Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja mogę rozwiesić, ogloszenie napisac bo drukarki nie mam . . .
pierwszy post edytowalam - nadalam tymczasowe imie - Misiu . Jak ktos zna lepsze imionka niech poda:)
ja też myśle, że to nie podwórzowy, zna nawet jazdę samochodem i całą drogę b. spokojny był !
miejmy nadzieje ze SIE ZGUBIL WLASCICIELOM !
Wiec zabierajmy sie za szukanie wlascicieli i zbierajmy tez deklaracje w razie gdyby musial jechac do hoteliku
prosimy, kto pomoże ?

i ulki12 równiez serdecznie bardzo dziekuje za miejsce dla psiaka !!! szkoda, ze nie moze zostac u Ciebie dluzej.
Koty przeslodkie masz ! az sie domagaly dalszego miziania . .
nie wiem co mysmy by zrobily, gdyby ulka nie mogla przyjac psiaka . . .agnieszka mogla na pare godzin, ja na zero bo mam agresywnego wilczura w stosunku do innych psow, mysza tez nie mogla . . wiec-spadla nam z nieba:)

Posted

gosia2313 napisał(a):
Dziewczyny a będziecie robić ogłoszenia papierowe w okolicy znalezienia psa?

W okolicach znalezienia to wg mnie nie ma sensu.
Gdyby był z któregoś z okolicznych domów to przy nim by koczował.

Posted

Zgadzam sie z myszą, tu pies spal pod sklepem - a wlascicieli tego sklepu znam, w zyciu chyba psa nie mieli . . wiec to niemozliwe, zeby do nich nalezal. Chyba ze dalsza rodzina tych wlascicieli . . pojecia nie mam . .
albo mozliwe ze ktos tu przejezdzal i wyrzucil z auta :( nic nie wiemy :( mogl gdzies sie wystraszyc, przybiec az na zagorze i tu zostal, bo nie wiedzial dokad pojsc, jak wrócic. .

ja w pisaniu ogloszen tez jestem zielona
najlepiej duzymi literami, ze znalazlysmy takiego psa dnia . . . na zagorzu itd i zdjecie. takie ogloszenie powinno rzucac sie w oczy . .

Posted

ULKA12 napisał(a):
Po pierwsze proponuję przeniesienie wątku, po drugie trzeba bidokowi nadać choćby tymczasowe imię, bo trzeba do niego jakoś mówić. Niestety pies na razie nie chce wchodzić do budy czyli nie jest to pies podwórzowy. Przed chwilą jak byłam u niego to leżał na dywanie, który mu położyłam i nawarczał na mnie. Suchej karmy też nie chce jeść, tylko dużo wypił. Resztę zobaczymy jutro.

Ula on na nas też warczał bo się bał, (a my jego :evil_lol:) ale jak przy nim posiedziałyśmy to już nie.
Na pewno jutro będzie lepiej jak się uspokoi.

Posted

Mysza2 napisał(a):
Ula on na nas też warczał bo się bał, (a my jego :evil_lol:) ale jak przy nim posiedziałyśmy to już nie.
Na pewno jutro będzie lepiej jak się uspokoi.

No tak przyznam się szczerze, że miałam pierta, dziewczyny też ;) a tu taki kochany misio z niego ;)
Jutro na pewno będzie lepiej :)

Posted

Mysza, wysłałam Ci ogłoszenie mailem , popraw coś jak trzeba będzie, dziękuję
Misiu jest przerażony, zagubiony, bardzo stęskniony, zmęczony, nie wiadomo ile tak błąkał
nic dziwnego, ze warczał. . .:(

Posted

megi345 napisał(a):
Witam na wątku. Oczywiście pomogę w sprawie plakatu. Prosze tylko o w miarę krótki i łatwy opis.... bez zdjęcia to troszkę kiepsko, bo "zwykli" ludzie nie znający się w ogóle na rasach chyba nie skojarzą, ale wedle uznania moge wkleic te dwie fotki które są w 1poscie...

i zrobię to za chwilę. ;-)

kochana bardzo Ci dziękuję za chęc pomocy !
Misiu, tak jak już wszyscy wiedzą, złapany i jest bezpieczny
teraz robię proste ogłoszenie, że znalazłyśmy psa i zdjecie, oraz tel do kontaktu

Posted

Ok, odbiorę je od Ciebie (pojutrze i w środę mnie w Sosnowcu nie ma, będę u faceta na sylwestr)
rozwieszę jutro, jeśli zdążymy się spotkać przed moją pracą . . wychodzę o 18 . . .

Aha, z dexterką pisałam, może przyjąć psiaka 5 stycznia
miesięcznie to około 400 zł
a Misiu staruszek ma tylko 40zł stałej :(:(:(

Posted

Doda_ napisał(a):
Ok, odbiorę je od Ciebie (pojutrze i w środę mnie w Sosnowcu nie ma, będę u faceta na sylwestr)
rozwieszę jutro, jeśli zdążymy się spotkać przed moją pracą . . wychodzę o 18 . . .

Aha, z dexterką pisałam, może przyjąć psiaka 5 stycznia
miesięcznie to około 400 zł
a Misiu staruszek ma tylko 40zł stałej :(:(:(

U Dexsterki będzie w ocieplanym boksie kochana?

Posted

Cholerka, trzeba stałych....Jak na razie mogę dać tylko 5zł, ale coś obiecuję pomagać więcej w miarę możliwości- dajcie nr konta, zapłacę za 5 m-cy z góry, a potem ile będę mogła. Pozdrawiam

Posted

AgusiaP napisał(a):
U Dexsterki będzie w ocieplanym boksie kochana?

Zapytałam tylko o wolne miejsce i cenę, jutro się dowiem czy to ocieplany boks, dzisiaj już za późno by do niej pisać

wroobelterrorystka napisał(a):
moge przelac jednorazowo jakies 10zl :( jesli to cos pomoze to prosze o nr konta

nawet złotóweczka pomoże! dziękujemy bardzo !
z przelaniem proszę poczekać, zapiszę Cię w deklaracji jednorazowej jak będzie pewne że Misiek pojedzie do hoteliku, to podam nr konta

Gabi79 napisał(a):
Melduję się u Misia

dziekujemy !

a na jakie konto beda szly pieniazki ? na moje ? musimy wszyscy to uzgodnic.

Posted

madziakato napisał(a):
Cholerka, trzeba stałych....Jak na razie mogę dać tylko 5zł, ale coś obiecuję pomagać więcej w miarę możliwości- dajcie nr konta, zapłacę za 5 m-cy z góry, a potem ile będę mogła. Pozdrawiam

Madziu:loveu::loveu::loveu:

Gabrysiu dzięki, że jesteś z nami :loveu:

Posted

madziakato napisał(a):

dziekujemy ogromnie :*
nr konta podam jak padnie decyzja ze pies jedzie do hoteliku . .

Posted

Witam,
Jeśli z nim pojedziecie do weta, to sprawdźcie proszę czy posiada chipa.
Wiem że mało psów ma chipa, ale poprostu sprawdzić..
Oby tylko się zgubił :/ Trzeba informować schroniska bo może właściciel tam go szuka. Jeśli faktycznie zgubił się, to często właściciel czeka np 3 dni aż sam wróci do domu.. różnie bywa..