Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie sądzicie, że dobrze byłoby w ogłoszeniu wyeksponować fakt, że sunia jest od 10 lat w schronisku? to naprawdę przeraża i może kogoś poruszy... mnie porusza,,

Posted

[quote name='danusiadanusia']Javenko:):):) serdecznie dziękujemy:):) działasz z prędkością światła:):)[/QUOTE]

Staram sie jak mogę. Przy okazji zaprosze na bazarek, na spłacenie mega długu naszej cioteczki ,w lecznicach . Sama tego nie udżwignie . Pomogła już tylu zwierzakom.

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/249476-BAZAREK-R%C3%93%C5%BBNE-R%C3%93ZNO%C5%9ACI-Pomagamy-sp%C5%82aci%C4%87-d%C5%82ug-DO-18-12-13-GODZ-22-00"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249476-BAZAREK-R%C3%93%C5%BBNE-R%C3%93ZNO%C5%9ACI-Pomagamy-sp%C5%82aci%C4%87-d%C5%82ug-DO-18-12-13-GODZ-22-00[/URL]

[B]Koszt wysyłki symboliczny 3 zł i 5 zł[/B]

Posted

dziekujemy Doguniu:):) a na bazarek już biegnę:) swoją drogą zapraszam też na skromny bazarek na rzecz takich bidulek jak KLUSIA:) [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249521-szybki-świąteczny-na-zwierzaki-w-BP-ANIOŁEK-CHOINKA-DO-16-12-br-do-20-00?p=21656744#post21656744[/url]

Posted

Dostałam na pw na fb pytanie czy może mieszkać w mieszkaniu z 12 letnim psem, wykastrowanym? jak reaguje na inne zwierzęta?

Napisałam że jest łagodna i akceptuje inne pieski.
A jak myślicie co z mieszkaniem ? Czy lepszy byłby domek z ogródkiem.. Chociaż wiem że wiele psów nawet długimi latami mieszkające w schronisku, potrafią nawet na stare lata nauczyć się czystości i mieszkać w mieszkaniu.

Posted

[quote name='Dogo07']A jak myślicie co z mieszkaniem ? Czy lepszy byłby domek z ogródkiem.. Chociaż wiem że wiele psów nawet długimi latami mieszkające w schronisku, potrafią nawet na stare lata nauczyć się czystości i mieszkać w mieszkaniu.[/QUOTE]

Nie mam pojęcia, ale sobie myślę, że warto spróbować skoro jest szansa. To starsza sunia i w dodatku przyzwyczajona do małej przestrzeni, przyzwyczaiłaby się i wystarczyły by jej spacery, tylko czystości w mieszkaniu musiałaby się nauczyć. Super że jest już odzew!

Posted

mój Norek też był niemłody, jak u nas nastał - nie było żadnych problemów. Psy,które do tej pory były na zewnątrz, na łańcuchach, niechętnie wychodzą z mieszkania na zewnątrz, kiedy jest zła pogoda, tak są spragnione komfortu i ciepła.

Posted

[quote name='Dogo07']Dostałam na pw na fb pytanie czy może mieszkać w mieszkaniu z 12 letnim psem, wykastrowanym? jak reaguje na inne zwierzęta?

Napisałam że jest łagodna i akceptuje inne pieski.
A jak myślicie co z mieszkaniem ? Czy lepszy byłby domek z ogródkiem.. Chociaż wiem że wiele psów nawet długimi latami mieszkające w schronisku, potrafią nawet na stare lata nauczyć się czystości i mieszkać w mieszkaniu.[/QUOTE]

hmm poczekamy może na Paulę,co ona nam powie? jednak uważam,że Kluska by się spisała,lepsze to niż schronisko :( ale jak byłoby z czystością .... rok temu - chyba rok,już nie pamiętam :roll: wyadoptowałam z "naszego" schroniska psiaka,który również jak Klusia był ponad 11 lat w schronie,był także od szczeniaka w schronisku,zamieszkał chłopak w Anglii w bloku i z czystością od początku nie było problemu,oczywiście na początku miał więcej spacerków
[U]dodam,że jest to psiak niewidomy[/U] więc wszystko można,jak się oczywiście chce i pracuje!

Posted

spójrzcie w mój avatar - Lusia - dzika suczka wzięta z tego schroniska co nasza Klusia:) uwierzcie mi, nigdy się nic ze zdarzyło!!!, ba ja mogę zostawić swoje psy na 10 godz. ( duet avatar kinga_kinga7):):) mają dostęp wszędzie i zawsze jest porządek:):) ..tylko łózka są pościelone po psiemu:):):)
myślę, że powinno być OK!!, ale gwarancji nikt nie da póki się nie spróbuje:):)

Posted

[quote name='danusiadanusia']przed chwilą rozmawiałam z kierownikiem schroniska p. Markiem, słuchajcie .. On daje 100% gwarancji, że cytuję słowa kierownika.. PRZYLEPA, NA PEWNO SIĘ SPISZE!!! ana jest pozytywnie nastawiona do wszystkich....[/QUOTE]

Fantastycznie! Z takimi referencjami nie powinno być problemu. Klusiunia na pewno się spisze, oby również domek się spisał!

Posted

[quote name='Neelith']Fantastycznie! Z takimi referencjami nie powinno być problemu. Klusiunia na pewno się spisze, oby również domek się spisał![/QUOTE]

więc, nie chciałam tego pisać, wszystko jest w rękach opiekunów!!!, wiadomo, że pracować trzeba, bo skąd niby dziewczyna ma wiedzieć! a wypracować można wszystko!!! z tak łagodnym psiakiem to sama przyjemność:):)

Posted

Doguniu:) oczywiście dopytaj:), to musi być mega domek:):) Kluska zasługuje na taki:) bardzo odpowiedzialny i kochający:):) Klusencja musi być pieskiem kanapowym:):), wiem, że ciężko jest przestawić psa przebywającego od zawsze na dworze do warunków domowych, ale wiek dziewczyny i jeśli będzie taka możliwość korzystania z ciepełka to na pewno nie pogardzi:):)

Posted

[quote name='danusiadanusia']Doguniu:) oczywiście dopytaj:), to musi być mega domek:):) Kluska zasługuje na taki:) bardzo odpowiedzialny i kochający:):) Klusencja musi być pieskiem kanapowym:):), wiem, że ciężko jest przestawić psa przebywającego od zawsze na dworze do warunków domowych, ale wiek dziewczyny i jeśli będzie taka możliwość korzystania z ciepełka to na pewno nie pogardzi:):)[/QUOTE]
mam sunie z walbrzyskiego schronu i nigdy nie bylo z Nia zadnych problemow takze moze byc calkiem dobrze ;)

Posted

moja Zosia po 11 latach schroniska dobrze wiedziała, że załatwiać się należy nie w domu. w ostatnich miesiącach życia co prawda czasem zrobiła siku na podłogę, ale to dlatego, że miała jakieś schorzenie polegające na niezagęszczaniu się moczu. więc bądźmy dobrej myśli, że sunia poradzi sobie z nauką czystości

Posted

[quote name='Gojasasa']Jestem i ja :) w niedziele zrobię Klusi kilka fotek i od razu wstawię :) a tymczasem HOP do góry Kluska to naprawdę przecudowna psinka <3[/QUOTE]
super:):) wstawiajcie zdjęcia milusińskiej i piszcie o jej zachowaniach to bardzo ułatwi wątpliwości przyszłego domku:):)