Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani podjęłąm decyzję, ze Misia zostanie zaszczepiona na wirusówki, tak na wszelki wypadek dla jej bezpieczeństwa. Pieniądze narazie są a jak zacznie brakować coś wymyślimy prawda? Ona nigdy nie była szczepiona na nic, oprócz tej niedawnej wścieklizny, wiec należy jej się powazne zabezpieczenie od wirusów. Poza tym wszystkie psy w hoteliku u Hop! mają aktualne szczepienia, więc Misia też bedzie miała. Ona nie jest już bezdomną sierotą....bo ma nas i musimy o nią zadbać.

Posted

[quote name='Alla Chrzanowska']I mądrze piszesz Doris:) Dziś kończy się bazarek Nette, troszkę kasy wpadnie:)[/QUOTE]

Allu, Nette. ogromne dziękuje.

Posted

Misia własnie w tej chwili się szczepi od wirusówek. Przy okazji wizyty u weta P. Julita przespacerowałą sie z Misią przez miasto, celowo aby sprawdzić jak niunia reaguje na zgiełk uliczny. Okazuje się, ze Misia jest psem idealnym równiez pod tym względem, nie przeraża jej ruch samochodowy, klaksony, światła, tłum ludzi, kroczy noga w noge z opiekunem nie trzeba jej szczególnie dscyplinować, wystarczy luźna smycz i Misia idealnie idzie. Ogon trzyma w górze, głowa podniesiona, nie zwraca uwagi na przechodniów nie ekscytuje sie zapachami, nie szarpie , nie kręci się nerwowo. Mnie jej umięjętnośc dostosowywania się do oczekiwań opiekuna niezmiennie zadziwia.

Posted

Wróciłyśmy. ;) Misia była idealna podczas drogi do i z lecznicy. Nie ma lęków. Jest normalnym - powiedziałabym, że uniwersalnym psem. Gdy zaufa opiekunowi (nie ma z tym problemu), pójdzie z nim wszędzie. Według mnie może mieszkać w mieście, nawet w bloku. W lecznicy była grzeczna. Miło się przywitała z lecznicowym kotem i personelem. Waży 27kg (może przytyć do 28kg). Według wetki Misia ma 5-6 lat. Została zaszczepiona przeciwko wirusówkom (koszt 55zł). Na razie nie ma wskazań do czyszczenia zębów, ani innych zaleceń dotyczących zdrowia Misi. Można się skupić na szukaniu suni domu. :)

Krótkie podsumowanie na temat Misi:

Misia to około 5-letnia suczka. Ma mniej więcej 52cm wysokości w kłębie, waży 27kg. Jest odrobaczona, wysterylizowana i ma komplet szczepień. Jest miła, pogodna, mądra, wierna, posłuszna i grzeczna. To łagodna, cierpliwa, spokojna i pozytywnie nastawiona do ludzi i innych zwierząt suczka. Ładnie chodzi na smyczy. Potrafi zostawać sama w domu, nie niszczy, nie hałasuje. Nie załatwia się w domu. Lubi spacery.

Koszt szczepienia dopiszę do rachunku - planuję go wystawić 26 lutego z terminem płatności do 12 marca. Czy taki termin jest OK?

Posted

Gdy Misia chodziła na lince, pięknie przybiegała na zawołanie. Zaufałam jej i puściłam ją luzem w ogródku. Wszystko było fajnie, Misia zaczęła się nawet bawić z Elą i Kiku. W pewnym momencie rozpędziła się i znalazła się u sąsiada (pokonane przez nią ogrodzenie ma 180cm wysokości). Dobrze, że trafiła do sąsiada, a nie na ulicę. Gdy po nią popędziłam, była z siebie bardzo zadowolona i dumna. Nie będę jej puszczać luzem - po takim doświadczeniu mam poważne obawy. Misia wcale się nie boi, nie panikuje na ulicy, więc pewnie pobiegłaby szukać wrażeń. ;) Ona często podnosi głowę, przymyka oczy i wietrzy nosem. Nasłuchuje, co "mówią" psy z okolicy. Chyba brakuje jej wolności i przestrzeni. Może w jakimś stopniu spacery po okolicy wynagrodzą jej brak swobody.

Posted

[quote name='hop!']Gdy Misia chodziła na lince, pięknie przybiegała na zawołanie. Zaufałam jej i puściłam ją luzem w ogródku. Wszystko było fajnie, Misia zaczęła się nawet bawić z Elą i Kiku. W pewnym momencie rozpędziła się i znalazła się u sąsiada (pokonane przez nią ogrodzenie ma 180cm wysokości). Dobrze, że trafiła do sąsiada, a nie na ulicę. Gdy po nią popędziłam, była z siebie bardzo zadowolona i dumna. Nie będę jej puszczać luzem - po takim doświadczeniu mam poważne obawy. Misia wcale się nie boi, nie panikuje na ulicy, więc pewnie pobiegłaby szukać wrażeń. ;) Ona często podnosi głowę, przymyka oczy i wietrzy nosem. Nasłuchuje, co "mówią" psy z okolicy. Chyba brakuje jej wolności i przestrzeni. Może w jakimś stopniu spacery po okolicy wynagrodzą jej brak swobody.[/QUOTE]
Kurczaki....a to klops. To w takim razie tylko mieszkanie w bloku wchodzi w gre i spacery z opiekunem na smyczy/lince. Nie przypuszczałabym nawet , ze pokona wysokośc 1,80m.
Wyglada na to, ze ma dusze wolnego a nawet w pewnym sensie dzikiego psa, jak poczuje chęc na szwedanie sie pokona każda zapore.

Posted

[quote name='doris66']Kurczaki....a to klops. To w takim razie tylko mieszkanie w bloku wchodzi w gre i spacery z opiekunem na smyczy/lince. Nie przypuszczałabym nawet , ze pokona wysokośc 1,80m.
Wyglada na to, ze ma dusze wolnego a nawet w pewnym sensie dzikiego psa, jak poczuje chęc na szwedanie sie pokona każda zapore.[/QUOTE]

Przeskoczyła w mgnieniu oka - rozbieg, wyskok i już była za ogrodzeniem. Nie zdążyłam dostać zawału, bo błyskawicznie po nią pobiegłam. ;) Misia jest grzeczna, miła i posłuszna, ale najwyraźniej ma swoje przyzwyczajenia i nie do końca jest przewidywalna.

Posted

[quote name='zachary']A Misia? Z pewnością siedzi w niej wolny pies, swobodnie biegający gdzie chce...[/QUOTE]

Miejmy nadzieję, że własny kochający człowiek zrekompensuje jej ograniczenie wolności. Misiu, obyś jak najszybciej znalazła tego właściwego ludzia i własny dom. :)

Posted

Na smyczy Misia chodzi ładnie, dostosowuje się do człowieka, nie próbuje się wyrywać.

[IMG]http://imageshack.com/a/img33/8606/h59t.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.com/a/img811/9926/8pkg.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.com/a/img850/8471/vtkb.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.com/a/img607/1685/6wl1.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.com/a/img856/640/9isu.jpg[/IMG]

Posted

[IMG]http://imageshack.com/a/img191/3104/38jp.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.com/a/img546/6260/9bpa.jpg[/IMG]

Może Misia będzie miała szczęście i szybko znajdzie odpowiedni DS.

Posted

Misia jest u nas krótko. Od niedawna zaczęła prowadzić inny tryb życia, niż dotychczas. Może się całkiem przestawi, a może stare nawyki zostaną i trzeba będzie na nią uważać. W każdym razie nie ma tragedii, tylko pewne utrudnienie. Być może gdyby miała do dyspozycji duży teren, ogrodzenie z prześwitami, czułaby się lepiej i nie byłoby skoków. U nas jest średniej wielkości ogródek otoczony pełnym, betonowym ogrodzeniem. Może Misię to ogranicza... Po raz pierwszy w życiu widziałam, żeby pies tak lekko i sprytnie pokonał ogrodzenie. Zwykle próbują się wspinać, kombinują, podskakują. Misia to mistrzyni. :lol:

Na pewno Misia lubi spacery i nie przeszkadza jej to, że idzie na smyczy. Lubi otwarte tereny i przestrzeń. Do domu wraca chętnie i zachowuje się grzecznie. Nie zauważyłam, żeby była nieszczęśliwa - wręcz przeciwnie. :)

Posted

Wspaniale ją hop! scharakteryzowała. Mistrzyni skoków...ciut nie Monika Pyrek:evil_lol:...Potrzebuje od czasu do czasu, popatrzeć na horyzont...a tu...ogrodzenie i to szczelne:cool3:

Posted

No chyba,że miłośnik "skoczków" i psów grzecznych, bezproblemowych aczkolwiek potrzebujących popatrzeć na łono natury. Czyli domek aktywny, z zamiłowaniem do spacerów, jazdy na rowerze by się przydał....

Posted

Misia zapewne pokochałaby dogtrekking - [URL]http://www.dogtrekking.com.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=17&Itemid=68[/URL]. :)

Posted

[quote name='Alla Chrzanowska']Bardzo proszę o nr konta do wpłaty z bazarku na PW. Co prawda jeszcze jedna osoba nie zapłaciła za fanty, ale ma czas do czwartku, w czwartek zrobię przelew:)[/QUOTE]
Allu, bardzo dziękuje w imieniu Misi. Konto do zbiórki udostepniła organizacja.

Stowarzyszenie Pomocy Zwierzętom SOS Husky

ul. 1 Maja 38/72 41-200 Sosnowiec

NIP: 646-292-64-79, REGON: 242792657, KRS: 0000402461

Bank: Bank Zachodni WBK SA

nr rachunku: 58 1090 1652 0000 0001 1802 2107

w tytule wpłaty prosze dopisywać "darowizna dla Misi/Ady"