Katcherine Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 O ile w jego wieku ten zabieg wogole mozna wykonac. Staruszek juz jest. Quote
Jagoda1 Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Wyżłuś to wiekowy pies, wymaga specjalnej troski, czy takiego przyjmą? A jeśli jest to jednak ktoś o wielkim sercu dla psiaków....? Quote
Ania_i_Kropka Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 Wyżłuś miał robione wszystkie badania i wyniki ma bardzo dobre ( jak na taki wiek). Na razie i tak trzeba poczekać na poprawę jego stanu ogólnego. Wysłałam maile pod te dwa adresy. Zobaczymy, czy coś z tego będzie. Quote
Katcherine Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Ania i kropka- jak on sie zachowuje zostawiony sam? Quote
Ania_i_Kropka Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 Jak siedział sam w boksie, w którym nie widział często ludzi był strasznie przybity, tylko leżał i patrzył przed siebie. Teraz gdy jest na wybiegu koło biura i ma kolegów i koleżanki bardzo się ożywił i jest dużo weselszy. Trudno powiedzieć jak będzie się zachowywał pozostawiony sam w domu. Quote
Katcherine Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Kochany- tylko jak mu pomoc? Zeby tak chlopak podpisal deklaracje ze bedzie cichutko i spokojnie czekal na powrot panci....Ech. Quote
tanitka Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Katcherine, przecież on musiał mieszkac w mieszkaniu i to do późnych swych lat. To jest staruszek on niczego nie zniszczy.:lol: Quote
DarkAngels Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Hopamy na pierwszą stronkę. Mam nadzieje, żę Wyżłuś już nie bawem bedzie miał ciepły i kochający go dom :) Quote
Katcherine Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 tanitka napisał(a):Katcherine, przecież on musiał mieszkac w mieszkaniu i to do późnych swych lat. To jest staruszek on niczego nie zniszczy.:lol: wiesz- niszczyc to niech sobie niszczy- jeszcze by mial codziennie dostawe nowych rzeczy....ale tu chodzi o CISZE. Bez piskow, szczekan, wyjcow itp. Pies niemowa ze tak powiem..... Quote
tanitka Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 on na pewno będzie sobie spał. Mówię ci, mam stare psy, one uwielbiają odpoczywać:lol: Quote
Ania_i_Kropka Posted July 21, 2007 Author Posted July 21, 2007 Wyżłuś musi znaleźć domek. Dzisiaj poszliśmy na spacer, później dałam mu miskę z jedzeniem i usiadłam obok. Gdy skończył podrzedł do mnie i się przytulił. Położył mi swoją głowę na kolanach i popatrzył prosto w oczy. Żebyście widzieli jego oczy pełne błagania i miłości.:placz::placz::placz: On potrzebuje bliskości człowieka. Myślałam, że się poryczę. Quote
Ania-Sonia Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Biedny staruszek :-( Ale jest nadzieja, skoro zapadł już dogomaniakom w serce... Quote
DarkAngels Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Nadzieja jest zawsze. :) Wyżłuś napewno znajdzie domek :) Tylko kiedy ... :shake: Quote
Ania-Sonia Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Tak bym chciała, żeby zdążył się jeszcze nacieszyć własnym domem! Quote
DarkAngels Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Ania-Sonia napisał(a):Tak bym chciała, żeby zdążył się jeszcze nacieszyć własnym domem! Napewno tak sie stanie. Bedzie miał własną rodzinke i własny domek :) Wyżłusiowi sie to nalezy :) Quote
Katcherine Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 :roll: wiesz...tak jakos mi sie kojarzy to z takim jednym STARYM wyzelkiem....co to niby z tylnymi nozkami mial problem....i wogole mordke siwa....Sama zes go z reszta wiozla ;). A tak na powaznie. Zapytam mame.Ale od razu pisze glosno i wyraznie- to jest bardzo niepewna sprawa. Mamy klopoty z zarzadem wspolnoty, i niestety kazdy powod jest dobry do zrobienia nagonki.I to niestety nie jest teoria bo juz tak bylo. tanitka napisał(a):on na pewno będzie sobie spał. Mówię ci, mam stare psy, one uwielbiają odpoczywać:lol: Quote
DarkAngels Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Katcherine napisał(a)::roll: wiesz...tak jakos mi sie kojarzy to z takim jednym STARYM wyzelkiem....co to niby z tylnymi nozkami mial problem....i wogole mordke siwa....Sama zes go z reszta wiozla ;). A tak na powaznie. Zapytam mame.Ale od razu pisze glosno i wyraznie- to jest bardzo niepewna sprawa. Mamy klopoty z zarzadem wspolnoty, i niestety kazdy powod jest dobry do zrobienia nagonki.I to niestety nie jest teoria bo juz tak bylo. Mam nadzieję, że się uda :) On naprawdę zasługuje na domek pełen miłości i ciepła :) Quote
marillka Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Katcherine napisał(a):Zapytam mame.Ale od razu pisze glosno i wyraznie- to jest bardzo niepewna sprawa. trzymam kciuki za Twoja mame i zeby wspolnota tez zaakceptowala sytuacje :p Quote
DarkAngels Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Jeśli Twoja mama by przedstawiła sytuacje Wyżłusia to wspólnota napewno się zgodzi :) Trzymam kciuki :thumbs: Quote
Katcherine Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 :shake: niestety przemas. Nie wszyscy sa tak wyrozumiali- i maja tylko swoj interes na mysli. :diabloti: juz pare razy straz miejska nocowala pod naszymi oknami.:angryy: pies po prostu jest powodem do nagonki. Jutro porozmawiam i dam odpowiedz. Quote
Ania_i_Kropka Posted July 22, 2007 Author Posted July 22, 2007 Wiem co oznaczają upierdliwi sąsiedzi. Gdy byłam z moimi dziewczynami u babci na przechowaniu podczas remontu. W ciągu tygodnia 5 razy odwiedziła nas straż miejska bo sąsiadce piętro niżej przeszkadzało stukanie pazurków o panele :angryy::angryy::angryy: Z takimi ludźmi nie ma co gadać takie stare baby wiedzą swoje i tyle. Quote
DarkAngels Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Fakt. :) U mnie jest tak samo. Ja mieszkam na czwartym piętrze, a Babie z parteru przeszkadza to, że moje psy schodzą po schodach trzy razy dziennie. Kiedyś do mnie wyskoczyła z taki tekstem: "czy nie mógłbyś psy sprowadzać na rękach, bo inaczej pójde do prezydenta miasta" :angryy: Kochana Pani Sąsiadka :angryy: Z takimi kobietami już nic nie da się zrobić. :) No ale mam nadzieje, że u Was się uda :) Zawsze trzeba mieć nadzieje :thumbs: Quote
DarkAngels Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Hopamy na pierwszą stronkę :) Jutro spacerek po lesie jak nie bedzie padac :) :multi: Quote
Recommended Posts