Romina_74 Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 (edited) [FONT=tahoma][SIZE=5]Pamiętacie nowofundlandkę Nanę z Piotrusia Pana? Jaka Nibylandia - taka i nowofundlandka ;) Nana, którą początkowo nazwałam Renią, to ok. 6 – letnia, spokojna i zrównoważona suczka o bardzo łagodnym usposobieniu. Do schroniska trafiła w dniu 6 listopada 2013 r. "z łapanki" - zgłoszona jako błąkający się bezpański pies. Pierwszy raz na spacer wyszłyśmy wspólnie w sobotę 23 listopada. Nana jest przyjacielska zarówno w stosunku do ludzi, jak i innych psów, w kontaktach z którymi wykazuje wiele wyrozumiałości i cierpliwości. Jest energiczna, lubi ruch i wspólne zabawy z innymi psami. Szczególnie upodobała sobie zbiorniki wodne, do których z radością lgnie nawet podczas niskich temperatur. Potrafi ładnie chodzić na smyczy. Chętnie się przymila, prosząc opiekuna o pieszczoty, którym oddaje się z upodobaniem. Ma średniej długości, bardzo gęste futro, które wymaga codziennej pielęgnacji. [/FONT][FONT=tahoma]Cechy charakteru suni, jej ogromne upodobanie do wody oraz bardzo gęste futro mogą świadczyć o tym, że być może kiedyś, dawno, dawno temu, któryś z jej przodków był nowofundlandem? ;) No i stąd też sobotnia Renia stała się NANĄ ;) [/FONT][FONT=tahoma] [/FONT][FONT=tahoma]Nana jest raczej dużą sunią, mierzy [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4][FONT=tahoma]59 cm w kłębie i waży 34 kg[/FONT][/FONT][FONT=tahoma]. Jest odrobaczona i zaszczepiona. Album Picasa Nany: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Nana1038136Lat34Kg59Cm06112013RAgataPiatkowska# Kontakt w sprawie adopcji: 790 420 278 [/FONT][FONT=tahoma] [/FONT] Edited January 5, 2014 by Romina_74 zmiana tytułu - ADOPCJA Quote
maciaszek Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 Nana powędrowała na katowicki wątek. Zaraz dodam ją na stronę Fundacji i zrobię jej nową kartę na stronie schroniska :). Quote
Romina_74 Posted November 25, 2013 Author Posted November 25, 2013 [quote name='maciaszek']Nana powędrowała na katowicki wątek. Zaraz dodam ją na stronę Fundacji i zrobię jej nową kartę na stronie schroniska :). Dziękuję!!! A miałam pisać wiadomość :) Nana ma numer 1038/13 A taki opis na stronę schroniska: [FONT=Times New Roman]Nana to ok. 6 – letnia, spokojna i zrównoważona suczka o bardzo łagodnym usposobieniu. Jest przyjacielska zarówno w stosunku do ludzi, jak i innych psów, w kontaktach z którymi wykazuje wiele wyrozumiałości i cierpliwości. Jest energiczna, lubi ruch i wspólne zabawy z innymi psami. Szczególnie upodobała sobie zbiorniki wodne, do których z radością lgnie nawet podczas niskich temperatur. Potrafi ładnie chodzić na smyczy. Chętnie się przymila, prosząc opiekuna o pieszczoty, którym oddaje się z upodobaniem. Ma średniej długości, bardzo gęste futro, które wymaga codziennej pielęgnacji.[/FONT][FONT=Times New Roman]Cechy charakteru Nany, jej ogromne upodobanie do wody oraz bardzo gęste futro mogą świadczyć o tym, że być może kiedyś, dawno, dawno temu, któryś z jej przodków był nowofundlandem? :)[/FONT][FONT=Times New Roman]Nana jest raczej dużą sunią, mierzy 59 cm w kłębie i waży 34 kg. Jest odrobaczona i zaszczepiona. Kontakt w sprawie adopcji: 790 420 278[/FONT] Quote
Romina_74 Posted November 25, 2013 Author Posted November 25, 2013 choba napisał(a):Jestem u suni :) witamy na wątku ciociu choba :) czy możemy uśmiechnąć się "po prośbie"? ;) Quote
choba Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 Romina_74 napisał(a):witamy na wątku ciociu choba :) czy możemy uśmiechnąć się "po prośbie"? ;) pewnie, jak tylko odrobię się ze studiami - jakoś pod koniec tygodnia powinno się udać ;) Quote
Romina_74 Posted November 25, 2013 Author Posted November 25, 2013 witamy wszystkich i dziękujemy za obecność na wątku :) Quote
Romina_74 Posted November 26, 2013 Author Posted November 26, 2013 Co by nie być gołosłowną, tak oto sobie w sobotę Nana wodołaziła :) Radość psa - bezcenna, choć temepratura niska, sierść gęsta jak szlag a namokła ojoj :( Wyrzuty sumienia mam, bo jej nie wytarłam przed powrotem do boksu ... Niedobra ciotka Romina!!! Hmmm ... Nana, nana nowofundlandka z Piotrusia Pana, a tu kolejne skojarzenia mam :) Pamiętacie lwa Aslana z Opowieści z Narni? :) Gdyby Nana była psem - byłaby Aslanem: Siwa ta mordka, czy do koloru torsu? :) Czy ona wygląda na 6 lat wg Was, czy na więcej? Quote
choba Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 z tym Aslanem to faktycznie niezłe porównanie :D Quote
MagdaB Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Ja nie wiem ile ona może mieć lat. Może póki co nie dawajmy jej więcej niż 6. Quote
Romina_74 Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 Dzięki Patrycja za firmUFFkę :) Widzę, że nastąpiła daleko idąca specjalizacja :) Super. Quote
choba Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Specjalizacja jak w każdej dobrze prosperującej firmie ;) Banerek dla Nany :) Quote
Romina_74 Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 [quote name='choba']Specjalizacja jak w każdej dobrze prosperującej firmie ;) Banerek dla Nany :) SPECJALIZACJA NA NAJWYZSZYM POZIOMIE!!! :) :) :) Bardzo dziękuję za banerek - jest piękny! Zaraz dokonuję podmiany!!!!!!!!!! Tralalala :) Quote
Romina_74 Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 Dzisiaj Nana miała raczej krótki spacer, ponieważ swój i tak dosyć ograniczony czas musiałam podzielić między nią i Omegę. Podjęłam, co prawda wyzwanie i spróbowałam je wziąć razem (po spacerku Omegi, a przed Nanowym), ale poddałam się dosyć szybko ... Nana tak ciągnęła, że nie miałam większych szans. Obie zresztą ważą zdecydowanie więcej, niż ja więc "wywiesiłam białą flagę" i odprowadziłyśmy z Naną Omegę do boksu. To dopiero mój drugi spacer z Naną, ale już zdążyłam ją polubić :) Jest taka zrównoważona - sama chciałabym taka być :) Ma takie mądry, dystyngowany wyraz pyska, na prawdę patrząc na nią widzę Aslana :) Poznaje się chętnie z innymi psiakami i jestem pewna, że nie kłapnie, nie warknie. Gdy mijamy ogrodzenia za którymi ujadają psy, Nana po prostu przechodzi obok kompletnie nie zwracając na nie uwagi. W dodatku jest taką fajną, futrzastą pieszczochą! W sobotę niestety nie mogę dotrzeć do schroniska, dlatego jeśli ktoś z Was mógł zabrać Nanę choć na 0,5 godzinny spacerek - byłabym ogromnie wdzięczna. Jest na prawdę kompletnie pozbawiona agresji - miła i zrównoważona. Tyle tylko, że potrzebuje dłuuuugiej smyczy ;) Quote
Patrycja* Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Słowo "dystyngowany" zdecydowanie do niej pasuje ;) piękna z niej psina! Quote
Pysia Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Psiak przypominajacy trochę niufa i nikt mi nie powiedział? Proszę bardzo o zdjęcia Nany na maila. Zrobię jej wydarzenie na fb i pozapraszam niufoludzi. Może znajdziemy chociaż na początek DT albo najlepiej- DS. Mój mail jest na stronie- banerek w podpisie. Quote
Recommended Posts