Kwiaciarenka Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 [quote name='kejciu']Nie widać zdjęć jakie wstawiłam?u mnie w domu było ok teraz z pracy sprawdzam i też zdjęcia widzę[/QUOTE] U mnie jakieś reklamy Quote
Kwiaciarenka Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 Słuchajcie trzeba kliknąć na Tadzika i wtedy się otworzą w górnym prawym rogu jak by na następnej stronie ,u mnie tak przynajmniej jest Quote
Mazowszanka13 Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 (edited) [quote name='Kwiaciarenka']Słuchajcie trzeba kliknąć na Tadzika i wtedy się otworzą w górnym prawym rogu jak by na następnej stronie ,u mnie tak przynajmniej jest Tak zrobiłam i wyswietliła mi się willa. Psy, nie bądźcie frajerami i zasiedlajcie willę, bo jak przyjdą mrozy to pożałujecie ! http://img51.imageshack.us/img51/6848/06co.jpg Edited December 9, 2013 by Mazowszanka2 Quote
Kwiaciarenka Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 No cóż idzie zima każdy widzi ,mam nowego lokatora, na razie brudny i wystraszony,zjadł śniadanie to już coś.Kotek przyjechał z Zakroczymia. Quote
Mazowszanka13 Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 [quote name='Kwiaciarenka']No cóż idzie zima każdy widzi ,mam nowego lokatora, na razie brudny i wystraszony,zjadł śniadanie to już coś.Kotek przyjechał z Zakroczymia.[/QUOTE] Miał szczęście w nieszczęściu kotek :) Quote
Mazowszanka13 Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 (edited) Dostałam właśnie ostatnią wpłatę i mogę ostatecznie rozliczyć bazarek. Dochód z tego bazarku, dzięki Waszej hojności ,:loveu: przekroczył moje najśmielsze oczekiwania. [SIZE=1]Mój bazarkowy rekord. Ponieważ w trakcie trwania bazarku brakujące budy uległy cudownemu rozmnożeniu zmieniłam trochę sposób podziału zysku. Kwotę [SIZE=4]1484, 50 zł postanowiłam podzielić w ten sposób: 1000 zł dostała Kwiaciarenka http://www.dogomania.pl/forum/thread...u-Kwiaciarenki Przelałam kejciu 399 zł na budę + 601 zł na poczet przyszłych wydatków 300 zł dostała Wiera bedąca pod opieką kejciu http://www.dogomania.pl/forum/thread...ją-zostawiono 185 zł (zaokrągliłam) dostała Akcja Sterylizacja, z której pomocy wielokrotnie korzystałam. http://www.dogomania.pl/forum/thread...mczasowe-konto kejciu, wpisz do rozliczeń 1000 zł i odejmij od razu 399 zł za budę. A Kwiaciarenka niech powie na co przeznaczyć 601 zł. Edited December 10, 2013 by Mazowszanka2 Quote
Kwiaciarenka Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 No to jestem w szoku ,wara mi opadła.Chcę podziękować wszystkim którzy brali udział w tym bazarku,najbardziej Mazowszance za ogromne zaangarzowanie.Dziękuję bardzo. Quote
Kejciu Posted December 11, 2013 Author Posted December 11, 2013 Dopisuję 601zł z bazarku oraz 9zł nadpłaty od Mazowszanka2 DZIĘKUJEMY! Quote
Mazowszanka13 Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='kejciu']Dopisuję 601zł z bazarku oraz 9zł nadpłaty od Mazowszanka2 DZIĘKUJEMY![/QUOTE] Dziękuję :) Quote
Kejciu Posted December 11, 2013 Author Posted December 11, 2013 Troszkę fotek :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Kejciu Posted December 11, 2013 Author Posted December 11, 2013 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Kejciu Posted December 11, 2013 Author Posted December 11, 2013 Zobaczcie jakie śliczne kompozycje porobiła Kwiaciarenka na 1 listopada - i nic się nie pochwaliła! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Kejciu Posted December 11, 2013 Author Posted December 11, 2013 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Mazowszanka13 Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Zdjęć, a zdjęć. Prawdziwa sesja :) Quote
Kejciu Posted December 11, 2013 Author Posted December 11, 2013 Kopiuję tekst Kwiaciarenki: [FONT=Arial][FONT=arial]W tym domu spotkasz psa i kota...[/FONT][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]W tym domu spotkasz psa i kota i jeszcze inne zwierzęta.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]Ludzie mówią: „Tam pies leży w rowie, tam chudy kot na śmietniku, a jeszcze gdzie indziej zabiedzony koń, koza czy owca, to może pani by wzięła, może pani coś zrobi bo pani ma takie dobre serce!”[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]Tak trudno odmówić,serce rozrywa ból. Jak konia ratować, kiedy trzeba go wykupić od handlarza, kozę,owcę też trzeba wykupić i nie ma za co? Na utrzymanie uratowanych psów i kotów też brakuje środków.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial].Ludzie bardzo się starają, żebym miała zwierząt pod dostatkiem: kiedy jedno wyadoptuję, na jego miejsce natychmiast pojawia się nowe.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]Mój dom daje schronienie czterdziestu kotom i dziewięciu psom.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]Bo jak zostawić stworzenia Boże na zimę w rowie, bez jedzenia i kąta do spania?[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]Chociaż sama nie mam nic oprócz pokładów miłości pod sam dach. Mimo tego, moje zwierzęta są szczęśliwe najedzone, czyste, zadbane.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]Chcecie wiedzieć, jak wygląda mój dzień? Wstaję o 6 rano i każdego dnia boję się wyjść z domu czy znowu pod drzwiami nie leży jakaś sierota. Do 7.30 gotowanie śniadania, karmienie,sprzątanie,mycie podług, zimą palenie w piecu. Dobrze. kiedy jest co włożyć do tego pieca, kiedy nie ma, to jest ogromny problem.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]Zwierzęta najczęściej podrzucane są chore: kocięta ze straszliwym kocim katarem, psy z sierścią pełną kleszczy, zapchlone, wygłodzone. Leczę j ,a wtedy pracy jest dwa razy więcej. Podawanie leków kotom trwa kilka godzin!.Kiedy zwierzyniec jest najedzony, czas na obowiązki domowe: pranie kocyków, posłanek, gotowanie kolacji. O 16.30 kolacja i znów sprzątanie: mycie podłóg, sprzątanie kuwet, mycie misek.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]Trzeba jeszcze całe towarzystwo ukochać, poprzytulać, porozpieszczać. Kiedy pies czy kot idą do adopcji, muszą być psychicznie „naprostowane”,bo są to zwierzaki po przejściach, nikt ich wcześniej nie oszczędzał.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]Jakimś cudem każdego zapełnionego po brzegi dnia udaje mi się znaleźć czas dla własnej rodziny.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]Mąż i syn otrzymują należne im porcje zainteresowania, czułości i... obiadu.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]Wieczory wykradam dla siebie. Wtedy mam wreszcie trochę wolnego czasu na swoje pasje artystyczne.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]Maluję, haftuję, zajmuję się dekupażem. Pozwalam sobie na marzenia o idealnym świecie pełnym dobrych ludzi i szczęśliwych zwierząt.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]Bardzo Was proszę: adoptujcie kota lub psa![/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]A jeśli nie możecie, to pomóżcie w inny sposób: podarujcie moim podopiecznym karmę, żwirek, koce lub kołderki, posłanka. Bardzo potrzebne są budy i materiały budowlane: deski, siatka, panele ogrodzeniowe, gumolit. Jeśli nie możecie, to może parę groszy na najpilniejsze potrzeby.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]Będę wdzięczna także za „wsparcie artystyczne”: ciekawe wzory haftów, kanwę, mulinę, stare meble po babci, którym dzięki dekupażowi przywrócę dawny blask?[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]Może zechcecie nas odwiedzić?[/FONT][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]Tak trudno pomagać samotnie,pomóżcie ,bez Was się nie da.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial]Bardzo proszę.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial][FONT=arial] Kochani taki tekst napisałam dla gazety internetowej dla mojej okolicy,niestety stwierdzam z ogromnym sutkiem że pozostał on bez echa. Tylko na Was nie zawiodłam się nigdy,kiedy poprosiłam Was o pomoc, wszystkie podarunki czekają na swój czas aby ich użyć.Przyszedł czas kiedy musimy zmienić miejsce zamieszkania, o tym następnym razem.W każdym razie zwracam się do Was jeszcze raz o pomoc,udostępnijcie gdzie możecie ten tekst.Jest tyle biedy ,tyle do zrobienia dla różnych zwierzaków ,ja sama naprawdę nie dam rady[/FONT][/FONT] Quote
Mazowszanka13 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Tekst przeszedł bez echa, a wokół takie wypasione wille..... Quote
Kejciu Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 Mazowszanko to było w naszej gazecie papierowej nowodworskiej? czy w internetowej?bo w treści jest info że w internetowej no to nie wiele osób czyta - trzeba by było to puścić w nowodworskiej papierowej :) Quote
Kejciu Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 [quote name='Mazowszanka2']Napisane, że w internetowej.[/QUOTE] Dokładnie tak samo przeczytałam ale jeśli w internetowej no to mnie nie dziwi brak odzewu - ja nowodworzanka nie mam pojęcia że taka gazeta jest :) więc pewnie większość tak samo :D Kwiaciarenko a może do papierowej by to puścić? Quote
Kwiaciarenka Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='kejciu']Dokładnie tak samo przeczytałam ale jeśli w internetowej no to mnie nie dziwi brak odzewu - ja nowodworzanka nie mam pojęcia że taka gazeta jest :) więc pewnie większość tak samo :D Kwiaciarenko a może do papierowej by to puścić?[/QUOTE] Lepiej nie,boje się że nałogowo zaczną podrzucać.Wille stoją ale na pewno nie dzięki ludziom z Nowego dworu,tylko, kejciu pomaga zawsze kiedy poproszę,no chyba że kogoś pominęłam nieświadomie. Quote
Kwiaciarenka Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 No co lerzał jakiś kurak to pokąsić trzeba. Quote
Kwiaciarenka Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='Kwiaciarenka']No co lerzał jakiś kurak to pokąsić trzeba.[/QUOTE] Miało być pod zdjęciem z kurakiem,coś nie tak wyszło. Quote
Kejciu Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 [quote name='Kwiaciarenka']Miało być pod zdjęciem z kurakiem,coś nie tak wyszło.[/QUOTE] A to chyba Orzeszek tego kuraka wcina co?:) Quote
Kwiaciarenka Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 [quote name='kejciu']A to chyba Orzeszek tego kuraka wcina co?:)[/QUOTE] Zgadłaś,tak się nim zajoł że obróbka poszła bez problemu. Quote
Recommended Posts