwija się w kłębek i układa na kanapie. Gdy zaś wracam, z animuszem manifestuje swoje zadowolenie. Kręci się w kółko i podskakuje, a potem czyha aż gdzieś przysiądę, aby z gracją usadowić się na moich kolanach. Kiedy pewnego dnia po powrocie przez dłuższą chwilę nie dawałem jej ku temu okazji, zwinięta w kłębuszek położyła się na moim szaliku, który tymczasowo położyłem na kanapie. Nie ma mowy o przypadku, ponieważ leżał on na skraju kanapy, gdzie sunie nigdy wcześniej się nie kładła. Taka właśnie jest Biga...

Posted

[quote name='gallegro']Nieskromnie dodam, że Biga naprawdę wyjątkowo mnie polubiła. Kiedy wychodzę, przez jakiś czas ze smutkiem w oczach patrzy w kierunku drzwi, a po chwili zwija się w kłębek i układa na kanapie. Gdy zaś wracam, z animuszem manifestuje swoje zadowolenie. Kręci się w kółko i podskakuje, a potem czyha aż gdzieś przysiądę, aby z gracją usadowić się na moich kolanach. Kiedy pewnego dnia po powrocie przez dłuższą chwilę nie dawałem jej ku temu okazji, zwinięta w kłębuszek położyła się na moim szaliku, który tymczasowo położyłem na kanapie. Nie ma mowy o przypadku, ponieważ leżał on na skraju kanapy, gdzie sunie nigdy wcześniej się nie kładła. Taka właśnie jest Biga...[/QUOTE]
No to masz Tomku problem;-)

• 2 weeks later...
Posted

Malutka jest słodziakiem i koparką, z zapamiętaniem kopie w ogrodzie w poszukiwaniu kretów i nornic.

Jest uparciuchem, a przy tym jest tak słodka, że nie sposób jej niczego odmówić. Gramoli się na kolana, wspina się na paluszki, daje słodkie buziaki, po czym zeskakuje i biegnie do drzwi. Gdy opisany sposób nie działa, patrzy głęboko w oczy wzrokiem kota ze Shreka :-) i tak do skutku, buzi i obezwładniające spojrzenie i ... wymiękamy :-)

Gościom ładuje się bezceremonialnie na kolana i przytula się :-)

Posted

Bąbelek póki co zostaje u nas, bo domek (przeczołgany do 5 pokolenia wstecz ;-) ) okazał się be.
Mała rozbójniczka nie martwi się tym wcale. Tarzają się z Inką, bawią, od czasu do czasu pokłócą, ale zaraz się godzą.

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
Bąbelek póki co zostaje u nas, bo domek (przeczołgany do 5 pokolenia wstecz ;-) ) okazał się be.
Mała rozbójniczka nie martwi się tym wcale. Tarzają się z Inką, bawią, od czasu do czasu pokłócą, ale zaraz się godzą.
Podejrzewam, że mało który domek przejdzie przez to sito:-) Ku radości Inki i naszej;-)

• 1 month later...
Posted

Bąbelek ma się swietnie, rozrabia razem z Inką. Są nierozłączne. Inka odmłodniała przy Bidze jakieś 5 lat ;-) wariują jak dwa szczeniaczki. Śpią razem, jedzą razem, razem biegają, razem się bawią. Biga to niesamowita przylepa, każdemu nowo poznanemu człowiekowi włazi na kolana i tuli się. Nie ma w niej w ogóle lęku przed obcymi. Każdy człowiek to przyjaciel. Dużych psiaków trochę się boi więc wychodzą na zmianę, raz Biga z Inką a raz pozostałe ogony.

Jest zdrowa,radosna jak skowronek :-)

• 5 months later...
Posted

Maluch już po sterylce, czuje się dobrze, a pan doktor pytał gdzie takie cudo znaleźliśmy.

Nie ma tak małych fartuszków, Tomek kupi po drodze dla kota.

Już jest w drodze, ale przynajmniej 3 godziny jazdy przed nim.

Horek został, wszystko jest ok, jest pod dobrą opieką.

Posted

Bigusia czuje się dobrze. Dziś dostała zastrzk z antybiotyku. Je ładnie, na razie gotowane.

Wszystko w porządku. Za tydzień nie będzie pamiętała, że miała sterylkę.

• 2 weeks later...