Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co ten piesek musiał przeżyć...cięzko to sobie wyobrazić. Ból, cierpienie, strach - chyba tylko to towarzyszyło mu przez ostatni czas. Trafił do opolskiego schroniska kilka dni temu, przywieziony przez panią, która go znalazła i zabrała do weterynarza. Snoopy prawdopodobnie został przez kogoś dźgnięty. Jendą ranę ma na wylot. Drugą paskudną na grzbiecie. Rany nie były całkiem świeże, w niektórych miejscach nastąpiła już martwica skóry. Musi go to bardzo boleć. Dostaje środki przeciwbólowe. Z rany sączy się ropa. Otrzymał też surowcię, ponieważ u nas w schronisku panuje nosówka.
Snoopy czuje się w miarę dobrze. Na szczęście ma apetyt, humor też mu w zasadzie dopisuje. Jest w izloatce, ale sporo czasu spędza na dworze, chodzi chętnie na spacery. Jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi. Dzielnie znosi zastrzyki i podawanie tabletek i innych leków. Jest przesłodki, bardzo milusi.
Będziemy zbierać pieniążki na Snoopka, bo jego leczenie troszke kosztuje. Na surowicę już poszło 83 zl + eterojodoform (to jest chyba do wysuszania ran?) 20 zł za taką nie dużą butelkę. Kiedy rana już przestanie się tak babrać będzie można mu zakładać specjalne opatrunki, które kosztują 12 zł za listek. Pani, która go znalazła przekazała 120 zł i jest gotowa jeszcze więcej, więc już trochę mamy. Jeśli ktoś mógłby i chciałby pomóc to Snoopek ślicznie podziękuje wesołym machnięciem ogonka. Na pewno pojawi się też bazarek na psiurka. Jeśli uda się nazbierać więcej niż Snoopkowi będzie potrzebne to pieniążki zostaną przekazane na kupienie antybiotyku dla innych psów (jeszcze ciągle zdażają się przypadki nosówki u nas :( )

dziura zaczyna się tutaj

a kończy się tutaj

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak to dobrze ze trafil na tą pania i ze wy sie zainteresowaliscie, zeby tylko w srodku nic nie było uszkodzone, jak załozycie bazarek przekażę plytki z fajnymi filmami, w tym miesiacu niestety nie mam juz pieniedzy, dopiero po 15 czerwca

Posted

aldona_b napisał(a):
jak to dobrze ze trafil na tą pania i ze wy sie zainteresowaliscie, zeby tylko w srodku nic nie było uszkodzone, jak załozycie bazarek przekażę plytki z fajnymi filmami, w tym miesiacu niestety nie mam juz pieniedzy, dopiero po 15 czerwca

Był badany pod narkozą i wygląda na to, że w środku jest wszystko ok. Do tej dziury można po dwa palce włożyć z każdej strony :shake:

Dzięki aldona_b :)

Posted

Widziałam wczoraj Snoopika, jest przesłodki, taki kudłaty maskotek :loveu: bidula tylko straszna przez te rany. Jak tylko wyzdrowieje to myslę że domki będą się o niego bić !!!!

Posted

dorota412 napisał(a):
:-( o Matko............co za nieszczescie!!!!!!!! Kolejne!!!!!!!!Taki sliczny.
Gdzie wplacic pieniazki?

jeśli nikt nie ma nic przeciwko to będę podawała prywatne konto mojej Mamy na privy, bo schrosnisko nie ma swojego. To znaczy ma, ale podlega pod ogród zoologiczny i nie mogli byśmy sami wziać tych pieniążków.

Snoopek czuje się nawet dobrze. Z rany dalej sączy się ropai ogólnie wygląda ta rana paskudnie, ale myślę, że lepiej niż wcześniej. Snoopy tęskni za głaskaniem, a da się go właściwie tylko po główce głaskać, bo cała reszta go boli :(

Posted

dorota412 napisał(a):
Madziek, podaj mi nr konta postaram sie cos wplacic.

Ucaluj go serdecznie i przytul, bo to chyba jedyne dobro jakie go spotkalo w zyciu:shake:

albo pójdę dzisiaj do banku i założę sobie swoje konto. Po co mam korzytsać z Mamy konta :) także Dorota dzisiaj wieczorkiem podam Ci już numer mojego konta. dziękuję Ci bardzo za chęć pomocy :)

Posted

Dziewczyny a myślałyście o zrobieniu dla Snoopka aukcji cegiełkowej na allegro?
Mogę taką aukcję zrobić, na maila będę podawała konto Madziek...;)
Zawsze jakis grosz się uzbiera ,a jak będzie nawet więcej niż potrzeba to zostanie dla inne bidy :lol: