Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ze wzruszenia trzęsa mi sie ręce.....aż pisanie nie wychodzi. Hop! ona zacznie sie bawic jak jej stres minie, za kilka dni , może tygodni. U Basi tez na poczatku nie uczestniczyłą w psich zabawach, pózniej juz bawiłą się ze stadem. Ale to i tak pewnie typ samotnika, i choć nie unika jak widac psów, woli bliskość człowieka.

Posted

Fajnie, że już transfer dokonany :) Bądź dzielna Misiu, u hop! będzie Ci dobrze :)
A Ty, Doris, już sie tak nie stresuj :) Teraz już wszystko na prostej ;)

Posted

[quote name='zachary']Misia pięknie wygląda. Lśniąca sierść, wypasiona..hi,hi...i tyle komplementów od hop! dostała.[/QUOTE]
Bo Misia to absolutnie wyjatkowa sunia.

Posted

Misia powolutku się rozkręca. Jest miłą, wesołą, mądrą, wpatrzoną w opiekuna i posłuszną sunią. Nie jest łakoma. Suchą karmę je po wymieszaniu z puszką, przysmaki bierze delikatnie i zjada powoli. Wbrew pozorom, szybko aklimatyzuje się w nowym miejscu. Potrafi zostawać sama, nie niszczy. Za kilka dni wezmę ją na pierwszy spacer poza posesję i sprawdzę, jak reaguje na ruch uliczny, przechodniów. Zrobię też Misi więcej zdjęć. :)

Posted

[quote name='hop!']Misia powolutku się rozkręca. Jest miłą, wesołą, mądrą, wpatrzoną w opiekuna i posłuszną sunią. Nie jest łakoma. Suchą karmę je po wymieszaniu z puszką, przysmaki bierze delikatnie i zjada powoli. Wbrew pozorom, szybko aklimatyzuje się w nowym miejscu. Potrafi zostawać sama, nie niszczy. Za kilka dni wezmę ją na pierwszy spacer poza posesję i sprawdzę, jak reaguje na ruch uliczny, przechodniów. Zrobię też Misi więcej zdjęć. :)[/QUOTE]
Wspaniale, dzielna, kochana Misia.

Posted

Założyłam Misi książeczkę zdrowia - ma wpisane odrobaczenie. Dopięłam zaświadczenie o szczepieniu przeciwko wściekliźnie, które dostałam. Na dniach zabezpieczę ją Fyprystem (akurat mam dla psa 20-40kg). Za miesiąc będziecie musiały pomyśleć same o zabezpieczeniu przeciwko pchłom i kleszczom. Czy będziecie chciały zaszczepić Misię przeciwko wirusówkom?

Posted

[quote name='hop!']Założyłam Misi książeczkę zdrowia - ma wpisane odrobaczenie. Dopięłam zaświadczenie o szczepieniu przeciwko wściekliźnie, które dostałam. Na dniach zabezpieczę ją Fyprystem (akurat mam dla psa 20-40kg). Za miesiąc będziecie musiały pomyśleć same o zabezpieczeniu przeciwko pchłom i kleszczom. Czy będziecie chciały zaszczepić Misię przeciwko wirusówkom?[/QUOTE]
Super!!!!! Wprawdzie ksiażeczkę zdrowia Misia miała i wysłałam ją do poprzedniego dt, ale prawdopodobnie dt jej nie otrzymał, a ja wysłałam listem zwykłym i nie mogłam zagubienia listu kwestionowac na poczcie. W każdym razie skoro założyłas jej nowa ksiażkę zdrowia to ja pobiore od naszego weta zaswiadczenie o sterylizacji i doślę ci. Bo w tamtej ksiażece był tylko wpis o sterylizacji. Odrobaczałąm ją samodzielnie poza lecznicą i takiego wpisu w ksiażke nie można było zrobić. Co do wirusuwek to jeszcze się zastanawiam , ze względu na koszty, czy nam wystarczy pieniędzy. A jaki jest koszt szczepienia na wirusówki ? Wszystko co kupiłąs lub zużyłas dla Misi do tej pory dopisz prosze do faktury.

Posted

[quote name='doris66']Co do wirusuwek to jeszcze się zastanawiam , ze względu na koszty, czy nam wystarczy pieniędzy. A jaki jest koszt szczepienia na wirusówki ? Wszystko co kupiłąs lub zużyłas dla Misi do tej pory dopisz prosze do faktury.[/QUOTE]

55-60zł. Odrobaczenie i Fypryst Misia ma w prezencie ode mnie, więc nic nie będę doliczać. ;)

[quote name='bela51']Tym sposobem Misia jak widze dołaczyła do moich znajomych suczek. Do Loli i do Helenki.
Ale na razie widze, ze jeszcze sie nie zaprzyjaźniły:lol:[/QUOTE]

Poznały się i zaakceptowały. :)

Posted

Misia toleruje wszystkie psiaki - nawet te nieznośne i psotne (mam na myśli Maję ;)). We mnie jest wpatrzona jak w obrazek, słucha mnie i chętnie mi towarzyszy. Potrafi siadać, gdy ją o to proszę.

W kadr wpadła rozbrykana Maja... ;)