Jump to content
Dogomania

Elmo pies w typie shi-tzu zaniedbany , upodlony .. chore oczy! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

Dziękuje wszystkim Cioteczka za obecność !!:loveu:
[h=5]Elmo zaczyna czuś sie jak u siebie Zaczoł szczekać , ogonek czasami nawet sie porusza w geście radośći Elmo dziś poznał 1 z trzech kolezanek z którymi musi dzielić Dom Tymczasowy , okazuje sie ze jest prawdziwym dżentelmenem Apetyt dopisuje
Według opini dwóch weterynarzy ze Świecia i Bydgoszczy Elmo cierpli na suche zapalenie rogówki aktualnie ma podawane sztuczne łzy , będziemy starać sie zwalczyć przyczynę ale w wielu przypadkach niestety kończy sie na smarowaniu oczu dożywotnio maścią. Według opini dwóch gromerów Elmo musiał przebwać przez ostatnie miesiące na dworze . Nie jest zagłodzony wręcz przeciwnie ma słuszna wagę wazy 7 kg wiec jest dla Nas wielka zagadka az tak wielkie zaniedbanie sierści i pazurków u psa. W domu Elmo nie umie zachować czystości co moze potwierdzać teorie ze mieszkał na dworzu. Pies jest na wpół ślepy widzi przedmioty tylko z bardzo bliska i tylko te poruszajace sie. Jedznia szuka na wech nie widzi gdzie stoi miseczka.[/h]

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U Shi-Tzu bardzo często pojawia się problem chorych oczów z powodu zarastającej sierści i krótkiej kufy.Na sierści osadza się brud i tona bakterii i stąd następuje infekcja,która nawet może doprowadzić do ślepoty i wypłynięcia oka.To jest bardzo rasa specyficzna,wymaga dużej pielęgnacji,przemywania w koło oczów,obcinania,czesania.Ta rasa psa naprawdę wymaga częstej pielęgnacji,bez pielęgnacji taki pies ginie a szczególnie przebywający na dworze np.w budzie.Dobrze,że Elmo został dostrzeżony i przyszła pomoc w porę.Będzie dobrze i znajdzie domek,tylko musi to być domek,który będzie sobie zdawał sprawę z trudów pielęgnacji takiego psa.

Posted

[quote name='asiek.l-g']jestem u Elmusia z zaproszenia, postaram się jakoś pomóc, jakiś tydzień temu znajoma rodziców mówiła cos o adopcji starszego małego pieska ...namawiałam ich do odwiedzin schroniska w naszej okolicy, jutro wyptam, bo zakładam że Elmo szuka domku stałego[/QUOTE]

Asiu wysłałam pw, my jak coś też mamy dwa starsze pieski do adopcji.

Posted

Dziękuje z całego serca dla wpłaty dla Elma i zagladanie! :loveu: Wstawiam rozlicznie , juz wczoraj zamowiliśmy w hurtowni maść Optimmune 3,5 g - 139 zł. Trzeba podawać pasek maści o długości 1 cm co 12 godzin do każdego oka.

ROZLICZENIE :

Wpłaty :
Pani Anna. E - 50 zł
Pan Dawid. K - 20 zł
Pani Patrycja W - 20 zł
Pani Anna. K - 50 zł

Posted

[quote name='kkasiiiar']Dziękuje z całego serca dla wpłaty dla Elma i zagladanie! :loveu: Wstawiam rozlicznie , juz wczoraj zamowiliśmy w hurtowni maść Optimmune 3,5 g - 139 zł. Trzeba podawać pasek maści o długości 1 cm co 12 godzin do każdego oka.

ROZLICZENIE :

Wpłaty :
Pani Anna. E - 50 zł
Pan Dawid. K - 20 zł
Pani Patrycja W - 20 zł
Pani Anna. K - 50 zł[/QUOTE]

Mam ok. 1/2 tubki Optimune - mój pies ma uczulenie i nie mogę stosować. Jeśli się przyda mogę wysłać

Posted

[quote name='yolanovi']Mam ok. 1/2 tubki Optimune - mój pies ma uczulenie i nie mogę stosować. Jeśli się przyda mogę wysłać[/QUOTE]

Pewnie ze sie przyda!! Dziękuje OGROMNIE :loveu: Zaraz wyśle adres na pw :)

Posted

Czekamy na wieści co u małego:)

Wpadłam urzeczywistnić moją obietnicę pomocy. Co prawda miała być ona spełniona szybciej ale dopiero dzisiaj udało mi się uporać z fantami. Wysyłam PW do kkasiiiar :)

Posted

Elmo dostaje maść od soboty i jak na razie szczególnych zmian nie widać , ale za to stan psychiczny jest zupełnie inny . Elmo stał sie pełnym energi radosnym psiakiem , uwielbia spacery , bardzo lubi sie przytulać , niestety wszytskie zabiegi przy oczach znosi kiepsko i walczy niczym gladiator ;)
[IMG]http://img547.imageshack.us/img547/9444/yop3.jpg[/IMG]
[IMG]http://img593.imageshack.us/img593/191/nik2.jpg[/IMG]
[IMG]http://img703.imageshack.us/img703/2823/if61.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='yolanovi']Kasiu, maść wysłałam w piątek 18.10 poleconym priorytetem. Dotarła czy jeszcze nie?[/QUOTE]

Sprawdze moze jest awizo w skrzynce dam znać bo ja wczoraj miałam taki zakrecony dzień ze nawet nie zerknełam do skrzynki. Dam znać :)

Posted

Mam nadzieję, że maść pomoże i oczka zostaną wyleczone:)
Jak mi się uda to jeszcze dzisiaj zrobię bazarek/ najpóźniej jutro :)

Posted

Oj i tak dobre wieści,skoro nam ślicznotek odżył!:loveu: Z oczkami,to jest niestety,ale dłuższy proces leczenia i zapewne,trochę to potrwa...
Czy moja wpłata 50zł dotarła,bo nie widzę jej w poprzednim rozliczeniu?Powinno być Anna B.+mój nick.

Posted

[quote name='yolanovi']Kasiu, maść wysłałam w piątek 18.10 poleconym priorytetem. Dotarła czy jeszcze nie?[/QUOTE]
Jest awizo dziś najpozniej jutro odbiore maść . DZIĘKUJE raz jeszcze

[quote name='b-b']Mam nadzieję, że maść pomoże i oczka zostaną wyleczone:)
Jak mi się uda to jeszcze dzisiaj zrobię bazarek/ najpóźniej jutro :)[/QUOTE]
Dziękuje !!
[quote name='Bogusik']Oj i tak dobre wieści,skoro nam ślicznotek odżył!:loveu: Z oczkami,to jest niestety,ale dłuższy proces leczenia i zapewne,trochę to potrwa...
Czy moja wpłata 50zł dotarła,bo nie widzę jej w poprzednim rozliczeniu?Powinno być Anna B.+mój nick.[/QUOTE]

Tak wpłata jest byla taka "BOGUSIK PANI ANNA E i pozniej B" wiec napisałam Pani Anna E ;) zmienie w 1 poście :)