mestudio Posted February 22, 2016 Author Posted February 22, 2016 48 minut temu, Mattilu napisał: A porozmawialiście przy okazji sterylki z wetem o tym bezustannym sikaniu? Pies był umówiony tylko na sterylizację na konkretną godzinę - czyli wejście i pozostawienie, a odbierany był poza kolejnością w tłumie ludzi przez TZ-a. Jak pojedziemy na normalną wizytę to będziemy pytali. Mam jednak nadzieję, że załatwianie się do legowiska w dodatku na śpiącego Jordana nie stanie się normą i nastanie normalność. Sikanie nie jest bezustanne, sikanie jest w ramach spaceru co kilka godzin w domu. Quote
TZmestudio Posted February 22, 2016 Posted February 22, 2016 3 godziny temu, Mattilu napisał: A porozmawialiście przy okazji sterylki z wetem o tym bezustannym sikaniu? Powiem tak: NAAAASTĘPNY PROSZĘ!!!!!!! PS Starałem się być delikatny dla weterynarzy. 1 Quote
TZmestudio Posted February 23, 2016 Posted February 23, 2016 Pierwsze siku było na dworze. Zdążyliśmy się obudzić (7:00) Jest mocno "porturbowana". Ale nie przeszkodziło to już kilka razy na aktywowaniu polowania. Na razie odpoczywamy. Quote
mestudio Posted February 23, 2016 Author Posted February 23, 2016 Fruziek w czasie kuracji. I Rozalinda leniwiec. Quote
TZmestudio Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 4 godziny temu, Gusiaczek napisał: Dzień, mam nadzieję, dobry ;) Nie najgorszy.... Dziś się lenimy. Quote
Gusiaczek Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 To dobrze :) Fruźka w piernatach ... klawy widok Quote
Mattilu Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 na zdjęciach to Wasze stado wygląda całkiem niewinnie....coś jak rodzina, która też najlepiej wygląda na zdjęciach ;-) Quote
mestudio Posted February 28, 2016 Author Posted February 28, 2016 Witamy serdecznie. Dobrze, że na zdjęciach pieseczki wyglądają na miłe i niekłopotliwe, mają to po mnie. Kilka zdjęć weekendowych naszych potworów. Quote
rozi Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 Fruźka wymiata, jak to terier. Perełka ma rację, dajcie ją na Śląsk, nie zdążycie ... hekhem... wyprawki kupić :D Quote
TZmestudio Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 10 godzin temu, rozi napisał: Fruźka wymiata, jak to terier. Perełka ma rację, dajcie ją na Śląsk, nie zdążycie ... hekhem... wyprawki kupić :D My to z chytrości wyprawki pobieramy z domów jak zawozimy.... Ostatnio dostaliśmy 5 zł to nie wiedzieliśmy co z nimi zrobić...... Quote
mestudio Posted February 29, 2016 Author Posted February 29, 2016 1 godzinę temu, TZmestudio napisał: My to z chytrości wyprawki pobieramy z domów jak zawozimy.... Ostatnio dostaliśmy 5 zł to nie wiedzieliśmy co z nimi zrobić...... Ech, dobrze że wpisałam do rozliczenia bo wpadka byłaby jak nic. Jednak to było chyba 3 zł, a nie 5. W każdym razie jakoś tak. Do rozliczenia dopisuję ryż i mięsko z paragonów z zeszłego tygodnia - 55,11 zł. Quote
mestudio Posted March 1, 2016 Author Posted March 1, 2016 Pięknie dziękujemy za wpłaty Agnieszka103 oraz Zuanna, wszystko uzupełniłam na pierwszej stronie w poście rozliczeniowym. Dopisałam dzisiejsze drobne wydatki na ryż i mięsko - 18,32 zł. Powoli szykujemy się na szczepienia wściekliznowe - Beti, Pola, Jordi, Gacek i ja ewentualnie. Quote
mestudio Posted March 1, 2016 Author Posted March 1, 2016 O 28.02.2016o22:47, rozi napisał: Fruźka wymiata, jak to terier. Perełka ma rację, dajcie ją na Śląsk, nie zdążycie ... hekhem... wyprawki kupić :D Fruźka jest rewelacyjnym psem - pomijając jej oczywiste wady typowe dla tej rasy - przemiła, przesłodka, przymilna, przyjemna. Idealna jako jedyny pies, powoli ogarniamy sprawy sikania itp. w domu. Quote
Gusiaczek Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 Sielankowa fotorelacja ;) Czy TZ znajdzie czas, by podjechać do mnie do pracy ? Quote
mestudio Posted March 2, 2016 Author Posted March 2, 2016 Godzinę temu, Gusiaczek napisał: Sielankowa fotorelacja ;) Czy TZ znajdzie czas, by podjechać do mnie do pracy ? TZ-owi źle zrasta się noga i do 4 kwietnia siedzi w domu. Nie wiem czy się po tej akcji -złamana noga- nie rozwiedziemy. Tym samym Fruźka ma jeszcze miesiąc i oby znalazł się dobry dom. Quote
Gusiaczek Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 4 godziny temu, mestudio napisał: TZ-owi źle zrasta się noga i do 4 kwietnia siedzi w domu. Nie wiem czy się po tej akcji -złamana noga- nie rozwiedziemy. Tym samym Fruźka ma jeszcze miesiąc i oby znalazł się dobry dom. Tak właśnie dumałam, że nie jest dobrze z nogą :( o rozwodzie nie bardzo (myślałam), ale jasny piorun Was wie! :D Co do Fruźki uważam, że to ostatni miesiąc - się weźmie aż za bardzo przywiąże i nawet rozwód nie pomoże ;) Pozdrawiam serdecznie :) Ps. Ewa,książki wyślę, co? Quote
mestudio Posted March 2, 2016 Author Posted March 2, 2016 Co do Fruźki to miałam ciekawy telefon, ale spod Jeleniej Góry. Młoda para ludzi, on leśnik, ona prowadzi jakiś sklepik w miasteczku niewielkim. Mieli już suczkę w tym typie. Szukam kogoś do wizyty pa. Pani po rozmowie napisała błagalnego sms-a aby im zarezerwować psiaka. Quote
Anula Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 28 minut temu, mestudio napisał: Co do Fruźki to miałam ciekawy telefon, ale spod Jeleniej Góry. Młoda para ludzi, on leśnik, ona prowadzi jakiś sklepik w miasteczku niewielkim. Mieli już suczkę w tym typie. Szukam kogoś do wizyty pa. Pani po rozmowie napisała błagalnego sms-a aby im zarezerwować psiaka. Rzeczywiście ciekawy telefon.Leśnik potrzebujący psa do mordowania zwierzyny. https://www.facebook.com/Le%C5%9Bny-Patrol-LPM-1499834177006362/?pnref=story Quote
TZmestudio Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 2 minuty temu, Anula napisał: Rzeczywiście ciekawy telefon.Leśnik potrzebujący psa do mordowania zwierzyny. Po to potrzebujemy kogoś do wizyty PA, aby to sprawdził. Przez telefon wszystko można powiedzieć. Quote
mestudio Posted March 2, 2016 Author Posted March 2, 2016 2 minuty temu, Anula napisał: Rzeczywiście ciekawy telefon.Leśnik potrzebujący psa do mordowania zwierzyny. Dlaczego mam wychodzić z takiego założenia? Nie jestem nawiedzona i nie wrzucam każdej profesji do jednego wora, a szczególnie leśnika. Po to są wizyty PA aby się dokładnie dowiedzieć po co ludziom taki, a nie inny pies. Quote
Recommended Posts