mestudio Posted July 6, 2017 Author Posted July 6, 2017 Tuptuś jest bardzo miłym, uroczym pieskiem. Jest bardzo mądry i szybko się uczy chociaż jeszcze psoci. Były kooopy w domu i zrozumiał, że to złe, ale ciągle nam sika w domu przy misce z wodą lub na drzwi łazienki. Drzwi są już zniszczone i zaczęły się rozwarstwiać na dole. Zniszczył chodnik kupiony jesienią, który leżał w przedpokoju bo jak sikał na drzwi to leciało na chodnik, a że chodnik ciemny to nie widać było, dopiero po kilku dniach jak drzwi napuchły i poczułam paskudny zapach to odkryłam co się dzieje. Na werandzie też leży nowy chodnik i tam też chadza i sika. Dlaczego tak robi???? Potrafi po godzinie od wejścia do domu nasikać. Dziś spryskałam już te drzwi mocnym olejkiem z drzewa herbacianego bo samo czyszczenie tych drzwi to nic nie da. Może się uspokoi za jakiś czas. Jak to w czas wakacji nikt o Tuptusia nie pyta, to normalna sytuacja w tym czasie. Tuptuś oczywiście jest super domowym pieskiem - pomijając to sikanie - sypia z nami. Niestety trzeba z nim wychodzić o poranku 5-6 aby nie narobił w domu, pomimo spacerów o północy. Quote
inka33 Posted July 7, 2017 Posted July 7, 2017 Wariatek komentować nie będę... :( Tuptuś, ogarnij się chłopie! :( Roza tak pozwala obgryzać sobie łapę?! ;) Quote
mestudio Posted July 7, 2017 Author Posted July 7, 2017 Wariatki to wariatki, ja na nie pomysłu nie mam. Dziś mają dobry dzień i maszerują na spacery łaskawie, jak je przywołuję to raczą przybiec i idą ze mną na obchód. Za to Tuptuś dał dziś popis i pogonił psa sąsiadów, który o poranku wlazł nam na posesję, okazuje się, że w takim amoku jest prawie nie do odwołania. Jakimś cudem spryskanie drzwi olejkiem herbacianym działa i Tuptuś ani razu nie nasikał dziś na drzwi. No ale nie chwalę jeszcze tego zjawiska, zobaczymy jak będzie dalej. A.....Tuptuś nie gryzie Rozy tylko swoja kosteczkę. Quote
Gusiaczek Posted July 10, 2017 Posted July 10, 2017 No ale Grecia wybrała sobie miejscówkę! (ze o pozie nie wspomnę) nawet nie napiszę o pierwszym zatrzymującym oddech skojarzeniu ;) Quote
Gusiaczek Posted July 20, 2017 Posted July 20, 2017 Przelew na 504.00 zł zlecony, po zaksięgowaniu prosimy o potwierdzenie wpłaty na wątku:http://www.dogomania.com/forum/topic/339457-rozliczam-ovolumen-do-707-godz-2100/?page=17 Pozdrawiamy Bandę :) Quote
inka33 Posted July 20, 2017 Posted July 20, 2017 Pozdrowienia zostawiam i... taki dodatek na czasie i też na miejscu: https://www.youtube.com/watch?v=3tOZvDO1iSk Quote
mestudio Posted July 23, 2017 Author Posted July 23, 2017 Dnia 20.07.2017 o 22:13, Gusiaczek napisał: Przelew na 504.00 zł zlecony, po zaksięgowaniu prosimy o potwierdzenie wpłaty na wątku:http://www.dogomania.com/forum/topic/339457-rozliczam-ovolumen-do-707-godz-2100/?page=17 Pozdrawiamy Bandę :) Gusiaczku, serdecznie dziękujemy. Pomoc ogromna jak zawsze i jesteśmy bardzo wdzięczni za Twoje zaangażowanie i wierność naszym trudnym charakterom. Gusiaczku, proszę odezwij się na mój e-mail ogrodowapasja małpa onet.eu ponieważ muszę Ci opisać pewne sprawy, a nie mam tu dostępu do swojej drugiej skrzynki odbiorczej gdzie czasami sobie pisalysmy. Niestety sytuacja zmusiła mnie do wyjazdu i pracy w obcym kraju. Bardzo dziękuję Mattilu za wpłatę na nasze psie konto. Rozliczenie uzupełnienie jak tz przyśle mi wydatki z ostatnich dwóch tygodni. Serdeczności dla wszystkich wytrwałych obserwujących nasz wątek . Quote
mestudio Posted July 25, 2017 Author Posted July 25, 2017 Uzupełniłam rozliczenie. Jeszcze raz serdecznie dziękujemy za pomoc. Quote
inka33 Posted July 25, 2017 Posted July 25, 2017 Ewa, pozdrawiam - uważaj na siebie na tej obczyźnie. :) Quote
mestudio Posted July 26, 2017 Author Posted July 26, 2017 12 godzin temu, inka33 napisał: Ewa, pozdrawiam - uważaj na siebie na tej obczyźnie. :) Uważać to trzeba tu tylko na Polaków bo 90% to jakieś nieporozumienie i szok kulturowy dla mnie. Quote
inka33 Posted July 26, 2017 Posted July 26, 2017 13 godzin temu, mestudio napisał: Uważać to trzeba tu tylko na Polaków bo 90% to jakieś nieporozumienie i szok kulturowy dla mnie. Polacy na obczyźnie to szok kulturowy? A dlaczemu? Quote
Gusiaczek Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 Wpłynęła bardzo zaległa wpłata - 10.08. przelaliśmy na konto Bandy 112.00 zł, w wolnej chwili prosimy o potwierdzenie na bazarku. Quote
Gusiaczek Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 Zapraszamy serdecznie na bazarek dla Bandy :) Quote
mestudio Posted August 12, 2017 Author Posted August 12, 2017 Dnia 11.08.2017 o 12:01, Gusiaczek napisał: Wpłynęła bardzo zaległa wpłata - 10.08. przelaliśmy na konto Bandy 112.00 zł, w wolnej chwili prosimy o potwierdzenie na bazarku. Serdecznie dziękujemy i potwierdzamy wpływ na konto. Proszę podziękować za wpłatę niespodziankę od Pani Małgosi , bardzo, bardzo dziękujemy jutro dodam do rozliczenia. Gusiaczku, za bazarek kolejne podziękowania. Źle mi się pisze na tablecie więc tak skromnie, ale bardzo szczerze i z ogromną wdzięcznością. Quote
Mattilu Posted August 29, 2017 Posted August 29, 2017 Na dlugo musialas opuscic Twoj piekny ogrod, Twoje nieznosne futrzaki and last but not least TZa? Mam nadzieje, ze nie! pozdrowienia Quote
NikaEla Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Dnia 23.07.2017 o 15:58, mestudio napisał: . Niestety sytuacja zmusiła mnie do wyjazdu i pracy w obcym kraju. B Dawno mnie tu nie było... Zmiany widzę ( i to chyba nie na lepsze) Quote
TZmestudio Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 14 godzin temu, Mattilu napisał: Na dlugo musialas opuscic Twoj piekny ogrod, Twoje nieznosne futrzaki and last but not least TZa? Mam nadzieje, ze nie! pozdrowienia Któż to wie....? ;-) Quote
TZmestudio Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 1 godzinę temu, NikaEla napisał: Dawno mnie tu nie było... Zmiany widzę ( i to chyba nie na lepsze) Gdyby w Polsce się dało zarobić nie byłoby emigrantów zarobkowych. Ceny takie same, zarobki 1/3 tego co w krajach "normalnych". Panie i Panowie - jak żyć? Staram się kontrolować pozostawione towarzystwo, ale nie zawsze się to mi udaje. W weekend postaram się wstawić kilka zdjęć na poparcie że jeszcze żyjemy. I pozdrawiamy tych co jeszcze czasem zaglądają. Tych co stale zaglądają szczególnie pozdrawiamy :-D Quote
mestudio Posted August 30, 2017 Author Posted August 30, 2017 Generalnie jest do niczego, beznadziejnie, marnie. Nikomu nie życzę konieczności takich rozwiązań , dla mnie to ostateczność i nie wiem co dalej. Quote
Mattilu Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Życzę Wam z całego serca, żeby udało się znaleźć jakieś lepsze rozwiązanie. A tymczasem będę nadal zaglądać do całej bandy. I TZa. Quote
Gusiaczek Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Też z całego serca życzę, by Wasze życie wróciło na normalne tory. Quote
Recommended Posts