Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
48 minut temu, Mattilu napisał:

A porozmawialiście przy okazji sterylki z wetem o tym bezustannym sikaniu?

Pies był umówiony tylko na sterylizację na konkretną godzinę - czyli wejście i pozostawienie, a odbierany był poza kolejnością w tłumie ludzi przez TZ-a. Jak pojedziemy na normalną wizytę to będziemy pytali. Mam jednak nadzieję, że załatwianie się do legowiska w dodatku na śpiącego Jordana nie stanie się normą i nastanie normalność.

Sikanie nie jest bezustanne, sikanie jest w ramach spaceru co kilka godzin w domu.

Posted
3 godziny temu, Mattilu napisał:

A porozmawialiście przy okazji sterylki z wetem o tym bezustannym sikaniu?

Powiem tak: NAAAASTĘPNY PROSZĘ!!!!!!!

PS

Starałem się być delikatny dla weterynarzy.

• Upvote 1
Posted
10 godzin temu, rozi napisał:

Fruźka wymiata, jak to terier. Perełka ma rację, dajcie ją na Śląsk, nie zdążycie ... hekhem... wyprawki kupić  :D

My to z chytrości wyprawki pobieramy z domów jak zawozimy.... Ostatnio dostaliśmy 5 zł to nie wiedzieliśmy co z nimi zrobić......

Posted
1 godzinę temu, TZmestudio napisał:

My to z chytrości wyprawki pobieramy z domów jak zawozimy.... Ostatnio dostaliśmy 5 zł to nie wiedzieliśmy co z nimi zrobić......

Ech, dobrze że wpisałam do rozliczenia bo wpadka byłaby jak nic. Jednak to było chyba 3 zł, a nie 5. W każdym razie jakoś tak.

Do rozliczenia dopisuję ryż i mięsko z paragonów z zeszłego tygodnia - 55,11 zł. 

Posted

Pięknie dziękujemy za wpłaty Agnieszka103 oraz Zuanna, wszystko uzupełniłam na pierwszej stronie w poście rozliczeniowym. 

Dopisałam dzisiejsze drobne wydatki na ryż i mięsko - 18,32 zł.

Powoli szykujemy się na szczepienia wściekliznowe - Beti, Pola, Jordi, Gacek i ja ewentualnie.

002.JPG

Posted
O 28.02.2016o22:47, rozi napisał:

Fruźka wymiata, jak to terier. Perełka ma rację, dajcie ją na Śląsk, nie zdążycie ... hekhem... wyprawki kupić  :D

Fruźka jest rewelacyjnym psem - pomijając jej oczywiste wady typowe dla tej rasy - przemiła, przesłodka, przymilna, przyjemna. Idealna jako jedyny pies, powoli ogarniamy sprawy sikania itp. w domu. 

Posted
Godzinę temu, Gusiaczek napisał:

Sielankowa fotorelacja ;)

Czy TZ znajdzie czas, by podjechać do mnie do pracy ?

TZ-owi źle zrasta się noga i do 4 kwietnia siedzi w domu. Nie wiem czy się po tej akcji -złamana noga- nie rozwiedziemy. Tym samym Fruźka ma jeszcze miesiąc i oby znalazł się dobry dom.

Posted
4 godziny temu, mestudio napisał:

TZ-owi źle zrasta się noga i do 4 kwietnia siedzi w domu. Nie wiem czy się po tej akcji -złamana noga- nie rozwiedziemy. Tym samym Fruźka ma jeszcze miesiąc i oby znalazł się dobry dom.

Tak właśnie dumałam, że nie jest dobrze z nogą :( o rozwodzie nie bardzo (myślałam), ale jasny piorun Was wie!  :D

Co do Fruźki uważam, że to ostatni miesiąc - się weźmie aż za bardzo przywiąże i nawet rozwód nie pomoże ;)

Pozdrawiam serdecznie :)

Ps. Ewa,książki wyślę, co?

Posted

Co do Fruźki to miałam ciekawy telefon, ale spod Jeleniej Góry. Młoda para ludzi, on leśnik, ona prowadzi jakiś sklepik w miasteczku niewielkim. Mieli już suczkę w tym typie. Szukam kogoś do wizyty pa. Pani  po rozmowie napisała błagalnego sms-a aby im zarezerwować psiaka. 

Posted
28 minut temu, mestudio napisał:

Co do Fruźki to miałam ciekawy telefon, ale spod Jeleniej Góry. Młoda para ludzi, on leśnik, ona prowadzi jakiś sklepik w miasteczku niewielkim. Mieli już suczkę w tym typie. Szukam kogoś do wizyty pa. Pani  po rozmowie napisała błagalnego sms-a aby im zarezerwować psiaka. 

Rzeczywiście ciekawy telefon.Leśnik potrzebujący psa do mordowania zwierzyny.

https://www.facebook.com/Le%C5%9Bny-Patrol-LPM-1499834177006362/?pnref=story

Posted
2 minuty temu, Anula napisał:

Po to potrzebujemy kogoś do wizyty PA, aby to sprawdził. Przez telefon wszystko można powiedzieć. 

Posted
2 minuty temu, Anula napisał:

Dlaczego mam wychodzić z takiego założenia? Nie jestem nawiedzona i nie wrzucam każdej profesji do jednego wora, a szczególnie leśnika. Po to są wizyty PA aby się dokładnie dowiedzieć po co ludziom taki, a nie inny pies.