Jump to content
Dogomania

Fionka - nasz kochany aniołek biega za Tęczowym Mostem W naszej pamięci na Zawsze!<*>

Recommended Posts

Posted

A ja uwazam, ze decyzja powinna nalezec tylko i wylacznie do osob, ktore sa najblizej Fiony... Jakakolwiek to decyzja nie bedzie to powinnismy ja uszanowac...

Ja np. walczylabym do konca, inni na forum sugeruja zakoczyc jej meczenie poprzez eutanazje... ale tak naprawde to tylko Ci, ktory sa przy niej, moga podjac najbardziej adekwatna decyzje...

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gamon opisałas dokladnie..:-(
Pora zakonczyc nieudaną walke o jej zycie, nie ma co juz ją męczyć, to juz jak widac nic Fionie nie pomoze:-( . Niech mała Fiona spokojnie juz przejdze za TM. Kasiu bedziemy myslami z Wami.

Posted

Nie myślę o eutanazji, ale o tym, że ten nieszczęsny, najtrudniejszy moment i tak jest bardzo blisko. NIechże te ostatnie chwile będą spokojne i w objęciach kogoś, kto kocha, a nie na zimym szpitalnym stole... Pies ma pewnie takie same uczucia i pragnienia jak my, tylko powiedzieć nie może... Kasiu, Beatko - bądźcie z Nią, niech Ona Was i Wasze ciepło czuje. To tylko, albo aż tyle...

Posted

co tu duzo pisac, psinka jest okropnie biedna. mi samej, nie widzac jej nigdy na zywo, zakrecila sie lza w oku. decyzja jest piekielnie trudna. czy pomoc jej odejsc? a pozniej zyc z mysla ze a noz mozna bylo jej jeszcze jakos pomoc. sama nie wiem jakbym postapila. wspolczuje podejmowania tej decyzji. jedno jest pewne zal mi bardzo fioneczki, ktora nikomu nie zawinila. tu czy tam, ale oby bylo jej jak najlepiej.

Posted

A ja myśle ,ze trzeba robic to badanie.Jest to jakaś nadzieja.Bedzie robione pod narkozą więc Fionka nie bedzie cierpiala. Gdyby jednak nie przeżyla narkozy ,sprawa decyzji o eutanazji jest nieaktualna.Nikt nie bedzie brał tego na siebie.Weci zlecają takie badanie widocznie nie są pewni w 100% bialaczki.Sami piszecie ,że nie wszystkie wyniki potwierdzaja tą straszna chorobe.Zawsze w mojej rodzinie byly psy,niektore bardzo chorowaly,wiem ,że z diagnozą jest różnie .

Posted

[quote name='ewatonieja']wielka szkoda ze nie ma chipa ,tatuażu ale czegos innego,co by pozwoliło na identyfikacje tego potwora,który ją porzucił :placz:[/quote]
Myslisz,ze by go to poruszyło,chyba nie bo to jest [B]potwor:angryy:ale zycie to nie bajka,zło uczynione wraca z podwojna siła do tego co uczynił.[/B]

Posted

[quote name='basia0607']A ja myśle ,ze trzeba robic to badanie.Jest to jakaś nadzieja.Bedzie robione pod narkozą więc Fionka nie bedzie cierpiala. Gdyby jednak nie przeżyla narkozy ,sprawa decyzji o eutanazji jest nieaktualna.Nikt nie bedzie brał tego na siebie.Weci zlecają takie badanie widocznie nie są pewni w 100% bialaczki.Sami piszecie ,że nie wszystkie wyniki potwierdzaja tą straszna chorobe.Zawsze w mojej rodzinie byly psy,niektore bardzo chorowaly,wiem ,że z diagnozą jest różnie .[/quote]

Ja mam podobna opinie do Twojej, ale ostateczna decyzja nalezy do osob jej najblizszych...

Posted

[quote name='rita60']Myslisz,ze by go to poruszyło,chyba nie bo to jest [B]potwor:angryy:ale zycie to nie bajka,zło uczynione wraca z podwojna siła do tego co uczynił.[/B][/quote]

ja mam gdzies jego "uczucia" ,natomiast mam wysokie poczucie sprawiedliwości,a ta tragedia woła o pomstę, myslenie o tym cierpieniu staje sie nie do zniesienia :-(

Posted

[quote name='basia0607']A ja myśle ,ze trzeba robic to badanie.Jest to jakaś nadzieja.Bedzie robione pod narkozą więc Fionka nie bedzie cierpiala. Gdyby jednak nie przeżyla narkozy ,sprawa decyzji o eutanazji jest nieaktualna.Nikt nie bedzie brał tego na siebie.Weci zlecają takie badanie widocznie nie są pewni w 100% bialaczki.Sami piszecie ,że nie wszystkie wyniki potwierdzaja tą straszna chorobe.Zawsze w mojej rodzinie byly psy,niektore bardzo chorowaly,wiem ,że z diagnozą jest różnie .[/quote]
Ja też tak uważam,że póki można trzeba o Fionkę walczyć,tym bardziej,że medycyna jest nauką tajemną i nawet lekarze nigdy nie są w stanie wszystkiego przewidzieć....Cuda się też zdarzają.Dobrym znakiem jest to,że wątroba nie jest powiększona,a przy białaczce czy chłoniaku faktycznie jest powiększona.

Posted

Moim zdaniem odpowiadam teraz za męską częsć MaxSta powinno się suczce zrobić jutrzejsze badania jeśli suczka jest naprawdę słaba to nie przeżyje anestezji czyli tak jakbyśmy ją uśpili a jeśli przeżyje to jest szansa.
Ma dobre wyniki krwi, usg jest w normie a niechęć do jedzenia prawdopodobnie wynika z tego że ból sprawiało oddawanie kału, no chyba że wyjdzie coś jeszcze. Przypuszczenie Białaczki jednoznacznie nie przesądza że jest to białaczka.

Posted

[quote name='MaxSta']
Ma dobre wyniki krwi, [/quote]

wyniki krwi ma dobre, bo, jak nam tłumaczył doktor, od kilku tygodni jest na antybiotykach, które zmieniają obraz morfologii i podtrzymują ją na w miarę dobrym poziomie

ja uważam, że nie należy jej męczyć kolejnymi badaniami i dać jej odejść bez kolejnych cierpień

Posted

[QUOTE]ja uważam, że nie należy jej męczyć kolejnymi badaniami i dać jej odejść bez kolejnych cierpień[/QUOTE]
Ona już sie nie bedzie meczyc tym badaniem. Jezeli zrobią pod narkoza i uznaja ze nic juz nie mozna zrobić to jej nie wybudza. A jezeli okaze sie jednak ze coś jej blokuje w przewodzie pokarmowym i mozna ratowac to bedą ratowac bo póki jest szansa. Przynajmniej ja to tak rozumiem. A narokoze moze dostac w objeciach dziewczyn, wtedy bedzie miała kogos przy sobie.

Posted

[quote name='LALUNA']Ona już sie nie bedzie meczyc tym badaniem. Jezeli zrobią pod narkoza i uznaja ze nic juz nie mozna zrobić to jej nie wybudza. A jezeli okaze sie jednak ze coś jej blokuje w przewodzie pokarmowym i mozna ratowac to bedą ratowac bo póki jest szansa. Przynajmniej ja to tak rozumiem. A narokoze moze dostac w objeciach dziewczyn, wtedy bedzie miała kogos przy sobie.[/quote]

Laluna zgadzam się z Tobą,

proszę jutro o smsy co i jak się dzieje, bo chyba mnie nie będzie na dogo:(

Fionuś pamiętaj, że cały czas modlę się za Ciebie, wierze, że będzie lepiej i stanie się cud...