Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj Wyżłuś był strasznie zmęczony tym słońcem. Było mu tak gorąco, że aż się chował pod krzaki. Postanowiliśmy go troszke ochłodzić :) Oblaliśmy go letnią wodą - tak jak i inne psiaki z jego wybiegu. Psiakom odrazu było lepiej :)

Posted

AgusiaTerierka napisał(a):
Ciągle mam nadzieję, że pan odnajdzie go.

To by było najlepsze dla naszego staruszka., ale minęło już tyle czasu, że wątpie w to, że jeszcze kiedyś psiak zobaczy swojego Pana. Choć cuda się zdarzają!!!

Posted

Znalazłam ogłoszenie z vivy :) - pies spełnia warunki ale czy państwo spełniają?

*Bardzo chętnie przyjmę pod swój daszek rasowego pieska, najlepiej by byl to owczarek szkocki collie, ale moze być tez inna nieagresywna rasa. Mam dom z duzym ogródkiem więc piesek moze sie dowoli wybiegać!!! Na pewno nie bedzie przywiązany do łańcucha! Bardzo proszę o kontakt! PILNE! tel. 0-509 143 629 email: [email protected]
woj. małopolskie

*Jestem doświadczoną dziewczyna w sprawach zwierząt. Od zawsze gościły w moim domu. Mam duży teren-mieszkam na wsi. Od 12 lat zajmuję sie końmi. Chętnie przyjmę pod swój dach konia lub psa -najlepiej z tych większych. Prosze o kontakt w tym celu pod mój numer telefonu komórkowego 609266575 lub e-mail: [email protected]
woj. lubuskie

Posted

:razz: jak sie zaproponuje wysterylizowanego psiaka to wtedy po reakcji mozna poznac po co ktos chce takiego psa. Jezeli przyjmuje z otwartymi ramionami tzn. ze w porzadku. Czasami ktos po prostu chce zrealizowac swoje marzenie o psie. Np. tak jak ja w przypadku Dropka :oops:

Posted

mysle ze wiekszosc ludzi nie zdaje sobie sprawy z okrucienstwa innych ludzi i nie wiedza ze sposob w jaki formuluja ogloszenie moze byc ... nie do przyjecia szczegolnie dla kogos kto wydajac zwierzaki sie sparzyl

sama dziwie sie bardzo wielu rzeczom i rozumiem ze czesto dobrzy ludzie zbieraja to co zasial ktos inny...:shake:

dajmy szanse tym ktorzy chca sie opiekowac psiakiem :loveu:

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Mi chodziło raczej o to, że ludzie nie patrzą na charakter i wymagania rasy dla nich liczy się tylko to żeby pies był rasowy.

Nie bylabym az tak na nie...ale to pierwsze ogloszenie jakos mi sie wydaje ze to jakas dziewczynka nastoletnia napisala. Choc moge sie mylic.
Czasami ludzie piszac ''rasowy'' maja na mysli psa wygladajacego na dana rase i odpowiadajacego charakterem danej rasie- a nie tego z rodowodem itd.

Ale zawsze bede uparta ze kazdy pies- niezaleznie czy kundelek czy rasopodobny czy rasowy z rodowodem- jezeli jest na psach w potrzebie powinien isc po sterylce, lub z dopilnowaniem jak najszybciej tego zabiegu w nowym domu- o ile nie ma przeciwskazan na dany dzien zdrowonych.Przynajmniej ma sie pewnosc ze nikomu sie ''przypadek'' nie zdazy.

Posted

Z naszego schronisku wszystkie psiaki, które w najmniejszym stopniu przypominają jakąś rasę są sterylizowane i kastrowane na pierwszym miejscu. Wyżłusia kastracja nie minie. Musi się chłopak jedynie ciut odpaść.