ziele77 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Dzięki!Zobaczymy jutro co się okaże,mam jednak nadzieję,że to nic strasznego.Właśnie się zastanawiam gdzie mam jechać,bo Ci wszyscy polecani weterynarze są ode mnie strasznie daleko,a ja się będę tłukła autobusem i najprawdopodobniej jeszcze z synkiem.Może ktoś zna dobrego weterynarza od małych zwierząt w okolicach sadyby i mokotowa? Quote
pucka69 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 ja już sie przekonalam ,ze warto isc do dobrego weta bez wzgledu na odleglosc- proponuje Milenę - na Bemowie lub na Ochocie. jutro chyba na Siemieńskiego przyjmuje Quote
ronja Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 dr Ilona Blanc przyjmuje teraz na Sadybie. Wcześniej pracowała na Białobrzeskiej - jest od malych zwierząt i ja mam do niej pelne zaufanie, leczyla 3 moje psy i psa rodziców Quote
pucka69 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 ja wiem ronju,że masz zaufanie - ale tu potrzebny wet, który zna się na gryzoniach i zajęczakach - to BARDZO WAZNE! Ps. sprawdziłam - dr Milena Wojtyś - jutro jednak na Białobrzeskiej 18-20 Quote
ronja Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 ale ona specjalizuje się w malych zwierzętach, jutro do niej zadzwonię i zapytam czy ratuje świnki też Quote
pucka69 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 ronju - małe zwierzę to na mój rozum np pies lub kot a duże zwierzę to np koń lub krowa ;) Quote
ronja Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 małe - to chodziło o zółwie, chomiki i taki kaliber. w lecznicy raczej konia by nie przyjęli:p edit: doczytałam w necie, że ktoś zachwalał ją jak wyleczyła królika Quote
pucka69 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 dobra ciotko, poddaje się :) dla mnie żółw, legwan, wąz, papuga to zwierzę egzotyczne, a chomik, koszatniczka, szynszyl,świnka, królik to gryzoń lub zajęczak Quote
ziele77 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Dzięki dziewczyny!No ja wstępnie myślałam o Milenie,wiem,że przyjmuje codziennie na Bemowie no ale to daleko.Białobrzeska muszę sprawdzić gdzie jest.No ale może spróbuję tam na sadybie jeżeli ta pani też się zna.Czy doktor na sadybie ma możliwość zrobienia badań skóry?aaa no i gdzie dokładnie ona przyjmuje? Quote
ronja Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 ona na Białobrzeskiej już nie pracuje, jutro zadzwonię do niej i zapytam gdzie się dokladnie przeniosła i czy zajmowała się chorobami swinkowymi. ona nie zdziera z ludzi i z wielkim zaangażowaniem podchodzi do swoich pacjentów Quote
ronja Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 znalazłam, kurcze to nie sadyba tylko saska kępa:oops: Quote
ziele77 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 O to szkoda,no trudno..ale dzięki,że poszukałaś!No to chyba wybiorę się do Mileny.., Quote
ronja Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Ja polecam ILONA BLANC Zwycięzców42/8 Warszawa tel 6725959 znalazłam na forum szczurkowym Quote
pucka69 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 [URL]http://www.wojtys.pl/[/URL] no to idź gdzie Ci bliżej - jak dr Ilonę i szczury i króliki polecają to napewno się zna :) Quote
ziele77 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Super!dzięki za tą stronkę z adresami do Mileny.No to wezmę mapkę i postudiuję gdzie mam najlepszy dojazd ;) Zastanawiam się nad wizytą domową,no ale w domu to raczej nie wykona mi żadnych badań prawda.. Quote
agamika Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 [quote name='ziele77']Zastanawiam się nad wizytą domową,no ale w domu to raczej nie wykona mi żadnych badań prawda..[/quote] to moze zadzwoń najpierw, i spytaj sie czy lepiej w lecznicy czy domowa moze być (bo moze byc tak ze tylko musi próbke wziąść? i wtedy domowa mogłaby być? - ale to tylko przypuszczenie moje, mam nadzieję ze nia palłam głupoty:oops: ) Quote
pucka69 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 na Białobrzeska się bardzo ładnie 15 dojeżdza spod Metra Politechnika np. wysiadasz na przystanku kino ochota Quote
OlimpiaK Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 dr Blanc polecala jedna dziewczyna na alloszczurze, ze wetka mila i stara sie i chwali sobie zarowno Wojtys, jak i Oaze (w sensie ze nie boi sie porad itp). Pracowala z Wojtys "przy szczurach". Przyjmuje na Saskiej Kepie na Zwyciezcow. Lek. wet. Ilona Blanc Zwycięzców 42/8 (blisko ul. Międzynarodowej, w okolicy szkoły) 03-937 Warszawa tel: 672-59-59 Quote
Marzenuś Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Jak będą świnki z laboratorium to proszę dajcie mi znać na gg albo prośba do agamiki: napisz na wątku o świnkach na tym drugim forum. Dogo mnie dobija. Jedna strona otwiera się 10 minut albo w ogóle się zawiesza... Quote
ziele77 Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Właśnie wróciłam od Mileny,moja świnka na 99 % ma grzybice :placz: jak pech to pech. Quote
pucka69 Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 ech, ile bym dała żeby moja jadzia miała tylko grzybicę ... a nie białączkę na którą umarła...a co milena dała? dobrze wygląda? mówie o p. Milenie - bo ona w ciąży :) Quote
Evelin Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Właśnie Pucka ma rację..Grzybica nie jest najgorsza...Wyleczy sie świnka i będzie wszystko ok. Quote
bebebe1 Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 [quote name='ziele77']Właśnie wróciłam od Mileny,moja świnka na 99 % ma grzybice :placz: jak pech to pech.[/quote] Moja droga, zaletą Mileny (i innych dobrych wetów) jest to, że przy grzybicy leczą grzybicę, przy astmie - astmę, a przy zaparciu - zaparcie. A nie odwrotnie :shake: Dlatego byłabym dobrej myśli ;) A co do ew. złapania grzybicy, to istnieje takie maciupeńkie ryzyczko, ale wystarczy po każdej zabawie ze świnką myć dłonie - ot, i cała profilaktyka. Za kilka tygodni będzie po kłopocie, a Ty będziesz miała zapisane tam na Górze, że uratowałaś małe żyjątko. I u mnie masz też wielgachnego plusa. I chyba u wszystkich tutaj :lol: Quote
Aniuś Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Wszyscy tak zachwalają dr. Milenę... Zapytałam moją kuzynkę (też wet.) o to kogo polecałaby jako specjalistę w sprawach świnek... I zgadnijcie kogo podała ;). Oczywiście dr. Milenę. Co więcej, okazało się, że razem studiowały i że bardzo dobrze się znają... Nawet kuzynka dzwoniła do niej w sprawach konsultacji, gdy próbowała leczyć moją Funię (próbowała, bo się nie udało jednak :(). Eeeeh... Mały jest ten świat... Quote
Recommended Posts