Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tuptuś jest bardzo miłym, uroczym pieskiem. Jest bardzo mądry i szybko się uczy chociaż jeszcze psoci. Były kooopy w domu i zrozumiał, że to złe, ale ciągle nam sika w domu przy misce z wodą lub na drzwi łazienki. Drzwi są już zniszczone i zaczęły się rozwarstwiać na dole. Zniszczył chodnik kupiony jesienią, który leżał w przedpokoju bo jak sikał na drzwi to leciało na chodnik, a że chodnik ciemny to nie widać było, dopiero po kilku dniach jak drzwi napuchły i poczułam paskudny zapach to odkryłam co się dzieje. Na werandzie też leży nowy chodnik i tam też chadza i sika. Dlaczego tak robi???? Potrafi po godzinie od wejścia do domu nasikać. Dziś spryskałam już te drzwi mocnym olejkiem z drzewa herbacianego bo samo czyszczenie tych drzwi to nic nie da. Może się uspokoi za jakiś czas.

Jak to w czas wakacji nikt o Tuptusia nie pyta, to normalna sytuacja w tym czasie. Tuptuś oczywiście jest super domowym pieskiem - pomijając to sikanie - sypia z nami. Niestety trzeba z nim wychodzić o poranku 5-6 aby nie narobił w domu, pomimo spacerów o północy.

DSCF8507

DSCF8496

DSCF8419

WP_20170705_18_38_06_Pro

Posted

Wariatki to wariatki, ja na nie pomysłu nie mam. Dziś mają dobry dzień i maszerują na spacery łaskawie, jak je przywołuję to raczą przybiec i idą ze mną na obchód. Za to Tuptuś dał dziś popis i pogonił psa sąsiadów, który o poranku wlazł nam na posesję, okazuje się, że w takim amoku jest prawie nie do odwołania. Jakimś cudem spryskanie drzwi olejkiem herbacianym działa i Tuptuś ani razu nie nasikał dziś na drzwi. No ale nie chwalę jeszcze tego zjawiska, zobaczymy jak będzie dalej.

A.....Tuptuś nie gryzie Rozy tylko swoja kosteczkę.

Posted
Dnia 20.07.2017 o 22:13, Gusiaczek napisał:

Przelew na 504.00 zł zlecony, po zaksięgowaniu prosimy o potwierdzenie wpłaty na wątku:
http://www.dogomania.com/forum/topic/339457-rozliczam-ovolumen-do-707-godz-2100/?page=17
Pozdrawiamy Bandę :)

Gusiaczku, serdecznie dziękujemy. Pomoc ogromna jak zawsze i jesteśmy bardzo wdzięczni za Twoje zaangażowanie i wierność naszym trudnym charakterom. 

Gusiaczku, proszę odezwij się na mój e-mail ogrodowapasja małpa onet.eu ponieważ muszę Ci opisać pewne sprawy, a nie mam tu dostępu do swojej drugiej skrzynki odbiorczej gdzie czasami sobie pisalysmy. Niestety sytuacja zmusiła mnie do wyjazdu i pracy w obcym kraju. 

Bardzo dziękuję Mattilu za wpłatę na nasze psie konto.

Rozliczenie uzupełnienie jak tz przyśle mi wydatki z ostatnich dwóch tygodni.

Serdeczności dla wszystkich wytrwałych obserwujących nasz wątek .

Posted
12 godzin temu, inka33 napisał:

Ewa, pozdrawiam - uważaj na siebie na tej obczyźnie. :)

Uważać to trzeba tu tylko na Polaków bo 90% to jakieś nieporozumienie i szok kulturowy dla mnie. 

Posted
13 godzin temu, mestudio napisał:

Uważać to trzeba tu tylko na Polaków bo 90% to jakieś nieporozumienie i szok kulturowy dla mnie. 

Polacy na obczyźnie to szok kulturowy? A dlaczemu?

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 11.08.2017 o 12:01, Gusiaczek napisał:

Wpłynęła bardzo zaległa wpłata - 10.08. przelaliśmy na konto Bandy 112.00 zł, w wolnej chwili prosimy o potwierdzenie na bazarku.

Serdecznie dziękujemy i potwierdzamy wpływ na konto. Proszę podziękować za wpłatę niespodziankę od Pani Małgosi , bardzo, bardzo dziękujemy jutro dodam do  rozliczenia. Gusiaczku, za bazarek kolejne podziękowania. 

Źle mi się pisze na tablecie więc tak skromnie, ale bardzo szczerze i z ogromną wdzięcznością.

• 3 weeks later...
Posted
Dnia 23.07.2017 o 15:58, mestudio napisał:

. Niestety sytuacja zmusiła mnie do wyjazdu i pracy w obcym kraju. 

Dawno mnie tu nie było... Zmiany widzę ( i to chyba nie na lepsze)

Posted
14 godzin temu, Mattilu napisał:

Na dlugo musialas opuscic Twoj piekny ogrod, Twoje nieznosne futrzaki and last but not least TZa? Mam nadzieje, ze nie! pozdrowienia

Któż to wie....? ;-)

Posted
1 godzinę temu, NikaEla napisał:

Dawno mnie tu nie było... Zmiany widzę ( i to chyba nie na lepsze)

Gdyby w Polsce się dało zarobić nie byłoby emigrantów zarobkowych. Ceny takie same, zarobki 1/3 tego co w krajach "normalnych". Panie i Panowie - jak żyć?

Staram się kontrolować pozostawione towarzystwo, ale nie zawsze się to mi udaje. W weekend postaram się wstawić kilka zdjęć na poparcie że jeszcze żyjemy. 

I pozdrawiamy tych co jeszcze czasem zaglądają. Tych co stale zaglądają szczególnie pozdrawiamy :-D