mestudio Posted December 2, 2015 Author Posted December 2, 2015 Trochę zdjęć z dnia dzisiejszego. Kocurek znajdka - dziś był drugi zastrzyk i chyba jest lepiej. Nie ma gdzie tego zastrzyku dać bo kocurek ma samą skórę. Dwa potwory szukające domów, przy czym ten szary Cupryś nadal się nas boi, choc jest coraz bardziej śmiały, szczególnie jak nakładam śniadanko. Gackowa na spacerze............żeby przypadkiem łapinek sobie nie ubłociła. Potwory wiecznie spragnione głaskania. Quote
mestudio Posted December 2, 2015 Author Posted December 2, 2015 Paragony za leczenie kocurka i dzisiejszy za Jordiego. I paragon z drobiazgami dla trzech kocich urwisów. https://lh3.googleusercontent.com/-IR1rMgRr9Dk/Vl7nXIRb70I/AAAAAAABR_w/gyLGKH_9NRI/s640-Ic42/015.JPG Quote
rozi Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 Ten znajdka to on się usmotruchał, czy ma takie piękne, popielate łapy? Quote
mestudio Posted December 2, 2015 Author Posted December 2, 2015 Ten znajdka to on się usmotruchał, czy ma takie piękne, popielate łapy? Znajdka jest taki brudny bo jak tylko go przyniosłam to zakropiłam go odpchlaczem i dopiero dziś może być wykąpany. Jak wrócimy z Rozą od weterynarza to zapewne nastąpi kąpiel. Wg mnie z Rozą coś się dzieje -działo i tylko czekam na Tz-a żeby jechać znowu do weta. Chociaż trochę się uspokoiła. Sama nie wiem, może mam jakieś omamy, albo przewrażliwiona jestem. Quote
Mattilu Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 Kciuki za Jrdiego, Roze i za DT lub DS dla kocurkow Quote
mestudio Posted December 3, 2015 Author Posted December 3, 2015 Wyniki Jordiego są bardzo dobre, w przyszłym tygodniu umówimy datę operacji ząbków dziadeczka. 1 Quote
Ellig Posted December 4, 2015 Posted December 4, 2015 Wyniki Jordiego są bardzo dobre, w przyszłym tygodniu umówimy datę operacji ząbków dziadeczka. Cudownie. Gacek to dopiero jest "dama" ogródkowa :) Quote
mestudio Posted December 4, 2015 Author Posted December 4, 2015 No i niestety nie miałam przewidzeń co do Rozy, ten szybszy oddech nic dobrego nie przyniósł. Zrobiliśmy dziś komplet badań i USG płuc, serca, wątroby. Już z wyników krwi wyszedł duży stan zapalny w organizmie, a po USG okazało się, że ma 2 cm guza - twór w płucach, otoczony płynem. Pan weterynarz powiedział, że kiepsko to widzi, ale kolejne badanie będzie robił około wtorku po wstępnym przeleczeniu sterydem. Musimy jeździć na wlewy dożylne codziennie. Guz tworzył się przez jakiś czas i w końcu dał o sobie znać. Roza ma swoją skarbonkę więc tu jej nie będę rozliczała. Quote
mestudio Posted December 9, 2015 Author Posted December 9, 2015 Prawdopodobnie w sobotę wieczorem Jordi będzie miał zabieg czyszczenia ząbków.Roza po serii sterydów i innych zastrzykach przeszła na leki - tabletki i tak do końca tygodnia, co będzie dalej - nie wie nikt. Quote
Gusiaczek Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Oj, to przykra wiadomość ...... Serdeczności zostawiam :) Quote
Mattilu Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 Halo, halo, co tu tak cicho? Pomor, nie daj Boze, jakowys? Quote
mestudio Posted December 15, 2015 Author Posted December 15, 2015 Halo, halo, co tu tak cicho? Pomor, nie daj Boze, jakowys? Nie mam już siły opisywać zniszczeń sprzętów domowych, ilości prania i sprzątania każdego dnia. No i chyba nie na taką lekturę tu się czeka.Z nowych wiadomości to taka, że TZ złamał w piątek okropnie nogę i mam przechlapane jeszcze bardziej niż do tej pory.Także u nas normalka, każdy dzień podobny do poprzedniego. Quote
Mattilu Posted December 16, 2015 Posted December 16, 2015 Tak mi przykro mestudio :( Niech już się skończy ten rok, bo on jakiś strasznie ciężki jest... Quote
malagos Posted December 16, 2015 Posted December 16, 2015 O mamo, rzeczywiście, rok się kończy okropnie... Quote
rozi Posted December 16, 2015 Posted December 16, 2015 Moja niedoszła teściowa twierdzi, że dobre uczynki zawsze się mszczą. Quote
mestudio Posted December 16, 2015 Author Posted December 16, 2015 Mści się głupota :) bo zawsze można było coś zrobić inaczej albo o innej porze dnia, z drugiej strony z psami i tak trzeba wyjść bez względu na aurę. Jak widać nawet spacer w deszczu po własnym ogrodzie może się bardzo źle skończyć. Kość pękła wzdłuż - rozszczepiła się, a gips ma założony do końca stycznia. Także zostałam sama na gospodarstwie i jeszcze chłopa muszę oporządzić. Quote
Gusiaczek Posted December 16, 2015 Posted December 16, 2015 Wtedy był nów i stąd te nieszczęścia;) Mestudio, nie ma 2zdań - przechlapane, ale karta się odwróci! Serdeczności zostawiam z życzeniami wytrwałości Guśka, kobieta upadła :D Quote
mestudio Posted December 16, 2015 Author Posted December 16, 2015 Wtedy był nów i stąd te nieszczęścia;)Mestudio, nie ma 2zdań - przechlapane, ale karta się odwróci!Serdeczności zostawiam z życzeniami wytrwałościGuśka, kobieta upadła :D Karta się odwróci i ja się połamię :), to byłaby masakra bo nikt ze mną siedział nie będzie żeby ogarnąć zwierzaki. Quote
Gusiaczek Posted December 17, 2015 Posted December 17, 2015 Karta się odwróci i ja się połamię :), to byłaby masakra bo nikt ze mną siedział nie będzie żeby ogarnąć zwierzaki. Pluj trzy razy przez lewe ramię! i gooopot nie praw - nie wywołuj wilka, no! Quote
Iv_ Posted December 17, 2015 Posted December 17, 2015 Zajrzałam, a tu złe wieści. Zdrówka życzę :) Quote
mestudio Posted December 17, 2015 Author Posted December 17, 2015 Jak pech to pech.TZ na szczęście może mnie podrzucić czasami do sklepu bo mamy samochód automat, ale dziś okazało się, że jedno z przednich świateł się przepaliło. Musieliśmy opłotkami podjechać do zaufanego warsztatu, ale cóż, do naszego samochodu trzeba zamówić coś tam specjalnie aby to wymienić i samochód możemy tam zostawić w poniedziałek dopiero. Palce u nóg TZ-owi zrobiły się czarne i podjechaliśmy do szpitala, a tam stwierdzono, że to normalne. W poniedziałek za to czeka nas batalia na wizytach kontrolnych ponieważ nie ma absolutnie miejsc i w takich pilnych wypadkach (tak określono konieczność kontroli u TZ-a) należy przyjść i żebrać o przyjęcie u lekarza.Przez złamaną nogę musieliśmy odwołać operację Jordiego, teraz kolejny termin jest w poniedziałek, ale czy do 13 raczą nas w przychodni ortopedycznej przyjąć? W każdym razie z panem weterynarzem mam gorąca linię na FB więc nie ma problemu.Kupiłam trochę karmy dla kotów i serduszka dla psiaków. Uzupełnię może jutro.Na konto piesków wpłynęło 100 zł od Mattilu, możliwe że to znowu pomyłka jak 2 miesiące temu z Milką bo przelew jest opisany: 50 zł dla Milki i 50 zł dla bandy. Ponieważ w zeszłym miesiącu przelewu nie było dlatego myślę, że to pomyłka i bardzo proszę o informację co zrobić z pieniążkami, gdzie je odesłać. Mattilu bardzo proszę o informację w tym temacie. Quote
mestudio Posted December 17, 2015 Author Posted December 17, 2015 Zjadłabym serduszek... Nie cierpię, od patrzenia mnie wykręca, skręca, przekręca. :) Quote
Recommended Posts