agnieszka_su1 Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 To ja wezmę nr 2 (to co, że róż dla faceta...). Kulka Quote
Evelin Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/83/35d930ea4c85d7cc.jpg[/IMG][/URL] Hala zobacz co znalazłam na stronie swinek rasowych....Ziomal pewnie by kufelka nie odmówił...Cudne te szylki.. Quote
agnieszka_su1 Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Zawisza nadal wystrachany... Siedzi w domku, albo w kąciku. Ale apetyt mu dopisuje. Gorzej z piciem. Nie pije nic z poidełka. Może dam mu na spodku trochę wody?? Macie jakieś rady??? Kulka Quote
Korenia Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='agnieszka_su1']To ja wezmę nr 2 (to co, że róż dla faceta...). Kulka[/quote] To nie róż! To jest brąz z 2 odmianami zielonego! Quote
Bajon Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='agnieszka_su1']Zawisza nadal wystrachany... Siedzi w domku, albo w kąciku. Ale apetyt mu dopisuje. Gorzej z piciem. Nie pije nic z poidełka. Może dam mu na spodku trochę wody?? Macie jakieś rady??? Kulka[/quote] Kulka napewno pije, pije tyle że nie jak się na niego patrzysz;) A jak mu dajesz owocek albo warzywko to tam też jest woda przecież, nie??:p Quote
agnieszka_su1 Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 No i lepiej, że nie róż!!! Tym bardziej czekam.. Kulka Quote
Bajon Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='Korenia']To nie róż! To jest brąz z 2 odmianami zielonego![/quote] Kulka chyba już przemęczona po 8 godzinach wpatrywania się w cyferki w kompie w pracy:evil_lol: Quote
MonikaP Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Czy ja mogłabym się ustawić w kolejce po świński hamaczek? :oops: Świnkom moich Rodziców by się przydał....:loveu: Quote
bebebe1 Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='agnieszka_su1']Nie pije nic z poidełka. Może dam mu na spodku trochę wody?? Macie jakieś rady??? Kulka[/quote] Gościa do lewej ręki, poidełko do prawej i końcówkę prosto do pychola :) Jak poczuje mokre, to załapie o co w tym chodzi. A jak dalej nie będzie pił, znaczy, że mu wystarczą soczyste warzywka. Quote
Karena Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 A ja poproszę nr 2. Duszek słaby, ale zrobił 2 kupki o normalnej konsystencji. Dostał Gerberka marchwiowego i Lakcid. Wpadłam na pomysł, żeby do gerberka przemycić siano. Quote
Aniuś Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 A oto i moje chłopaki... spragnione sianka :lol: [URL]http://anius.multiply.com/video/item/10[/URL] Quote
Karena Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Aniuś - rzeczywiście - istne szaleństwo. A co powiecie na to: [URL]http://www.meerschweinchen-vom-elfenwald.de/seiten/zucht/haltung.htm[/URL] :crazyeye: I z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że Staś jest już u mamy :-) Quote
Korenia Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='Karena']A ja poproszę nr 2. [/quote] Karena - numer 2 już zajęty przez Kulkę, wolne jeszcze numer 4 i numer 5. MonikaP - hamaczków nie starczy w tym 'rzucie' ;) Neigh zgłosiła się na ostatni z tej serii, ale postaram się w najbliższym czasie uszyć jeszcze jeden. Quote
Neigh Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Ja poproszę 4 :-) I numer konta też poproszę. Mam nadzieję, że mi się zmieści..........jutro będę miała klatkę....to się okaże:cool3: Quote
Elurin Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 Karena - to chyba idzie ku lepszemu... Hodowla kolosalna...Niesamowite... Aniuś - prośki słodkie:loveu:Przynajmniej Twoje sie nie tłuką:evil_lol: Quote
Karena Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Korenia - to ja poproszę nr 5 Elurin - czy ku lepszemu, sama nie wiem, Duszek jest coraz słabszy. Nie ma siły, bo nie je. Dzisiaj przed wyjściem do pracy daliśmy mu trochę rozmoczonego granulatu. Brzuszek nadal wzdęty. Już nie moge patrzeć na to jak cierpi, nie potrafie się na niczym skupić w pracy. To już 5 dzień jak nie je.:-( Zaraz po pracy lecę do weta, Duszek ma dostać kroplówkę. Te wczorajsze kupki dały jakąś nadziaję, ale rano brzuszek był chyba bardziej wzdęty. Dałam mjeszcze 1 krople Espumisanu. Pogoda też do bani, pada mżawka i jest ciemno, Stasia nie ma, kończę, bo zaraz się poryczę. Trzymajcie kciuki. Jedyna dobra wieść to ta o Kamie. Quote
Elurin Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 [quote name='Karena']Elurin - czy ku lepszemu, sama nie wiem, Duszek jest coraz słabszy. Nie ma siły, bo nie je. Dzisiaj przed wyjściem do pracy daliśmy mu trochę rozmoczonego granulatu. Brzuszek nadal wzdęty. Już nie moge patrzeć na to jak cierpi, nie potrafie się na niczym skupić w pracy. To już 5 dzień jak nie je.:-( Zaraz po pracy lecę do weta, Duszek ma dostać kroplówkę. Te wczorajsze kupki dały jakąś nadziaję, ale rano brzuszek był chyba bardziej wzdęty. Dałam mjeszcze 1 krople Espumisanu. Pogoda też do bani, pada mżawka i jest ciemno, Stasia nie ma, kończę, bo zaraz się poryczę. Trzymajcie kciuki.[/quote] Biedak...Kciuki trzymam.:thumbs: Quote
Hala Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 To już wszystko wiadomo: Zyt chce koniecznie bzyknąć Zygmunta. i co teraz? Quote
Elurin Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 Nic. Zyt dominuje Zygmunta i tyle. Musisz to przeboleć.;) Norma między samcami, mam to na co dzień (ile już razy to pisałem?:evil_lol:). To jeszcze troszkę o świnkach bushi. Rany goją się w oczach, wg mnie za tydzień będą gotowi do wyjazdu. Samuraj chętnie pije wit. C, Ronin nie lubi, ale obaj świetnie znoszą płukanie ranek. Łapka Samurajka na razie bez zmian, świnek opiera się na niej trochę bardziej, ale nadal ma duże kłopoty z podciąganiem do ciała. Quote
Karena Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Pani z Trzebiatowa zrezygnowała z Kamy...:shake: Quote
Elurin Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 Następna świneczka...półroczna... [URL]http://allegro.pl/item244905671_swinka_morska_czarna.html[/URL] Quote
Aniuś Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='Elurin']Karena - to chyba idzie ku lepszemu... Hodowla kolosalna...Niesamowite... Aniuś - prośki słodkie:loveu:Przynajmniej Twoje sie nie tłuką:evil_lol:[/quote] No.. nie tłuką się. Ale też nie jest to pełna sielanka... Warczenie jest na porządku dziennym. Wczoraj Pepsik jakoś dziwnie chodził koło Colusia jak były na wybiegu i... w końcu podskoczył i walnął go... hmmm... tyłkiem... Nie wiem co to miało być :roll: (może ktoś wie??) A na początku to nawet były próby gwałtu :roll:. Przeszło im na szczęście :lol: Ale fakt.. ogólnie to sie lubią. Wypuszczone na podłogę chodzą prawie cały czas razem... :lol: Quote
Elurin Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 [quote name='Aniuś']Ale fakt.. ogólnie to sie lubią. Wypuszczone na podłogę chodzą prawie cały czas razem... :lol:[/quote] Moi też ganiają razem, taki pociąg:lol:. A terkoty i chodzenie dookoła kręcąc tyłkiem - dominacja:lol:. Zresztą malowniczy widok takie prośki dominujące. Quote
pucka69 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 kareno! jestem z Tobą i z Duszkiem! Jedyno co mozemy zrobic to trzymac za niego kciuki! Jest pod opieka weta - wszystko co mogłas zrobić - zrobiłaś. Reszta zależy od ...no właśnie? Od kogo? A ile Duszek ma lat? Miesiecy? Z Kamą - cóż! Lepiej ze pani zrezygnowała teraz niz miałaby ją oddawać po tygodniu. A wogóle to zrezygnowaniać to mozna z deseru - do pani mówię, niedoszła właścicielko Kamy! Quote
Karena Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Dzieki pucka. Duszek ma rok i 3 miesiące dopiero. Już nie moge wysiedzieć w pracy, zastanawiam się co zastane w domu.:shake: Quote
Recommended Posts