kkasiiiar Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 Dziękuje wszystkim Cioteczka za obecność !!:loveu: [h=5]Elmo zaczyna czuś sie jak u siebie Zaczoł szczekać , ogonek czasami nawet sie porusza w geście radośći Elmo dziś poznał 1 z trzech kolezanek z którymi musi dzielić Dom Tymczasowy , okazuje sie ze jest prawdziwym dżentelmenem Apetyt dopisuje Według opini dwóch weterynarzy ze Świecia i Bydgoszczy Elmo cierpli na suche zapalenie rogówki aktualnie ma podawane sztuczne łzy , będziemy starać sie zwalczyć przyczynę ale w wielu przypadkach niestety kończy sie na smarowaniu oczu dożywotnio maścią. Według opini dwóch gromerów Elmo musiał przebwać przez ostatnie miesiące na dworze . Nie jest zagłodzony wręcz przeciwnie ma słuszna wagę wazy 7 kg wiec jest dla Nas wielka zagadka az tak wielkie zaniedbanie sierści i pazurków u psa. W domu Elmo nie umie zachować czystości co moze potwierdzać teorie ze mieszkał na dworzu. Pies jest na wpół ślepy widzi przedmioty tylko z bardzo bliska i tylko te poruszajace sie. Jedznia szuka na wech nie widzi gdzie stoi miseczka.[/h] Quote
kolejna kobietka Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Dziękuję serdecznie kolejnym ciociom za przybycie!!! :iloveyou: Quote
Anula Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 U Shi-Tzu bardzo często pojawia się problem chorych oczów z powodu zarastającej sierści i krótkiej kufy.Na sierści osadza się brud i tona bakterii i stąd następuje infekcja,która nawet może doprowadzić do ślepoty i wypłynięcia oka.To jest bardzo rasa specyficzna,wymaga dużej pielęgnacji,przemywania w koło oczów,obcinania,czesania.Ta rasa psa naprawdę wymaga częstej pielęgnacji,bez pielęgnacji taki pies ginie a szczególnie przebywający na dworze np.w budzie.Dobrze,że Elmo został dostrzeżony i przyszła pomoc w porę.Będzie dobrze i znajdzie domek,tylko musi to być domek,który będzie sobie zdawał sprawę z trudów pielęgnacji takiego psa. Quote
Panna Marple Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 jestem na zaproszenie kolejnej kobietki:lol:. Poleciało 50zł Quote
kolejna kobietka Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 [quote name='Panna Marple']jestem na zaproszenie kolejnej kobietki:lol:. Poleciało 50zł[/QUOTE] Bardzo dziękujemy!!! :Rose::Rose::Rose: Quote
kolejna kobietka Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 [quote name='Bogusik']Przepraszam,gapa ze mnie,bo nie dość,że w okularach ,to jeszcze nie dowidzę...:oops: Jest napisane,że dla Elmo...Jutro poleci parę grosiczków na leczenie bidulka :smile:[/QUOTE] Dziękujemy ślicznie! :multi: :Rose: Quote
kolejna kobietka Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 U mnie krucho z czasem ostatnio, staram się tak na szybko wszystkie zaległości na dogo nadrabiać. Quote
kolejna kobietka Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 [quote name='asiek.l-g']jestem u Elmusia z zaproszenia, postaram się jakoś pomóc, jakiś tydzień temu znajoma rodziców mówiła cos o adopcji starszego małego pieska ...namawiałam ich do odwiedzin schroniska w naszej okolicy, jutro wyptam, bo zakładam że Elmo szuka domku stałego[/QUOTE] Asiu wysłałam pw, my jak coś też mamy dwa starsze pieski do adopcji. Quote
kolejna kobietka Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 [quote name='b-b']Z zaproszenia przybywam Dajcie mi dwa-trzy dni pomyślę jak pomóc.[/QUOTE] [quote name='Hope2']Przybywam na wołanie kolejnej kobietki-z kasa krucho...ale postaram sie zaprosić pare osób...[/QUOTE] Dziękuję!!! :) Quote
Hope2 Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 Zaglądam do Królewicza :) mocno kciuki trzymam za zdrówko facecika ;) Quote
Bogusik Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 Zaglądam do bidulka Elmo...Mam nadzieję,że już teraz, ogonek będzie się więcej "cieszył" :smile: Quote
kkasiiiar Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 Dziękuje z całego serca dla wpłaty dla Elma i zagladanie! :loveu: Wstawiam rozlicznie , juz wczoraj zamowiliśmy w hurtowni maść Optimmune 3,5 g - 139 zł. Trzeba podawać pasek maści o długości 1 cm co 12 godzin do każdego oka. ROZLICZENIE : Wpłaty : Pani Anna. E - 50 zł Pan Dawid. K - 20 zł Pani Patrycja W - 20 zł Pani Anna. K - 50 zł Quote
yolanovi Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 [quote name='kkasiiiar']Dziękuje z całego serca dla wpłaty dla Elma i zagladanie! :loveu: Wstawiam rozlicznie , juz wczoraj zamowiliśmy w hurtowni maść Optimmune 3,5 g - 139 zł. Trzeba podawać pasek maści o długości 1 cm co 12 godzin do każdego oka. ROZLICZENIE : Wpłaty : Pani Anna. E - 50 zł Pan Dawid. K - 20 zł Pani Patrycja W - 20 zł Pani Anna. K - 50 zł[/QUOTE] Mam ok. 1/2 tubki Optimune - mój pies ma uczulenie i nie mogę stosować. Jeśli się przyda mogę wysłać Quote
kkasiiiar Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 [quote name='yolanovi']Mam ok. 1/2 tubki Optimune - mój pies ma uczulenie i nie mogę stosować. Jeśli się przyda mogę wysłać[/QUOTE] Pewnie ze sie przyda!! Dziękuje OGROMNIE :loveu: Zaraz wyśle adres na pw :) Quote
Bogusik Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Taka tu cisza...Co słychać u Elmo?Czy oczka już trochę lepiej po maści? Quote
b-b Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 Czekamy na wieści co u małego:) Wpadłam urzeczywistnić moją obietnicę pomocy. Co prawda miała być ona spełniona szybciej ale dopiero dzisiaj udało mi się uporać z fantami. Wysyłam PW do kkasiiiar :) Quote
kkasiiiar Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 Elmo dostaje maść od soboty i jak na razie szczególnych zmian nie widać , ale za to stan psychiczny jest zupełnie inny . Elmo stał sie pełnym energi radosnym psiakiem , uwielbia spacery , bardzo lubi sie przytulać , niestety wszytskie zabiegi przy oczach znosi kiepsko i walczy niczym gladiator ;) [IMG]http://img547.imageshack.us/img547/9444/yop3.jpg[/IMG] [IMG]http://img593.imageshack.us/img593/191/nik2.jpg[/IMG] [IMG]http://img703.imageshack.us/img703/2823/if61.jpg[/IMG] Quote
yolanovi Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Kasiu, maść wysłałam w piątek 18.10 poleconym priorytetem. Dotarła czy jeszcze nie? Quote
kkasiiiar Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 [quote name='yolanovi']Kasiu, maść wysłałam w piątek 18.10 poleconym priorytetem. Dotarła czy jeszcze nie?[/QUOTE] Sprawdze moze jest awizo w skrzynce dam znać bo ja wczoraj miałam taki zakrecony dzień ze nawet nie zerknełam do skrzynki. Dam znać :) Quote
b-b Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Mam nadzieję, że maść pomoże i oczka zostaną wyleczone:) Jak mi się uda to jeszcze dzisiaj zrobię bazarek/ najpóźniej jutro :) Quote
Bogusik Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Oj i tak dobre wieści,skoro nam ślicznotek odżył!:loveu: Z oczkami,to jest niestety,ale dłuższy proces leczenia i zapewne,trochę to potrwa... Czy moja wpłata 50zł dotarła,bo nie widzę jej w poprzednim rozliczeniu?Powinno być Anna B.+mój nick. Quote
kkasiiiar Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 [quote name='yolanovi']Kasiu, maść wysłałam w piątek 18.10 poleconym priorytetem. Dotarła czy jeszcze nie?[/QUOTE] Jest awizo dziś najpozniej jutro odbiore maść . DZIĘKUJE raz jeszcze [quote name='b-b']Mam nadzieję, że maść pomoże i oczka zostaną wyleczone:) Jak mi się uda to jeszcze dzisiaj zrobię bazarek/ najpóźniej jutro :)[/QUOTE] Dziękuje !! [quote name='Bogusik']Oj i tak dobre wieści,skoro nam ślicznotek odżył!:loveu: Z oczkami,to jest niestety,ale dłuższy proces leczenia i zapewne,trochę to potrwa... Czy moja wpłata 50zł dotarła,bo nie widzę jej w poprzednim rozliczeniu?Powinno być Anna B.+mój nick.[/QUOTE] Tak wpłata jest byla taka "BOGUSIK PANI ANNA E i pozniej B" wiec napisałam Pani Anna E ;) zmienie w 1 poście :) Quote
Gabi79 Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 [URL]http://img547.imageshack.us/img547/9444/yop3.jpg[/URL] Sama słodycz:loveu: Wspaniale, że Elmo odzyskał radość życia!!!!! Quote
Recommended Posts