danusiadanusia Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 No nieźle :D Jeszcze leki na chrapanie będą potrzebne ;) leki nie! ale Ani trzeba stopery kupić:):) 1 Quote
anica Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 Uwaga!!!!! proszę kto może niech jeszcze wyśle mejla to naprawdę tylko ... minuta! a może uratowane , życie?! Doświadczenia na zwierzętach! więcej na wątku http://www.dogomania.com/forum/topic/144675-sos-bez-budy-na-%C5%82a%C5%84cuchu-dom-stoi-w%C5%82a%C5%9Bciciel-jest-pies-umiera-jamnica-podkarpackie/page-31 Doprawdy nie mogę uwierzyć, że w 21 wieku coś takiego chcą zrobić w kraju ponoć nowoczesnym, ponoć w Unii Europejskiej, w kraju ponoć ceniącym anjwyżej przykazania dekalogu itp. Można przekopiować całą listę adresów do swojego e-maila (wszystkie razem jak leci), treść przekopiuj lub wpisz własną, podpisz się i wysyłasz. Mam większą listę adresatów: [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected] Mam jeszcze inny tekst, krótki gdyż obawiam się, że ten dłuższy może przejść bez czytania: "Szanowna Pani Senator/Szanowny Panie Senatorze, Jako wyborca, składam niniejszym sprzeciw próbom wprowadzenia zmian w ustawie o ochronie zwierząt wykorzystywanych do celów naukowych lub edukacyjnych! Zwracam się do z prośbą o odrzucenie poprawek do ustawy, które obniżą ochronę zwierząt doświadczalnych w Polsce. Wprowadzenie ich jest nie tylko sprzeczne z Dyrektywą Parlamentu Europejskiego i Rady 2010/63/UE, sprzeczne z wolą narodu, którą wielokrotnie wyrazili Polacy podpisując petycje w tej sprawie, manifestując swą wolę na ulicach i wypowiadając się w internecie, ale i sprzeczne z obowiązującymi w naszym kraju od wieków zasadami miłosierdzia, zakazu zabijania i zadawania cierpienia. Jestem przeciwna wprowadzaniu tylnymi drzwiami, po cichu, za plecami społeczeństwa, zmian narażających nas Polaków na kpinę (i słuszną) na arenie międzynarodowej i tworzących z Polski kraju zaściankowego z przestarzałymi prawami. Dokonano już tylu eksperymentów, że czas najwyższy, aby w dobie internetu naukowcy, zamiast zadawać znowu nieuzasadniony ból, usiedli przed komputerem i poszukali prac naukowych, w których identyczne eksperymenty są już opisane. W dobie internetu jest to zabawnie proste, wystarczy tylko chcieć. Z poważaniem," Quote
asiuniab Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 dziewczyny powodzenia, oby było jak najbardziej super:) Anica maile oczywiście wyślę, mam nadzieję, że odzew będzie większy i siła większa niż przy uboju rytualnym:( Quote
danusiadanusia Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 bardzo przepraszam, ale jestem znowu po wizycie u dentysty:( miałam zrobić przelew Kasi, ale zaspałam a teraz bardzo mnie boli:( jutro zrobię przelew i naniosę wpłaty:) dostałam wiadomość od Ani! u dziewczyn wszystko OK! już z nocy nie ma niespodzianek! :):) apetyt dopisuje ! Padusia tak dzisiaj chrapała, ze Ania nie mogła obejrzeć telewizji:) :) chrapulce !!! Nie mogę mówić, więc nie dzwoniłam do dziewczyn, ale Ania chce, żeby kupować im jedzenie jakie chcemy ! co myślicie o tym! Oczywiście z ich pieniążków - to nie będzie dodatkowy wydatek:) :) Quote
danusiadanusia Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 jeśli chcemy to możemy zakupić co chcemy. żeby im dawała:) Jej chodzi o to żebyśmy zdecydowali jakie jedzonko mają jeść, myślałam o zakupie puszek, jakiś przekąsek:):) oczywiście paragony wklejam na wątek:) Mówiłam Jej o wynikach Kluski, żeby dostawała treściwsze jedzenie:):) myślałam o mięsku :):) Quote
Maciek777 Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 Z tego co tu czytam to za chwilę trzeba będzie Kluskę odchudzać :D Quote
danusiadanusia Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Dzisiaj zrobiłam Kasi przelew na kwotę 23,- zł.:) serdecznie dziękujemy Kasiu za opiekę nad naszymi dziewczynami:) naniosłam aktualne rozliczenie:) Klusia wchodzi w Nowy Rok z kwotą 491,- zł.:):) serdecznie wszystkim dziękuję:):) Quote
Maciek777 Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 jeśli chcemy to możemy zakupić co chcemy. żeby im dawała:) Jej chodzi o to żebyśmy zdecydowali jakie jedzonko mają jeść, myślałam o zakupie puszek, jakiś przekąsek:) :) oczywiście paragony wklejam na wątek:) Mówiłam Jej o wynikach Kluski, żeby dostawała treściwsze jedzenie:) :) myślałam o mięsku :):) Jakie chcemy? Bez względu na cenę??? Ja myślę, że chyba nie ma co wykorzystywać dobrej woli Ani. Skoro ma to być tylko przekąska to tak sobie pomyślałem o marketowych puszkach typu Puffi. Wiem, wiem, że to nic wspólnego ze zdrowiem nie ma. Po nich od razu jest karma 3x droższa - np Gran Carno. Nie ma niczego pośredniego. Bynajmniej na allegro. A może ktoś zna? Nie wiem jak ta karma z Rossmana - "Winston". Dla kotów maja z całkiem niezłym składem :) Quote
Maciek777 Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Przed chwilą wreszcie znalazłem skład Winstonów: "Skład: Mięso oraz produkty pochodzenia zwierzęcego (m.in. 4% wołowiny, 4% kurczaka, 4% indyka, 4% wieprzowiny), zboża, substancje mineralne. " To 16% mięsa :D Kosztują ok 4,50 zł za 1250 g. Co o tym myślicie? :) Quote
kinga_kinga7 Posted January 9, 2015 Author Posted January 9, 2015 A może takie puszki, zamawiałam je kiedyś do schroniska http://frykass.pl/s,dr_clauders,220.html Quote
Maciek777 Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 A może takie puszki, zamawiałam je kiedyś do schroniska http://frykass.pl/s,dr_clauders,220.html Ale u Was w schronisku rarytasy się podaje :D Nic dziwnego, że później Kluska wygląda jak kluska :) Niestety to najdroższa opcja - 800 g za 9,50 zł :( Przy podawaniu codziennie każdej po 200 g, miesięcznie by wyszło jakieś 150 zł + sucha karma. Gran Carno 800 g kosztują 6,50 zł, a Winston 1250 g 4,50 zł. Quote
kinga_kinga7 Posted January 9, 2015 Author Posted January 9, 2015 No tanie faktycznie nie jest, ale udało mi się jeszcze "wydusić" zniżkę na te puszki :) Quote
danusiadanusia Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 w przerwie włączę się do rozmowy:) myślę, że nie ma co szaleć:) na razie mamy pieniądze, ale jak będzie później? Znowu dzisiaj idę do dentysty, źle mi się to goi po wyrwaniu, zapuchłam i boli mnie itp.:( Maciek! widzę, że dobrze przeliczasz, więc spróbuj dokładnie wyliczyć koszt jedzonka dla psic:) uwzględniając każdą osobno w kosztach:) - karma + przekąski, będziemy mieć obraz tego wszyscy! tak dla przypomnienia Klusia - 170,- zł. , Pandi - 140,- zł. musimy się wyrobić:):) Quote
danusiadanusia Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 jestem bardzo obolała:( dostałam antybiotyk, we wtorek kontrola! u naszych dziewczynek jest wszystko OK! Ania mówi, że jak wyjdzie z pokoju na troszkę to wchodząc witają ją jakby znały się od zawsze:) skaczą na nią i rozdają buziaki:) wczoraj tak ją wylizały, że śmieje się, że nie musi się myć:):) nie dzwoniłam, bo nie mogę mówić:) i co z tymi puszkami?, gdzie jest Maciek:) jakie są propozycje? Quote
danusiadanusia Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 dzisiaj już rozmawiałam z Anią:) dziewczyny super się spisują:), apetyt im dopisuje:) z kotem nie ma problemu:) wczoraj na obiad był ryż z kurczakiem i jeszcze im zostało na dzisiejszy obiad:) od 14.00 chodzi u mnie ksiądz a o 17.00 idę na koncert do szkoły:) opuchlizna schodzi i wszystko wskazuje na to , że pójdę:) Klusia ukradła dzisiaj Ani kanapkę!:) a były po śniadaniu:) Ania uczy Je, że pierwszy spacerek jest o 7.00 i zaworki wytrzymują:) Stwierdziła, że wychodzą same na korytarz są strasznie ciekawskie! Ogólnie Pandusia się bardzo otworzyła do Ani:):) Quote
ania75 Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Ja mojej psicy daję puszkę gran carno ale mieszaną z suchym więc taka 800 g wystarcza na 3 - 4 dni (dla jednej suni) i to na zmianę z gotowanym (ryż, makaron,kasza z podrobami lub kurczakiem) czy p Ania chce podawać tylko gotowe czy może im czasem gotować? A karmę kupuję z zooplus można tam znaleźć dobre ceny - myślę, że za jakieś 100 zł / mies udałoby się kupić raz worek suchego a potem puszki i tak na zmianę ale nie wiem jaką sumę możemy przeznaczyć na jedzonko? Quote
danusiadanusia Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Tak jak pisałam wyżej dziewczynki jedzą i gotowane i karmę:) , i dodam, że wszystko im smakuje:) wątróbkę też jadły któregoś dnia:) ja jestem w stałym kontakcie i na bieżąco znam menu:) nawet ostatnio jak nie mogłam mówić to Ania wysłała mi wiadomości. chcę powiedzieć, że Ania próbuje się zarejestrować na dogo, żeby osobiście zdawać nam relacje:), ale miała jakiś problem! nie wiem jak wygląda rejestracja po zmianach do dogomanii, zresztą już tyle jestem a nie mogę ogarnąć tych zmian:) Quote
Maciek777 Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Maciek! widzę, że dobrze przeliczasz, więc spróbuj dokładnie wyliczyć koszt jedzonka dla psic:) uwzględniając każdą osobno w kosztach:) - karma + przekąski, będziemy mieć obraz tego wszyscy! tak dla przypomnienia Klusia - 170,- zł. , Pandi - 140,- zł. musimy się wyrobić :):) Dzięki ;) Zakładając, że sunie podjadają jeszcze między posiłkami to powiedzmy, że suchej karmy wyliczę jako połowę potrzebnej im porcji + 200 g puszki i powinno im to wystarczyć na dobę: Brit Senior (15 kg = 82,50 zł): Kluska - 100 g = 0,55 zł / doba Pandi - 75 g = 0,42 zł / doba Puszki jedzą po równo, ale nie wiem na które się zdecydujecie. Poza tym nie znam wszystkich cen na pamięć co do grosza. Cena dziennego podawania 200 g dla jednej suczki: Puffi (3,80 zł / 1250 g) - 0,60 zł / doba Winston (4,50 zł / 1250 g) - 0,75 zł / doba Almo Nature lub Gran Carno (6,80 zł / 800 g) - 1,70 zł / doba Dr Clauders (9,50 zł / 800 g) - 2,40 zł Czyli dzienne wyżywienie Kluski (suche + puszka) waha się w granicach 1,15 - 2,95 zł, a Pandy 1,02 - 2,82 zł. Dokarmiania domowym jedzeniem nie sposób policzyć ;) Quote
bakusiowa Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Żeby nie roztyły się od tego dokarmiania. Poszła deklaracja dla Kluseczki Quote
danusiadanusia Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Żeby nie roztyły się od tego dokarmiania. Poszła deklaracja dla Kluseczki serdecznie dziękuję:) Kluseczka będzie pod kontrolą:) Quote
danusiadanusia Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 nic nie pisałam:), bo w zasadzie nic się nie dzieje:) dziewczyny zachowują się super!!! i oby tak dalej:):) Quote
Martika&Aischa Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 a ja sobie zaglądam do ślicznych dziewczynek :) Quote
danusiadanusia Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 a ja sobie zaglądam do ślicznych dziewczynek :) witaj kochana:) Quote
danusiadanusia Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Ania jest chora chyba korzonki Jej dokuczają :( twierdzi, że Pandusia się bardzo rozbrykała:) :) śpi na łóżku w nogach:) Klusia obok łóżka:) :) a w łóżku jeszcze jest kot !! obie mają się bardzo dobrze i wszystkich pozdrawiają :):) Quote
danusiadanusia Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 poprosiłam dzisiaj Anię o zważenie dziewczynek:):), bo jak twierdzi Pandusia czyści wszystkie miski:):) oczywiście Ania pilnuje, żeby Klusia też zjadła:) ostatnio jak weszła do pokoju mówi, że wszystkie stały przy jednej misce! Klusia, Pandusia i kot!!!:) Quote
Recommended Posts